Viespi in balcon inchis

Viespi in balcon inchis | Autor: Ilinca_M.

Link direct la acest mesaj

Am la o camera un balcon inchis (da' nu cu termopan, geamuri "clasice"; pe balconul ala e montata microcentrala de apartament). Bun, acolo fumeaza dimineata sotul meu. El a fost plecat 2 saptamani si intre timp n-am iesit pe balconul ala, n-am treaba cu el.
Azi a vrut sa iasa cu cafeaua si tigara, se uita: o viespe. No, bine, hai sa ne gandim cum o scoatem. Se uita mai bine...inca una. Ne uitam mai atent: vreo 7-8 viespi am numarat invartindu-se prin balconul nostru
Nu-mi dau seama cum au intrat, avem o gaura de aerisire data in balcon dar din cate imi amintesc e cu sita (nu vad exact din casa acum). Ce e interesant e ca sotul a fumat ieri acolo, cica nu erau (ma gandesc ca nu e totusi asa de aerian sa nu le fi vazut, sunt o droaie!!)
Ce ma fac cu ele? Am oroare de viespi, sunt terorizata; cum le fac sa dispara de acolo? Stam la bloc, la etajul III, de unde naiba au aparut?
De-ar fi dupa mine, n-as mai deschide balconul veci...alta solutie mai exista, totusi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

la noi si-=au facut cuib pe exteriorul balconului. stam si noi tot la 3. le-am casapit cu un slap pe alea care au intrat. pe cele mai vrajmase le-am ametit cu spray inainte. nu aveam insecticid, dar spre uimirea si oroarea mea, Nivea Invisible are fix acelasi efect cu Raid.

apoi am lipit cu scoci gura cuibului (o crapatura IN balcon pe ext). au zumzait furioase vreo 4 zile apoi au plecat in alta parte. n-am mai avut de atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dar ati vazut cuibul sau nu?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Noi de aici, din interior, nu vedem niciun cuib. Cand o sa cobor o sa ma uit daca nu se vede ceva in exterior. Fiind atat de multe trebuie neaparat sa fie un cuib, ziceti? E vreo posibilitate sa se fi strans asa, vreo 7 surate, fara cuib?...
Acum uitandu-ma vad una singura cum zburataceste p'acolo, nu le vad pe restu' nicaieri. E un mister pe unde sunt; au iesit? Pe unde?! Pe unde au intrat?...
Ina io cu shlapu' nu ies la ele pentru nimic in lume. Io-s traumatizata de cand m-a intepat una de deget, in padure, aveam vreo 8 ani, mi s-a facut degetul cat un butuc. Nici sotzul nu e mai curajos cand vine vorba de-astea:)))
Este spray pentru viespi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca au cuib si acesta este gasit/vazut - trebuie distrus si atunci vor pleca.
Insa va trebui sa gasiti pe cineva sa o si faca daca voi doi nu puteti face asta.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

n-auzi ca a mers si antiperspirantu :))

coraj, madame! uite tehnica de lupta:
1. nu lasi copilu p-acolo, ii dai ceva de facut in alta camera.
2. pandesti sa nu fie m mult de 2, le omori una cate una.
3. iei un spray - repet, eu aveam NIVEA :))) - si de la o distanta propice dai sanatos pe ele. ca duduia din reclama, care baga juma de tub per subsuoara.
4. vor pica ametite. ACUM E MOMENTUL! LOVITI, FRATI ROMANI!
5. ia un slap si trozneste-o cat e jos si ametita.

noi am sarit peste punctele 3 si 4 si le-am lipit un slap in cap cat zumzaiau pe geam. ele incearca sa iasa SAU sa isi faca cuib. am prins-o pe una deja facuse 2 hexagoane din alea de stup in sertarasul masinii de cusut de pe balcon.

imi cer scuze pe aceasta cale iubitorilor de animale si insecte scandalizati. Si le anunt ca avem viespi available for adoption.

Cuibul nu e musai sa fie vizibil la exterior. cu forma aia de palarie de fl soarelui. la noi se vedea o gaura in balcon din care ieseau viespi. nu ajungeam sa distrugem nica si ne era si frica sa nu iasa tot roiul furios, asa ca am lipit cu scoci gaura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

urmareste-le seara, spre apus, cand s-ar intoarce la cuib, sa vezi incotro se indreapta. si-ar fi putut face cuibul prin vreao crapatura a constructiei. in cazul asta exista spray-uri ultra-puternice la magazine gen baumax - le distruge garantat.

tutusi, 7-8 nu sunt chiar multe, daca au intrat accidental pune plasa la balcon si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

viespile ori si-au facut, ori lucreaza acum de zor sa construiasca acel cuib, nu degeaba se invart pe acolo.

mamaie le distrugea cuibul cu verde de paris. dar era vorba despre cuiburi facute la streasina bucatariei de vara si in cutia postala de la poarta.

e posibil sa incerce sa-si faca acel cuib pe la/pe langa cosul centralei, stiu ca le plac locurile insorite/incalzite.

Mergi la inceput

Trazni-le-ar. M-am mai uitat acum, nu zaresc decat 3 stand cam in acelasi loc, intr-un colt al balconului: oare "coc" acum ceva, intentioneaza sa faca cuib?! Eu am mai vazut cuib doar in poze, dr nu vad nimic care sa semene pe balcon. Din exterior privind, de jos, nu se vede nimic "dubios". La geamul balconului am plasa. La unul din geamuri intr-adevar nu, dar il deschide sotul scurt doar dupa ce fumeaza, ar fi vazut de intra ditamai gruparea terorista.
Io pe balcon nu ies sa ma uit mai atenta de nu-i vreun cuib in zona aerisirii, nunu, fac infarct.
Sa iau un spray de-ala dur, sa bag un bratz si sa dau niste jeturi si sa astept sa moara?...Dupa cat timp de la dat cu jetu' pot sa ma bag linistita la cercetari?...

Mergi la inceput

dupa 3 secunde, ca dupa aia isi revin. baga sprayu si slapul cu incredere. pacat ca nu locuim in acelasi oras.

Mergi la inceput

Am purces ieri la "operatiunea monstrul". Am trimis cupilu' in deplasare, am luat spray dupa ce am stat un sfert de ora la raft sa aleg cel mai ucigas produs:)).
Trebuia sa tinem apasat cica 10 secunde, sotul cred ca a tinut 10 minute, asa disperat era. Dupa ce au picat primele au aparut altele si atunci am vazut de unde, dintr-o crapatura a ramei geamului. 15 victime am inumarat. Apoi a lipit cu scoci crapatura aia. Sper sa nu mai avem surprize! Merci de sfaturi!

Mergi la inceput