La France (4)

La France (4) | Autor: p.a.ade

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor sunt noua pe aici dar ma bucur ca v-am gasit.Cine ma poate ajuta si pe mine vreu sa fac un tort si nu stiu din ce sa fac frisca sa fie buna ca am incercat cateva chestii dar fara succes.Am doar un an si jumate de cand sunt prin frumoasa Franta dar dintre prietenele mele de aici nu am gasit nici una sa ma poata ajuta(majoritatea cumpara gata facut).Printesa mea cea mica are chef sa-i faca taticutului ei un tort si vrea cu frisca.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

frisca lichida pe care sa o bati tu sau smantana cu 30% grasime si zahar pudra
bine ai venit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p.a.ade spune:

cristinuk@ merci dar cu smantana am incercat si s-a cam taiat iar cu cea lichida tot nu a mers,cred ca nu sunt mare maestra prin bucatarie ori am batut prea mult,nu ma las ,mai incerc o singura data si daca tot nu merge ma las o astept pe mama sau cer pachet de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p.a.ade spune:

Am avut o perioada cam lunga de adaptare pe aici dar acum ma bucur ca v-am gasit parca e ceva ce am luat cu mine de acasa,cred ca trebuie sa citesc un pic postarile voastre ca sa fiu un pic la curent cu ce se intampla pe aici,acum fug ca ingerasul meu are chef de colorat.Va doresc o seara cat mai placuta tuturora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Cristunk@, nu te-am mai citit de un secol.

Pentru frisca : o iei lichida (caci cea grosa in cutie trunchi de con nu iese).
Regula de baza : sa fie totul foarte rece : smintina si castronul ! A la riguer, pui castronul inconjurat de cuburi de gheata.
Cel mai fain iese batuta cu mina, dar e mult de lucru, mai iese si in robot cu elicea compacta alba din plastic (ca o fustita cu poalele ridicate gratios), insa e mai putin aerata.
La mina bati cu telul fruncez (cu mai multe sirme) si nu cu telul in spirala din Ro.

Sa ne spui cu iti iese.


Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

A venit primavara Mik m am apucat de alergari ies afara si de 3 ori pe zi maternelle intors, cascat gura, mancat, iesit afara, alergari plus bicla cu fata terapeuta ei mi a sugerat ca ar avea nevoie de o atela la glezna asa ca ne am apucat de bicla poate poate scapam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p.a.ade spune:

Merci Mik sper sa-mi iasa, incerc maine seara cu printesa mea cea mica poate ea e mai priceputa ca mine.Va spun si voua experienta mea de mare bucatar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Coucou!

A venit primavara!!!

Eu am pus in gradina mazare, ca au facut fetele o experienta cu bunica sa puna petits pois la incoltit si mi s-a facut mila de bietele plante. Mai am in cap sa pun 3-4 rosii si 1-2 ardei. Nu cred c-o sa iasa mare branza, ca nu-s mare gradinareasa si nici timp sa ma ocup n-am, dar e pt amuzamentul copiilor.

P.a.ade: eu frisca tot cu crème liquide o fac (nu crème fraîche). o iau entière ca mi se pare ca iese mai bine. Cu mixerul iese foarte bine. trebuie doar sa ai rabdare si sa nu o bati nici prea tare (ca iese unt) nici prea putin, ca o sa cada si redevine lichida. Si totul trebuie sa fie rece.

Cristinuc@: fain ca alergi. Poate ma motivezi si pe mine, ca m-am facut o lenesaaaaa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mie nu imi place smantana lichida. Nu o folosesc deloc, nici la mancaruri, nici la frisca. Crème fraîche e singura smantana cumparata la noi in casa, si 30 % :))Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


oLo, inca nu planta legumele, asteapta sa fii sigura ca nu se intoarce frigul.
(eu vorbesc , tre' sa stau la mine pe munte sa astept 1 mai ca sa pot pune cite ceva in gradina).

p.a.ade, cum ti-a iesit bucatareala ?
(fetele au dreptate, cu cit smintina e mai grasa, cu atit mai bine iese

Cristinuk@, macar tu sa alergi, ca astea cu copkii multi pe cap nu mai apuca.

Mergi la inceput