Hai Maria! Bravo Dana, Ca_Mila, Roxi! (55)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Danett: nu esti singura, nici eu nu intrevad o iesire prea curand cu pitica, mi-e ca incepe sa urle de nu o sa mai stiu ce sa fac. O scot dimineata pe terasa, uneori doarme cate o ora in landou, alteori incepe sa planga dupa cateva minute si o iau in brate. Daca imi face asa in parc nu stiu ce as face, sa fug iar cu caruciorul spre casa. Macar asa sunt pe terasa/in curte si intru direct.

Laura: curajoasa esti doamna sa pleci cu cel mic pe Transfagarasan atatea ore. Am facut si noi traseul asta de vreo 2-3 ori, dar sunt atatea serpentine de imi venea mie sa vars in masina. Si intr-adevar, dureaza o zi intreaga dus intors.

Ramona: nu prea inteleg eu cum se obisnuieste un bebe asa mic sa nu mai faca kk noaptea, doar pt ca nu e schimbat. Eu cred ca de facut va face oricum, ca doar e o nevoie fiziologica, si noi ca oameni mari avem probleme in a ne abtine, daramite un bebelus.

Si mie daca imi doarme seara sar peste baita. Bine, s-a intamplat o singura data pana acum, dar daca se repeta tot asa fac.

Vad ca am depasit puseul de crestere, a durat 2 zile la noi, azi vad ca cere san ca inainte, cam la 2 ore. Sa vedem la noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ARUBA

Laura: curajoasa esti doamna sa pleci cu cel mic pe Transfagarasan atatea ore. Am facut si noi traseul asta de vreo 2-3 ori, dar sunt atatea serpentine de imi venea mie sa vars in masina. Si intr-adevar, dureaza o zi intreaga dus intors.

Mami de Ana Grace (23iul2012)

Aruba sa stii ca nu m-am gandit prea mult , testasem doar ca-i place in masina ,asta stiam , cert este ca nu mi-a plans deloc , tzatza era la purtator ... ce se putea intampla mai mult ca acasa ?!?
Sa planga ? nu avea cum ca aerul l-a obosit

Acum vrem sa plecam in mall , sa te tii .... va spun cum a fost la intoarcere , ca azi chiar a fost ft marait de dimineta de la 6 , sper sa-mi reuseasca aventura .

Sa stii Aruba ca in primele 2 sapt imi era si mie frica sa ies si pana in parc ... daca plange ? o mie de intrebari ... dar stai un pic ... nu se poate nici asa ... pai eu ce fac ? stau numai in apropierea casei ? maxim 5 min departare ... ei nu ... mai vreau si prin alte parti ... plange ?!? , o sa-i treaca

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannett spune:

Mie nu de plansul in public mi-e frica. Pe asta o rezolv repede daca fug pana la masina sau la o camera Mama si Copilul si o pun la san.
Ma sperie aerul conditionat din mall, virusii de la oamenii mari din zonele inchise si aglomerate.

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Salutare fetele, dupa o absenta cam lunga #128522;.
Ce de piersicute s-au copt zilele astea, felicitari mamicilor si bun venit pe lume puilor.

Am avut niste zile mai agitate, colicii si-au cam facut de cap. Am schimbat infacolul cu sab simplex. Nu sunt sigura daca e mai bine...parca o idee, desi ieri a fost agitat rau, azi destul de cuminte. Am inceput si protectisul de cateva zile si vad ca a facut kk singur si ieri si azi, ca de vreo 2 ori a trebuit sa pun supozitor ca nu a facut 48 de ore si se chinuia rau.

Am observat ca nu-i mai place in landou. De cateva seri, ieseam afara si dupa putin timp incepea sa planga. Il luam in brate si tacea. Alarteieri am vrut sa testam scoica auto sa vdm dc sta in ea, ca tre sa ies cu el cu masina. am pus scoica pe cadru si am iesit in parc. Initial era nedumerit, apoi a adormit instant. Aseara la fek, doar ca a stat juma de ora treAz ( fara sa urle...) a analizat, s-a uitat..apoi a adormit. Am venit, am facut masaj, baitza, papa si somn pe la 11. S-a mai trezit la 4.30, mancat, schimbat pana pe la 6, apoi somn pana aproape de 9 dim. Azi a fost destul de linistit. Beau ceai de lactatie si vad ca am mai mult lapte, ii dau supliment doar o data, max 2 ori pe zi.

Cu schimbatul noaptea, nu inteleg legatura scaunului cu schimbatul pampersului. Patrick face destul de mult pipi, trebuie sa-l schimb ca e pampersul plin. E drept ca nu-l mai pun pe masa de infasat, ii pun o aleza sub fund in pat si il schimb usor si rapid, fara sa mai dau cu crema si uneori nesters cu servetele umede ca sunt reci.

Bubite are si al meu, a zis dr ca trec de la sine sau sa le dam cu apa termala Avene.

Vigantolul i-l picur in gurita direct. Protectisul 5 picaturi in lp.

Mai vroiam sa mai rasp ceva dar am uitat.

Am si eu niste intrebari:
- voi ii puneti perna lui bebe? De la ce varsta?
- gurita o curatati frecvent? Bb are o bubita mica alba, ca un punct sub limba. Ma gandesc sa-i dau cu glicerina. Merge pusa pe suzeta?
- de la ce varsta incep ei sa vada bine?

Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

fetelor,
ce imi place ca o sa nasc printre ultimele de pe forum, ca imi iau notite de la fiecare si citesc tot ce scrieti, poate o sa ma descurc si eu cat de cat. am emotii din ce in ce mai mari, mai am un pic si gata, vine si piersicuta mea.

voiam sa va mai intreb niste chestiuni, daca aveti timp sa-mi raspundeti:
1. voi ati baut ceai lactatie/luat galactogil cu cate zile inainte de cezariana programata? l-ati intrebat si pe dr?
2. voi ati luat pernuta pt bebe? stiu ca in primul an bb nu doarme pe pernuta, dar eu i-am luat asta si acum nu sunt convinsa ca o sa o mai folosesc: http://www.bebelusi1.com/Molto-Pozitionator-respiratie-usoara-simplu_8366_detalii.html
3. in timpul cezarienei si dupa, te lasa sa tii pe tine o bustiera/sutien? mie mi-au crescut enorm sanii in sarcina si mi se face fff cald fara (ar fi un disconfort in plus).

am fost atat de curajoasa si de sigura pe mine pana acum, iar acum, cand mai sunt cateva zile parca nu mai stiu nimic, parca nu am citit nimic, ma simt ffffffffff nepregatita

38+ Mihai
AMR 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Aruba, pe Raisa si eu o schimbam daca facea kk noaptea.
Acum, cand am nascut-o pe Riana, in ultima noapte in care am stat la maternitate, au pus-o la lumina pt icter. I-au dat pe ea un costumas special. Era ora 23. In timp ce ii dadeam sa suga, a facut kk. A venit asistenta ( am chemat-o eu) si am intrebat-o cum dau jos costumasul pt ca trebuia sa ii schimb pampersul. Ea mi-a zis atunci sa nu o schimb daca face noaptea, se va obisnui si nu va mai face. Cand am ajuns acasa a di venit pediatra la noi. I-am povestit "intamplarea" si mi-a zis ca " da", asa sa procedez. A mai facut in 2 nopti, nu am schimbat-o si de atunci intr-adevar nu a mai facut noaptea.
No, din ce am auzit eu va spun si voua. Eu am incercat si coincidenta sau nu, a functionat!

Mergi la inceput

Referitor la perna, nu i-am pus inca nici Raisei care are 2 ani si nici nu ii vad, sincer, rostul.

Mergi la inceput

Referitor la perna, nu i-am pus inca nici Raisei care are 2 ani si nici nu ii vad, sincer, rostul. Si noi, adultii, dormim fara perna, cica e mai sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Nici noi nu folosim perna la Bianca.

Azi facem o saptamana Pitica mica doarme toata ziua si papa tzitzi.

Fetelor am facut si eu temperatura, parca Ali a avut, nu? Cum ai tratat problema? Care era cauza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Buna fetelor,

Bb e linistit, papa si doarme, alta viata azi ... E drept ca sunt si 21 grade. E clar meteosensibil, canicula din zilele trecute l-a agitat cumplit.
Acum ne pregatim sa mergem la pediatra, ma gandesc ce intrebari sa-i pun ca data trecuta m-am blocat.

Iuli si Carmen, eu i-am pus in patut la cap, pe sub cearsaf, un "plan inclinat", nu l-as numi pernuta, ca sa doarma pe spate sau pe o parte dar inclinat cu capsorul mai sus decat corpul (pozitie anti-regurgitat, asa ii tineau si in maternitate, doar ca acolo toata salteluta avea inclinarea reglabila). Perna propriu zisa in nici un caz. Pernuta ta Iuli nu i-as pune-o din cauza suporturilor laterale. AL meu bb e miscacios, aluneca de pe planul inclinat si se da mai jos, daca ar fi suportii aia ar sta cu capul prea jos zic eu. Cred ca e suficient sa-i pui sub cearsaf un scutec impaturit in dreptul capului, pt a improviza un astfel de plan inclinat, dar nu e obligatoriu. Cert e ca al meu nu regurgiteaza decat ff rar.

Laura, interesanta experienta cu mersul cu masina, am luat notite . Probabil vom merge si noi o zi-doua la munte cand se intoarce taica-su, mai ales ca domnul va incepe sesiunea de toamna abia pe 1 octombrie (si se intoarce acasa pe 1 sept.), deci va fi liber inca o luna (...am eu grija sa nu fie foarte liber...)
Fetelor, ff serios va spun si eu scoica auto si nu landoul este mijlocul de transport cel mai sigur pentru bebelus,in Canada este obligatoriu prin lege. nu va jucati cu siguranta copilului mai ales la drumuri lungi, chiar daca sunteti cu el in spate in landou nu se stie niciodata ce se poate intampla si voi nu puteti face nimic in caz de Doamne-fereste. Chiar daca e un pic mai inconfortabil in scoica pentru el, faceti pauze la maxim 2 ore, il scoateti il lasati sa se intinda, si asta e. Sa nu va suparati pe mine, dar testele si, din pacate, multe accidente, dovedesc asta.

Later edit: revin cu o precizare, ca nu am vrut sa va sperii cu accidente si alte prostii. Scoica e special conceputa pt situatii mult mai frecvente, banale chiar, cum ar fi franele bruste, care uneori nu pot fi evitate sau sunt chiar necesare: in scoica pozitionata in sens invers mersului, gatul si baza coloanei bebelusului sunt corect protejate, ceea ce nu se intampla in landou, in brate etc.

Va pup, revin cand ne intoarcem acasa.

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput