Cardul dracului, Dracul cardului.
Raspunsuri - Pagina 2
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Asa cum s-a ajuns pana in prezent sa se faca pasi foarte mari in informatizarea datelor in foarte multe domenii, eu sunt convins ca nu doar ca se va finaliza si acest proiect ci chiar va aduce beneficii extrem de mari. Nu am nici cel mai mic motiv sa fiu pesimist. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Eu sunt sceptica.Traim in Romania....
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eumada
Eu sunt sceptica.Traim in Romania.... Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Ai cumva senzatia ca eu traiesc in insulele Baleare?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Of,esti asa de candid.....tu inca mai speri ca se poate face ceva bun in Romania....
Of uite cu toata informatizarea nu si-au facut ca lumea bazele de date si mortii apareau in liste.....
Da,poate fi ceva bun,dar ia gandeste-te cati medici de familie isi vor putea permite partea de logistica?
Sunt medici care lucreaa in sate mici,de batarani,Casa de Sanatate deconteaza cu luni in urma...Marius,Marius...as vrea sa fiu si eu asa increzatoare ca tine....
Mama lucreaza in sistem si stiu...
b.nica spune:
Ete a d'acu potriveala! Acum sincera sa fiu asa semn ca suntem pacaliti de UNII nici ca se putea mai clar!
marius spune:
Un calculator mediu va fi suficient. Si nu este deloc scump. Si fata de avantajul de a lucra rapid, corect si fara batai de cap orice medic va fi fericit sa aiba aceasta posibilitate.
Si va fi.
E nu sper ci vad cu ochii mei. In fiecare an s-au facut pasi enormi in informatizarea datelor si serviciilor. Nici nu sufera comparatie. Si partea interesanta este ca aplicatiile sunt dezvoltate doar de informaticieni romani care lucreaza in sistemul bugetar. Si aplicatiile dezvoltate de ei sun actualizate(modernizate) aproape lunar. Cost zero pentru beneficiari.
Ar trebui sa am ochelari de cal sa nu vad asta.
Ca or fi existand (vesnic and ever) carcotasi(e) de cand lumea au existat si vor exista dar asta e... viata merge mai departe cu sau fara carcoteli cu sau fara carcotasi.
Nu am zis ca va fi usor insa sunt ferm convins ca va fi o reusita. Cu o perioada implacabila de corecturi, ajustari dar invariabil va fi un succes.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
citat din mesajul lui mianna ... oare poate sa contina poza pisicilor mele, pe care mi-am pus-o si pe cardul ING? de fapt voiam sa spun ca n-am prea mare incredere in reusita romanilor de-a implementa softul/softurile necesare in timp util. |
Cred ca asemeni ING, cu un cost onorabil, se va putea pune si poza pisicilor din dotare.
Desigur acest serviciu nu va fi facut de romani ca sa fie lumea fericita si satisfacuta de imaginea de pe card.
inbox spune:
Pana la urma nu programele sunt de vina, solutii sunt si asa cum ai zis Marius, se tot fac pasi necesari insa, factorul uman este problema, fara impunere nu se poate- parerea mea, evident. Si sa dau exemple, cand lucram ca bugetar, multi dintre cei trecuti de o anumita vrasta considerau computerul o masina de scris si era jignitor sa fi un fel de dactilograf, apoi cand au inteles ca mai un internet, mai o informare, usurarea munciietc, au testat pe rand un fel de teama amestecata cu revelatie ( si-au insusit toti lucrul cu calculatorul cand au fost amenintati cu un test :) ); aveam programe de calculat taxe, programe pentru care se platisera bani, se instruisera oameni, se cumparase aparatura....si erau cei care refuzau aplicarea lor, pe principiul ca ei "lucreaza cu capul", si nu-ti spun cate greseli facea capul, greseli care puteau fi evitate folosind un simplu program care nu lasa la interpretarea fiecaruia o anumita taxa...nu mai zic ca nici in ziua de azi la institutia respectiva nu poti sa achiti o taxa cu cardul, desi exista sistemul acolo de foarte multi ani...
Asa ca asta cu card ...si d..c, este de domeniul fantasticului, adica stam in drum de un cuvant.
eumada spune:
citat din mesajul lui marius Un calculator mediu va fi suficient. Si nu este deloc scump. Si fata de avantajul de a lucra rapid, corect si fara batai de cap orice medic va fi fericit sa aiba aceasta posibilitate. Si va fi. E nu sper ci vad cu ochii mei. In fiecare an s-au facut pasi enormi in informatizarea datelor si serviciilor. Nici nu sufera comparatie. Si partea interesanta este ca aplicatiile sunt dezvoltate doar de informaticieni romani care lucreaza in sistemul bugetar. Si aplicatiile dezvoltate de ei sun actualizate(modernizate) aproape lunar. Cost zero pentru beneficiari. Ar trebui sa am ochelari de cal sa nu vad asta. Ca or fi existand (vesnic and ever) carcotasi(e) de cand lumea au existat si vor exista dar asta e... viata merge mai departe cu sau fara carcoteli cu sau fara carcotasi. Nu am zis ca va fi usor insa sunt ferm convins ca va fi o reusita. Cu o perioada implacabila de corecturi, ajustari dar invariabil va fi un succes. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Adica io,carcotasa....bun,dar ai mai spus ceva care m-a uns la inima.Direct.Stii tu ce.
Si mie mi-ar place dar nu cred ca inainte de doi ani sistemul va deveni operational...dupa acest interval de timp,as fi fericita ca in loc de o caruta de documente sa scot doar cardul.Dar cu copiii?Ei ce vor face?
marius spune:
@inbox:
Medicii stiu deja de o buna bucata de vreme ca urmeaza aceasta informatizare a serviciilor medicale. Stiu de asemenea ca vor fi obligati din punct de vedere functional sa utilizeze aceasta aplicatie. Stiu de asemenea ca vor avea asistenta tehnica de specialitate. Stiu de asemenea ca vor fi instruiti prin programe de pregatire dedicata lor si farmacistilor si spitalelor.
De asemenea se stie ca va exista o perioada de implementare/utilizare/corectare/updatare dar drum de intoarcere nu exista.
Si tot ei vor spune peste 12-18 luni: "nici nu stiu ce m-as mai face fara acest program"
@eumada:
2 ani?!
Din cate stiu eu din 2013 va deveni operational.
Singura problema (tehnica reala) deocamdata, sunt zonele rurale sau extreme unde nu exista acoperire de semnal desi procentul acestora va scadea foarte mult in timp scurt pentru ca deja se implementeaza servicii prin satelit de tip DIGI si functioneaza impecabil si in orice vagauna la o adica , uneori la fel de bine ca si cele de cablu de mare viteza.
eumada spune:
Daca zici "stiu" banuiesc ca stii ce vorbesti.Sa speram ca va fi asa si se va usura mult munca medicilor si a asistentelor.
Totusi la bunica-mea in sat nu am semnal nici macar la mobil .....si e pe un deal....