Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRYSSAaa

Salutare fetele.

Eu am descoperit cum sa il fac pe bebe sa bea ceai, excluzand indulcirea cu zahar, glucoza sau altele: il amestec cu lapte de la mine.
Ideea e ca LM este dulce si normal ca lui bebe nu ii place ceaiul neindulcit. Nu vreau sub nici o forma sa ii bag zahar pana la 2 ani (sper eu). Iar bebele meu a luat cam multisor si de aceea am decis sa incep sa ii bag ceai, in plus sa il invat si cu bibe si cu altceva. Acum cred ca e o idee buna pt ca de-abia a luat biberonul. Cred ca mai tarziu va fi mult mai greu.
Azi i-am dat 50 ml lapte+ 50 ml ceai. Deci, jumatati egale. Dar in timp inbtentionez sa pun mai mult ceai (75%) si mai putin lapte.
Sper sa ii ajute cuiva ideea asta :D.

din 16.06.12 mami de Luca

Crysaa, eu am reusit cu Amana sa nu ii dau zahar, cu toate ca am fost blamata de prietenele mele/de unii din familie etc. De exemplu la petreceri toti piticii mancau tort cu o singura exceptie: fimea Ba chiar am prins-o pe o matusa cum vroia sa ii dea pe ascuns, atunci m-am basicat maxim, daca eu ca si MAMA am hotarat sa nu ii dau dulciuri cine esti tu sa te bagi???? BelissimaEva stie, ii spuneam pe YM ce patimesc pentru ca nu ii dau copilului dulciuri, prajeli, bere etc. Da, bere, ati auzit bine, eu sunt socata de cati copii de pana la 2 ani au gustat deja berea. Oricum, fiecare creste copilul cum considera, dar atata timp cat eu nu le zic lor sa nu mai dea alcool copiilor nici ei sa nu-mi zica mie ce sa manance copilul meu!!!Ma scuzati, dar eu ma aprind rau la fazele astea

-------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Andra te inteleg perfect, nici eu nu i-am dat dulciuri mult timp, dar greu este cu cei din jur care pur si simplu NU INTELEG..al meu e si tare pofticios, seamana cu mine..oricum de cele mai multe ori alege fructele..eu dulciuri acasa nu cumpar..vara asta in schimb a dat de inghetata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Tala multumim pentru ideile bune, pup!
Cred ca o sa luam o rama foto si un cos cu ceva prosoape si cosmeticale.
Eva era super ideea cu espressorul, dar ei au un tabiet in ceea ce priveste consumul de cafea.
Andra eu sunt f suparata, nici nu vreau sa aud subiectul dulciuri. Al meu sot are un dulap numai al lui plin ochi de dulciuri, el avand colita nu poate mānca fructe mai deloc si de dulciuri nu vrea sa se lase. Aceeasi problema si cu sucurile :(((
Despre dat bere la copii pot spune ca al nostru nu o sa primeasc#259;, noi nu prea consumam alcool decat la ocazii si la iesiri prin restaurante/cluburi.
Astazi pt prima oara am fost cu bb la restaurant, tare a fost cumintel.
Pup ca s-a plictisit de jucarii si m#259; striga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Seara buna,
Off,a trecut si weekendul asta,acum numar zilele pina la urmatorul ca e tare bine cind mai ai un ajutor.
Nici eu nu sint de acord cu indulcirea ceaiului la bb,cum zicea cineva p-aici gustul se educa. Eu cind ii mai dau ceai il amestec cu formula care oricum are gust mai rau decit ceaiul,chiar nu stiu p-aia cum o bea.Insa prima data i am dat simplu citeva lingurite si atita s a strimbat de parca-i dadeam otrava dar l a inghitit.La fel si cu siropul de colici.Acum nu se mai strimba,il bea.
Vorbeati de sacul de dormit.Noaptea si eu il pun in sac de dormit sau il infas pt ca mi-e teama sa-l invelesc cu paturica,da din picioare pina se dezveleste sau si-o pune in cap(a facut-o de 2 ori,cind dormea ziua,dar eram prin preajma).Atit se misca ce n-am vazut,inca de la 3 sapt l-am gasit desfasat si cu picioarele printre zabrelele patutului.
tigruta,felicitari ca ati scapat de pampers.Deci cam pina pe la 2 ani dureaza,ma intreb oare cam dupa 1 an si un pic,atunci cind incep ei sa stie,daca se dezvata mai repede in cazul in care nu se mai foloseste pampers??
Andra,cum ai reusit s-o tii departe de dulciuri mai ales cind erau alti copii in jur care mincau?Nu plingea?
Fetele,uitati ce am citit,va pun linkul.Se pare ca dupa vaccinare administrarea de acetaminofen(in toate variantele lui-paracetamol,eferalgan,calpol,tylenol etc)scade raspunsul imun.Mai ales ca unii parinti si medici il dau preventiv
http://abcnews.go.com/Health/SwineFlu/tylenol-shots-hurt-vaccines-effectiveness/story?id=8840239#.UCe-UKFlRm1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Eu nu i-am pus sacul de dormit, sper ca atunci cand vine frigul sa il accepte, desi eu nici nu-l invelesc macar.
Gyan, fara probleme am putut sa o tin departe, nu plangea absolut deloc, o pacaleam eu cu ceva in momentele alea, cred ca la asta mic va fi mai greu pentru ca o va vedea pe ea, e altceva. Bine, va fi destul de rar ca doar sorsa nu va manca zilnic. Ea nu a mancat nici prajeli pana acum (snitel doar de cateva ori) nici nu a baut vreun suc din comert. Nu accepta nici sucul natural din fructe, ea bea doar apa, dar fructele ii plac, mananca multe. Si legume si fructe. Apropo de sucurile naturale de fructe date copiilor uitati ce am gasit:
http://www.qbebe.ro/copilul/alimentatia_copilului/stiai_ca_sucurile_facute_in_casa_consumate_in_exces_pot_fi_periculoase_pentru_copilq

A, si nu i-am dat carne de pui mult timp, decat pui/gaina de tara, ea manca curcan mult. Acum am inceput sa-i mai dau cand facem gratar sau cand iesim pe undeva la vreo terasa.
Eu habar nu aveam de toate astea, dar am intalnit o pediatra superrrrrrr, ea mi-a zis de autodiversificare, de ce alimente sa-i dau, sa nu-i dau zahar pana la 3 ani, prajeli, iar de pui imi zicea ca sunt plini de hormoni.

-------------------------------------------------
Andra, mami fericita de Amana si de Robin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Tigruta cat timp a durat la tine pana sa-si revina cu suptul la normal?
Ca eu cedez nervos, cand incepe scandalul ma mulg si ii dau restul din biberon, culmea ca il bea fara sa scanceasca macar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Elena se pare ca n-am ajuns inca la normal, am avut cateva zile bune dar azi a fost chin, nu mai zic in seara asta, dar v-am zis ca ieri m-a durut burta si am avut scaune moi, vad ca l-a afecat si pe el ca azi scotea nite gaze urat mirositoare si pana la urma a reusit sa faca kk dar apos, s-a chinut cam mult oricum..acum l-am culcat pe burta poate se mai calmeaza.
Ideea e ca am avut si zile mai bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata! Am ajuns acasa de prin concediu, care a fost foarte frumos, dar foarte scurt. Mi-ar mai fi placut sa mai stam, insa n-am mai avut cum. Brasovul iti ofera o multime de oportunitati de petrecere a timpului si de cheltuire a banilor. Iuliei i-a priit, a fost foarte cuminte, in limitele ei, desigur, in sensul ca n-a fost mai plangacioasa ca de obicei. M-a uimit ca a dormit 3 ore in sling la Busteni, la Babele si Sfinx, fara sa se mataie nici macar o secunda. Ma si vedeam desfasurand-o s-o alaptez pe langa vreo 'Baba'. N-ar fi fost nici o problema, insa era un frigalete si-un vant!!! Am inaltat si un zmeu-vultur, s-a ridicat la 200 de metri, a fost fain. O sa pun poze pe picasa cand o sa am timp.
Citesc din urma si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Vorbeati de fb, eu nu intru acolo ca sa nu ma tenteze prea mult sa consum timpul. Sunt convinsa ca mi-ar placea foarte mult si ca nu m-as da dusa spre treburile mele, de aceea fug de tentatie si citesc si scriu doar aici.
Suzeta Iulia are, si asta pentru ca i-ar placea sa stea cu sanul permanent in gura, iar eu chiar nu pot sa fiu 100% lipita de ea. Nu a acceptat de la inceput ca nu-i placea forma. La sugestia unei mamici i-am luat una ieftina de 3 lei, din cauciuc, cu forma rotunjita, nu tesita si pe aia a vrut-o, nu scumpeturile. sa vezi ce-o sa ma mai chinui s-o scot pe la 2 ani...mi-am facut de lucru cu suzeta asta... Dar chiar nu puteam sa fac nimic, ca ea ar fi stat agatata de sanul meu permanent.
Elena, n-am gandit asta noapte la tine. Bebita mea voia sa manance si nu prea avea ce, sanii mei fleasca-s, nu stiu de ce, poate de oboseala... Oricum, eu n-am lapte praf in casa si nici nu i-as fi dat Si eu cred, ca si Onutza, ca alternarea LP-LM nu e ok pentru burtica ei. Asa ca a supt, mititica, mult, inghitea rar ca n-avea ce, dar n-am ce sa fac, poate asa imi stimuleaza lactatia. Inca de ieri sanii sunt moi, parca n-ar avea nimic in ei, dar cred ca Iulia trage de ei pana iese ceva, pentru ca tot are de unde regurgita serios, motiv pt care imi e foarte ciuda. Eu cred ca tu ai lapte suficient, daca noaptea se umplu sanii, pentru ca ai mei nu s-au umplut nici peste noapte si cu toate astea, fata a tras din ei si s-a multumit cu ce a primit (dar nu cred ca s-a saturat pe deplin). As zice sa nu-l mai cantaresti deloc-deloc, sa te lasi un pic in bataia vantului fara sa mai calculezi, cantaresti, verifici. Copilul tau are instinctul de supravietuire dezvoltat, nu se lasa infometat, va trage de sani pana vor produce si mai mult lapte. Asa, cu alternarea lp-lm burtica lui sufera.
Ellysor, sanatate multa lui Boom!
Tigruta, deci si voi ati fost la control rarisim? Eu n-am mai fost cu Iulia s-o cantaresc macar de la o luna si are acum 2 luni jumate. Cand ma intreaba lumea cate kg are, zic ca are vreo 5, fara sa stiu cat are de fapt. Felicitari pentru ca ati scapat de scutece!
Virji, draga babei, la noi sexu-i mult mai mult in visele lui, iar intr-ale mele bate vantul. Si cand imi amintesc ca in sarcina hormonii mei o luasera razna si n-aveam voie la nika, nu-mi vine sa cred ca tot io sunt aia. Sanatate multa Ioanei, sa nu dea amigdalita si lui Lucas. Eu ma gandesc serios sa punem de-o intalneala in Iasi, cu tine, Onutza si Shosho si poate-i si Mirela prin zona.
Felicity!!!! super haioasa faza voastra!!!!!!!
Albinuta, mi-a spus si mie soacra de 85%, deci va fi tot cu plafon? 4000 zici? oricum e mai bine decat 3400. Pe mine m-ar fi interesat cum sta treaba daca vrei sa stai acasa 2 ani, ca 1200 is asa de putini... Dar deja cred ca zarurile au fost aruncate in cazul nostru, deja am depus cererea de CIC. Voi sta 1 an, adica 11 luni, daca ramane porcaria aia cu tatal in a 12-a luna.
Ionelule, cu mare drag te citesc! Auzi, dar de ce sa nu iesi cu fata la plimbare prin ploaie, daca tot ai si marsupiu?... Noi am iesit ieri, cu slingul si cu umbrela si o sa ies si cu caruciorul daca o sa merg mult, ca are husa de ploaie. Numai ca e nasol cu baltile si stropitul.
Mamita, brava, doamna, pentru kg in minus!
Josefine, of, ce greu iti e sa te intorci la munca! Si eu bazai ca stau 11 luni acasa, dar uite ca se poate si mai rau.

Am fugit sa bag rufe la spalat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Fetelor, nu stiu ce sa mai fac!

Boom al meu n-a dormit toata noaptea, tuseste de nu poate nici suzeta sa o tina in gura.
Ieri era tuse seaca, dar azi mi se pare deja productiva.
Si stranuta, si e infundat de abia respira.
Il aspir cu batistuta incontinuu si degeaba.
Febra n-a mai facut.

Pediatrul nostru este in concediu si abia gasi o programare la altcineva.
Vineri am fost la dr de fam si zicea ca exagerez eu ca n-are nimic copilul, ca 37.9 nu e febra. Imi vine sa o strang de gat, de idioata!

Colac peste pupaza si eu sunt racita cobza si Cata a facut febra azi-noapte si il doare gatul, e deja pe antibiotic.

Sunt terminata, sper sa nu aiba puiul meu nimic la plamani.

Mergi la inceput