Hai Maria! Bravo Dana, Ca_Mila, Roxi! (55)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Buna dimineata

Vrea cineva o cafeluta ?!? , eu cred ca da ...
Raportam o noapte usurica , fara prea multe scrancete , treziri cam la 2 ore , norocul meu a fost ca ieri a avut o zi usoara si am dormit si eu cu el in vre-o 2 reprize .
Bagam la greu diverse nebuneli pentru colici , aseara dupa baie a avut o repriza de plans de la disperat pe taticul lui , doar el il poate calma , la mine urla in continuare ( nu imi pare rau )
Dimineata de pe la 5 incepe scartaiala cu colicii si eu ma uit neputincioasa la el cu se starnge si mititelului ii este asa de somn si casca .

Alina succes cu nasterea !!!!

Aruba si al meu uneori are zile cand este ft agitat de la colici si noaptea doarme mai bine , dar concluzia finala fiecare zi este unica . Am cate o zi cand nu mi-a dormit adunate 2 ore dar si zi cand de la 1 a dormit pana seara la baie , cu mici treziri pt papa
Cu lohiile , nu stiu ce sa spun , la mine au tinut 4 sapt , acum este totul ok , au fost zile cand a curs si mai abundent ,asteptam controlul final sa vedem ce este pe acolo .

Eu primele 2 sapt am tinut un regim si daca am vazut ca tot plange si il doare burta .... am inceput sa mananc de toate ... fara varza , fasole si tocanite dar fructe , lapte , cafea bagam la greu si asa rezultatul tot ala este

Stiti cumva dupa cezariana la cat timp poti merge la sala ? M-a omorat o celulita , vreau sa fac si masaj , nu stiu ...orice numai sa scap

Eu cred ca si pe bebelusi ii toropeste caldura asta mare ,chiar este un disconfort

Cei mai frumosi bebelusi avem , am admirat si eu pozele , care mai de care mai ochios

Ali cum merge cura de slabire ? Te urmaresc la topic , am vazut ca ai strans ceva spirante ... va doresc ... multe kg date jos
Cand pleci la strand sau prin alta parte cu cine il lasi pe bb ? Si papa ?

Vreau si eu o schimbare de look , dar nu stiu ce , de 2 ani eu nu ma mai vopsesc , ma vopseam de vre-o 15 ani si am zis sa renunt pt o perioada ca tot nu am nici un fir de par alb ( inca ) iar sa ma tund , este cam nasol ca am parul ondulat si nu imi sta bine cam in nici un fel , nu pot incerca tunsori moderne , trebuie sa merg pe o linie clasica ... si tare m-am plictisit de fata mea si de mine .

Va astept cand va treziti la o barfa

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Buna dimineata! Am avut o noapte cu o trezire la 3. La 6 si-a inceput ziua. De atunci e tot treaza dar nu face urat.
Si, cel mai important, aseara am mancat pepene si de dimineata a si facut kk. Colici nu am vazut sa aiba, o sa urmaresc azi sa vad.

I-am trimis eu Alinei nr de telefon. Astept marea veste si va anunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

M-am sms-uit cu Alina. A rezistat pana dimineata, acum e la monitorizare, ne anunta cand naste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor eu am patit-o, sunt in spital de azi noapte, am facut febra 39 cu frisoane, ameteli si tot tacamul. M-am speriat si am venit sa ma vada dr cu care am nascut. Acum sunt pe perfuzii si astept sa mi se faca analizele sa vad daca e doar de la sanii angorjati sau o fi vreo infectie urinara ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Of Aruba, si tu cu febra? Si eu am stare subfebrila, am un san cu galme fff dureroase. Pun comprese, ma mulg, masez dar nu reusesc sa scap de ele :(

Laura - eu am inceput sa fac inot cam la 4 luni de la nastere si sala la 6 luni, dar ceva usor, zumba. Pana atunci cel mai eficient sport e alaptatul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna, fetelor! Felicitari celor care au nascut si succes celor care asteapta minunea nasterii! Eu sunt in odiseea urmatoare, de sept-oct, asa ca mai am ceva timp, dar nu mult, asadar emotiile sunt mari, mai ales cand vedem cum vin nasterile la voi, una dupa alta.

Am o intrebare si solicit ajutorul vostru, in caz ca ma poate ajuta careva. E vreuna dintre voi in situatia de a trece dintr-un CIC in altul, adica sa nasca un bebe pana ce celalalt bebe implineste doi ani? Ma intereseaza cum trebuie sa procedez cu dosarul de indemnizatie, ca am auzit ca daca il depun cu doua luni inainte de expirarea primului CIC voi primi aceeasi indeminizatie ca cea de acum, iar daca depasesc termenul voi primi doar 75 % din cat iau acum. Ma poate ajuta cineva cu informatii mai exacte, cum sa procedez incat sa nu ratez/pierd ceva? Ce acte imi sunt necesare pentru noul dosar, incat sa mearga indemnizatia in continuare, sa nu mai astept doua-trei luni pana fac ei reglarea din urma? Orice informatie e binevenita si va multumesc mult pentru orice sfat sau parere. Ideal ar fi sa imi raspundeti pe PM, ca nu am timp sa citesc tot ce scrieti, sper sa nu abuzez cu rugamintea mea si sa se gaseasca vreo burtica in situatia mea

Dumnezeu sa va ajute pe toate sa nasteti la termen si asa cum va doriti!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Elfica - eu sunt in situatia asta, dar am nascut cu 5 zile mai devreme de terminarea CIC1.
Dosarul il poti depune din moment ce se elibereaza certificatul de nastere.
www.mmuncii.ro/pub/imagemanager/images/file/Legislatie/HOTARARI-DE-GUVERN/HG%2052_2011.pdf" target="_blank">Aici gasesti mai multe detalii la ART. 8.

In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru
cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie, pāna la implinirea de catre copil a vārstei
de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai
multi copii ori se produce o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. (2) din ordonanta de
urgenta, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupa caz, a dreptului la stimulentul de insertie, acordat
pentru copilul anterior, opteaza, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevazute la art. 2
alin. (1), respectiv art. 7 din ordonanta de urgenta. Pentru continuitatea acordarii drepturilor, cererea
trebuie sa fie depusa cu 60 de zile inaintea implinirii de catre copilul anterior a vārstei de 1, 2 sau 3 ani,
in cazul copilului cu handicap, sau in termen de maximum 30 de zile de la aceasta data. In cazul in care
se depaseste acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii

Alte informatii nu am, eu inca nu am depus dosarul, nu stiu cum va fi calculata indemnizatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Buna dimineata!
Aruba, Michelle, multa sanatate, sa va reveniti repede!

Alina, nastere usoara !

Eu sunt in priza astazi, imi vine fata de la munte. Noroc cu ea ca m-am reapucat de gatit, am facut piata, am si eu ceva comestibil in frigider.

Nu stiu cum suporta piticii vostri caldura, dar al meu s-a umplut de brobonele. Ieri l-am tinut doar in pampers si l-am tot stropit cu apa termala. Se mai domolise iritatia, scum iar e plin. Pe picioruse, unde este tot timpul dezvelit, nu are nimic. Cu colicii se chinuie si el, ii dau bonisan, mai scoate gaze, se inroseste tot dar parca nu e asa rau ca la Alexandra. Mananca bine, se vede pe el ca a facut pulpite si gusita, am si eu ce pupa.

Va intrebam de putica, daca ati mai intalnit cazuri de-astea: pe varful ei, langa gaurica de pipi (scuzati exprimarea total nestiintifica), are o basicuta alba. In maternitate mi-au zis ca o sa treaca, pediatra mi-a zis sa-l dau cu rivanol. Am tot dat dar mi se parea la un moment dat ca mai mult se usca si crapa pielea din zona decat sa scada bubita, asa ca am renuntat si am spalat doar cu apa. Are aproape 4 sapt si tot acolo e, pipi face nosrmal si nu pare sa-l deranjeze. Aveti vreo idee ce e si cum se poate trata? o sa merg si la pediatra dar in 2 sapt.

Vorbeati de iesit in oras si la mall. Eu daca am fost singura am tot iesit cu el, am si facut shopping. Cand i-a fost foame, l-am alaptat- in cabina de probe de la HM, in cabina de la Auchan, chiar la terasa, in parc nu mai zic. Am o esarfa subtire sa nu se incalzeasca dar sa fiu mai discreta, ma imbrac adecvat- cu acces facil la sani si asta e, nu pot sa ma izolez ca o iau razna. Cu baita deocamdata il spal la chiuveta din baie, nu pot sa ma chinui singura cu cadita, chiar daca are suport. Umplu chiuveta cu apa, am o pernuta mica gonflabila si il pun pe ea si...ca la piscina. Chiar ii place jetul de la robinet, il linisteste.

Am scris o gramada, se vede ca ma simt mai optimista, va pup si o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

ce faceti fetele? Gabi, ce faci fata mea?Ai ganduri de schimbare. Ali, mai vreau si eu linkul de la topicul tau.In rest noi suntem ok.Adica, aceleasi treziri si abia de luni ne consideram si noi nou nascuti cu toate ca Nectarel e deja batran. Avem si noi 2600 de grame. Voi toti sunteti mari pe langa noi, dar, promitem ca va ajungem din urma.Aruba, imi pare rau de ceea ce ti se intampla dar va fi bine.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Sanatate Aruba si Michelle

Mygirl , nu stiu ce sa-ti spun cu bubita , al meu nu are si chiar nu ma pricep . Alaptez si eu cu succes pe unde apuc , ce naiba sa fac daca stau numai in caz ajung la nebuni iar el mananca cand vrea . Azi am iesit sa platesc niste facturi si in 10 min ii era foame , am stat pe o banca si l-am mufat la tzatza
Cu colicii ce sa mai zic ... am 6 feluri de sticlute , pompam din fiecare , asa pe rand
Acum incerc sa-l pacalesc sa doarma si sper sa-mi si reuseasca . Problema mea cea mai mare este constipatia cu care eu pana acum nu am avut tangenta deloc , asa ca ... nu dati cu rosii , mi-am aprins o tigare nu am mai fumat de un an de zile , m-a ametit complet dar poate are vreun efect , ca altfel o iau razna . Ce sa faca omul de plictiseala ?!? isi gaseste de lucru ... daca afla sotul , scandal mare ce avem
Aaaa si inac o problema o avem si noi cu bubitele , am facut si ceai de tarate si in fiecare seara il spal cu ceai de galbenele si nu era nici o ameliorare , ieri cand am fost la pediatra mi-a dat un unguent , am dat ieri de 2 ori si azi si parca se vede o imbunatatire si ii mai dau si cu vit A uleioasa sper sa scape in 10 zile daca nu , pana in vaccin trebuie sa mai ma duc o data cu el sa-l vada. La gat este cel mai tare , unde tot timpul sta cu gatul in jos si transpira si pe pielea capului are niste cojite ... sper sa reusim sa ne treaca .

Fetele, daca aveti febra mai alaptati ? La farmacia mi-a spus ca daca sare de 38 sa nu-l mai alaptez , eu am scapat cu febra si vad ca nici nu mai m-a intors in urma tratamentului, imi era teama ca nu l-am facut pe tot 3 zile .

Am si de calcat si de spalat , dar am un somn de zile mari , singura solutie este sa ma bag langa el la somnic , pe mine ma termina trezitul asta de n ori pe noapte
, la toate !

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput