COPLATA

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Tocmai ca am facut, mi-am si consultat fluturasul meu in acest scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

tocmai ironia subiectului voiam sa o subliniez,

ceea ce ar trebui sa conteze este ca dreptul la viata nu poate fi restrictionat, asta e un drept fundamental, dar in romania totul e posibil, probabil ca dupa ce se pun la punct toate modalitatile pentru colectarea banilor de la contribuabili se va trage linie si vor decide de cine are nevoie sistemul si de cine nu are nevoie, cei din urma urmand a fi eliminati pe cale naturala, cum bine propunea maria sa Boc

Nina,mami de,

Eu nu inteleg de unde tot apare frazaasta cu 'in Romania totul e posibil', cand in Romania tocmai asta e problema, ca pe langa banii furati din sistem, faptul ca Romania acorda tuturor oamenilor ajutor medical, face ca cei neasigurati sa fie ca o gaura neagra.

CU alte cuvinte, in Romania chiar orice om este operat si ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

tocmai ironia subiectului voiam sa o subliniez,

ceea ce ar trebui sa conteze este ca dreptul la viata nu poate fi restrictionat, asta e un drept fundamental, dar in romania totul e posibil, probabil ca dupa ce se pun la punct toate modalitatile pentru colectarea banilor de la contribuabili se va trage linie si vor decide de cine are nevoie sistemul si de cine nu are nevoie, cei din urma urmand a fi eliminati pe cale naturala, cum bine propunea maria sa Boc

Eu nu inteleg de unde tot apare frazaasta cu 'in Romania totul e posibil', cand in Romania tocmai asta e problema, ca pe langa banii furati din sistem, faptul ca Romania acorda tuturor oamenilor ajutor medical, face ca cei neasigurati sa fie ca o gaura neagra.

CU alte cuvinte, in Romania chiar orice om este operat si ajutat.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

oamenii nu ar trebui vazuti ca gauri negre, indiferent de situatia lor materiala si Romania nu e singura tara in care neasiguratilor li se acorda asistenta medicala gratuita, cand am spus ca in Romania totul e posibil, m-am referit la perspectiva neagra care se arata, pacienti carora sa li se refuze serviciile medicale pe motiv de contributie insuficienta sau inexistenta (eu nu spun ca asta exista in prezent, dar vad ca pe aici multa lume sustine ideea asta si chiar si-o doresc asta fiind de fapt singura problema a sistemului de sanatate din Romania)

eu spun ca dreptul la viata nu trebuie pus in discutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si eu te sustin.
Dreptul a viata este lege.Sunt unii care militeaza pentru caini dar considera oamenii gauri negre.
Cu tot respectul cine ne da dreptul sa se cheltuie bani pentru caini acre oricum ajung in strada si oamenii trebuie sa moara deoarece nu au bani sa se salveze(poate )intr-un spital?

Cine da dreptul de a selecta si cui da dreptul de a selecta cine traieste si cine moare?

Eu stiu ca Dumnezeu hotaraste ...el e singurul judecator si oamenii se erijeaza in Dumnezeu si bine nu fac.Uitam ca tot ce avem ,avem cu un scop.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Va recomand calduros :

Sicko (2007)
Categorie: DOCUMENTARE

Un documentar ce compara sistemul de sanatate american cu cel al altor tari.
Filmul include povesti terifiante despre organizatiile americane de intretinere a sanatatii.

Sistemul de sanatate al Americii este defectuos si are multe decese pe constiinta; cam asta spune filmul autorului “Fahrenheit 9/11#8243; sau “Bowling For Columbine”. Incepand cu prezentarea catorva victime ale acestui sistem, a catorva care profita de pe urma acestui sistem, dezbateri pe tema dreptului detinerii si uzului de arme de foc, filmul trece intr-o maniera satirica, dar grava prin tari cu sisteme de sanatate universale ca Franta, Marea Britanie sau Anglia.
Cea mai “touching” e ultima parte in care facem cunostinta cu cei care au ajutat voluntar la actiunile de salvare si degajare a spatiului in urma incidentelor din 11 septembrie, oameni cu statutul binemeritat de Eroi, in prezent bolnavi din cauza inhalarii de gaze toxice in timpul interventiilor. In propria tara ei nu gasesc ingrijire si sprijin nicaieri, asa ca sunt adusi in tara in care era cel mai putin probabil sa ii ajute cineva, fiind americani – Cuba.

Edit link (sper sa mearga)
http://www.seriale.filmesubtitrate.info/2011/02/sicko.html

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui psichoMom

Mada, hai sa-ti povestesc o chestie, reala, patita de mine pe pielea mea:

Eram ca si tine: indignata maxim de sistemul de sanatate (inca sunt pe alocuri), ganul care nu apelase decat rareori la sistemul medical de Stat (nici macar de medicul de familie nu am beneficiat... In afara de faptul ca am fisa in dulapul lui, nu am aplelat de el niciodata...) Intotdeauna preferam sa merg la clinici private, atat pentru mine cat si pentru cel mic...

Am platit de cand ma stiu asigurari de sanatate la greu... Si eu si sotul meu. Fiind proprii nostri angajatori am platit toti cei 11% despre care vorbesti... Si am 2 contracte de munca....

Ei bine, anul acesta am aflat ca sufar de o boala neurologica grava... care necesita tratament pe viata. Este extrem de scump si subventionat 100% de la buget printr-un program national. Ei bine, asta daca ai norocul sa fii acceptat... Este o lupta pe viata si pe moarte. Si brusc am realizat pentru ce am cotizat toti acesti ani: ca sa am parasuta in caz ca pic din avion...

Draga mea, asta inseamna o asigurare: o plata pe care o faci in eventualitatea ca intr-o zi vei avea nevoie de un serviciu medical... Nu chiar tot ceea ce tine de sanatate se poate rezolva cu spaga la medic sau cu plata la o clinica privata.

Ce am sa fac in cazul in care voi fi nevoita sa platesc o parte din tratament? O voi face! Nu am incotro si plus de asta, ma si asteptam!
Suntem una dintre putinele tari din lume unde daca platesti o suma modica la stat (sa tinem cont de cei care platesc calculat la salariul minim sau au contracte de munca pe cate 2 ore numai ca sa aibe asigurare), primesti absolut tot gratuit!
Din pacate nu se poate asa... Era normal ca intr-o zi sa se ajunga la fundul sacului.
Pe de alta parte este normal si ca oamenii sa fie indignati! Asa au fost invatati.

Marius, a propos de explicatia ta cu plata operatiei. Imi pare rau sa-ti spun, dar rationamentul tau este complet gresit. Statul, sau sistemul de sanatate nu-ti vand o procedura medicala sau un tratament in rate. Arunci cand platesti o asigurare, se ia in calcul si riscul ca asiguratorul sa ramana descoperit in cazul unui cost prea scump... Ca si-a facut temele gresit si ti-a cerut o suma prea mica/luna pentru a beneficia de servicii in caz de... e treaba lui! Bad management!

Poate ca asa e acum, nu stiu, dar peste cativa ani o sa gaseasca ei o chichitza, cum ca nu esti eligibil ptr tratamentul respectiv, chiar daca esti asigurat si o sa ti-l impute. Tie personal. Cine stie, poate mama ta a stat langa un fumator in autobuz cand era insarcinata cu tine si gata, s-a dus asigurarea.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nadaflorilor, eu nu sustin ca oamenii trebuie sa moara daca nu au bani, eu ti-am explicat de ce sistemul nostru de sanatate este cum este si ca in MAJORITATEA tarilor nu se intampla ca la noi, sa primeasca tratament oncologic gratuit oameni fara casa, fara asigurare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ca sa revenim la coplata, ca despre asta era subiectul.
problemele cu banii care se duc pe asigurare le stim toti. mare parte din bani nu sunt gestionati bine si se duc in buzunarele smecherilor din sistem, cine a urmarit campania celor de la protv despre sanatate stie despre ce vorbesc.
problema e ca se se vrea/nu se poate sa se stopeze acest fenoment (furt mai bine zis), asa ca deficitul de unde sa-l scoata? tot din buzunarele celor care platesc. adica dupa ce plateste angajatorul, platesti tu din salariu, mai platesti inca o data daca ai un PFA sau ceva de genul, mai scoate si pt. coplata. asta oficial, ca neoficial mai scoti din buzunar si pt. spaga la doctor, sau mai scoti o data din buzunar daca preferi sa mergi la privat.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
Eu nu inteleg de unde tot apare fraza asta cu 'in Romania totul e posibil',

Eu am auzit`o prima data in 1996 cand cineva venit acasa din State, dupa 101 ani si o spunea, referindu-se la sistemul fiscal, care plin de lacune permitea multe...
In 1998 imi deschideam firma... si am descoperit cata dreptate avea omul.

+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
XIO: in MAJORITATEA tarilor nu se intampla ca la noi, sa primeasca tratament oncologic gratuit oameni fara casa, fara asigurare.

In UK sa stii ca ar primi. In plus sa stii ca nu multa lume are asigurare medicala.

Mergi la inceput