Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 73 -

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Flory, e tare complicata povestea cu celulele NK. Le avem tot timpul si e foarte bine, ele lupta impotriva infectiilor si a cancerului, doar ca uneori lucreaza haotic si resping embrionul, ca pe un corp strain. Nr. lor fluctueaza, nu e fix. Se pare ca Vitamina C , echinaceea, propolisul cresc nr. de celule NK, iar ceaiul verde, urzica, rezveratrolul il scad. Se considera ca Aspenter + Clexane + Prednison scad, de asemenea, nr. de celule NK.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anna85 spune:

Offffffff...Am avut 2 sarcini oprite din evolutie, una in 2011 a 2-a luna trecuta. Am primit rezultatul azi de la anatomie patologica in care scrie ca endometru prelevat pt proba prezenta: "fragmente deciduale cu tromboze si degenerescenta fibro-hialina. Vilozitati coriale aglutinate necrozate parcelar."
Luam tratamentul prescris de dr Uscatescu:Aspenter, Q10, mg-B6, Aci-fol,cetebe, vit E, femibion si arefam 200...
Am avut homocisteina in limite normale dar se pare, din cate inteleg eu din acest rezultat, problema principala a fost trombofilia...
Poate cineva sa-mi explice cu alti termeni rezultatul analizei anatomo patologice?

Ana-Maria, 26 ani, Mutatia-844A>G in gena PAI- I, in stare homozigota, Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, doua sarcini oprite din evolutie: prima la 5 saptamani si 4 zile, in 2011, a doua la 7 sapt si 4 zile, sub tratament cu arefam 200 -3/zi, aspenter -1/zi, acifol 1/zi, femibion,1/zi, magneb6 1/zi, cetebe 1/zi, coenzima q10 1/zi, vitamina e 1/zi, descoperita la 11 sapt, in august 2012. Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.
"Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)

Mergi la inceput

Buna Ana-Maria, imi pare rau pentru experientele dureroase...nu stiu ce sa iti spun despre rezultat, iti spun doar ca mi s-a spus mie: dr. Uscatescu a spus ca necrozele si trombozele care apareau in rezultatul anatomo-patologic indica trombofilia, iar ginecologul a spus ca e normal, asa se intampla cand se opreste din evolutie...asa ca, e neclara treaba.
Pentru mutatiile mele am primit Clexane + Aspenter, la sarcina trecuta am avut Clexane 0.4 + 1 Aspenter/zi, la urmatoarea voi avea Clexane 0.2 dupa ovulatie, apoi 0.6 de la test pozitiv + 2 Aspenter pe saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana.M spune:

Eu am avut ca rezultat anatomo-patologic "Multiple infarcturi pacentare mai vechi si recente". De aici concluzia medicului ca de vina e PAI-ul.

Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna fetelor !
Ma primiti si pe mine la voi se pare ca dupa rezultatul analizelor sunt si eu o mutanta
[maroon]Mutatii:[/maroon]FactotII in stare heterozigota
Pai1 4g/4g homozigot
C807 in stare heterozigota
[blue] NK-CD3/CD56/CD16-% si mi a iesit 15%

poate ma ajutati si pe mine sunt total pe dinafara eu am 38 de ani de la 26 de ani sunt la menopauza deci nu am avut niciodata sansa sa incerc cu ovulele mele am ramas doar o singura data gravida natural si mi a venit cilul peste sarcina deci nimeni nu a stiut ce si cum m au indopat cu medicamente 2 luni de zile mai aveam putin si ma operau de ulcer si deabia dupa 2 luni mi au zis ca sunt gravida dar trebuie sa fac avort pentru ca am luat foarte multe medicamente si de atunci....nimic acum ma pregatesc de fiv cu ovocite donate si imi doresc sa stiu cite ceva despre ce am eu medicul mi a spus ca o sa fac clexane de 0,4 si aspirina de 100 mg predinson de 5 mg de 2ori pe zi
la fiecare dintre voi

amalia tsakoniati

Mergi la inceput

Ileana, nici nu stiu ce sa mai zic si in ce medic sa mai am incredere...si eu am PAI homozigot ca si tine, pe rezultatul meu nu apar infarcte...o insemna ca a fost alta cauza, PAI-ul o da mai multe probleme...nu stiu.
Amalia, bine ca ai mutatii hetero. Mutatia Factorului II e o chestie serioasa, dar bine ca e hoeterozigota. Ai inteles: heterozigot = mai bland, homozigot = mai dur. Alaturarea mai multor heterozigote ajunge la gravitatea unei homozigote.
NK-CD3/CD56/CD16 - cum le-ai facut? Din sange?
Eu am facut aici, dar valorile celulelor NK din sange, nu sunt aceleasi cu valorile NK din uter. Si importante sunt celel din uter si de asemenea, e important cat de agresive sunt. Pe de alta parte, se pare ca exista totusi o legatura, in sensul ca daca exista nr. marti de celule NK in sange, ele sunt marite si in uter.
Daca ma urmaresti la Babute fivoase, asta e cauza pentru care tot scriu eu despre Intralipid. Este un tratament experimental in afara, dar in Romania nu il prescrie niciun medic. Sunt fete care au riscat si au facut totusi tratamentul si sunt bine! Se mai incearca si cu Prednison, dar nu stiu daca e suficient, oricum merita incercat.
Legat de celulele NK, la mine scrie ca normal ar fi 2 - 21%, dar se considera ca procentul de NK normal este 3 - 12% ca sa nu puna probleme sarcinii. Rezultatul meu este 18% si 387/mm3 (valori normale 40 - 350).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdeeag spune:

buna,
am fost ieri la Fundeni si mi-am facut analizele,sunt insarcinata in 20 sapt. tratament cu clexane 0,4ml/zi,la morfologia fetala 15-20sapt mi-a iesit lichidul amniotic scazut
fibrinogen=407
APTT=27,2
PT INR=0,99
LA R=1.48(0,8-1,2)
LA2=30
AP=102%(N=70-130%)
aFXa=0,24UI/ml
DDimeri=512/ugl(N=000-500)
mi-a schimbat tratamentul pana la morfologia fetala de 21sapt cu clexane 0,6/zi luni si joi
a mai avut cineva tratament cu clexane numai 2 zile/sapt???
(am 2 sarcini oprite in evolutie,fara trat cu clexane)

Mergi la inceput

MeAlexdin sange venos am facut 16% medicul m i a zis ca nu ar fi chiar dificil sa le controlom acum ce sa zic ce o vrea DD ma gindesc sa fac si din uter sa vedem ce iese

amalia tsakoniati

Mergi la inceput

Amalia, chiar sunt curioasa daca le poti face la tine. Si as fi curioasa ce iese si din uter. Sa imi spui ce mai spune dr. tau. Poate iti mai zice si daca a avut alte paciente cu aceleasi probleme.

Mergi la inceput

MeAlex uite putem face asa scriem un PM cu rezultatele tale si eu ma pot duce cu ele la medicul meu sa ii cer o parere

amalia tsakoniati

Mergi la inceput