caine contra copil de 4 ani
Raspunsuri - Pagina 12
ina.click spune:
ba ma intereseaza, dar pentru viitor, pentru a nu ajunge iarasi in situatia asta. imi doresc ca masuri pt long-term:
- obligativitatea sterilizarii cainilor exceptand cei cu drept de monta apartinand crescatorilor autorizati (chiar, ar trebui sa obtii autorizatie de crescator dupa parerea mea)
- amenzi cat mai mari si cat mai prompte pentru cei care adopta un animal si il re-abandoneaza in strada
- amenzi pt abandon chiar si temporar - vezi lasatul cainilor in strada pe perioada caldurilor
- microciparea TUTUROR cainilor cu proprietar, obligativitatea acestei masuri
- o triere mai buna a ONGurilor si o transparenta a activitatii acestora in colaborare cu eventuale institutii locale (primarie, etc)
- eventuale parteneriate cu clinici vet, etc, vouchere sau discounturi de 5% 10% acolo pentru cei cre intra in programe de adoptie. De genul adopti un catel - > poti cumpara in perioada X - Y un sac de Purina cu 10% mai ieftin. Sau sa il tunzi pe gratis in cutare loc.
(...deci sigur nu m-ai vota? )
ma rog, pe scurt, sterilizare, amenzi, amenzi, amenzi, amenzi si monitorizare. Dar mai mult amenzi. Din care eventual sa finanteze adaposturi. Macar partial.
Eu chiar cred ca mai mult de frica decat din etica respectam noi regulile pe aici.
Dar asta nu rezolva situatia critica in care suntem ACUM. Asta va mentine situatia sub control dupa ce cainii nu vor mai fi p[e strazi. Ma rog, intr-o lume ideala.
ch_dana spune:
Citat: |
microciparea TUTUROR cainilor cu proprietar, obligativitatea acestei masuri |
Eu as rectifica asta si as spune microciparea puilor ; labradoritza mea e luata din Ungaria si am luat-o cu cip cu tot,e trecut in pedigree.
ina.click spune:
Haha
nu ma bag la pensii si salarii, opinia mea referitoare la sistemul de pensii e destul de sumbra si nu cunosc o solutie viabila pentru populatia deja aflata la pensie.
Anyways, revenind. Cred ca jumatea a doua a platformei mele program imi va tufli proaspata bunavointa pe care o ai fata de mine, da ma rog, daca m-am apucat, asta e.
Mai consider oportune / necesare urmatoarele masuri:
1. Adaposturile:
Ar trebui sa fie aprobate doar dupa ce prezina urmatoarele criterii satisfacute
- personal (voluntari + medic )
- buget si sursele acestuia
- in buget sa aiba prevazut si un fond de criza, de doamne-pazeste.
Pentru ca nu e mare lucru sa faci hau hau pe FB, sa strangi cateva sute de euro si sa faci un tarc in care sa ingradesti 500 de caini. Insa iarna trecuta d ex s-a descoperit acel adevarat lagar canin, cazuse zapada peste ei si intre timp ajunsesera la canibalism. De foame. Nu e mare chestie sa strangi 10000 de caini itnr-o saptamana, este insa sa le poti oferi spatiu minim, igiena si hrana pe termen lung
- voluntarii sa fie atrasi prin programe educationale extra curiculare. De exemplu in scoli si in licee. vad ca se trece pe sistemul de portofoliu; ok, sa poti adauga in portofoliu ca activitate extra curriculara si activitate de voluntariat la centre - adapost pt animale. nu prea merge sa ai drept voluntari mereu aceeasi mana de oameni. trebuie integrati altii, cat mai multi. Unul vine 2 ore duminica, altul doneaza un sac, etc, dar per total ar trebui sa acopere minim 75% din necesarul de efectiv uman al adapostului.
- less marketing, more work. Din fondurile adapostului sa fie un plafon de maxim 15% folosit pentru campanii de marketing si awareness, restul sa fie folosit efectiv pentru hrana, plata medicilor veterinari, cheltuieli de intretinere. Mi s-a acrit de atatea campanii de awareness. Avem juma de milion de caini pe langa noi. I AM AWARE OF THEM. Ar trebui tocati mai putini bani pe fluturase si events si mai multi pe hrana si inchiriat spatii.
2. Eutanasia (si aici Xio se intuneca la fata si mana de pe tastatura care era cat pe aci sa dea click pe approve se indreapta lent catre un satar )
- consider necesara focalizarea fondurilor catre cainii sanatosi; consider necesara eutanasierea cainilor ale caror boli sunt cronice, care sunt intr-o suferinta continua, etc, daca se constata medical ca viata lor nu va putea fi ameliorata. Oricum asta n-ar fi cazul, sa fiu sincera; mmajoritatea au boli de piele sau limbrici + eventuale infirmitati ce necesita amputari de membre. Un caine cu 3 picioare poate fi la fel de fericit ca unul cu 4, nu vad aici d ex necesara eutanasia.
- consider necesara verificarea comportamentului FIECARUI caine aflat in adapost, dupa o perioada de carantina si acomodare de , sa zicem, 1 saptamana. Consider necesara eutanasierea cainilor cu comportament agresiv. Stiu ca ar putea fi, in timp, poate, unii re-educati. Dar este o masura aplicata de restul lumii, care a inteles ca un singur incident cu un caine adoptat care isi raneste stapanii sau pe altcineva poate distruge sansele de adoptie a milioane de alti caini. In plus, banii si spatiul nu vor fi niciodata suficienti, deci prioritizarea resurselor e necesara.
- eutaniasierea exemplarelor neadoptate dupa o perioada de timp. Iarasi, din ratiuni de spatiu / timp. Nu cred ca ar trebui sa fie batut in cuie asta; in US d exemplu exista ONGuri care preiau animalele ne-adoptate de pe kill list de la adapostul de stat si le mai tin ele cateva luni. Termenul din cate am vazut variaza de la o tara la alta, de la un consiliu local la altul, de la 2 saptamani la jumatate de an. Insa oricum, nu-i putem tine acolo la infinit.
- schimbarea solutiei de eutanasie sau dublarea procedurii cu gaz tranchilizant!
Eu am fost o perioada voluntar la un centru pt cai. Nu stiu cum sa zic. Nu mi se pare ca "put to sleep" e un termen potrivit pentru modul in care au murit caii eutanasiati. Una ca erau foarte alerti in momentul mortii. Ar trebui, din cate stiam, mai intai sa-i adormi si APOI sa-i bagi solutia respectiva. Care coaguleaza sangele, nush exact ce face. A doua ca momentul in sine numai pasnic nu era. Ma rog, nu mai detaliez. Substanta de eutanasiere e ieftina ca braga din cate stiu, nu stiu cat ar costa tranchilizant / sommnifere, dar daca ar fi fiabil, as prefera sa moara in somn.