Bobocei de sept-oct 2012 (23)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Dap, cu siguranta este o victorie fiecare zi pe care bebe drag o petrece in burtica Ma bucur ca esti bine Adina! Sa stii ca si eu mai poftesc la un Pepsi Twist...

Am modificat pe prima pagina noile DPN pe care mi le-ati transmis. Daca mai sunt modificari, hit me! Vaaai am emotii!!

P.S Am mai vorbit cu prietena mea de nascu acum 3 saptamani (dap, au trecut deja trei saptamani daca va vine a credeti) si imi spunea ca a pus-o pe o galeata sa o invete cum sa se screme
Banuti a dat cam asa: 100 RON - anestezist peridurala, 200 RON moasa (de care s-a rugat sa-i ia), 200 RON tipa de a operat-o pt hematom, la neonatolog nu am inteles exact, 30 RON tipei de i-a aratat cum sa faca baie bebelusei, 20 RON - tipei cu clisma (i i-a dat tarziu, la mult timp dupa ce i-a facut-o)

P.P.S Cica nu a durut clisma, numai sa aveti hartie suficienta la voi - in ideea ca in spital nu se gaseste.

31+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

He he! Suntem campioane olimpice la sarituri!!
Da, e crunt de cald afara, ma gandesc ca daca eu la 30 de saptamani abia rezist, cum sunteti voi, Lalu, Oana, Kytana, Stella, Adina, Daniela care sunteti mult mai avansate. De fapt sunt temperaturi greu de suportat si de o persoana normala...nu-mi amintesc o vara asa calduroasa in ultimii ani. Chiar ii spuneam zilele astea sotului meu ca daca ne mai da Doamne Doamne un bebe, cu siguranta il vom proiecta in asa fel incat sa nu fiu insarcinata vara :)).

Ma bucur ca fete care n-au mai dat demult niciun semn au revenit si ca sunt bine. Se vede c-au inceput concediile :).

Elfica, partea buna a lucrurilor a fost c-a venit necazul doar in ultima zi si nu v-a stricat concediul. Cum e Iulia? Mai face febra? Sotul banuiesc ca deja e bine, cu siguranta vizita la stomatolog si-a facut efectul :). In ce statiune ati fost? Ce impresie v-a lasat litorarul nostru anul acesta?

Adina, sa stii ca eu chiar si beau cate un pahar de Cola sau Pepsi pe zi. Chiar nu consider ca asta e un rau ce i-l fac lui bebe. sunt convinsa ca acelasi efect il are si Sprite sau Fanta sau mai stiu eu ce suc din comert. Eu mananc in general mancare gatita din surse cunoscute de mine (de cand stau la tara m-am invatat sa cumpar oua, carne, lapte, branza de la oamenii din sat; faina de malai, faina alba, grau ducem la moara sa ne macine), legume si fructe mananc din curtea noastra - stropite doar cu piatra vanata, asa ca trebuie sa-i dau lui bebe si putine chimicale, sa-l pregatesc pentru viata extrauterina :P. Ei, glumesc, dar chiar consider ca alimentele pe care le mancam din magazine sunt mult mai periculoase decat un pahar de Cola.

Lalu, imi pare rau ca dormi atat de rau noaptea, am citit la odiseea de piersicute ca la fel pateau fetele pe sfarsitul sarcinii si tu mai ai asa putin.... nu-mi vine sa cred ce-a trecut timpul.

Fetelor, eu ma consider un caz fericit in comparatie cu voi pentru ca, cu exceptia caldurii si a picioarelor putin umflate (mare parte cred ca si din cauza caldurii) n-am niciunul din simptomele descrise de voi: Nu ma trezesc noaptea deloc, dorm aproape neintoarsa 7 ore pe noapte, nici in timpul zilei nu vizitez baia prea des, n-am contractii (sau se poate sa am fara sa-mi dau seama?!?!), eu nici macar contractii BH nu simt sa am... nu am dureri de os pubian... Singurul lucru ce ma supara pe mine e statul cu capul in toaleta, daca pana acum am tot asteptat sa treaca 3 luni, apoi 4 ca sa miste, apoi 5 sa se obisnuiasca organismul, acuma sunt sigura ca voi avea greturi pana la sfarsitul sarcinii, dar deja s-au schimbat si ele. Adica vomit si sunt fresh, nu sufar de greturi.

Va pup cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Neata!

Lalu un semn de viata ?Hai spune-ne cum esti azi?
Mihaela si eu sunt la fel ,in fiecare zi vomit si-s convinsa ca nu se va termina contractul cu domnul WC decat dupa ce nasc,dar nici mie nu mi-e rau,mananc in maxim 15 minute imi vine sa tusesc si asta e,direct cu capul in toaleta sunt,eh trec ele toate cand ne vedem boboceii
Fetele cu 0 kg impuse de medic am o nelamurire,cum au calculat domnii doctori 0 kg ?Pai numai sarcina aduce destule kg :lichidul ,placenta ,uterul,sanii ,sangele in plus ca sa nu mai zicem de bebe,au tinut cont de astea?Ca altfel ar trebui sa intrati la cura de slabire ca sa va mentineti la 0 kg luate,hmm ,mie mi se pare ciudata cererea asta.
Pe al meu de familie ,il ingrijoreaza ca slabesc punand 6 si dand jos 2 in ultima perioada ,m-a si trimis la analize si la ginecolog sa vedem daca asimileaza macar bebe si din fericire da, el pune chiar bine.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna dimineata!

Am reusit sa terminam de zugravit camera pentru bebe si cum au venti multi din familie s-a rezolvat si sufrageria, baile, bucataria si un hol. Am casa curata!! Azi deja asamblam patutul si incepem cu restul de decoruri pentru camera.
Eu am obosit doar privind desfasurarea de forte din casa avand in vedere ca am tot fost mutata din camera in camera impreuna cu catelul, pe la 10 seara eram deja exilati pe balcon si ne uitam ca la tv cum se munceste de zor si mai dadeam din gura asa ca fie de ajutor

Azi ma simt ca naiba, ma doare stomacul, imi vine sa vars chiar nu stiu de la ce, azi noapte nu am dormit mai deloc din cauza durerilor de solduri asa ca sunt tocmai buna de stat in pat!!

Adina, medicul mi-a spus sa nu iau in greutate avand in vedere de unde am plecat la cantar, nu mi-a dat dieta doar ca mi-a recomandast sa scot din alimentatie mai toate relele. Imi spunea ca ar fi trebuit sa am luate maxim cele care sunt rezervate pt bebe, in jur de 5 nu cum am laut eu pana acum 14.

34w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Irimell multumesc pt urari!

mm eu am avut depresie in primele luni de sarcina, f nasol a fost, am facut la indrumarea lui Lalu cateva sedinte de acupunctura si mi-am revenit, slava domnului. Acum mai am uneori stari aiurea dar reusesc sa le depasesc. Sper sa nu ma apuce postnatala si sa fie mai nasoala dar voi merge iar la acupunctura daca va fi cazul. Cred ca magneziul ajuta la asta. La prima sarcina n-am avut nimic.

Lalu asa am avut si eu la prima sarcina, dureri puternice dar nu erau de nastere, acum am la fel, mai ales noaptea.

Anida si eu am baut de vreo 2-3 ori sarcina asta, la petreceri. Nu cred ca e o problema cat e ocazional. V-am zis ca la prima sarcina am avut o pofta nebuna de pepsi, vreo 3 luni am rezistat apoi nu mai puteam si mi-am luat o jumate, am baut o gura si am ascuns-o intr-un dulap si acolo a ramas pana am nascut. Nu m-a mai interesat. Era doar tentatia. Acum chiar am gustat din toate.

Kytana eu am candidoza, prima data m-am tratat cu gynozol si nu a trecut iar acum am facut 3 zile cu ovule clotrimazol 200 mg (e la fel ca si canestenul) numai ca eu le aveam deja in casa dar fara aplicator. Sincer nici acum nu mi se pare ca a trecut... la clotrimazol de 100 mg se face 6 zile, la 200 max 3 zile.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 33

Mergi la inceput

Neata gajici cu burtici

Dau cafeluta? Bine, bine un pahar de lapte cu urme de cafea in el, merge mai bine?

Felicitari Pati pentru terminarea camerei Cum mai e prin Beirut? Tot asa de cald este si la tine? Poate si de la oboseala te simti asa aiurea. Baga un pic nani, poate iti revii.

Multumim de grija Mihaela, esti o dulce. Cred ca tuturor ne este f cald si avem disconforturi care mai de care. Eu de exemplu nu am avut greturi decat in primele 2 luni (nu suportam morcovii, mirosul de carne si usturoiul). Iar acum zic ca mai am un strop de energie (desi ma simteam ca o vacuta lesinata cand am incercat azi dimi un exercitiu pilates . Imi pare rau ca si tu si Adina aveti inca greturi, e singurul lucru pe care nu il suport si m-a ajutat Dumnezeu sa nu am parte. Am rau de miscare, deci va puteti imagina ce ar fi fost cu stomacul meu sa fi avut si greturi

Mai Adinuta, ce matinala esti tu! Recunoaste te-ai trezit cu gandul la Lalu, nu? Ce e drept dupa o noaptea ca asta si eu am deschis ochii buimaca si nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca ceasul arata: 06:58. Mi se parea ca este trecut de 9:00. Tu cum ai dormit?

Lalu, evident ca te asteptam la raport , iti dai seama ca acum suntem cu toatele la fel de emotionate (sau poate mai mult) ca si tine. Pupici

Bob mama pe unde umbli? Tot cu trebi? Vii astazi la curs, nuuu?

Ah, ce am uitat sa va zic de curs! Inchei postarea asta si va scriu in urmatoarea cele mai importante aspecte.

Pup cu drag si cu un suc de grapefruit astazi

31+ cu

Mergi la inceput

Mirabela mercic de raspuns! L-am pus aseara pe primul. Urat sentiment... Speram sa aiba o pelicula din aia care sa ajute la introducere. Simteam cum se lipeste peste tot (scuzati detaliile) Tu cum te mai simti?

Despre curs

Data trecuta am acoperit subiectul nasterii, cu etapele travaliului si metode de raspiratie. Va spun ce mi s-a parut mai interesant:
- sa plecam de acasa cam atunci cand contractiile sunt la 15 min, in interval de o ora, mai ales daca stam mai departe de spital.
- dopul: poate fi un mucus gelatinos cu firicele de sange, de la roz aprins la maroniu. Poate sa nu cada deloc. Dupa caderea dopului, travaliul poate incepe imediat sau chiar la 1 saptamana dupa. So no need to panic
- bebe este bine pentru 24h de la ruperea membranelor; deci avem timp de un dus si o cosmetizare rapida inainte de a fugi la doftor
- pentru a evita constipatia zilnic trebuie consumat un iaurt cu un fruct ras (para, mar) si o lingurita de miere
- sa cumparam pt durerea de dupa (in caz de episiotomie si nu numai) supozitoare Diclofenac
- sa avem la noi No-Spa, Scobutil
- daca pana in a III a zi de la nastere nu mergem la baie () punem 2 supozitoare cu glicerina

Tehnici de respiratie:

1. respiratia de curatire: se utilizeaza oricand dorim sa calmam organismul si poate fi utilizat in prima parte a travaliuliu care coincide cu dilatarea intre 0-3cm: cum simtim ca incepe contractia se inspira profund pe nasuc si se expira profund pe gura

2. in faza activa a travaliului, dilatatia pana la 7 cm, se utilizeaza mai mult un gafait (nu stiu cum sa ii zic altfel) Se trage aer pe nas de cateva ori si se expira lent pana dam tot aerul afara

3. in momentul de expulsie va trebui sa respiram in felul urmator: se trage aer in piept, se lasa barbia in piept si se conduce aerul catre dl.poponet si impingem ca si cum am fi la baie (for no.2)

4. daca ni se spune sa nu mai impingem pentru a evita ruperea perineului sau orice alt ceva, se da drumul la aer in tromba ca si cum am sufla in lumanarile de pe tort.

Cam atat a fost in plus fata de ceea ce am discutat si noi pe aici. Astazi urmeaza cursul de alaptare. So, I can't wait to see what happens!

31+ cu

Mergi la inceput

Patricia ma ganbeam eu ca ceva n-am inteles ,deci s-a luat in calcul greutatea sarcinii.Mi te imaginam cu catelul dupa tine plimbata de colo colo ,asa am fost si eu cand am zugravit cu mentiunea ca Piki de cate ori se deschidea usa la apartament isi lua lumea in cap si eu dupa el sa-l recuperez

Kytana,n-am dormit bine ,ca de altfel de atatea nopti de cand e cald din nou.In plus ma termina psihic atitudinea socrului meu ,om puternic de cand il cunosc,acum renunta la lupta si se gandeste doar la ce e mai rau.Nu am fost afectata pana ieri,am incercat sa fiu tare dar cand mi-a povestit cumnata-mea care a fost la el cu mancare cum este si ce vorbeste m-a cam terminat ,ar vrea doar sa-si mai vada nepotul nascut si apoi poate sa moara ca toti copiii lui(5) sunt la casele lor si n-or sa-i simta lipsa si daca si Florin (sotul meu) o sa aiba un copil el si-a vazut visul cu ochii si se poate duce impacat...asta a spus.Eu tin la el fiindca nu am avut niciodata nici o vorba urata din partea lui,a compensat soacra mea asta nici o problema,ba chiar o certa de cate ori imi zicea ceva mie sau la ceilati gineri/nurori.

Ca sa fie toate adunate si tatal meu are probleme de sanatate nu la fel de grave dar deloc de neglijat,probabil va fi si el internat si i se vor face investigatii si analize,nu-si mai simte picioarele si cade aproape tot timpul ,are si o raceala grava la plamanul drept,deci sunt in butoi si nu stiu daca e depresia prenatala de vina sau toate astea adunate...

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marikaki spune:

Salutare tuturor burticilor! Revenim si noi dupa o lunga pauza . Noi suntem bine, ne confruntam numai cu contractii destul de dese. Bb are peste 2 Kg si este inca in picioare
Vineri ne-am cunoscut doctora ce va asista la nastere. Ne-a pus sa facem o cardiograma la bb. Pare a fi totul ok mai putin problema cu contractiile, asa ca ne-a recomandat "yutoper"(1/2capsula dimin, la pranz si seara). Apoi, a studiat dosarul cu analize si i s-a parut o analiza in neregula asa ca mi-a mai recomandat antibiotic "Zinadol 500mg"(1 la 12h) si aspirina 100mg(la pranz). Imediat ce am inceput tratamentul, am inceput sa ma simt foarte agitata atat eu cat si bb.
Am fost nevoita sa-l sun pe doctorul meu, ce avea tot istoricul sarcinii, sa-mi spuna daca trebuie sa continui acel tratament (numai ce intrase in concediu). Mi-a spus sa nu iau nici antibioticul si nici aspirina, doar acel medicament pentru contractii, dar sa am grija ca da acea senzatie de agitatie, palpitatii, crestere a tensiunii si mai nou pentru mine senzatie de somn .Aseara, am sunat-o si pe doctora sa o intreb daca mai continui acel tratament cu aceasta stare de rau. M-a informat ca este normala aceasta stare in primele 3-4 zile. Asa ca am decis sa continui acest medicament, cel putin pana joi cand merg iara la control.
Ma bucur ca voi sunteti foarte harnicute zi de zi, drept pentru care va multumim mult. Cu ajutorul vostru am reusit sa-mi fac lista cu necesarul pentru spitat si am acumulat o serie de informatii necesare in acesta perioada.
Va pupic dulce pe toate!

33w1d
Raul-Ciprian

Mergi la inceput

Bine ai revenit marikaki,ma bucur pentru fiecare burtica care isi face aparitia din nou,vom avea nevoie sa ne sustinem una pe alta mai ales acum pe ultima suta de metri ,cand emotiile si ganduriler ne napadesc,mai ales pe noi cele care suntem la primul bebe si nu prea stim la ce sa ne asteptam exact,ca de ...teorie cunoastem,practica ne omoara,

34+

Mergi la inceput