nedumerire

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Candva m-am inscris la un concurs pt un post la stat. Mi s-a zis din start ca-i pierdere de vreme, postul e de mult "cumparat".
Probabil ca din cauza nepotismului de prin spitale au ajuns sa fie generatii intregi de medici, cu averile de rigoare. Ca daca te uiti pe vreun cv al vreunuia mai batran vezi ca s-a nascut la Desculti si doar cativa au sange albastru.
Matusica mea n-are stofa de afacerist si are si origini naspa pe deasupra, n-are BMW si nici ceas de aur.
Nici eu n-am de vreme ce cu un venit pe care multi manageri l-ar dori, nu am colectia de Grigorescu acasa.De asta nu inteleg cum este posibil, numai din banii declarati.
Am intrat de curiozitate pe site-ul cas iasi. Si acolo salarii de 2000 lei pe luna, amarati, fac greva ca le taie basescu salarul. Dar tot asa, 3 case, 5 terenuri, 2 masini, etc....

Mergi la inceput

Mi-am mai adus aminte de cineva care a terminat o facultate, a facut practica unde lucram eu. A facut facultatea doar pt diploma, pt ca taticul, preot undeva prin Piatra Neamt era gata sa-i deschida afacerea. Mai avea 2 frati, coana preoteasa nu lucra. Iarasi nedumerire. Bun, averi mostenite, origini sanatoase, bla, bla, dar cu 3 copii carora tb sa le dai incepand de la scoala, facultate, masina si casa, daca nu produci permanent, sacul se goleste la un moment dat. Sa inteleg ca numai la stat sunt angajati oameni cu origini sanatoase care primesc cadouri si donatii si cei din mediul privat sunt restul. N-ar trebui sa fie invers?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Hi,hi..si mie mi-a luat mama cele doua masini,casa si-mi plateste vacantele....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

hm, dubios ....doua masini...casa...vacante... si iti mai permiti sa si razi la vedere ............

----->

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

am sters ca era ca un mesaj scris de un copil, genul... ba a mea ca e mai mare...

inainte de a lucra la stat am lucrat la privat. mai exact am avut o firma. Multi ani.
era normal cand m-am angajat la stat sa am deja casa sau masina.
fratele meu lucreaza tot la privat... are bani in cont cat sa-si ia 2 case pe vremurile astea dar nu vrea...
Prefera sa stea cu chirie... cred ca ii deconteaza firma. sau nu s-a hotarat inca daca va sta in Ro sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu nu inteleg cum nu va ies voua socotelile . Salariul plus spaga de la pacienti plus cotizatiile celor care doresc joburi plus comisioanele de la firmele farmaceutice plus mizilicuri furate de prin spital plus cotizatiile studentilor de la facultate...se poate vedea foarte usor de unde si-a permis BMW-urile, terenurile si casele.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Eu nu inteleg de ce nu a mentionat nimeni ca si doctorii pot lua credit de la banca in Ro ca sa isi ia casa, masina, teren etc. De unde stiti voi ca bunurile alea sunt achitate integral ca doar nu scrie in declaratia de avere.

Mergi la inceput

Pai in declaratia de avere este rubrica "credite".
Ce mi-a mai sarit in ochi, un medic , de altfel pe care-l apreciez ca si profesionist, mi-a tratat copilul , scrie ca din cabinet castiga vreo 4000 lei/an. What? Sunt cateva, cabinete, laborator, e plin de oameni zilnic, si nu are contratct cu casa. Dar un schimb de cate ori am fost (vreo 20 in total) , cred ca de 1-2 ori am primit bon, si consultatia costa 120 lei. Cum poti afirma asta cand lumea stie? Oare cei in masura nu se pot sesiza; si nu este singurul? Si nici n-are origini, ca i-am citit CV-ul
In fine, exista lume care aproba, carrora li se pare normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pana cand prin legea fiscala si prin autoritatea fiscala nu se ajunge sa poti sa fii controlat pentru orice bun declarat sau nedeclarat dar dovedit in posesie sau cheltuieli care din actele oficiale fiscale nu pot fi suportate si nu iti poti justifica veniturile si implicit impozitul aferent .... asa va fi in continuare.
Si aici trebuie schimbat pentru ca sunt oameni foarte bogati (ceea ce nu este nimic rau) dar nu au platit nimic pentru averile lor si nu si-au dovedit legal niciodata provenienta averii.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pana cand prin legea fiscala si prin autoritatea fiscala nu se ajunge sa poti sa fii controlat pentru orice bun declarat sau nedeclarat dar dovedit in posesie sau cheltuieli care din actele oficiale fiscale nu pot fi suportate si nu iti poti justifica veniturile si implicit impozitul aferent .... asa va fi in continuare.
Si aici trebuie schimbat pentru ca sunt oameni foarte bogati (ceea ce nu este nimic rau) dar nu au platit nimic pentru averile lor si nu si-au dovedit legal niciodata provenienta averii.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Si cine sa adopte legea asta? Parlamentarii nostri care nu pot nici ei sa-si justifice propriile averi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eumada, nu am prea inteles cu ce e de vina profesorul ca doamna respectiva are o infectie cu Staf? Crez ca si l-a scos el din buzunar, sau s-a frecat cu nasul de plaga?

Dupa cum am scris anterior, daca esti medic si ai bani nu inseamna ca ii ai din FOLOASE NECUVENITE, ca spaga e altceva.
Da, voi puteti presupune, dar sunt acuzatii fara argumente.
Bineinteles ca nimanui nu ii pasa ca scrie Popescu pe un forum ca medicul Anton are Aston Martin cumparat din banii primiti.mare fass. Doar in scop informativ scriam si eu ca nu este FRUMOS sa faci acuzatii fara sa le poti sustine.
Mai exact, incercati sa va bazati pe 'ce tie nu-ti place altuia nu-i face'.
Ca daca stati putin sa va imaginati cum ar fi sa-i spuna cineva copilului vostru ca taticul e de fapt postasul (spre exemplu) nu cred ca v-ar conveni.

Da, sunt medici care au castigat destui bani cat sa isi permita sa isi cumpere dverse, sunt medici care au de la familie bunurile, si medici care s-au zbatut sa castige putin.

Si inca un exemplu:un medic fantastic de bun pana la varsta de 40 de ani venea la serviciu cu bicicleta si locuia cu familia lui intr-un apartament cu o camera.Au strans bani si s-au chinuit si acum el are o masina buna, si ea o masina ok. Stiindu-l pe om pe mine ma deranjeaza cand aud astfel de afirmatii tampe.Ca bineinteles daca il vedeti spuneti ca si-a cumparat masina din 'spagi'.
Unii primesc o informatie si in fctie de cum au chef o contorsioneaza pana ajunge ce vor ei.
Eu prefer sa privesc o informatie ca pe o informatie si fara dovezi sa nu emit judecati care nu mi-ar place sa fie emise de altii, catre mine.

Bird, care salariu? ala de 18 milioane in mana in prag de pensie?
200 de euro pe luna salariu, cand o chirie pe 2 camere e 200 de euro.
Chiar mai devreme am scris de colegul meu pe care tu l-ai judeca la fel. Asta ca sa vezi ce argumente 'solide' ai cand scrii ce ai scris mai sus.

Mergi la inceput