Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 6
diana85 spune:
Miha, din acelasi considerent - il tin doar prins in coada ca altfel mor de cald la alaptat (si nu numai), bebe numai cu mainile prin el era, m-am dus si m-am tuns. Scurt. De tot. La ceafa nu cred ca-i mai lung de juma' de cm . Si taaare bine mai e. Eu am avut multi ani parul asa, nu e o noutate.
Eu vorbesc cu Mirciu de toate. Il intreb cum a dormit, daca nu-i e foame, il laud ca a facut caca, ce baiat mare e, ii arat jucariile si-l incurajez sa le mangaie, ii spun ce program avem noi azi, daca-l las cu bunica il intreb cum s-au simtit, daca a fost cuminte, ii vorbesc orice ca unui om mare. Si el rade cu gura pana la urechi si se intrece intorcand caputul de la stanga la dreapta, chiuie si da din picioruse ca un gandacel. Si dupa vreo doua-trei minute de incurajari incepe si el cu povestile si povestim de mama focului. Eu intreb si el raspunde si invers. E un scump de ma topesc toata.
2liniute spune:
mamita vreau si eu, te rog mult eu imi puneam o paturica de a lui peste umar, dar trebuia sa am grija sa nu-mi cada...asa ca am alaptat si fara sa acopar si nu mi-a fost frica de comentarii, mi se pare ceva normal sa ii dau sa pape.. am alaptat in parc...la restaurant... in centrul vechi
cover-ele insa sunt ff elegante, o idee buna
mami Anca de Rares Mihai (12.06.2012)
fotografii Rares http://fotosivideo.blogspot.ro/2012/07/sleepy.html
2liniute spune:
haha si eu ziceam sa ma tund dar nu m-a lasat sotul eu mereu l-am avut lung...acu il tin tot timpul strans in coc iar noaptea-i impletit
de vopsit, nu l-am vopsit niciodata si am un fir alb in frunte de cand am ramas insarcinata... ii zic ca-i norocul meu
ancutzica85 spune:
Si eu vorbesc cu david de toate, ii povestesc ce-am facutin ziua aia, ce vom face cand va creste mare etc. Nici nu stiu de unde am inspiratie dar cand il vad pe el asa atent si cu gura pana la urechi si mai ales cand vad ca imi raspunde imi vin cuvintele unul dupa altul. Cu alti bebelusi nu m-am priceput niciodata sa vorbesc dar cu puiul meu imi este foarte usor sa comunic. Si alternez povestile cu poezii si cantecele. Am invatat in perioada asta la cantecele si poezii cat nu am invatat intr-o viata intreaga. Iar el e foarte atent de parca ar vrea sa invete si el versurile. Cat este el treaz si activ vorbim non stop iar eu ma topesc cand il vad asa vesel.
Si eu imi tin parul prins in coada mereu pentru ca altfel nu m-as descurca dar totusi nu imi doresc sa ma tund. M-am tuns acum cativa ani mai scurt si am avut un soc si am zis ca nu ma voi mai tunde niciodata scurt. La botez mi-am facut un coc foarte simpatic si m-am machiat pentru ca am vrut sa fiu o mamica frumoasa la prima petrecere a puiului meu. El a fost asa elegant cu costum si papion si eu nu puteam fi mai prejos :))
2liniute spune:
da da si noi vb... cand e papa ii sun "hai la o tzatza" si sotul rade zice ca el o sa-i spuna "hai la o bere" si apoi ii spun ca-i yammy tztza si ca-i buna si sa pape tot sa crestem mari... apoi sa pape usor sa nu se innece ... hehe
cand e d ragait ii spun "hai sus la cucurigu sa facem ca purcelusul" si ma rog de el sa ragaie
cand il schimb bv mult si il laud ca a facut un caca mare si ca tre sa ne schimbam sa fim frumos sa ne placa fetele
dar cel mai mult vb cand e plangacio cand maraie... il plimb prin casa si ii arat culori, jucarii ...
cand e el cuminte si gagureste il aprob si ii spun "daa, asa-i, cum spui tu, hai mai spune-o data, hai sa ne auda si taticu"..
vb vrute si nevrute .. doar cand e d nani nu vb,,, atunci cantam "nani, nani"
SS-Tzuky spune:
Bonjourel!
Nu ma tund nici sa ma rupi! Am avut pin'la 18 ani parul scurt (mina de fier a maica-mii, de atunci nu m-am amai tuns - doar virfurile). Il port acum prins in coada (cum se vede si in poza) fiindca e practic, nu ma trage bibicu de perciuni si nu transpir chiar asa cind il tin in poala sa-i dau sticluta (parca e perna electrica asta micu':)).
Noi ne jucam deja cu jucarele, cind se plictiseste de alea il pun pe pat si ma aplec deasupra lui si imi dau coada intr-o parte si-n alta si ride piciul de pocneste, e asa de dulce - ce ciudat ce ii amuza pe ei...
Si bineinteles ca vorbim muult, vrute si nevrute, si in germana si pe romaneste, cel mai mult ii place cind ii cint...si cum io la aproape paj'de ani am uitat tot ce am invatat la gradinita, ii cint numai timpenii, ii cint cum pun apa la fiert si ce alte treburi casnice mai fac pe acolo... Asta cind suntem numai noi doi. Cind vine tat'su, mi-e cam jena sa ma manifest asa si il las pe el sa-i cinte - el mai are patru copii, deci repertoriul lui e mai "fresh"..desi ii cinta si cintece militaresti, si cintece de pahar, dar eu nu ma supar, la urma urmei e baiat si are nevoie si de astea, sa nu ajunga vreun pampalau LOL.
Pupici!
Dana, mami de Stefan
elena_gd spune:
Ziua buna si de la noi!
Cu parul strans stau si eu de cand am nascut, cu toate ca nu e lung, ei dar saptamana trecuta intr-o dimineata nu mi-am prins parul si am inceput sa vb cu bebeteric, mamaaa se uita asa ciudat la mine de nu siam ce are, cum mi-am prins parul cum a inceput sa zambeasca. Am concluzionat ca el o cunoaste pe tzatza lui (subsemnata adica) doar cu parul prins.
ionelu spune:
Buna fetelor, am lipsit ceva de la apel, pentru ca am avut un sfarsit de saptamana cam greu... eu am fost si inca sunt racita, tusesc si am o stare generala foarte proasta, iar pitica a fost irascibila, asa ca ne-am chinuit putin.
Pe de alta parte, am scapat de colici, azi este ultima zi cand o sa ii mai dau Colief, Sab Simplex si Linex Baby... ceea ce am observat este ca desi nu are un program stabil de kk, nu se mai chinuie si nici nu mai are burta ca un cimpoi... face cand la 2-3 zile, cand de 2 ori pe zi, in functie de cum asimileaza si digera laptele. Nu se mai screme, face natural si cand este relaxata, adica de cele mai multe ori stand in pat dupa masa si uitandu-se la carusel.
O chestie naspa este ca nu prea mai mananca foarte mult, tot 4 mese avem, la intervale de 4-5 ore si 9-10 ore noaptea, dar mamanca mai putin la o masa, uneori refuza categoric sanul si atunci ma mai mulg cu mana si ii dau cu biberonul 60-100 ml, in reprize... nu a mai luat asa bine in greutate, ci doar jumatate din cat imi lua pana acum pe saptamana.... sper sa fie doar de la caldura sau o mica greva a suptului si sa isi revina.
Noi baita facem in fiecare zi, doar sa se intample ceva extraordinar, ca sa sarim peste. Pana acum faceam seara, dar azi am experimentat dupa masa de pranz si observ ca este muuult mai bine. Piticei ii place in apa, dar dupa ce o scoteam si incepeam sa o sterg prin toate orificiile, incepea sa urle ca din gura de sarpe si nu ne mai intelegeam. Era si obosita si flamanda... asa ca acum i-am facut la o ora dupa masa si asa cred ca vom face de acum incolo. Devenise chiar un stres pentru mine razboiul de dupa baita...
Cadita am si eu cu suport, tot de la OK Baby, pana acum a fost buna, insa pitica a crescut si nu prea mai are loc si se loveste de maciuca aia din mijloc, ba la picioare, ba la burta cand o spal pe spate si pe cap, asa ca de azi ne-am intors la cadita clasica de la ikea, pe care o luasem de rezerva si pe care nu am folosit-o decat de 2 ori pana acum.
Cat despre salteluta, depinde foarte mult de dispozitie. Uneori sta si cate o ora pe salteluta, se uita pe la jucariile pe care i le flutur eu prin fata, uneori le impinge cu mainile si picioarele, nu totdeauna coordonat, dar inca nu are reflexul sa le apuce. Mai strange in mana separat, jucarii pe care i le pun eu in mana, le strange, le zdrangane putin, dupa care le arunca...pana acum doar caruselul si cateva jucarii atarnate pe la carut sunt mai interesante, dar sunt sigura ca cu timpul se va schimba treaba.
Mmamita, ce bine ca vii prin Bucuresti... cu siguranta organizam o intalnire cu fetele, sa ne cunoastem.
Miha, sa stii ca nu am mai iesit de vreo saptamana dimineata, pentru ca este foarte foarte cald, asa ca o scot doar dupa 9 seara... ne-au cam ciupit tantarii, dar nu am ce sa fac, nu pot sa o tin doar in casa.
Si eu ii vorbesc, ii povestesc, ii cant, dar ii pun si muzica clasica pentru copii, povesti.... cam mereu este ceva in fundal.
Noi o sa plecam pe 21 la mare, 10 zile, la o vila privata care se afla pe faleza dintre Neptun si Olimp. Sper sa fie mai racoare, oricum nu vom merge decat fff putin pe plaja, cel mai mult o duc pentru aer si aerosoli, pe care putem sa ii luam si in gradina vilei, la umbra copacilor.... sa speram ca va fi o sxperienta mai placuta decat Brasovul....
AAAA.... si azi am hotarat sa ma rasfat putin, asa ca am fost sa ma tund si sa ma vopsesc. Deoarece mi-a cazut aproape jumatate de par, am luat decizia sa ma tund scurt, bob... culoarea este in mare aceeasi. Pana acum imi tineam parul doar in coada, pentru ca oricum nu il suportam pe gat si nici nu mai statea orice i-as fi facut.
Va pup, pentru ca s-a trezit si a inceput sa urle.
Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)
diana85 spune:
Si eu sunt in general tunsa bob, insa acum nu m-am mai tuns de muuult timp si era lung tare si numai in coada. Toti insistau (de ani de zile) sa ma tund scurt, ca cica asa-mi sta mai bine, iar eu ma enervam sa ma lase-n pace. Sotul meu zisese intr-o vreme sa ma tund, acum la consultari a zis ca sa fac cum vreau eu, vedem cum o fi. Cand am sosit acasa a zis ca-i e si frica sa se atinga de mine ca-s ca o copila de 14 ani. Nu stiu daca s-o iau ca pe un compliment ori ba .
Despre cantece... si la noi cam subtirel repertoriul. Stiu vreo doua-trei potrivite lui, apoi incep cu Mos Craciun ori Desteapta-te romane . Pe asta adoarme cel mai bine.
diana85 spune:
A...si si la mine se uita ciudat cand am ajuns acasa, acum s-a mai obisnuit. Chiar imi era frica, poate nu ma va mai cunoaste .
Ionelu, si noi mancam tare prost de aproape o saptamana. Dar nici biberon nu vrea, nici din seringa, lapte muls. Asa ca il hranesc cand e aproape adormit (schimb suzeta cu sanul) ori cand vrea sa se trezeasca. Mananca chiar bine asa, ma bucur ca am prins smecheria. Ca asa copil pretentios cu tzatza, cum ii al meu, eu n-am mai auzit .