Bobocei de sept-oct 2012 (23)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Hello fetele!! O dimineata frumoasa ..ca racoroasa este:P! Ce bine!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Mm ma bucur ca ai venit cu asa vesti bune,ai un grasunel si sa vezi ce fericita vei fi cand vine si fetita si va avea un fratior mai mare,

Neata!
Socrul meu este in operatie de la 7,30,cica dureaza intre 5 si 6 ore operatia,sper sa fie bine,desi am niste emotii,pfuai.Asa ca o sa plec de acasa ca nu am stare singura ,merg la noi la magazin mai stau de vorba cu unul-altul sa treaca timpul,iar la 4 merg la eco ,abia astept ,stiu ca revederea puiutului meu imi va face bine!

Va doresc o zi buna tuturor,

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Neata burtici,

Noi suntem bine , suntem la zi cu cititul dar fff in urma cu scrisul din lipsa de timp.
Ma bucur ca au reaparut burtici printre noi si pt toate rezultatele bune la dr.Iertare ca nu apuc sa nominalizez.
Adina:Sanatate multa socrului &tatalui! Ai grija de tine , bebe e cel mai important , incearca desi e cumplit de greu sa nu te afecteze prea mult vestile proaste din ultimul timp.
Ieri cautam ceva pe net si am gasit protectiile astea pt wc:
http://www.babycomfort.ro/produse/283-articole-bebelusi/268-baie---igiena-copii/4131-protectii-igienice-pentru-capacul-de-toaleta-3-buc-reer.html
Sper sa nu se considere reclama,stiu ca va preocupa subiectul la un moment dat.

va pup
zi frumoasa si bebei cuminti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Buna dimineata, bulinici !
Azi bifam 35 sapt, dam de baut un lapte sau un iaurt, yuhuu

Am fost la Lidl, am luat 2 prosopele cu gluga, sunt multumita de raportul calitate-pret. Paturica n-am luat, mi s-a parut prea subtirica pentru 20 lei, mai ok iau tot de la Ikea cu 25 lei una pufoasa.
Am fost si la DM sa scanez produse pentru baia bebelusului, am ochit : - detergentul Persil, parca 3.2 kg la 46 lei
- forfecuta cu margini rotunjite 28 lei
- pieptene bebe intre 11-20 lei
- pompa san chico clasica la 95 lei
- dezinfectat universal chico baby 1 litru la 29 lei.
- termometru baie 10 lei
- termometru electronic parca 24 lei (nu stiu daca are si capul flexibil insa)
M-am oprit si la plafar sa intreb de antiperspirantul acela fara miros, costa 24 lei si cica dureaza un an. Eu il astept pe sot ca sa mergem la cumparaturi sa-mi care toate alea, ca azi am venit acasa cu 2 prosoape, niste ardei si 3 bulane de curcan si am dat in greu. Deh, fitzele sunt dificile

Apropo de bulane (vanzatoarea insista ca sunt "copane!!!!", eu zambeam si-i ceream iar: "da da, trei BULANE!" Mi-a placut s-o necajesc putin . L-eam spalat, le-am facut o marinata si ma asteapta la frigider. O sa le arunc in cuptor cu 2 borcane de ciomperci, niste ardei gras si vreo 3 cartofi (daca am, ups ). Mi-e lene sa gatesc azi, deh !
Ma bag nitel la munci, sa nu mai dau iar de rusine cu sefu'

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Dragelor ma bucur sa va gasesc mai optimistePupici pentru boboceii din burtici

Am fost si eu la LIDL si m-am uitat in stanga si in dreapta. Erau f okay prosopelele de bebe, dar eu luasem deja. Am luat o paturica de care zicea zi Bobuletz dar in ideea de a o pune in carucior, nu de a-l acoperi.
Mai Bobuletz, e cam mult forfecuta aia. Eu am luat de la Primii Pasi un set cu pila, forfecuta si unghiera cu 11 RON. Am 2 pretine ce le-au folosit si au zis ca sunt oka. Acum, te orientezi tu
Vezi ce faci cu "bulanele" alea, parca mi-o imaginez pe tipa de la carne enervata ca nu vrei sa zici ca ea Unele nu au simtul humorului

Adina, f bine ca mai iesi din casa, concentreaza-te mai bine pe intrevederea de la ora 16.00. Oricum, ma pt socrul tau sa isi revina dupa operatie. Tatal tau cum se mai simte?

Paula, mai ai milkshake? Mi-ai facut o poftaaaa

Buna sa-ti fie inima Mari! De multe ori ecograful arata si in plus sa stii, nu doar in minus. Oricum, atata timp cat bebe e sanatos si voinic, ce mai conteaza altceva,nu?

Mami.ilinca, cum te mai simti? Ce mai face burtica?

Corinuka, te vei descurca f bine cu bebe, ai sa vezi!

Cum ai reusit mai Dani sa uiti de cursuri? Esti fenomenala! Daca ai intrebari legate de orice, cu mare drag iti raspund Apropo, tu scrii tuturor, dar despre tine nu ne zici nimicuta? Ce face Emma?

Carina, 33w! Mai ai si tu putin si vei ajunge la 37w! Multa multa sanatate! Nu ar fi rau sa te vezi cu dl dr mai devreme, sau macar sa dai o fuga pana la urgente sa te vada cineva sa te linisteasca cu situatia dlui col.

Aseara ne-am distrat de minune la curs! Am ras cu Bobuletz de ne-am prapadit! Va dau cateva detalii intr-un alt post ca aici m-am intins cam multicel.

Pup burticile si boboceii!

32+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare burticute!

Noi suntem bine, stam cumintele la pat, citim ce scrieti dar cu scrisul inapoi mai greu de pe telefon

Ce ma bucur ca s-a mai potolit caldura! Azi dupa multe zile n-am mai dat drumul la AC.

Felicitari fetelor pt rezultatele bune la eco si trecerea intr-o noua saptamana! Azi implinim si noi 34

Bob, la fel vazusem si eu Persil lichid pt copii la 46 lei. Am zis sa vad cat e si in Carrefour. Acolo aveau doar normal la 40 lei, nimic de copii. O sa merg in weekend sa iau de la DM ca sa ma apuc si eu saptamana viitoare de spalat.

34+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Ingrijirea nou-nascutului

Nou nascutii pot scadea in greutate pana in ziua a 8-a. Ulterior ei incep a reveni la greutatea initiala. Prima evaluare de referita va fi cea din ziua 17.
Un semnal de alarma il prezinta scaderile in greutate alternate cu luari in greutate. Adica saptamana asta ia, apoi scade, apoi ia, apoi scade. In rest,nu va stresati daca intr-o saptamana ia doar 100gr in greutate iar in a doua saptamana 200gr! Nu inseamna ca nu e laptele bun si nu dati iama la formula

Cel mai sanatos pentru bebe este tot

Nu trebuie sa evitam legumele si fructele proaspete sub nicio forma! Evident, fasolea, varza trebuie consumate cu moderatie.
Colicii apar in a 8-10 zi si pot dura si 4luni. Cel mai bun remediu este statul pe burtic/pieptul mamicii sau al lui tati, tinut cu burtica in jos sau cu mana pe burtica.
Am intrebat daca ni se recomanda sa le dam ceva anume pt colici: Jarodofilus pudra. Se da pe doamna tzitzi si bebe o ia de acolo.

Cacutza de bebe e la inceput negru (meconiu), apoi verde si se stabilizeaza la un galben. De ingrijorat este daca dupa a 6 a zi este de culoare negra sau cu sange, atunci repede la medic!

Bebii au tot timpul nasucul, manutele si piciorusele reci. De aceea contactul cu pielea parintilor este foarte important si pentru reglarea temperaturii si a batailor inimii.

Icterul la nou-nascut apare de obicei dupa aproximativ 24 de ore de la nastere.
In cazul nou-nascutilor sanatosi, hraniti cu lapte de mama, apare un anumit grad de coloratie tegumentara galbena la aproximativ 2-4 zile de la nastere. Icterul dispare sau scade in intensitate de la sine, fara tratament si fara urmari in 1-2 saptamani. In cazul nou-nascutilor alimentati la san, un icter usor se poate mentine 10-14 zile dupa nastere sau pot apare recurente in timpul perioadei de alaptare. Atat timp cat copilul primeste suficient lapte si este un copil hranit corect si frecvent (de 8-10 sau mai multe ori in decurs de 24 de ore), icterul nu este o problema. Cel mai bun tratament pentru icter este deci tot tzitzi (traiasca tzitzii!! ) dar si lumina, razele soarelui.

Un nou nascut se pune la san in primele zile intre 8 si 12h. Bebii cu icter sunt mai lenesi si trebuie invatati ca scopul lor e tzitzi si atat!

Baita

Nou nascutul se spala din prima zi cand venim cu el de la spital. Apa nu trebuie sa depaseasca 38C; se testeaza cu cotul.
Inainte de a incepe baita trebuie sa avem grija sa avem langa noi tot ce ne trebuie: prosop mare,servetele umede, ser fiziologic, sampon sau gel de dus, pampers, betadina sau alcool pt burticel, opunga pt dirty diaper.

Inainte de baia propriu-zisa bebicul se curata mai intai; ochisorii cu o fasa sterila si ser fiziologic, intotdeauna de la exterior spre interior, o fasa pentru un ochisor! La fel si urechiusele, se curata pavilionul, nu sunt necesare betisoarele. Curatam gurita, buricelul apoi dam pampersul jos si curatam partile intime.
Atentie Baieteii nu se decaloteaza!

Revenim la apa de 38C. Luam pe bebe cu grija, si il tinem cu mana noastra dreapta (sau stranga dupa preferinte) pe sub corp, de bratul lui drept. Cam asa. Bagam mai intai piciorusele. Daca le retrage inseamna ca nu ii place temperatura apei. Atunci mai adaugam putina apa rece.
Dupa ce reglam temperatura, il udam usor-usor, spalam usor caputul, corpul, cu mare atentie la toate cutele si incheieturile, il intoarcem spalam si spatucul apoi clatim. Apa pentru clatit trebuie sa fie cu 2 grade mai rece decat apa de baita pentru a-l revigora pe bebe. Intr-un vas langa noi trebuie sa avem aceasta apa.
Repede apoi cu el pe prosop. Partile intime si caputul se sterg prin tamponare.(evident fetitele se sterg jos din fata inspre spate pentru a evita infectiile.
Punem pampersul (putem evita masajul pana ce cade buricelul) dar nu inainte de a ne asigura ca buricelul este sters corespunzator si dat cu alcool.
Atentie si la pus pampersul. Baieteilor trebuie sa li se ridice un pic "bilutele" si dl tinkle sa fie pozitionat in jos.

Odata imbracat bebe multumit si fericit poate in voie.

E f bun uleiul de masline pt masaj, chiar si pt noi pt a evita mirosurile puternice.

Cam atat, daca aveti intrebari si e ceva ce am omis sa scriu, cu mare drag va raspund

32+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna! Ma bucur ca inca nu sunt vesti despre nasteri la noi :) Nu am ajuns la zi, sunt la pag. 16 din cap. precedent, deci mai am un capitol intreg de recuperat, dar ma tin tare. Va pup pe toate si promit sa revin cat mai curand la modul cel mai activ. Din ce am citit in ultima vreme:

Albusul de ou se pune pe arsura direct, nu e nevoie sa il bateti, cu cati il puneti mai repede, cu atat mai bine. Spargi oul intr-un castron si dai cu albus pe zona arsa. Se va usca rapid si se va forma o pojghita care protejeaza zona. Din cand in cand, puteti da din nou, ca nu strica. Dispare si usturimea si tesutul isi revine rapid, albusul continand colagen. Zicea cineva de faina si nu am mai auzit (am mai auzit de miere, dar am incercat si nu e mai buna decat albusul). Cum se procedeaza, incat faina sa stea pe arsura? Se uda degetul si apoi se scufunda in faina? De asemenea, zicea cineva, parca Anidaz, ca la durerea de masele se pune propolis. Cum se face, spune-mi exact, e vorba de tinctura de propolis si daca da cate picaturi pui, ce detalii imi poti da, ca sotul a suferit rau de curand si a dat o gramada de bani pe medicamente, ma gandesc ca putem incerca si ceva naturist si e buna de avut in casa, ca am mai auzit ca e buna pentru multe chestii, dar din pacate nu am apucat sa o cumpar si sa incerc.

Lulutza: Mai roag-o pe Simonix sa ne scrie, de ce s-a suparat pe toate, cu ce am gresit noi? Chiar o dorim alaturi de noi! Tzuki s-a dus pe FB, asa ca nu se vor mai intalni in contre, asa ca nu cred ca mai e cineva care sa nu ii doreasca revenirea! Pacat ca aud ca sunt iar discutii/certuri. Doar nu avem nimic de impartit, de la ce sa iasa foc? Eu am crezut ca pe FB s-au dus fetele carora le e mai usor sa intre pe FB, ca stiu ca multa lume prefera comunicarea de acolo, nu ca grupul de persoane e mai atractiv, ca ma gandeam ca multe sunteti si colo si dincolo, mai putin Tzuki si AnneMary, care au ramas doar acolo si cateva de aici care nu vrem nicicum pe Facebook. In fine, sa fim sanatoase cu toatele si sa ne sprijinim acum, ca numai maine nu ne da careva startul nasterilor. Ma bucur ca nu s-au inregistrat evenimente neplacute pana acum, Doamne ajuta si in continuare!

Si inca ceva, din ce imi mai amintesc ca am citit, Ilinca se spune in popor ca se sarbatoreste de Sf. Constantin si Elena, nu de Sf. Ilie. Acum, fiecare cum stie, si eu am felicitat persoane in cauza de Sf. Ilie, crezand ca atunci e momentul si mi s-a spus ca nu... Puteti serba de doua ori, cu atat mai bine pentru bebe :)

Va pup pentru moment, doarme piticutza mea si as face o budinca de paste cu branzica si sa am timp pana se trezeste ea!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

hello burticute,

Eu asta noapte am dormit sub cerul liber . M-am chinuit aproape o ora sa adorm, ba nu avem aer, ba nu era pozitia ok, bine si plansesem inainte (fara sa pot spune un motiv anume, apropo de depresia prenatala), asa ca mi-am luat un hanorac, o patura si am iesit pe terasa pe balansoar si am dormit de la 12 la 4 afara. La ora 4 m-am dus in casa ca deja incepeau sa latre cainii pe la case si m-au trezit. Nu pot spune ca m-am odihnit ca acum sunt zombi, nici sa dorm nu pot dar nici in stare de ceva nu sunt .
Iritatie sub sani sau sub brat eu din fericire nu am avut, nu stiu ce sfaturi sa dau din pacate.
Eu nu mai tin minte la fete la cat timp le-am taiat unghiile, dar stiu sigur ca am evitat sa o fac cand dormeau ele, am vrut ca sa fie perceputa ca ceva normal astfel incat cand vor fi mari sa nu fie un chin taiatul unghiilor. Tin minte ca unul din fratii mei era terorizat de taiatul unghiilor, trebuia tata sa il tina si mama sa ii taie unghiile si a ramas cu oroarea asta si acum, a adult .
Madamar bine ai revenit printre noi.
Kytana mie personal mi-ai dat o informatie pretioasa: Atentie si la pus pampersul. Baieteilor trebuie sa li se ridice un pic "bilutele" si dl tinkle sa fie pozitionat in jos.pentru ca eu am fete si sunt cam in ceata la toaletarea baietilor .

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

lalu, cred ca in urmatorul capitol trebuie sa te punem in titlu,nu? waw, am emotii pentru tine, petru noi.

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput