Cum ne pregatim pentru clasa 0!

Cum ne pregatim pentru clasa 0! | Autor: inbox

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca este prea devreme sa intreb, am zis sa deschid totusi un subiect pe tema asta si sa ne informa din timp, atat cat putem: cum ne pregatim pentru clasa 0?

Adica :
- ce ghiozdan cumparam?
- trebuie uniforma? sau asta stabileste fiecare scoala?
- pentru rechizite banuiesc ca vom astepta pana incepe scoala si vom avea o lista?

Fiica mea asteapta cu nerabdare cumparaturile specifice pentru scoala, iar eu nu am nici cea mai vaga idee ce, cum si cand sa fac asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Buna,
Nu cred ca este nevoie sa cumparam nimic.La noi la scoala de ex se pare ca vom purta uniforma ca si elevii din ciclul primar.Si am mai auzit si prin Bucuresti asta.
La sedinta ni se va spune exact ce este nevoie sa cumparam.
Deea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Noua ne-au spus sa intrebam dupa 15 august pentru ca deocamdata nu se stie daca cei de la pregatitoare vor avea uniforme. Cat despre rechizite, banuiesc ca lista o vor da invatatoarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Uniforma depinde de scoala. Daca nu stiti deja veti afla la inceputul scolii ce si cum cu uniforma.
Ati putea cumpara ghiozdan, penar, stilou, creioane colorate, chestii obisnuite pe care le veti folosi oricum. Nu merita sa cumparati rechizite prea multe pentru ca veti primi o lista la inceputul scolii de la invatatoare (sau educatoare??).
Probabil va vor trebui chestii gen pensule, acuarele, hartie glasata, hartie creponata, dar fiecare ivatatoare are cerinte proprii asa ca e de preferat sa asteptati. Foarte probabil vor avea "caiete speciale" adica un fel de carti pe care vor scrie copiii si pe care le achitati direct la invatatoare, deci cum ziceam, nu va agitati prea tare.
Oricum prima saptamana de scoala nu se face mai nimic, e saptamana de acomodare, aveti timp sa cumparati ce trebuie.

Edit: Ca exemplu (fi-mea e a IV-a si stiu deja ce si cum): La noi uniforma e o vesta (pe care o avem de anul trecut) plus camasi/tricouri albe si orice (a se citi blugi) albastru sau negru in partea de jos.
Eu trebuie sa-i cumpar asa: Trening (i-a ramas mic), colanti trei sferturi (in septembrie e inca prea cald pentru trening la sport) 2-3 bluze albe cu maneca scurta, 2-3 camasi albe cu maneca scurta.
Ii voi mai lua 2-3 caiete de mate si 2-3 dictando, un caiet de muzica, poate un penar nou.
Are deja ghiozdan si penar si pixuri cu guma.
Pentru tot restul astept prima sedinta la care ne va dicta exact ce trebuie pentru fiecare materie.
Pana acum la desen au avut "caiet special" si trebuiau sa aiba la ei pensule, un pahar de plastic si acuarele "tableta".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

La pregatitoare/clasa 0 e posibil - daca exista o Dna organizata si ceva loc de depozitare in clasa - sa se mearga pe principiul strans bani si luat pt toti copii la fel (ce se poate - culori, carioci, hartie de orice fel, foarfeci, betisoare, numaratori, rigle, jocuri, carticele, planse) urmand ca parintii sa primeasca lista cu ce mai trebuie de luat - caiete, caiete speciale, stilou.
Nu trebuie uitat totusi faptul ca nu e chiar scoala scoala ce vor face ei acolo, jocul ar trebui sa fie modalitatea prin care vor invata ceva. Acum, cum vor pune in practica....voi citi pe aici!
Fiimiu, clasa a II-a acum, mi-a marturisit tot timpul ca la gradi (grupa pregatitoare) a fost mai dificil decat in clasa intai.... si ca daca ar fi stiut ce si cum ar fi mers la scoala mai devreme - are si o Dna exact pe gustul lui.

am editat pt a corecta un alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Pe noi ne-a chemat invatatoarea la o sedinta prin iulie si ne-a dat adresa unde sa mergem sa le comandam uniforme.
Despre rechizite ne-a spus ca o sa ne dea o lista la inceputul anului cu ce sa luam si ne-a rugat sa aducem de acasa jocuri si jucarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Uniforme - fiecare scoala cu stilul ei. La unele se fac uniformele peste vara, la altele dupa inceprea scolii iar la altele deloc. Daca nu v-a nauntat nimic, stati linistiti si vedeti la toamna. Daca totusi scoala are uniforme, probabil vor face si pt pitici.
Ghiozdan - nu e clar daca vor avea de carat dupa ei ceva sau nu...Ideea e ca piticii abia ateapta acest sem al scolii. Eu zic sa le luati (format mai mare, sa incapa un caiet/carte A4) si dac anu-l prea folosesc anul asta, il vor avea pentru clasa 1. Nu e o investitie pierduta. La fel si penar, culori.
Cu altfel de rechizite nu va agitati - fiecare invatatoare cu ideile ei.
Cat despre pregatire, ma gandesc mai degraba la una psihologica. Sa stie sa spuna cand are vre-o problema, sa poata sta cuminte o perioada (poate nu chiar 50 minute, dar...totusi), sa invete sa-si adune creioanele in penar dupa ce termina de colorat, sa se descurce cu pachetelul cu mancare, foarte important: sa se descurce la toaleta (mai ales daca e fetita). La scoala toaletele sunt...ca pe vremea noastra (de evitat sa o atinga). Sa discutati si sa stabiliti locul unde il/o asteapta bunica/mama la iesirea din scoala (parintii nu asteapta copiii la usa clasei iar la usa scolii e balamuc). Ce face daca nu o vede pe bunica/mama cand iese de la scoala (un loc de intalnire in caz ca intarzie 5 minute), ideea ca vine - nu ramane singur acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Multumesc fetelor pentru rspunsuri...deja intru in atmosfera de scoala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

In cls I si la noi s-a facut "dulap pentru jocuri", una din banci a fost lasata libera si in spate, fiecare am adus de acasa cate un joc, cateva jucarii. Erau folosite in pauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Prin iulie ne-a chemat la scoala sa le ia masuri copiilor pt uniforme.
Cam pe 16 august tb sa le ridicam.
Uniforma lui fi-miu e compusa din: pantalon, camasa alba si vesta.

Celelalte ... inca habar nu am ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca tot suntem la subiectul cu scoala....Camasa alba cu maneca scurta ati vazut pe undeva? Eu am bantuit ieri in Afi si n-am gasit nimic.
editez: de baiat (mar 128) ca de fete si de bblusi erau

Mergi la inceput