Cardul dracului, Dracul cardului.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Marius,Mianna vrea doar sa spuna ca desi e ieftin un calculator ,nu e tocmai ieftina suita de programe care sa-l faca util pentru medici si care sa si functioneze fara sughituri din prima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu am vazut remarca vis a vis de echipament(calculator/net/cititor) nicidecum de soft.
Cat despre soft va fi livrat gratuit.
Programele de pregatire vor fi de asemenea gratuite.
Asistenta va fi de asemene gratuita.

Pesimismul,(clasic deja) este de asemenea pe toate gardurile.
Discutam de orice cat este de prost, ca nu merge, ca e scump, ca nu are, ca are... ca e invers decat...ca la romani e asa, ca in Romania nu functioneaza...
In fine.
Norocul este ca viata se incapataneaza sa mearga mai departe si evolutia de asemenea.
Si in Romania.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Bun si pana la urma care va fi rolul cardului?

Boli cronice,nu,istoric boli nu,cnp nu.....istiric medicatie nu....da` la ce ne trebuie?

Mergi la inceput

Daca nu as fi scris ca tot ce tine de pacient va fi accesibil insa pe baza de permisiuni deci partajarea va fi conditionata de IDul celui care acceseaza informatiile, mai intelegeam intrebarea de mai sus.

Asa ma intreb daca nu cumva e prea cald pe undeva

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Ce legatura are accesul la net cu calculatorul mediu. Daca e calculator puternic inseamna ca are acces la net inclus?

usor cu alcoolul pe caldurile astea

pai mie daca-mi spui ca tot ce trebuie sa aiba e un calculator mediu, nu implica drept obligatorie si conexiunea la net. poate exista un calculator mediu in Cucuietii din deal, unde internetul inca n-a patruns. asa ca taman asta-i ideea, n-are nicio legatura calculatorul mediu cu internetul, nu-l implica, internetul e o conditie suplimentara.

Mergi la inceput

Citat:

Daca nu as fi scris ca tot ce tine de pacient va fi accesibil insa pe baza de permisiuni deci partajarea va fi conditionata de IDul celui care acceseaza informatiile, mai intelegeam intrebarea de mai sus.

Asa ma intreb daca nu cumva e prea cald pe undeva

Mai sa stii ca abia acu` am vazut ca de fapt sunt sunt doar ca sunt accesate pe masura necesitatii...adica cum ai zis tu.....

Da` e cumplit de cald....si prefer limonada in loc de alcool..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

pai mie daca-mi spui ca tot ce trebuie sa aiba e un calculator mediu, nu implica drept obligatorie si conexiunea la net. poate exista un calculator mediu in Cucuietii din deal, unde internetul inca n-a patruns. asa ca taman asta-i ideea, n-are nicio legatura calculatorul mediu cu internetul, nu-l implica, internetul e o conditie suplimentara.

Si despre acest aspect am mai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

desigur. eu doar updatam postul asta:

Citat:

Un calculator mediu va fi suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Pe cardul ala presupun ca e un numar care poate fi introdus in program ca si CNP-ul.
Si pt. baza de date daca se foloseste acelasi program nu e nevoie de internet (cred).

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

o modalitate de transmitere a datelor la distanta trebuie sa existe, nu stiu de ce dar cred ca internetul e cel mai accesibil...pentru cei din creierul muntilor s-o gasi o solutie...

in anglia toti au card cu numar unic alocat, cand ma duc la medicul de familie nu am nevoie de card, ma gaseste in baza de date dupa nume si apoi aplica cateva criterii de restrangere a iesirilor..cum ar fi adresa, data nasterii, numar de telefon

daca ma duc la spital si nu am cardul la mine sau o scrisoare de la nhs pe care sa fie scris numarul meu de asigurat...tot ma gasesc ei...ma intreaba de medicu lde familie si apoi ma dibuie dupa nume, prenume, adresa etc.

daca vreau sa restrictionez accesul la datele mele de sanatate, cum ar fi boli cronice pot sa o fac, medicul de familie va avea acces la tot ce tine de sanatatea mea, el nu cred ca poate fi restrictionat, dar mergand la spital acestia n uvor vedea in sistem ca eu am..pojar cronic..de exemplu

ideea de restrictionare nu vine insa din dorinta de a bloca medicii sa ma trateze, aceste baze de date cu acceptul tau si uneori si fara pot fi accesate si de alte departamente ale statului, politia, serviciile sociale...ce mai stiu eu cine..si da pot fi folosite impotriva ta in caz de proces

de exemplu daca ai o boala cronica si tu ai ales sa faci un copil, serviciile sociale pot folosi acest lucru ca dovada a neglijarii copilului, pot incerca sa dovedeasca ca nu ai avut niciodata interes sa ai un copil sanatos, ca esti o/un inconstient/a..etc., pana dovedesti tu ca nu e asa, timpul trece si te termina emotional si uneori material

cat despre ce dotari au medicii de familie, eu ca tehnica nu ma pricep dar pe computerele alea n uau mare lucru instalat, daca furi unu nu vei avea ce face cu el, va trebui sa pui hard si tot ce trebuie pentru ca ele nu pot rula office-ul sau ce stiu eu ce jocuri...

medicii de familie au niste carduri pe care le introduc intr-un slot atasat tastaturii si astfel sunt identificati in retea si primesc acceptul accesarii bazei de date, care este administrata de la "centru" (NHS) - cum ar veni la noi directia de sanatate publica..bla bla cum s-o mai numi...

acu sa imi dau cu parerea, in baza de date se updateaza instantaneu informatiile de importanta majora, adica cele medicale, cele de schimbare de nume, adresa , nr telefon insa se updateaza periodic (am cerut eu modificarea numelui si emiterea unui nou card, dupa o saptamana am sunat la nhs si informatia nu era introdusa in sistem la nivel central, in schimb cand m-am dus la medicul de familie dupa ce in aceeasi zi fusesem la spital, toate informatiile medicale obtinute la spital in ziua aia erau deja in sistem - tensiune, glicemie etc., plus observatiile medicului si reteta )

ai nostri daca vor sa faca o treaba buna au de la cine se inspira, sunt convinsa ca vor fi primiti in orice tara care are deja implementat un astfel de sistem pentru schimb de opinii

Mergi la inceput

Tot ceea ce ai scris mai sus reflecta ceea ce se introduce si in Romania.
Nu prea vad deosebiri.

Mergi la inceput