caine contra copil de 4 ani
Raspunsuri - Pagina 11
ina.click spune:
nu stiu ce sa zic de partea cu abuzul. nu cred ca toti criminalii au fost abuzati, nu cred ca toti cainii care musca au fost batuti.
in rest, de acord.
XIO spune:
Ei, caum iti dai seama ca nu 100%, este imposibil de demonstrat asa ceva.
La caini este insa simplu:instinctul de supravietuire, plus traumele.
Instinctul de supravietuire il face sa te maraie daca te considera o amenintare, spre exemplu, iar bataile luate de la trecatori carora li se parea amuzant, il fac pe un caine sa reactioneze violent. E ca si experimentul lui Pavlov.
Madi, imi poti trimite pls pe privat nr tau de tel, ca sa te contacteze cei de la asociatie? ca vor sa vina sa ia cainii si sa vb cu femeia si sa faca plangere, dar au spus ca au nevoie de nr tau de tel ca sa le spui pe scurt care e treaba, cand ai filmat samd.
Aqai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Aqai, mi se pare tipic romanesc (ca sa fac si eu o generalizare) sa nu te intereseze care este CAUZA, ci doar care este efectul. Pai pana cand nu vei starpi cauza---adica obiceiurile oamenilor--- cainii vor exista pe strazi. E la mintea cocosului, dar evident ca cei care nua u pic de respect pt un animal nu se obosesc sa mai caute rezolvarea. E mai usor sa te bucuri ca azi omoara cineva toti caini, si peste 2 ani sa te dai iarasi cu fundul de pamant pe forumuri ca vezi dom'le, iarasi sunt caini pe strazi. Pai doooooh, normal ca sunt caini pe strazi cand pe voi nu va intereseaza c aceasta problema sa fie rezolvata pt. totdeauna, ci doar pt. moment. In alte tari de ce credeti ca exista amenzi, controlul populatiei canine, legislatie, sterilizari? Credeti ca daca in America, Germania, Uk si altele cand s-ar plicti John si-ar arunca catelul pe strada, credeti ca atunci ei nu ar mai avea probleme? oamenii si-au dat seama ca motivul pt. care cainii sunt pe strazi este neglijenta umana. E ca si cum ai spune ca pt. a nu mai exista copii fara parinti le gasim la toti parinti in 3 zile, ca se poate, si dupa aia stam fericiti.Problema nu e la acei copii, ci la parintii lor.Trebuie sa educi populatia sa nu mai faca sex neprotejat, nu sa cauti mame si tati dupa aia. |
Xio, te rog arata-mi unde am scris eu ce povestesti tu acolo, ca daca nu o sa risc eu o intrebare foarte specifica (neromaneasca asa): tu cand ramai fara argumente inventezi replici ale interlocutorilor?
Da, in tarile date exemplu de matale exista tot ce ai scris tu, plus ceea ce lipseste la ora asta in ro: ridicarea definitiva de pe strada a animalului fara stapan.
io asta iti spun si tu te prefaci ca nu auzi, ca in situatia de acum pe langa educatie, preventie, amenzi si lege trebuie eliminata si prezenta animalului de pe strada. Asta e ceea ce sustin eu. Si odata ce s-au eliminat "traumatizatii" de pe strada (sau in acelasi timp, sau ceva mai inainte) m-as bucura sa se creeze si noi locuri de munca si sa circule neni care sa dea amenzi pt abandonul animalelor, pt excrementele necuratate etc dar animalele alea nu au ce sa caute pe strada.
Sper ca macar acuma ai inteles si nu mai simti nevoia sa brodezi.
cristinuk@ spune:
In FRanta nu e doar amenda pt abandon de animale e si pedeapsa cu inchisoarea
Imi amintesc acu vro doi ani a fost o stire de senzatie in Nice matin cum ca s au gasit 3 pui de pisica abandonati intr un tomberon .
XIO spune:
Aqai, nu am inventat nimic. Tu ai spus ca ursul a fost vanat si uite cainii stau liberi.
Evident ca nimeni nu mai vrea sa fie catei pe strada, si incredibil, dar chiar se munceste la asta.Doar ca nu putem tine pasul cu toti care abandoneaza cateii in strada.
ina.click spune:
Hai sa revenim la oalele noastre.
Avem de-a face cu acest incident: un caine a atacat un copil de 4 ani. Neprovocat.
Ce facem?
Mie mi se pare absurd sa incepem sa-i gasim scuze cainelui. Daca eu lovesc un copil de 4 ani, incepi sa-mi cauti scuze?
Mi se pare absurd sa tot frecam placa cu "tu esti om, ala e caine" ok, dar eu imi traiesc viata mea, unica si irepetabila si nu ma pot pune vesnic in pielea unui patruped, sorry. Exact, eu sunt om, eu vreau o viata de om, nu una de caine, nu vreau sa valsez printre hamaituri, nu vreau sa devin freakin Cesar Milan ca sa am sanse sa ma duc si sa ma intorc fara sa fiu capsata.
Mi se pare gresit sa cautam vinovati individuali si sa aruncam cu acuze, nu rezolvam nimic. Ca e primaria, ca sunt proprietarii, ca sunt oamenii rai, ca e natura. Cu ce te-alegi daca stii, te musca mai cu mila data viitoare daca te stie in cunostinta de cauza?
Hai sa nu mai dramatizam atat. N-am auzit pe prea multa lume sa jeleasca miile de porci taiati zilnic ca sa avem ce baga la matz. Aia nici eutanasiati nu sunt macar. Si sunt sacrificati pentru confortul nostru. Pentru ca-i mancam.
In cazul cainilor, probabil va fi necesara sacrificarea lor pentru confortul (siguranta noastra). Pentru ca ne mananca ei pe noi.
Sincer nici nu-mi pasa de motive. Ca si-a luat suturi in cap cand era mic sau ca are impresia ca asa e mai vrednic de lauda in ochii babei care ii arunca oase de pe balcon.
Daca esti victima unui jaf sau al unui viol o sa te simti mai ok daca in timpul actului stii ca respectivul a fost batut la fund cand era mic si ca n-a fost tinut in brate, sau cum?
Eu am caine si am avut dintotdeauna insa NU ii consider pe oamenii care nu vor sa aiba caini inferiori sau abrutizati. Pentru ca d exemplu nu am pesti si n-as vrea sa am asa ceva si nu vad de ce as avea asa ceva si totusi nu sunt cu mult inferioara afectiv, zic eu, fata de posesorii de acvarii.
Cu atat mai mult cand vine vorba de dreptul unui copil de 4 ani de a NU fi muscat. Ce tot atata de ce l-a muscat, ce facea, noi ce-am facut, da cainele ce-a zis.
XIO spune:
Ina, sa inteleg ca intre tine si un caine nu e nici o diferenta in gandire?
Daca tie ti se pare gresit sa cautam vinovati, cam care crezi ca e rezolvarea?In afara de uciderea in masa a tuturor cainilor care peste 3 luni iarasi te vor musca, pt. ca vinovatii pe tine nu te intereseaza.
Pot sa spun doar ca e foarte bine ca nu faci parte din sistemul nostru legislativ, ca ar fi vai de capul nostru.Si bine ca nici in politica nu esti.
Mesajul tau e un fel de 'caine.Omor.Eu fericita.'
Cu o asemenea gandire, iti meriti soarta.
ina.click spune:
Xio, e prima data cand te vad abatandu-te din discurs logic / rational. Te-or mai fi vauzt altii pe la alte topicuri, eu nu pana acum. Inteleg ca e ceva foarte sensibil si touchy pt tine, deci te las in pace.
Ce incerc sa subliniez dar probabil nu am exprimat corect este ca dreptul meu, ca om, este sa fiu protejat, si da, dreptul meu de a nu fi muscat de caine primeaza in fata dreptului cainelui muscator de a trai.
ina.click spune:
Am vazut la un topic similar (chiar, de ce nu le unim, ca si asa s-a ales praful de amandoua si-s despre caini) ca-ti tine cineva evidenta la cartonase. M-am uitat si spre surpriza mea, mesajul de mai sus ti-a atras avertismentul.
vroiam doar sa-ti zic ca nu eu ti-am dat report :) sunt de acord cu ambele afirmatii; e bine ca nu sunt in politica pentru ca probabil as mirosi mai rau decat toti cainii la un loc (vezi topicul alalalt pt referinta) si imi merit soarta, pentru ca am o viata bunicica, facuta cu mainile mele.
anyways, eu nu m-am ofensat. cum ziceam, e prima data cand te vad rabufnind in semi-melodramatisme; de obicei, chiar daca esti undeva departe prin pruni, o tii pe-a ta pe un ton destul de echilibrat.
presupun ca subiectul asta e foarte sensibil pentru tine. Cum ar fi pt mine d exemplu unul cu circumcizia - de aia ma feresc cat pot de asemenea topics.
ca sa rezum - iarasi! - ce incerc sa spun: ORICE caine care ataca si raneste un om fara a fi provocat de situatia prezenta (cum ar veni, legitima aparare a sa, a proprietatii sau a stapanului) trebuie eutanasiat. Asa se face in US, in UK, in tarile astea spre care tot intindem noi nasul dupa modele in viata.
Ca si-a luat castane cand era mic, asta chiar nu poate fi o scuza sau un colac de salvare. Asa ar trebui sa gratiem si puscariasii, toti, pentru ca in mod sigur lucruri groaznice li s-au intamplat si lor in copilarie.
faptul ca un caine maidanez habar nu are ca e maidanez si se considera paznic al unei scari de bloc sau al unei intregi strazi nu imi reduce mie dreptul de vecin sau colocatar. Cu alte cuvinte, inteleg ca el o fi crezand ca sunt intrus pe mosia lui madam Pamfilie care-i da parizer, dar chiar nu-i problema mea. Pentru ca nu-i blocul lui madam Pamfilie.
Daca intru in curtea cuiva si ma musca cainele, e vina mea. Daca merg printr-un loc public, nu mai e.
XIO spune:
Ina, nu-i problrms ca am avertisment, dar sa iti spun, ca vad ca ai interpretat gresit o chestie:
cand am spus ca iti meriti soarta, ma refeream strict la aceasta problema cu cainii vagabonzi, ca te planegi de prezenta lor pe strazi.
La altceva nu am facut referire, ca nu te cunosc.
Sa stii ca pe motivul acesta exista gratierea condamnatilor la moarte.
Am citit o carte tare interesanta in care despre asta era vb, si cei despre care se demonstra ca au astfel de probleme, erau gratiati.
Problema mea nu este ca tie ti se pare normal sa nu fie caini pe strada, ci ca spui ca nu te intereseaza vina cui este, tu vrei ca ei sa dispara.
asta mi se pare ilogic. Este ca si cum ai spune ca nu te intereseaza cine arunca gunoi pe strazi, dar vrei sa fie curatat rapid.