Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
josefine spune:
gyan - nu imi dau seama daca in carrier-ul britax picioarele si funduletul sunt in pozitie M - pozitie corect ortopedica. mi se pare ca ar atarna piciorusele - ceea ce nu e recomandat deloc pentru un bebelus pentru ca se pune prea mare presiune pe solduri.
http://www.babywearingadvice.co.uk/anatomy.htm
http://www.hipdysplasia.org/Developmental-Dysplasia-Of-The-Hip/Prevention/Baby-Carriers-Seats-and-Other-Equipment/
diana85 spune:
Buna dimineata!
Andra, noi n-aveam treaba cu urechile insa bunicii erau mereu cu gura pe noi pentru asta. Asa ca am intrebat in mod special pediatra, a zis ca n-are nimic daca-i intra apa-n urechi.
Imi puteti recomanda o cadita de baie cu suport pentru bebe (sa stea ca-ntr-un fotoliu-n ea), dar sa fie si marisoara, sa aiba loc sa dea din manute si picioruse in voie? Parca n-am vazut nici una care sa indeplineasca ambele cerinte.
Puiii vostri se joaca pe saltelute cu jucarii agatate deasupra? Nu stiu exact cum sa le spun, parca "play gym" si "centru de activitati" le zice. Ma gandesc sa ii cumpar asa ceva ca sa il mai stimulez in timpul zilei, ca e foarte atent la jucarii si de ieri a si inceput sa se joace cu ele . A lovit cateva minute una ce i-o tineam eu in aer, iar alta a apucat-o si o zdranganea in timp ce se uita la ea. Iar pe Mimi girafa o mangaia pe botic . Aveti ceva recomandari pro si contra marca/model?
Anitta_O spune:
Neata, sunt un pic pe fuga. Diana, da, maxim 30 minute pe zi in total, pe burta.
Andra, eu n-am tinut deloc cont de apa+urechi, ii fac baie obisnuit, ii mai intra, dar nu cred ca si in conductul auditiv, ci cred ca se opreste la pavilion.
SS-Tzuky spune:
Buna dimineata!
In legatura cu intratul apei in urechi la baie, mama imi spusese tot asa, sa am grija sa nu intre apa . Am intrebat totusi si moasa si mi-a zis ca nu e nici o problema, ca doar atunci cind erau in burtica aveau apa si in urechi si peste tot, nu? Trebiue doar sa fim atente sa stergem bine, sa nu ramina cu apa in urechi.
Diana, eu i-am luat lui Stefan un "activity center" din asta, inca inainte de a se naste ca am gasit ieftin si am tot asteptat sa il intereseze. Scuze ca nu mai stiu exact cit are Mirciulica al tau, dar Stefan a inceput sa dea cu minutele in jucarii pe la 2 luni jumate, dar nu le putea apuca.Acum, la 3 luni, dupa citeva incercari, reuseste sa traga de Mr. Bee:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151024881512855&set=a.10150884391272855.440398.732422854&type=3&theater" target="_blank">http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151024881512855&set=a.10150884391272855.440398.732422854&type=3&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151086926332855&set=a.10150884391272855.440398.732422854&type=3&theater" target="_blank">http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151086926332855&set=a.10150884391272855.440398.732422854&type=3&theater
Despre suportul care se pune in cadita nu am auzit lucruri care sa ma faca sa-l cumpar - e incomod cind vrei sa il speli pe bibic pe spatic, sta bibicu jumate in apa, jumate afara si i se face frig...Noi avem o cadita de plastic, il tin cu mina stinga petrecuta dupa umeri si il tin de bratul lui sting, iar cu dreapta il spal. La fel cum spunea si 2 liniute, il cobor incet sa se obisnuiasca cu apa , ii vorbesc pe un ton veselsi incepe sa se relaxeze. Chiar prea tare, incearca sa inoate, stropeste peste tot si ride.
Felicity, si Stefan a avut capul plat, de la dormit pe spate, si cu capusorul usor intors spre dreapta. Dar am observat la timp si am cumparat o perna care de drept e pentru copii mai mari si se pune la git (de ex. cind dorm in masina). Am cusut-o in partea de sus ca sa nu se desfaca si NUMAI pe aceasta pernuta l-am pus sa doarma. Acuma si-a revenit forma (cam in doua saptamini jumate) si sunt tare mindra ca am scapat de helmet (care ar fi fost aplicat in septembrie, daca nu se rezolva).
www.baby-walz.de/Autositze-Kinderwagen/Autositz-Zubehoer/Zubehoer/group/318/product/6276977/L/0/Nackenpolster.a833.0.html?pgpkl=3824f202c665a1019c328cb950d04144" target="_blank">http://www.baby-walz.de/Autositze-Kinderwagen/Autositz-Zubehoer/Zubehoer/group/318/product/6276977/L/0/Nackenpolster.a833.0.html?pgpkl=3824f202c665a1019c328cb950d04144
Incearca. La noi a mers.
O zi si o saptamina buna!
Dana, mami de Stefan, 3 lunite si 7 kg
CRYSSAaa spune:
Neata, dau ns eu cafeaua si un ceai de colici.
Raportez o prima baie fara nici un plans.
Am mixat dormitorul cu baia, adica schimbat in dormitor, la locul pe care il stie si dus dezbracat in baie (invelit itr-un scutec) si spalat in baie (cu care cred ca deja s-a invatat).
L-am pus pe suportul gen fotoliu, am vorbit cu el, am adus si jucaria preferata: feonul :))), am pus apa aproape pana la manute, adica 3 sferturi era in apa si cu buretelul puneam apa peste tot.
Offf...bucurie mare cand am vazut ca sta. Se uita cu ochii mari, dar nu plangea. In plus, dadea si el din picioruse, am putut in sfarsit sa il spal cu sapunel si burete. Ca pana acum de-abia il bgam in apa, spalatul fiind asa, pe fuga.
Nu pot sa zic ca a fost fericit dar nici rau nu i-a fost.
Am citit ce ati scris si mi-am zis: hai ca trebuie sa poti si tu! Gata, deseara ne relaxam, vorbim, facem atmostera ca in dormitor. Si se pare ca e mai bine. Oricum, facem progrese, multumim pt sfaturi.
Eu sunt acum cu mama si e tareee bine. Am de dat niste zen, care mai doreste, care mai pofteste :))))
Va doresc un start de saptamana minunat si fara colici
aever spune:
Diana nu am avut in intentie sa te lezez pe tine in vreun fel si nici pe Gyan de fapt, nu intentionam sa lezez pe nimeni. E strict parerea mea poate si pentru ca am auzit o gramada de scuze a celor care de fapt nu vroiau sa alapteze. Eu chiar nu cred ca din cauza catorva zile de biberon copilul nu mai stie sa suga la san. Acum nu stiu de ce tu ai dificultati cu Mirciulica, o fi de la biberonul ala din maternitate, totusi aproape toti copiii primesc biberon in maternitate si totusi multi se descurca si cu sanul. Mirciulica totusi suge la san de mult mai mult timp decat a supt biberon, n-ar fi trebuit sa se dezvete de biberon si sa se invete cu sanul? Poate ar fi avut aceleasi dificultati si daca nu primea biberonul in maternitate, n-avem de unde sa stim. Poate te va supara si mai tare ce ti-am scris acum, dar zii si tu daca e logic sa nu se poata dezvata nici in 2-3 luni ce s-a invatat in 2-3 zile, ca mie nu imi pare. Mie imi pare rau ca v-ati suparat, as fi vrut sa nu va suparati. Parerea mea ramane aceeasi, nu cred ca dupa 2-3 zile de biberon un copil nu mai stie sa suga la san. Sper sa ma iertati pentru parerile mele si pentru ca mi le expun public, nu vroiam sa lezez pe nimeni cu treaba asta si eu nu consider ca am jignit pe cineva(adica nu-mi amintesc sa fi facut vreo apreciere la adresa vreunei persoane ca ar fi in vreun fel...ma intelegeti)
Cryssa nici lui Mihai nu-i placea baita, tot scrisesem aici de cand am venit din maternitate ca incercasem tot felul de variante. Cu apa mai putina, mai multa, cu apa mai calda, mai rece, baia dimineata, la pranz, seara(nu in aceeasi zi) si nu ii placea in nici un fel. La el a functionat o singura chestie: trebuia sa fie satul inainte de baie. Desi nu se recomanda sa ii faci baie cu burta plina, eu l-am hranit inainte de baie si a fost mult mai receptiv la ce se intampla in momentul ala. La prima baie facuta pe "plin" a fost un pic sceptic, foarte atent la ce se intampla dar nu a mai plans. Incerca sa apuce ceva cu manutele si atunci il lasam sa ma prinda un pic de deget si vorbeam mereu cu el calm si cald ca sa se simta in siguranta. Atunci ca inceput el sa descopere ca e frumos la baie si placut. Pana atunci nici nu putea fi atent la ce se intampla si nici nu il ajuta sa vorbesc cu el pentru ca era prea preocupat sa urle ca din gura de sarpe. Urmatoarele cateva baite au fost tot asa cu stomacul plin, dupa care am putut sa-i fac baie si inainte de masa(dar sa nu fie totusi foarte foarte flamand). Acum deja ii place la baie si chiar daca nu-i satul reuseste sa se bucure si de baie si de masaj. Desi in faza de imbracat deja nu mai are rabdare si incepe sa planga sa-i dau mai repede de mancare. Pe al meu nu mi se pare ca l-ar relaxa baita, de obicei parca se invioreaza si e mai activ dupa baie, dar ca sa rezolvam si chestia asta incerc sa-l tin treaz ceva timp inainte de baie, 2-3 ore. Oricum seara de cele mai multe ori are program scurt de urlat, probabil de oboseala. Deci incearca si tu cat mai multe metode, vei descoperi la un moment dat ce ii trebuie lui. Mult succes si sa ne anunti cu progresele!
aever spune:
Cryssa ma bucur ca deja ai reusit sa-i faci o baita fara plans. Daca se uita atent cu ochii mari e foarte bine! Scopul era sa nu planga si sa apuce sa descopere ce se intampla la baie si chiar vi l-ati atins. Bravo! Nu era cazul sa crezi ca o sa fie fericit la prima baie fara plans, dar ati spart gheata, el a reusit cat ca cat sa se mai relaxeze si dupa cateva baite de-astea fara plans in care o sa descopere ca e chiar placuta baia o sa-l vezi si bucurandu-se. Si la un moment dat nici nu va mai fi cazul sa apelati la trucuri ca sa-l bagati la baie pentru ca va ajunge sa-i placa. Al meu plangea si cand il schimbam la inceput, dar acum se linisteste si se bucura cand il pun pe masa de infasat, chiar daca e flamand si-l aman un pic cu masa ca sa-l schimb.
CRYSSAaa spune:
josefine, si eu vreau sa cumpar un carryer. Si nu stiu ce sa iau.
Asa ca linkurile tale imi sunt utile, desi nu pot sa raspund la ce ai intrebat.
Eu ma gandeam la manduca sau Ergo baby cu insert pt nou nascuti.
Inca studeiez problema.
Noi il vrem mai mult pt sot, ca mie mi-e frica sa nu imi distrug spatele.
diana, eu am cumparat inainte sa vina bebe toate prostiile din lume, inclusiv ce zici tu. Eram gravida si stateam pe site-uri si faceam liste de cumparaturi. Doamne cat timp aveam .
Avem unul singur care functioneaza "maxim", dar bebe Luca are doat 7 saptamani:
- un carusel "Mobile Stanley": http://www.sterntaler.com/baby/en/shop//Mobile+Stanley/?card=3284&sid=f7q7m4oro867t49eounhh9b7o0
Nu are baretii, se invarte de rotita manual si canta cateva minute (prea mult il irita pe copil, cred).
L-am atarnat acolo unde il schimb, coborat aproape la nivelul fetei lui, ca sa il vada si il relaxeaza maxim. De cum ii dau drumul incepe sa zambeasca. Vorbeste cu el de mama focului, da cu manutele etc.
Bine, la un moment dat nu poate sa scoata toate sunetele, il vezi cum se strofoaca sa vorbeasca mai mult si incepe sa se enerveze. Atunci il iau de la jucarie.
restul...sunt inca ineficiente, sau cu eficienta scazuta:
-un alt carusel care are si proiectie cu figurine:
http://www.mytoys.de/Fisher-Price-Fisher-Price-Mobile-Wunderwelt/Spielzeug-nach-Alter/Babyspielzeug/KID/de-mt.to.ca02.03.01.01/1830596
, dar e prea sus si nu prea il vede. S-a uitat de cateva ori la el, dar doar cateva minute. Cred ca mai tarziu va fi util.
O saltea de activitati, sau cum s-o numi. Dar inca nu functioneaza, am incercat sa misc jucariile si nimic.
http://www.sterntaler.com/baby/en/shop/Spielwaren/Krabbeldecken/Spielbogen/Spielbogen+Hanno/?card=1196&sid=4r4ei82unulsvivukc912o0m92
Jucarii care se atarna la carut si maxi cosi:
http://www.sterntaler.com/baby/en/shop/Spielwaren/SpielzeugAufhaengen/Spielzeug+Gloria/?card=634&sid=m333ve10419lu1ijauqampl3s6
dar nici la astea nu se uita. Momentan sunt doar decorative la carut
Cat despre fotoliul pt cadita eu le-am cumparat separat. Eu l-am luat pe asta:
http://www.mytoys.de/b%C3%A9b%C3%A9-jou-Badesitz-Winnie-the-Pooh/Baden/Babypflege/KID/de-mt.ba.ca02.11.01.02/2467345
La inceput mi s-a parut mic, vroiam sa il dau inapoi. Dar s-a dovedit a fi perfect, pt ca bebe se cuibareste acolo si sta ca in burtica.
Asa pot sa ma misc, sa iau sapunul, sa fac baie singura, La mine e foarte util, caci aveam rau probleme la baie.
SS-Tzuky spune:
Cryssa, interesante jucarelele...dar m-am uitat la preturi, costa triplu fata de ce am luat eu...adica 70 de eur pentru un activity center mi se pare muuuult, eu am dat 20 pentru asta:
www.babyartikel.de/produkt/spieldecken/bieco_erlebnisdecke_mondbaerchen" target="_blank">http://www.babyartikel.de/produkt/spieldecken/bieco_erlebnisdecke_mondbaerchen
Jucariile sunt detasabile si am agatat si alte jucarii si e destul de interesat.
Fetelor, Stefan a inceput sa roada suzeta si ma tem ca apar dintisorii..oare nu e prea devreme?
Dana, mami de Stefan