nedumerire

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Iarasi o discutie anti-medici...
E halucinanta propaganda asta, permanenta daca e sa ma iau dupa ce vad pe aici. Atita ura deversata in permanenta.

Da, in medicina exista tilhari de drumul mare.
Da, un procent important al celor ajunsi in posturi importante, mai ales in oarasele mari, au ajuns acolo fiindca sint fiul lui... fiica lui...

Insa vorbind asa cum vorbiti pe aici, nu in aceia loviti. Pe ei ii doare in cot de ce zice x sau y pe un forum (cel mult prin prisma faptului ca asta serveste pentru a manipula in continuare populatia).

Oprobiul acesta se extinde in mod nedrept asupra tuturor medicilor.
Eu refuz sa cred ca fostii mei colegi ramasi in Romania s-au transformat intr-o masa rapace, gata sa calce pe cadavre doar ca sa-si potoleasca setea de bani.

Ceea ce refuzati sa admiteti est ca orice om estimeaza ca pentru efortul depus are dreptul la un venit X. Apreciat in functie de salarille celor din jur si de cit considera el ca a investit in meserie fata de alte domenii.

Iulia b, daca medicul despre care vorbesti n-ar fi obtinut acest venit prin frauda fiscala, ori ar fi marit pretul consultatiei, or ar fi plecat, ori si-ar fi schimbat domeniul.

Tot ce incerc sa spun este ca la ora actuala medicii in Romania sint plasati intr-o situatie imposibila.
Eu de pilda ori ar fi trebuit sa stau pe banii parintilor pina la adinci batrineti, ori sa-mi creez un venit decent lund bani unora si mai amariti ca mine. Ecuatie insolubila, asa ca am plecat.

Cind mi-am inceput rezidentiatul aveam salariu de 55 de dolari pe luna.
Uitati-va in ochii mei si spuneti-mi ca este un salariu decent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Pai in declaratia de avere este rubrica "credite".
Ce mi-a mai sarit in ochi, un medic , de altfel pe care-l apreciez ca si profesionist, mi-a tratat copilul , scrie ca din cabinet castiga vreo 4000 lei/an. What? Sunt cateva, cabinete, laborator, e plin de oameni zilnic, si nu are contratct cu casa. Dar un schimb de cate ori am fost (vreo 20 in total) , cred ca de 1-2 ori am primit bon, si consultatia costa 120 lei. Cum poti afirma asta cand lumea stie? Oare cei in masura nu se pot sesiza; si nu este singurul? Si nici n-are origini, ca i-am citit CV-ul
In fine, exista lume care aproba, carrora li se pare normal.

faptul ca x arunca o acuza de genul "iete si ala ce de masini si case are si ce plase pline cu mancare din aia buna cara", nu inseamna ca obligatoriu altii 20mil sa sara sa-l linseze pe "ala" (asta se cheama instigare)..."x" trebuie sa aduca probe ale banuitelor ilegalitati si de preferat sa le duca unor "organe" nu publicului... te poti nimeri chiar tu in rolul de "ala" si un alt "x" sa te parasca publicului ca ai de dai pe afara...atunci iti va conveni sa fi linsata?!...sau ai prefera o ancheta care sa clarifice situatia?!!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

...............

Cind mi-am inceput rezidentiatul aveam salariu de 55 de dolari pe luna.
Uitati-va in ochii mei si spuneti-mi ca este un salariu decent.

eh da, la salariu asta e clar ca nu-ti poti permite masina, ba avand in vedere costurile e cam greu si cu abonamentul pe mijloacele in comun, insa macar o parte a populatiei ar putea dormi linistita cata vreme toti din categoria mentionata de tine ar merge cu trotineta sau skateboardul la serviciu si ar dormi in cutii de carton prin boschetii patriei...dar asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pana cand prin legea fiscala si prin autoritatea fiscala nu se ajunge sa poti sa fii controlat pentru orice bun declarat sau nedeclarat dar dovedit in posesie sau cheltuieli care din actele oficiale fiscale nu pot fi suportate si nu iti poti justifica veniturile si implicit impozitul aferent .... asa va fi in continuare.
Si aici trebuie schimbat pentru ca sunt oameni foarte bogati (ceea ce nu este nimic rau) dar nu au platit nimic pentru averile lor si nu si-au dovedit legal niciodata provenienta averii.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Si cine sa adopte legea asta? Parlamentarii nostri care nu pot nici ei sa-si justifice propriile averi?

Deci trebuie schimbata clasa politica.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:

Pana cand prin legea fiscala si prin autoritatea fiscala nu se ajunge sa poti sa fii controlat pentru orice bun declarat sau nedeclarat dar dovedit in posesie sau cheltuieli care din actele oficiale fiscale nu pot fi suportate si nu iti poti justifica veniturile si implicit impozitul aferent .... asa va fi in continuare.
Si aici trebuie schimbat pentru ca sunt oameni foarte bogati (ceea ce nu este nimic rau) dar nu au platit nimic pentru averile lor si nu si-au dovedit legal niciodata provenienta averii.

Si cine sa adopte legea asta? Parlamentarii nostri care nu pot nici ei sa-si justifice propriile averi?

Deci trebuie schimbata clasa politica.

Cum?Ca o schimbam.....da` unde gasim altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuie sa ne implicam noi. Daca o sa tot asteptam sa apara Fat Frumos de la orizont ramanem cu deziluzii repetate la nesfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Cum adica daca n-ar fi luat bani negri ar fi plecat? Daca si bruma aia care mai plateste corect (din mediul privat ma refer) si-ar baga picioarele nici cu aia 55 dolari n-ar mai avea de unde sa platim medicul. De ce sa plateasca taxe la salar de 1000-2000 euro si nu la 100? Cu diferenta si-ar lua si el un grigorescu (un ex aleator). Omul ala are deja un venit decent, are avere, de ce nu si-ar putea plati taxele corect?
Nu stiu unde doarme rezidentul prin alte orase, insa in iasi sunt blocuri construite prin anl unde se plateste o chirie modica (in alta ordine de idei, buruienile acopera geamurile de la demisol, da nu se sesizeaza nimeni, se asteapta primaria sau pompierii sa-i scoata din ghimpi, ca-n frumoasa adormita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

No,acu` sa pun si eu niste paie pe foc,ca e asa de cald ca nu mai pot...

Aud ca se baga coplata...nu am inteles bine cat va trebui si cum va trebui da platesc si ce,daca mai adaug spaga +coplata ies ca la clinica privata..deci merg acolo....

Si ce castiga statul roman?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Cum adica daca n-ar fi luat bani negri ar fi plecat? Daca si bruma aia care mai plateste corect (din mediul privat ma refer) si-ar baga picioarele nici cu aia 55 dolari n-ar mai avea de unde sa platim medicul. De ce sa plateasca taxe la salar de 1000-2000 euro si nu la 100? Cu diferenta si-ar lua si el un grigorescu (un ex aleator). Omul ala are deja un venit decent, are avere, de ce nu si-ar putea plati taxele corect?
Nu stiu unde doarme rezidentul prin alte orase, insa in iasi sunt blocuri construite prin anl unde se plateste o chirie modica (in alta ordine de idei, buruienile acopera geamurile de la demisol, da nu se sesizeaza nimeni, se asteapta primaria sau pompierii sa-i scoata din ghimpi, ca-n frumoasa adormita).

Adica inteleg ca 55 de dolari pe luna ti se par un venit decent, ca, nu-i asa, o sa aiba rezidentul locuinta prin ANL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

no...subiectul asta e in stilul sa moara si capra vecinului? adica daca tot e cald afara, medicii bogati la mare si io acasa ia sa vedem cum le mai dam una in cap? pe bune daca eu inteleg rolul subiectului asta. ce au medicii mai mult sau mai putin fata de altii.
hai sa facem asa, ii punem noi pe doctori sa munceasca 24 din 24, sa ne vorbeasca frumos, sa fie ultraspecializati, si sa nu primeasca salariu, ca ei nu sunt oameni. de ce le trebuie lor salarii, case si masini? e clar ei trag Roamania in jos
avem o intreaga clasa politica care NU FACE NIMICI si FURAAAA pe rupte, in schimb noi ducem grija medicilor ca au prea multe case...
si apoi ne si intrebam de ce nu mai avem medici buni in tara...

Mergi la inceput