Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013!!(cap13)
Raspunsuri - Pagina 7
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ardna11111 Majia de unde esti de e asa frig? noi suntem sub cod portocaliu, ne topim in bucuresti Mena ce tare..cum l=ai simtit? ca niste lovituri sau cum? UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 14+ |
L-am simtit la 15 s fara o zi ca s-a intors si a doua zi a inceput sa ma atinga usor,aproape zilnic. Parca e un pestisor intr-un acvariu. Acum e un peste mai mare care nu se incurca la lovit daca ii e foame.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 17+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
ella28 spune:
Si la mine joi e zi de eco...cu emotii desigur ca si la voi Viki & Crismac.
+18s Doamne ajuta!
dankutza spune:
Scriu mai intai ce am facut la DT si apoi citesc din urma, ultimele 5 pagini.
Am fost azi la dublu test. Bebelusul e ok. E foarte bine, sanatos si f incapatanat. A iesit bine la toate masuratorile. Pare un pic mai mare cu 3-4 zile. Are 83g si 7,5cm de la cap la fundulet.
Nu a cooperat deloc, desi i-am dat inainte. Asa imi zicea dr, sa beau niste inainte de eco, ca sa-l prindem treaz. Desi a primit, nu a vrut sa coopereze. Nu statea nici cu fata in sus si nici cu fata in jos. L-a inghiontit bine de ma doare si acum burta. M-a pus sa tusesc ca sa se lovesca de placenta si sa se intoarca. Nimic. Dupa o 1/2 h, dr mi-a spus sa ma dau jos de pe masa sa controleze urmatoarea pacienta si apoi sa intru din nou, ca poate o sa stea cuminte la masuratori.
Cand "a auzit" amenintarea s-a razgandit si s-a intors frumos la poza. Deh, aflase ca nu o sa mai fie vedeta pe ecran. Asa ca a putut masura transparenta nucala, sa vada piramida nazala, etc
Dar, a tinut piciorusele stranse si nu a vrut sa arate nimic. La un moment dat si-a pus manuta intre picoruse si dr mi spus razand " e posibil sa fie baiat ca asta e gest de barbati".
Iar a spus ca parca i s-a parut ca a zarit o tepusa pe acolo, dar nu poate fi sigura. I-am zis ca oricum nu e important pt noi, ca noi nu avem pretenti.
Asteptam urmatoarea eco sa vedem daca aflam sexul.
Am facut metoda Nicolaides. M-a testat pt 3 chestii: sindromul Down, sindromul Edwards so sindromul Patau, adica trisomiile 21, 18, 13.
Sunt 2 tipuri de riscuri: backgraound risk si adjusted risk
pt SD a iesit de 1:243 sau 1:4861
pt SE a iesit de 1:624 sau 1:12485
pt SP a iesit de 1:1950 sau 1:38991
Concluzia : bebe e f bine.
Dar asta mi-a spus-o din timpul ecografiei. Adela Dinu are un ochi format atat de bine incat numai cand se uita la el, zicea ca e bine, pana sa-i faca masuratorile.
Mi-a spus ca incidenta de sindrom Down e f mica la noi si ca e mai mare la anglo-saxoni decat la noi, iar spina bifida e apoape inexistenta pt ca pacinetele iau Acid folic imediat cum afla de sarcina.
AM uitat sa spun de co-autor. Ca un adevarat repezentat al sexului tare, a stat pe scaun, fara sa scoata un cuvant cu ochii lipiti de ecran si apoi s-a asezat langa mine la biroul dr fara sa scoata un cuvant. Cand am iesit afara, a zis ca a ramas fara cuvinte cand a vazut ce am eu in burtica. Daca ii faceam bau in ureche, il omoram cu siguranta.
citesc si revin....
13 saptamani
dankutza spune:
Mena nu prea am dureri de spate, decat din cand in cand, si care trec singure fara nici un remediu.
Si eu sufar de caldura si sunt dependenta de aerul conditionat sau ventilator. E ingrozitor de cald in Bucuresti.
Viki imi pare rau de meciul cu husbandul din dotare. Eu ma gandesc ca si pt ei un stres sracina noastra. Mai ales daca e la prima sarcina. Se gandesc adio, libertate! cati bani vor trebui alocati lui bebe, daca se va descurca cu bebe.. etc. Pana la urma urmei, cred ca sunt mai sensibili decat noi. Eu ma astept sa nu-mi mai faca faze mai ales ca a vazut ce am in burtica. Sper sa ma protejeze mai mult... Oricum, aspiratorul ii apartine, pt ca a cumparat unul cu putere mare de aspirare si trebuie sa depui mult efort pt asta si eu nu vreau sa ma doara burta.
Imi pare rau ca si infectia asta iti da de lucru.
Diancic felicitari pt eco.
Maggie si mie la prima sarcina imi era frica de animale. MA feream rau de tot de ele, chiar si de cele cu stapan. Nu-mi era de durerea unei muscaturi ci ca ajung sa fac injectii din cauza asta.
Ardna nici eu nu mai simt ca sunt gravida. Mintea mea bolnava a inceput sa creeze scenarii care mai de care mai sumbre. Dar bebe creste bine mersi si eu ma stresez degeaba. De vreo 2 saptamani nu mai dorm de sting, si am inceput sa desput si eu casa ca era ceva de groaza de mizerie. Nu aveam putere deloc. Eu am simtit primul copil la 18 saptamani. Mi-a zis dr ca pe al doilea o sa-l simt la 16-17 saptamani.
Mys multa bafta si sa vii cu rezultate bune!
Blue felcitari pt eco si pt caruciorul albastru. Daca esti slabuta s-ar putea sa-l fi simtit pe bebe deja. La 16 saptamani nu e chiar f devreme. Si eu am facut analiza asta la prima sarcina. Eu am 01 si tati A2. Cred ca fi-mea are grupa mea de sange pt ca a facut un icter asa de usor.... Imi spusese dr ca a facut icter, ca eu nu vazusem. Era f usor portocalie, pe cand alti bebeii...
Blue buna idee cu intalnirea la babyexpo...
Mersi.
Majia te invidiez pozitiv pt geaca si pantofi. Vreau si eu frig. Vara nu mai am ce sa scot dupa mine, dar iarna, pun si plapuma si tot nu mor de frig, dar vara...
Cris tinem pumnii sa fie totul bine joi.
Ella multa bafta la eco joi.
13 saptamani
dankutza spune:
Fetelor, dati-mie si mie un sfat unde sa fac eco in septembrie?
Adela Dinu si Iosup sunt in concediu. Unde sa ma duc? Voi la cine va duceti? Of! Ce ma enerveaza concediile astea. Ma asteptam sa nu gasesc dr in august si nu in septembrie...
Vreau sa ma duc la cineva bun la eco, care stie ce face si bibileste bine pe bebe.
Multumesc de raspunsuri
Apropo, sta cineva in zona Lacul Tei? Eu stau pe acolo. La odiseea celalta am gasit 2 mamici care stau la azvarlitura de bat de mine si inca ne plimbam picii impreuna si ne jucam impreuna. E f frumos!
13 saptamani
ardna11111 spune:
Dankuta tot la Adela Dinu faci eco? si eu la fel, mi se pare f profi. Ea a fost cea care la prima ecografie a vazut un hematom mic de 4mm in uter (eram cam in 6-7 sapt) dar a zis ca nu ceeaza proboleme si ca nu am nevoie de tratament. ulterior m=am dus cu rezultatul la dr care imi urmareste sarcina si mi-a dat urgetn de facut analizele pt trombofilie, din cauza hematomului...el a fost mai pesimist
UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 14+
ardna11111 spune:
citat din mesajul lui dankutza Fetelor, dati-mie si mie un sfat unde sa fac eco in septembrie? Adela Dinu si Iosup sunt in concediu. Unde sa ma duc? Voi la cine va duceti? Of! Ce ma enerveaza concediile astea. Ma asteptam sa nu gasesc dr in august si nu in septembrie... Vreau sa ma duc la cineva bun la eco, care stie ce face si bibileste bine pe bebe. Multumesc de raspunsuri Apropo, sta cineva in zona Lacul Tei? Eu stau pe acolo. La odiseea celalta am gasit 2 mamici care stau la azvarlitura de bat de mine si inca ne plimbam picii impreuna si ne jucam impreuna. E f frumos! 13 saptamani |
eu stau vis a vis de kaufland :))) induram aceeasi caldura Unde pe teiul Doamnei stai mai precis? ma refer la kauflandul de pe colentina, de dupa obor
ardna11111 spune:
citat din mesajul lui dankutza Fetelor, dati-mie si mie un sfat unde sa fac eco in septembrie? Adela Dinu si Iosup sunt in concediu. Unde sa ma duc? Voi la cine va duceti? Of! Ce ma enerveaza concediile astea. Ma asteptam sa nu gasesc dr in august si nu in septembrie... Vreau sa ma duc la cineva bun la eco, care stie ce face si bibileste bine pe bebe. Multumesc de raspunsuri Apropo, sta cineva in zona Lacul Tei? Eu stau pe acolo. La odiseea celalta am gasit 2 mamici care stau la azvarlitura de bat de mine si inca ne plimbam picii impreuna si ne jucam impreuna. E f frumos! 13 saptamani |
Adela am inteles ca se intoarce azi Dankutsa..Alt medic recomandat de dr meu care face ecografii super cica e Chitescu de la Medlife. Tu dc ai nevoie asa urgenta de eco acum?
dankutza spune:
Ardna eu stau f aproape de Teiul Doamnei, pe o strauduta mai laturalnica. Tu unde o sa-l plimbi pe bebe? Care e parcul cel mai apropiat de tine? Pt mine, cel mai aproape e parcul Tei.
Adela Dinu pleac in concediu intre 15 august si 18 septembrie. Eu am facut azi DT si eco cu ea. Cezara mi-a recomndat sa mai fac o eco in spatamanile 16-17-18, pana ajungem la morfofetala aia mare de la 20 si ceva de saptamani. Asa ca trebui sa fac una in prima jumatate a lui septembrie si astia 2 sunt in concediu.
Deci, nu e o urgenta, Slava Domnului ci doar sa mai facem o eco pt ca e cam lung intervalui 13-22 saptamani, si plus ca nu as putea sta atata timp fara sa ma duc la eco sa stiu ca bebe e bine.
13 saptamani