caine contra copil de 4 ani
Raspunsuri - Pagina 9
XIO spune:
Sa ucida toti ursii din paduri?
Nicidecum sa averizeze populatia sa nu mai hraneasca animalele salbatice la marginea orasului sau in oras, ca se pot intampla astfel de accidente.
Este o ecuatie foarte simpla care in Romania din ce stiu eu ce motiv nu este inteleasa de locuitori:
-omul poate avea caini fara sa fie obligat sa ii ingrijeasca, adica :inregistreze la medic, vaccineze, sa aiba grija de ei, sa ii sterilizeze.
-cand omul se plictiseste de caine il duce la marginea orasului si il abandoneaza
-cum nu este un singur om, se strang multi caini
-cainii necastrati se imperecheaza, rezultand mai multi catei care cresc si se imperecheaza si ei-
-cainii sunt nevoiti sa manance, si isi cauta hrana
-oamenii ii hranesc, ii mangaie sau ii bat, ii lovesc, ii omoara
-cainele care are instinctul de supravietuire la fel ca tine, dupa ce isi ia 3 picioare in cap de la un tampit, cand te vede pe tine sare la tine ca se gandeste ca si tu il vei lovi
==> ca sa nu mai existe caini pe strada trebuie sa responsabilizezi populatia. Adica sa ii educi ca la gradinita si sa ii pedepsesti prin amenzi.
Altfel, eu castrez un catel pe banii mei, il vaccinez, ii fac pasaport si il trimit in tarile civilizate, iar in timpul asta apar 30 de pui si 3 caini aruncati de 'oameni'.
Pt. mine este logic, ca tu ar trebui sa ai un dinte impotriva acelor oameni, si nu impotriva bietelor animale care nu au nici o vina.
Aqai spune:
Nah, eu te intrebasem serios, ca de ironii online suntem capabili toti. iesi un pic din starea de ariceala, ca poate puteam avea un dialog :)
Dar recunosc ca nu am fost suficient de specifica: usrsul respectiv nu era in curs de hranire de catre populatia imbecila, ci a dat iama in grupul de batrani care isi lua apa de la izvor. e o practica frecventa asta cu apa de izvor din padurile din jurul orasului.
si ma refeream strict la ursul respectiv. ce faceai tu, ca decident in cauza, cu ursul acela?
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aqai Nah, eu te intrebasem serios, ca de ironii online suntem capabili toti. iesi un pic din starea de ariceala, ca poate puteam avea un dialog :) Dar recunosc ca nu am fost suficient de specifica: usrsul respectiv nu era in curs de hranire de catre populatia imbecila, ci a dat iama in grupul de batrani care isi lua apa de la izvor. e o practica frecventa asta cu apa de izvor din padurile din jurul orasului. si ma refeream strict la ursul respectiv. ce faceai tu, ca decident in cauza, cu ursul acela? |
Nu am nici cea mai vaga idee ce se face in astfel de cazuri, prin urmare nu imi pot da cu parerea.
olympia spune:
Pe-acolo , ursii coboara des in zonele unde se se pot intalni cu oamenii. Uneori sunt tineri si nu pot inca vana eficient alteori e ursoaica cu pui... Micsorarea zonelor impadurite le reduce cantitatea de vanat, iar apropierea de oameni ii invata la resturile menajere, o hrana usor de obtinut. Nu-i nimic nou, se intampla de ani. Pe vremuri erau impuscati, azi cred ca-i prind si-i muta, daca nu fug singuri ci revin.
Pe cand nu eram casatoriti al meu barbat s-a gandit sa ma cucereasca ducandu-ma la ursi, seara aproape de o groapa de gunoi de langa Tusnad unde regulat coboara de pe munte Mos Martin. Ceea ce in mintea mea trebuia sa fie asa un observator safe, undeva sus si la distanta s-a dovedit a fi un stat in fund pe deal in liniste pana am auzit mormaituri. Dup-aia a urmat lanterna in ochii lor lucind ca bilele fosforescente, grohaieli de-o parte si de alta si ursii au fugit. Ce l-am mai bombanit pentru asa o experienta, nu mai zic! Lui i s-a parut amuzant, o facuse cu prietenii seri la rand vara!
Revenind la subiectul cu cainii maidanezi, pana si daca se va aplica sustinut un program serios, singura solutie de avarie e o punguta cu crochete in geanta si incercari de departe de a te imprieteni cu ei. Io-i salut de la cativa metri ca sa anticipez orice reactie ostila, si-i iau cu ce face baiatu', fetita'...
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aqai Nah, eu te intrebasem serios, ca de ironii online suntem capabili toti. iesi un pic din starea de ariceala, ca poate puteam avea un dialog :) Dar recunosc ca nu am fost suficient de specifica: usrsul respectiv nu era in curs de hranire de catre populatia imbecila, ci a dat iama in grupul de batrani care isi lua apa de la izvor. e o practica frecventa asta cu apa de izvor din padurile din jurul orasului. si ma refeream strict la ursul respectiv. ce faceai tu, ca decident in cauza, cu ursul acela? |
Care izvor este in padure, in care padure traiesc in mod natural ursi si nu oameni. Oamenii sunt vizitatorii la izvor nicidecum ursii.
Ca avem noi (oamenii) obiceiul sa spunem, am ajuns aici deci este al nostru este altceva. Si conchistadorii faceau la fel candva. Desigur este doar o paralela poate nefericita insa cred ca prima intrebare ar trebui sa fie: A cui este defapt locul? Al oamenilor sau al animalului? Apoi sa raspundem care este probabilitatea ca un om sa fie atacat de un animal salbatic in padurea unde locuieste animalul nicidecum omul? Iar daca este atacat ce anume este impotriva firii?
Aici nu suntem corecti.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Aqai spune:
Marius, ai spus ce scriam eu cu 2 mesaje mai devreme. Dar ca si oriunde altundeva si aici sunt zone gri. Brasovul are zone in care padurea intra in oras... Nu mai disec firul in 4, hai sa acceptam faptul ca desi padure, era o zona urbana.
Ca sa fie clar, mai spun odata ca si eu sunt de parere ca multe din incidentele cu animale salbatice sunt rezultat firesc al incalcarii teritoriului lor de catre om. Dar vrem nu vrem, omenirea creste ca numar si are nevoie de spatiu, care e limitat, ca pamantul ori lung ori lat e atat de lung ori atat de lat :D
Cu controlul popupatiei nu suntem de acord, ca am vazut dezbatere apriga, ce facem, lasam lucrurile ca pe vremea pesterii? Scapa cine poate? Sau daca tot ai o asezare umana autoritatea protejeaza fiintele din ea de devianti? Si aici deviantii astia is caini, ursi, crocodili sau chiar alte fiinte umane ucigasi.
ce-i asa de greu de inteles ca amenintarile pentru siguranta majoritatii se elimina pentru a asigura traiul decent? cu un criminal in serie ce faci? il castrezi si il trimiti din nou in strada? Ca hai sa zicem ca dovedim ca n-are ratiune si e exact in categoria cainelui care omoara un copil. Pe criminal il bagam in inchisoare pana in retsul zilelor iara pt caini pledam pt educarea populatiei?
Da, educam, sunt fanul educatiei, preventiei, insa toate au tipmul lor si cand situatia scapata din mana numai educatia si preventia nu merg. E idilic sa stam aici sa pledam pentru educatie in timp ce macarie, violeta sau mai stiu eu cine trebuie sa dea nas in nas cu haita de caini in fiecare zi. Ah, da, sunt sterilizati. Asta inseamna ca au coltii mai moi, asa... come on.
Va rog sa va imaginati o tara mai la marginea vestica a continentului in care un caie vagabond ataca/ omoara un copil/ o persoana. Sau un animal salbatic devine o amenintare la siguranta comunitatii. Cam cum credeti ca procedeaza civilizatii astia? brusc devin necivilizati pentru ca elimina amenintarea?
XIO spune:
Criminalul ala omoara pt. ca e bolnav. Cainele a muscat pt. ca a fost batut si se apara.
La criminal ai certitudinea ca daca il lasi in strada va omori din nou. La caine nu, ca idee este sa il plasezi intr-o familie.
Daca pe caine il eutanasiezi pe criminal de ce cheltui banii statului?Stii ca puscariasii primesc mai multi bani pe luna decat banii alocati batranilor, nu?
Si nu-mi spune ca ala e om si celalalt caine, ca mai devreme i-ai bagat in aceeasi oala
Aqai spune:
Din punctul meu de vedere pot sa stea si cainii pe banii statului EXACT in aceleasi conditii ca si puscariasii. N-am spus nimic de eutanasiere. Doar ca nu trebuie sa stea pe strada.
Xio, un caine nu musca pt ca a fost batut. Asta e parte din miturile urbane si pledoaria tip BB. cainii sunt animale si ca toate animalele sunt teritoriale. unii mai mult, altii mai putin. Cand sunt in haita, instinctul de animal de haita e mai puternic.
It's as simple as that, nu e cazul sa inventam psihologia animalului si sa spune ca s-a simtit respins de societate or mai stiu io ce de aia ataca.
Iar mitul nr 2 este faptul ca un criminal omoara pt ca e bolnav. in plus, bolnav sau nu, tot la inchisoare/ sanitarium ajunge odata ce e stabilita vinovatia. La fel, batut sau nu un caine agresiv nu are ce cauta pe strada. Sau, pe principiul cainele a fost batut, criminalul fost copil abuzat trebuie lasat in continuare pe strada?
Doua sugestii, pls:
- nu cred ca mai e nimeni atat de ilogic sau incult incat sa creada toata mitologia asta de propaganda, asa ca poate ar fi bine sa renunti la ea. ar fi folositor si pentru credibilitatea ta
- iesi un pic din stereotipia om vs caine si incearca sa privesti lucrurile prin perspetiva efectului. Oamenii sunt agresati/ raniti/ omorati de o haita de caini sau de un individ/ grup de indivizi. Nu este mai putin grav fiindca criminalul a fost un caine batut.
Io acuma ma retrag din a mia discutie sterila, astept cu interes momentul in care un treehugger o sa apara sa se predea politiei cand un caine maidanez o ataca un om si sa spuna: io l-am hranit, eu am impiedicat ridicarea lui pt hingheri, io am militat pt reintoarcerea lui pe strada, io am purtat polemici nemasurate si am amenintat subtil sustinand dreptul animaluilui de a ataca nestingherit daca tot e pe strada aia, saracul patruped abandonat.
Aqai spune:
acuma am observat batranii din mesajul tau; sorry ca sunt neimpresionata, da' batranii nu fac, in mod rational, obiectul grijii statului decat in anumite cazuri. Atunci cand sunt institutionalizat intr-o facilitate apartinand statului. La fel ca si puscariasii.
mai, la argumente din astea zau ca inmoi tastatura cu lacrimi :D. Xio, come on! Sunt batrana si vad ca esti fata despteapta, sincer apreciez asta, dar cantareste si tu ce arunci in discutie.
Io iti vorbesc despre amenintarea sigurantei individului si tu imi spui de batrani, oameni rai si criminali dementi. Nu mai sunt telenovele la tv?
madyrizi spune:
sa nu mai aud chestia asta cu "cainele musca pentru ca te simte ca iti e frica sau pentru ca e speriat sau pentru ca l-ai bruscat etc". astea sunt aberatii.
de ce ma musca nu ma intereseaza. eu vreau sa nu ma muste. nu militez pentru animale, nu le deranjez cu nimic, nu vreau sa fiu nici eu deranjata.
multi oameni nu-si asuma responsabilitatea faptelor lor pentru ca sunt rasa superioara (dupa gandirea lor), dar eu nu am de ce sa sufar/suport consecintele faptelor lor.
azi mergeam cu troleibuzul si in zona piata veteranilor se ridicau masini intr-o veselie. si mi-a venit in gand intrebarea: cainii de ce nu ii ridica la fel? raspuns: NU IESE CASTIG. NU IES BANI.
totul se rezuma la acest aspect. nu am intalnit pana acum o persoana dezinteresata, sa faca un bine fara sa astepte ceva in schimb. macar aprecierea sau aprobarea.