Cardul dracului, Dracul cardului.

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Marius,de ce spui ca farmacistii pot folosi cardurile de sanatate!(ai precizat asta intr-un mesaj anterior ,nu mai stiu care exact)

In Germania doar cabinetele medicale/spitalele acceseaza cardul pacientului!

Xio(ce faci mey????)eu n-am auzit ca in Germania vizitele dese la medici sa fie platite!De fapt la ce te-ai referit?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

E vorba de un pacient care va avea o reteta electronica emisa pe baza cardului si care reteta va presupune si cardul in raport cu care a fost emisa pentru a fi descarcata din sistem.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Repet deci,cardurile de sanatate pot fi citite doar de cabinete/spitale!

Nu vad de ce farmaciile ar avea nevoie de citirea cardului medical,atita timp cit retzeta este emisa de catre un cabinet/spital!Eventualele "probleme"pot fi rezolvate telefonic!

Dana

Mergi la inceput

Ori nu am fost eu clar ori nu stiu ce sa spun mai clar.

Iti dau un exemplu.

Esti la supermarket.
Uneori se pot cumpara produse din interior dar au gestiune diferita de restul magazinului dar le platesti la iesire pe toate.
In interior ti se cere cardul. Acesta este scanat esti incarcat in sistem pe baza cardului cu ceea ce ai cumparat si primesti produsul. Cand ajungi la caserie iar trebuie cardul unde citit apare ca ai cumparat din alat gestiune si altceva decat ceea ce ai luat de pe raft. Ceea ce ai luat de pe raft poti sa nu le mai cumperi dar ceea ce este incarcat cf cardului deja este de plata.

La farmacie nu se inregistreaza doar vanzarea ci si faptul ca are loc de catre IDul T catre IDul X prin reteta Y emisa de IDul Z pentru produsul A si B. Deci se inchide un sistem de date centralizat in sistem.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Marius,ceea ce incerc eu sa-tzi spun este ca farmacia nu are niciun drept sa-tzi ceara cardul de sanatate!

Retzetel sunt emise de medici,care au verificat cardul de sanatate,deci ce rost are ca farmacia sa detzina aparate de citire a cardurilor de sanatate!

ea(farmacia)emite doar ceea ce a prescris medicul,nu are niciun drept sa verifice cardul de sanatate!

ma rog,asa se desfasoara in Germania procedeul,poate in Romania,farmacia e pe acelasi nivel cu cabinetul/spitalul si-si poate permite citirea cardului!

Dana

Mergi la inceput

Citat:

Retzetel sunt emise de medici,care au verificat cardul de sanatate,deci ce rost are ca farmacia sa detzina aparate de citire a cardurilor de sanatate!

Medicii nu verifica cardul ci il folosesc adica pe baza acelui card se incarca in sistem o reteta pt acel card.
La faramacie au nevoie de card pentru ca din sistem cardul citit le returneaza faramacistilor reteta electronica emisa. Ei vad si cine a emis acea reteta unde a fost emisa cand a fost emisa ce contine cui se va elibera. In clipa in care avizeaza aceasta reteta ea este descarcata din sistem si chiar daca mergi la alta farmacie nu mai ai cum sa scoti inca o data pt ca a fost descarcata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:

Medicii nu verifica cardul ci il folosesc adica pe baza acelui card se incarca in sistem o reteta pt acel card.
La faramacie au nevoie de card pentru ca din sistem cardul citit le returneaza faramacistilor reteta electronica emisa. Ei vad si cine a emis acea reteta unde a fost emisa cand a fost emisa ce contine cui se va elibera. In clipa in care avizeaza aceasta reteta ea este descarcata din sistem si chiar daca mergi la alta farmacie nu mai ai cum sa scoti inca o data pt ca a fost descarcata.

Complicata treaba in Romania!

Fara prea multe discutzii,farmacistii nu ar trebui sa aiba de-a face cu cardul de sananate!

Ei sunt in definitiv un intermediar intre medic si pacient!Si atit!

Dana

Mergi la inceput

Ce este asa de complicat? Baga cardul omului i se deschide automat reteta daca exista vreo reteta activa in sistem aferenta acelui card, daca omul confirma ii da drumul adica o da la executie, da medicamentele omului, reteta este descarcata de pe file, banii se incaseaza daca e pe bani sau se trimit incasarea spre decontare la casa de sanatate si gata.
Daca bagi iar cardul nu mai exista nici o reteta activa pt acest card pana cand un medic nu incarca alta la un cabinet.
Ce este complicat?

Mergi la inceput

Este ca si cum ai avea un card bancar. Eu depun bani pe cardul tau aici in Romania tu trebuie sa bagi cardul intr-un bancomat si daca ai bani pe el scoti banii acolo in Germania.
Bancomatul e farmacia tu esti pacientul banii sunt medicamentele eu sunt medicul. Cam asa ceva e mai usor de inteles?

Mergi la inceput

Pai este!

Farmacia nu are motive sa aiba cititor de carduri,bineintzeles ca asta este o cheltuiala in plus...dar,la cit de saraci suntem,ne permitem sa cumparam scump!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:

Pai este!

Farmacia nu are motive sa aiba cititor de carduri,bineintzeles ca asta este o cheltuiala in plus...dar,la cit de saraci suntem,ne permitem sa cumparam scump!

Dana

farmacia are deja scanner de mana si poate citi cu el codurile de pe retete, nu are nevoie sa "citeasca" si cardul de sanatate, ar mai ramane sa le dea farmacistilor si acces la datele personale ale pacientilor ca sa fie totul mai palpitant

de fapt farmacistul are nevoie de de un cod/nr/serie al retetei cu care sa verifice ca aceea reteta a fost emisa de medicul de familie care a parafat si eventual inca ceva elemente de verificare (cod boala, medicamentele prescrise.. etc.)

descarcarea retetei din sistem se va face prin corelarea ei cu bonul fiscal/dovada de plata

desi mi se pare cam greu sa faca furaciuni pacientii cu retete descarcate repetat, retetele se opresc la farmacie, fie ca ai ridicat toate medicamentle precrise fie ca ai ridicat partial (pacientul confirma pe verso ca renunta la respectivele medicamente)

Mergi la inceput