Interimat pana in 12 septembrie

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nu,este o interpretare eronata.....
Acum doua zile am spus ce am spus si sustin iar celalat mesaj este trunchiat si scos din context,fiind un exemplu despre cum se pot face varza listele.

Exemplu,da?

Cert este ca sunt in jur de doua milioane de decedati care nu au fost radiati...nu s-au agitat foarte mult cei de la evidenta si de la celelalte institutii..eu stiu clar o instituie care a comunicat vreo 2000 de decedati pe luna august,unii morti si din aprilie si din ianuarie ...si de anul trecut.Personalul este putin(un om face treaba cat pentru cinci...salariile sunt mici si pur si simplu oamenii sunt depasiti de volumul imens de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Daca te referi la demisia presedintelui, nu mi se pare firesc sa se intample acest lucru si nici nu cred ca se va intampla...eu, ca un simplu votant al presedintelui, voi fi foarte dezamagita de acest gest...nu cred ca Basescu se va ascunde sub o demisie... daca credeam asta nu-i mai dadeam votul meu de atatea ori!

Mergi la inceput

Eumada, sa inteleg ca tu crezi ca exista 2 milioane de decedati pe listele electorale?AEP te contrazicehttp://www.gandul.info/news/autoritatea-electorala-permanenta-explica-cine-face-actualizarea-listelor-electorale-in-2011-primarii-au-lasat-33-000-de-morti-cu-drept-de-vot-9917167Daca in 2011,la verificarea a peste 40 % din sectii s-au descoperit 33 000 de morti si acestia au fost stersi deja nu vad de unde acest numar de 2 milioane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Madalina, n-are logica ce spui. Exemplul este la limita si nu explica cele 2 milioane de persoane pe care cei din USL (PNL included) le-au "numarat" in plus pe liste.

Nimeni n-a contestat ca pe liste se pot gasi persoane decedate in iulie pentru care n-a trecut inca termenul de operare. Daca suntem in termenul in care trebuie operata modificarea dar aceasta n-a fost modificata, nimeni nu contesta numarul respectiv. Dar asta nu explica 2 milioane de persoane pe care USL-ul le considera in plus.

Mergi la inceput

Abia acum or sa faca ce trebuia facut in fiecare luna de multi ani.Epurate listele si lasate curate cu oamenii care indeplinesc conditiile de vot...
Ei,poate vrei sa stii ca acum 4 ani,primarul actual trimitea scrisori catre morti...adresele si numele erau cele luate din bazele de date...in campania de acu` patru ani...au primit scrisori de la primar inclusiv toti mortii din cimitir....da` in campania pentru al doilea mandat.

Mergi la inceput

Eumada tu poate ai dreptate in ceea ce spui dar e clar ca numarul mortilor de pe liste nu pot influenta procetul referendumului, nu pe acest segment se da marea batalie politica.E firesc ca mortii sa fie radiati din listele electorale dar nu cred ca aveam nevoie de inca o luna de incertitudine ptr a radia acesti morti.

Mergi la inceput

Luna nu,dar macar doua saptamini da.

Si inca nu se stie exact cum se va proceda...aflu eu abia luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

www.cotidianul.ro/cum-poate-pierde-traian-basescu-presedintia-din-cauza-lui-emil-boc-190449" target="_blank">Cum poate pierde Traian Basescu presedintia din cauza lui Emil Boc

Citat:

Profitând de iesirea de la guvernare a celor din PSD, pe 30 septembrie (cei din PSD se aflau cu demisiile din guvern pe masa) emite OUG nr. 103, care, printre altele, modifica articolul 5, alin. 2 din Legea referendumului. În legea originala, respectivul aliniat, arata astfel: „Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale”. Ce a moficat Emil Boc? A adaugat în finalul articolului un singur cuvânt: permanente. De ce a facut Boc modificarea? Pentru a usura validarea celor doua referendumuri convocate pentru 22 noiembrie 2009 de Traian Basescu. Cuvântul în plus reprezenta un avantaj urias pentru Basescu & Co.

Diferenta dintre „jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale” si „jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente” este de peste un milion de alegatori. În minus.

Astfel, pe legea veche, în calculul pragului de participare intrau toti cetatenii români cu drept de vot, indiferent daca erau din tara sau strainatate. În varianta noua ieseau din calculul pragului de participare cetatenii români cu drept de vot cu domiciliul sau resedinta în strainatate.

Ce i-a convenit în 2009 nu-i mai convine în 2010 lui Basescu

Nu sunt sigur dar am impresia ca la alegerile din 2004 erau doau feluri de liste suplimentare, una cu cei care aveau domiciliu in localitatea respectiva, dar nu se regaseau pe listele permanete, si altii care nu votau in localitatea de domiciliu, printre care si cei cu domiciliu in strainatate.
Atunci numarul persoanelor cu drept de vot se obtinea din insumarea listelor permanente, cu lista suplimentara 1.
Cine stie sigur sa confirme sau sa infirme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Deceneus, n-are logica. Nu poti aduna o lista electorala (unde apar cei care pot vota) cu o lista suplimentara (unde apar cei care au votat dar nu s-au regasit pe lista permanenta) pentru a obtine o lista permanenta.

Aduni mere cu pere. Cei care pot vota cu cei care au votat. Si nu poti obtine lista totala a celor care au drept de vot. Pentru ca cei care nu sunt prinsi in lista permanenta si nu voteaza nu se regasesc nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Deceneus, n-are logica. Nu poti aduna o lista electorala (unde apar cei care pot vota) cu o lista suplimentara (unde apar cei care au votat dar nu s-au regasit pe lista permanenta) pentru a obtine o lista permanenta.

Aduni mere cu pere. Cei care pot vota cu cei care au votat. Si nu poti obtine lista totala a celor care au drept de vot. Pentru ca cei care nu sunt prinsi in lista permanenta si nu voteaza nu se regasesc nicaieri.

Are logica.
Sunt cetatenii cu domiciliu stabil in Romania, in localitatea in care voteaza.
Poate ca listele electorale nu sunt actualizate si atunci se pot corecta cu listele suplimentare.
Cred ca asta ar fi logica existentei a doua feluri de liste suplimentare.

Mergi la inceput