Si mame doar cu numele

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Citat:
citat din mesajul lui andieelen

Acestor femei le lipseste educatia, intr-adevar, dar nu cred ca le lipsesc exemplele. Nu cred ca nu au vazut la televizor, sau macar nu au auzit la "radio sant" de femei care au ramas gravide din greseala si si-au omorat/abandonat copiii!
Oare atunci cand nu au putut sa-si stapaneasca instinctele de reproducere nu s-au gandit ca ar putea fi si cazul lor??? Poate ca nu sunt atat de educate incat sa stie ca daca fac sex neprotejat se pot alege cu o gramada de boli, dar sunt sigura ca stiau ca pot sa ramana gravide.
De-asta iti vine sa le faci in toate felurile, pentru ca in fond numai animalele actioneaza instinctiv. Noi, oamenii, ne gandim sau ar trebui sa ne gandim la consecintele faptelor noastre.
Sa faci sex nu e cea mai mare rusine de pe lume, sa faci sex neprotejat, e! E o nesimtire si o crima.
Sunt sigura ca oricarei femei, chiar si celei mai needucate (cu atat mai mult, celor care mai au acasa 5-6 copii) ii trece prin cap atunci cand face sex neprotejat ca ar putea ramane gravida, dar unele se gandesc ca "fac avort, sau vad eu ce-oi face"! Si-atunci nu iti vine, cu toata lipsa lor de educatie, sa le certi si sa le reprosezi prostia din cap? Doar, doar si-or aduce aminte de asta data viitoare cand sunt tentate sa mai faca sex fara sa-si ia vreo masura de protectie.

Andi, mami lui Codrut (30.01.2012)

Daca sexul neprotejat e o crima si o nesimtire,ne dai alta idee despre cum putem face copii?
Nu ma intelege gresit,nici eu nu sunt de acord cu avorturile si cu crimele,abandonul! Dar totusi,sa ajungi sa vorbesti la modul general,ca oricine face sex neprotejat e criminal si nesimtit..
Atunci inseamna ca toti suntem criminali si nesimtiti pentru ca,cel putin o data in viata,sunt sigura ca toti am avut relatii intime neprotejate!

Ti-am aprobat mesajul din gresala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Mami_stefi, dar nu spune nimeni ca trebuie sa-i controlam pe cei care nu sunt abstinenti, eu am adus "metoda" asta in discutie in contextul educational conturat de celelalte mesaje.
Adica educatorii trebuie sa prezinte abstinenta (periodica, nu eterna) drept o alternativa perfect acceptabila (milioanelor de crime-avorturi) si nicidecum sa o ridiculizeze sau sa o incadreze la practici "medievale".

"Fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata lui" zici... hmmm... ok, dar atat timp cat nu ii afecteaza negativ pe ceilalti, nu? Aici discutia este foarte ampla, insa cam asta ar trebui sa fie, in opinia mea, directia in care trebuie sa se indrepte educatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

o infierati in mod subiectiv pe coracora; nici eu nu-s de acord cu ea tot timpul, dar de data asta, desi poate mesajul nu a fost formulat suficient de clar, este unul corect.

se refera la sex neprotejat facut fara cea mai mica remuscare la gandul unor consecinte. cunosc si eu si cunoasteti si voi femei care se duc sa avorteze cum ma duc eu la scos cosuri la cosmetica.

mentalitatea asta a atins o culme in vremea lui ceasca, in care sarcina era alintata cu nume de cod destul de descriptive: beleaua, problema, necazul. dar atunci nu exista contraceptie legala. atunci era destul de greu sa faci rost de pastile si de odioasele MiniMax :) acum sunt pe toate gardurile si totusi inca intalnim femei nu de 40 de ani ci de 15, 20, 30, cu 4, 7, 12 , 16 clase, cu bani sau fara, de la tara sau din metropola, care pur si simplu si-o trag si atat, fara sa le pese.

Cum sa nu le judeci, cum sa nu le dezaprobi?

Cat despre abstinenta.

Acum ceva timp am dat anunt pe un grup ca donez niste hainute de bebe. Mi-a scris cineva in numele unei familii. Foarte credinciosi, se duceau des la biserica. si cam atat. El nu facuse scoala, ea nici atat. De ce? sorry dar nu mai e ca pe vremea bunicii in care doar chiaburii ajungeau la pensioane si colegii. 8 clase acolo poate oricine sa faca. la orice varsta.

anyways, ce faceau ei?
sprijineau poarta bisericii, cereau pomana si faceau copii. In sensul ca fata asta avea 22 de ani, 3 copii si unul pe vine. Am calculat diferenta de varsta dintre ultimul si penultimul; ramasese insarcinata la 2 luni (DOUA LUNI?!) dupa celalalt. iti dai seama ce ravagii face asta in organismul unei femei? iti dai seama la ce riscuri se poate supune, iti dai seama ce saracie de resurse primeste fatul.

anyways, culmea, mailul imi era scris in termeni foarte elogiosi. daca vreuna din cele care citeste forumul mi le-a scris, imi cer scuze, dar dupa cum poti observa, a avut efect invers. ce m-a scandalizat mai mult a fost argumentul forte din email; pentru a mi se demonstra cat sunt de credinciosi, mi s-a povestit ca medicul s-a oferit fie sa ii ofere contraceptie fie sa ii lege trompele. le-a refuzat pe ambele, deoarece copiii sunt un dar de la dumnezeu.

ok, dar de la dumnezeu, dar de ce ii crestem din banii altora? de ce ii lansam pe orbita in vieti de mizerie si lipsuri? da-i la manastire daca tot sunt darul lui dumnezeu, nu-i mai scoate la cersit.

am raspuns oferindu-mi si eu solutia la aceasta situatie delicata. am scris ca daca tot sunt atat de credinciosi de altceva nu mai incape in viata lor, ar trebui sa tina toate posturile. nu de alta, dar postul autentic nu inseamna doar "azi mancam fasole". Impune o asceza spirituala si printre altele si abstinenta.

deci daca calculam toate posturile de peste an, mierfcurea, vinerea, lunea, sarbatorile cu cruce rosie si, de ce nu, si pe alea cu cruce neagra - pai nu? - ca zile de asceza spirituala si post, am descoperit metoda imabatabila contraceptiva. cand sa ti-o mai tragi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ina esti mortala!
On topic ... de asta e viata intima dupa parerea mea ... ca nu e treaba nimanui ce pozitii folosesc sau ce anticonceptionale si nici cati copii fac...
app de asta intr-o zi in parc dimineata eram vreo 3 mamici cu copii si vine si un bunic care se baga in vorba cu noi (eu gravida) si la un moment dat ma intreaba .."dumneavoastra ce faceti... gradinita?
m-am uitat la parul lui alb ca altfel ii spuneam eu unde sa-si bage ideile lui...

totusi trebuie sa recunosc ca fac parte din nesimtite... mai ales in ultimii 2 ani de cand ne "chinuim" pt bb 2...

Mergi la inceput

sincer, cred ca va platiti mai stiu eu ce polite vechi catre cora, tot rasucind un cuvand scos din context si aplicat altui context.

nu cred ca s-a referit la oamenii care isi doresc un copil, nici la cei care au gresit, care au fost nestiutori sau imprudenti, o data in viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Nu am nici o polita cu nimeni... ar trebui sa am mai mult timp pt asta decat am in realitate
eu am inteles ce spune cora... dar linia care desparte o extrema de alta este extrem de fragila si la acest subiect...
si aproape ca te face sa te simti aproape, dar nu suficient ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andieelen spune:

Imi sustin punctul de vedere. Sexul neprotejat e o crima.
Mi se pare ca societatea din ziua de azi trateaza cu prea multa lejertate subiectul. Pai, de ce sa ne batem capul cu prezervativul cand exista atatea tratamente, ca doar n-om muri din asta, nu?
Am baiat si o sa am grija sa il educ foarte bine din punctul asta de vedere. O sa merg pana intr-acolo incat sa ii cumpar eu prezervativele.

Am lucrat la Bucuresti la Serviciul de combatere a traficului de persoane inante sa ma casatoresc. Am dat acolo peste o victima care fusese obligata de niste tigani (da, sunt rasista) care o obligasera sa se prostitueze pentru ei. Fata povestea ca avea 20 -30 de clienti pe zi in zona Garii de Nord. Si ca era infectata cu HIV!!!!!! A incercat sa le spuna primilor clienti treaba asta si a fost aproape omorata in bataie de tigani. Treaba s-a petrecut timp de 4-5 luni pana a scapat de acolo. Va dati seama cate persoane sunt purtatoare de HIV in Romanaia la ora actuala???

Hai ca am deviat de la subiect. La un moment dat sper sa am o fiica si sper sa stiu sa mi-o apropii suficient de mult incat sa imi poata spune orice. Nu am pretentia sa ramana virgina pana la casatorie dar sper din tot sufletul sa fie ata de inteleapta incat sa se protejeze de absolut fiecare data, iar atunci cand va hotara sa aibe un copil o sa o sfatuiesc sa isi faca amandoi analizele. Eu si sotul meu (singura persoane cu care am facut sex neprotejat) nu le-am facut. IAr dupa ce am nascut am constatat ca sunt infectata cu HPV si am leziuni pe col. Luna asta trebuie sa ablactez si sa aflu daca am sau nu cancer de col uterin.
Unora li se pare o afirmatie exagerata, dar eu sustin in continuare ca sexul neprotejat e o crima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andieelen spune:

Hai ca acum iar o sa scoata cineva cuvintele din context si o sa zica, altfel, cum se mai fac copiii? Prin inseminare artificiala?
Cred ca atunci cand doi oameni iau decizia sa faca un copil ar trebui sa faca un minim de analize, ceea ce ar fi trebuit sa fac si eu.
Este doar parerea mea. Suntem liberi sa facem si sa credem ce vrem dar eu tot o sa imi educ copiii in spiritul practicarii sexului protejat, de absolut fiecare data pana cand vor decide sa faca si ei la randul lor copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

sincer, cred ca va platiti mai stiu eu ce polite vechi catre cora, tot rasucind un cuvand scos din context si aplicat altui context.

nu cred ca s-a referit la oamenii care isi doresc un copil, nici la cei care au gresit, care au fost nestiutori sau imprudenti, o data in viata.

Ina, daca te referi la afirmatia cu "sexul neprotejat= crima", ea nu a fost facuta de cora ci de andieelen, care tocmai "s-a justificat" si a subliniat si cu mandrie ca "da, sunt rasista". Dar vezi, ironia sortii, se poate lua o boala cu transmitere sexuala facand sex neprotejat doar cu sotul, daca el nu are aceleasi principii sanatoase. In orice caz, multa sanatate, andieelen!
Cat despre indemnul la abstinenta, cred ca nu ar avea niciun succes, cum sa-i spuna femeia gibonului care-a dat peste cap cativa "shtomperli" de tzuica "a zis doctorul sa practicam abstinenta"(bine, asta daca va putea pronuntza cuvantul). Ii spui asta, ajungi la viol conjugal. Daca prin "abstinenta periodica" coracora s-a referit la "metoda calendarului"...da, aia e buna, a avut efect la mine cam 10 ani, dupa care s-a materializat in minunatia de fiica-mea
In fine, problema e grea si dureroasa si eu sunt pesimista ca se va gasi vreodata rezolvare Iar aia cu "credinciosii" care turnau copii si apoi sprijineau, impreuna cu ei, gardul bisericii...

Mergi la inceput

scuzati, am incurcat borcanele cu useri.

Mergi la inceput