caine contra copil de 4 ani

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

daca tot am fost dezaprobata...
hai sa vorbim si de drepturile copiilor. ca despre ei este vorba, in princial, in acest subiect.
ce drepturi au copiii mei? sa fie speriati de cainii de pe strada? sa fie muscati pentru ca alearga? sa fie inchisi in curte pentru ca pe straduta mea nu au voie sa iasa?
cine raspunde daca un copil de-al meu este desfigurat? este marcat pe viata ca un caine l-a muscat sau speriat?
cine va fi pedepsit? cucoana care le da sa manance? ea si acum spune ca nu-s ai ei (si toti spun asa cand e vorba sa plateasca)?
la aceste intrebari astept raspunsuri clare, concise, cu persoane care raspund pentru vina lor... nu abureli cu drepturile animalelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cresus spune:

Din ciclul babe online la coltul strazii:

Copiii "n- are drepturi". Daca l- au muscat cainii are suflet rau (copiii).

Nu, pe bune, de ce am crede noi ca acesti copii ai nostri au drepturi, ti s- a parut pana acuma ca a facut cineva ceva pt. ei?
Nu.
Atunci?
Eu nu mai am ce astepta, imi fac dreptate singura.
Punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Oricum am suci-o asa cum un om in padure sau la marginea ei daca este atacat de un animal salbatic nu are trebui sa mire pe nimeni pentru ca padurea este locuinta acelui animal salbatic si nu a omului in egala masura niciodata nici un om fie el adult fie el copil, nu trebuie sa ajunga sa se simta macar amenintat, nu sa fie chiar atacat de caini pe strada sau in oras sau in sat... oricare ar fi acesti caini indiferent de statutul lor.
Cainii nu au ce sa caute pe strada fara stapan.
Aici este responsabilitatea 100% a administratiei locale si personal cred ca nu avem legislatia corecta, care sa protejeze atat populatia cat si animalele in egala masura.
Atata timp cat nu va exista lege specifica si care sa se aplice inclusiv amenzile, inclusiv raspunderea penala.. . ne vom invarti in jurul cozii

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Cainele a muscat pt. ca a fost batut si se apara.

Cazurile mele :

1) Treceam pe langa o curte, ma uitam in pamant cu gandurile mele, din curte a iesit o catea si s-a infipt indaratul genunchiului meu, pe la spate. De vreme ce nu i-am acordat atentie nici macar o secunda, suspectez ca fie isi apara puii (in afara curtii ?!), fie eram eu intr-o anumita perioada, m-a mirosit, a detectat rivala si da-i

2) Al doilea : eram pe trecerea de pietoni, din fata mea venea un maidanez, m-a capsat efectiv in trecere si gata - eu intr-o directie, el in cealalta. poate a vrut sa se joace, ca nu a latrat, nu a marait, crantz si gata.

Nu e asa simplu de detectat, in ambele cazuri m-a prins "cu garda jos" si nici macar prin vis nu-mi trecea ca or sa se infiga in mine. Frica de caini nu am, deci mirosul specific se exclude. Inca ma intreb ce-o fi fost in capul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

stai dana, ca nu l-ai batut tu, l-a batut altu si a ramas cu traumesi prin urmare e scuzat si de inteles. tu trebuia sa iti iei frumos genunchiul la pachet si sa-i zici "iarta-ma grivei, in numele omenirii celei nesufletiste!"

poate si eu mi-am luat vreo cafteala cand eram mica, am voie sa ma pun cu parul pe toti pe care-i vad ca seamana ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Nah, eu te intrebasem serios, ca de ironii online suntem capabili toti. iesi un pic din starea de ariceala, ca poate puteam avea un dialog :)

Dar recunosc ca nu am fost suficient de specifica: usrsul respectiv nu era in curs de hranire de catre populatia imbecila, ci a dat iama in grupul de batrani care isi lua apa de la izvor. e o practica frecventa asta cu apa de izvor din padurile din jurul orasului.

si ma refeream strict la ursul respectiv. ce faceai tu, ca decident in cauza, cu ursul acela?

Care izvor este in padure, in care padure traiesc in mod natural ursi si nu oameni. Oamenii sunt vizitatorii la izvor nicidecum ursii.
Ca avem noi (oamenii) obiceiul sa spunem, am ajuns aici deci este al nostru este altceva. Si conchistadorii faceau la fel candva. Desigur este doar o paralela poate nefericita insa cred ca prima intrebare ar trebui sa fie: A cui este defapt locul? Al oamenilor sau al animalului? Apoi sa raspundem care este probabilitatea ca un om sa fie atacat de un animal salbatic in padurea unde locuieste animalul nicidecum omul? Iar daca este atacat ce anume este impotriva firii?

Aici nu suntem corecti.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Marius eu sunt o ferventa aparatoare a naturii si necuceririi altor state si locuri care nu-ti apartin, dar sa faci comparatia cu conchistadorii e prea mult. Adica Bucurestiul a apartinut maidanezilor?? De aceea nu avem voie sa-i starpim, la modul cel mai uman, gen eutanasiat, nu taraganat subiectul asta de 23 de ani. Dar se pare ca se potriveste manusa unei majoritati din care face parte si Xio.

Vorbit vorbe, asta e totul. Eu sunt scarbita de atitudinea asta laxa in ceea ce priveste numarul foarte mare de maidanezi din Romania. Xio bate campii la greu cu apararea animalelor, aparam balenele din oceane, care traiesc in mediul lor, nu niste maidanezi care au ajuns sa atace oameni, sa fie mai multi decat ei, in orase (sau nici asteanu apartin oamenilor), nu in rezervatii naturale si paduri ca ursii.. Ma repet, sistematic pe acest forum: in toata Europa pe care am vazut-o, nu exista asa ceva.

Xio tu poti sa bati din taste pana la adanci batraneti, cand o sa ai un copil, daca o sa ai, te rog sa-l lasi in mijlocul unei haite de 30-40 de caini agresivi sa vedem tot asa vei gandi. Ai mei copii oricum au zis ca nu mai vin in Bucuresti, asta dupa ce anul trecut s-au repezit la ei vreo 7 maidanezi imputiti (in mijlocul unui cartier central, nu la marginea orasului), ziceai ca au lepra ceva, le cadea parul si cu coltii printre care le curgeau bale, bleah. Le-am zis, cand m-au intrebat cum se poate una ca asta, ca asta vor oamenii de acolo, nu cei normali, dar oricum, cei din categoria babe ce le arunca ciorba pe geam. Asta e, cu parere de rau, imaginea idilica a cainilor de pe strada. Nu ca sunt parfumati si o specie pe cale de dsiparitie.

Eu zic efectiv sa o ignorati pe Xio, ea face parte din categoria aia de oameni care au comentat referitor la episodul cu baietii mei: doamna, dar ce sunt asa fricosi, nu i-ati invatat sa fie barbati, sa se descurce cu ei (cainii)?

Mai departe fetelor care luptati, va doresc mult succes si ma rog sa vina ziua aia in care Bucurestiul va putea fi vizitat, fara frica de a merge la pas chiar si prin parc ca vei fi atacat de vreun animal d-asta furibund si plin de boli, inuman tratat de chiar cei care se pronunta a fi in favoarea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
Si conchistadorii faceau la fel candva. Desigur este doar o paralela poate nefericita

Marius eu sunt o ferventa aparatoare a naturii si necuceririi altor state si locuri care nu-ti apartin, dar sa faci comparatia cu conchistadorii e prea mult. Adica Bucurestiul a apartinut maidanezilor?? De aceea nu avem voie sa-i starpim, la modul cel mai uman, gen eutanasiat, nu taraganat subiectul asta de 23 de ani. Dar se pare ca se potriveste manusa unei majoritati din care face parte si Xio.

Citat:

...in egala masura niciodata nici un om fie el adult fie el copil, nu trebuie sa ajunga sa se simta macar amenintat, nu sa fie chiar atacat de caini pe strada sau in oras sau in sat... oricare ar fi acesti caini indiferent de statutul lor.
Cainii nu au ce sa caute pe strada fara stapan.
Aici este responsabilitatea 100% a administratiei locale si personal cred ca nu avem legislatia corecta, care sa protejeze atat populatia cat si animalele in egala masura.
Atata timp cat nu va exista lege specifica si care sa se aplice inclusiv amenzile, inclusiv raspunderea penala.. . ne vom invarti in jurul cozii

Daca ai citi complet ce am scris probabil a-i surprinde opinia mea...asa insa pe sarite...e mai dificil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Ok, scuze credeam ca esti de acord cu Xio, gen cainele mai presus decat copilul/omul, etc.

Si oricum ca o fosta activista Greenpeace pot spune ca asta cu ursii si cainii e hilara, scuze Aqai. Inteleg cumva ideea, dar aici vina tot statul, orasul o poarta. Ar trebui delimitat spatiul destinat lor, facut rezervatie. Adica interactiunea urs-om sa fie redusa drastic, spre folosul ambilor. Ursul sa nu fie deranjat in mediul lui si nici omul expus pericolelor. Sunt multe de spus, si nu prea am timp acum sa dezvolt si as fi si off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Saskia, am adus ursul in discutie pentru ca la incidentul respectiv TOATA lumea in bv a fost de acord ca animalul e priculos si trebuie omorat.

A fost vanat cu elicoptere si forte speciale - indivizi cu arme mari si masti, zici ca era o actiune antitero. S-a speculat ca era turbat, ca fusese ranit intr- o vanatoare, orice motiv sa justifice necesitatea omorarii.

In timp ce cainii din oras sunt liberi sa atace? Ca au fost traumatizati de oameni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

stai dana, ca nu l-ai batut tu, l-a batut altu si a ramas cu traumesi prin urmare e scuzat si de inteles. tu trebuia sa iti iei frumos genunchiul la pachet si sa-i zici "iarta-ma grivei, in numele omenirii celei nesufletiste!"

poate si eu mi-am luat vreo cafteala cand eram mica, am voie sa ma pun cu parul pe toti pe care-i vad ca seamana ?

Criminalii care zac prin inchisori sunt acolo pt. ca au fost abuzati. Psihic, fizic, sexual.

Saskia atat am de zis referitor la mesajul tau.

Aqai, mi se pare tipic romanesc (ca sa fac si eu o generalizare) sa nu te intereseze care este CAUZA, ci doar care este efectul. Pai pana cand nu vei starpi cauza---adica obiceiurile oamenilor--- cainii vor exista pe strazi. E la mintea cocosului, dar evident ca cei care nua u pic de respect pt un animal nu se obosesc sa mai caute rezolvarea.
E mai usor sa te bucuri ca azi omoara cineva toti caini, si peste 2 ani sa te dai iarasi cu fundul de pamant pe forumuri ca vezi dom'le, iarasi sunt caini pe strazi.
Pai doooooh, normal ca sunt caini pe strazi cand pe voi nu va intereseaza c aceasta problema sa fie rezolvata pt. totdeauna, ci doar pt. moment.

In alte tari de ce credeti ca exista amenzi, controlul populatiei canine, legislatie, sterilizari? Credeti ca daca in America, Germania, Uk si altele cand s-ar plicti John si-ar arunca catelul pe strada, credeti ca atunci ei nu ar mai avea probleme?
oamenii si-au dat seama ca motivul pt. care cainii sunt pe strazi este neglijenta umana.
E ca si cum ai spune ca pt. a nu mai exista copii fara parinti le gasim la toti parinti in 3 zile, ca se poate, si dupa aia stam fericiti.Problema nu e la acei copii, ci la parintii lor.Trebuie sa educi populatia sa nu mai faca sex neprotejat, nu sa cauti mame si tati dupa aia.

Mergi la inceput