Si mame doar cu numele
Raspunsuri - Pagina 5
mena1906 spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Raza de soare
O, ba da! Nu vorbim de familii formate, de parinti responsabili si iubitori, ci de copii abandonati. Crede-ma, pentru mine asta e un subiect extrem de delicat, asa ca da, vorbesc ff serios. Ia spune-mi, cate catele ai vazut care isi lasa puii abia fatati? Nici una! Ii cara in gura la loc sigur, sa nu-i ia apa daca ploua, ii acopera sa-i incalzeasca atunci cand e frig, la cel mai mic scancet e langa ei si-i alinta. Dar cate femei stau cu cracii-n sus si-apoi isi lasa copiii, aruncandu-i la gunoi sau in w.c.? Sau indesandu-le carpe pe gat? Sau bagandu-i in saci de plastic? Iti spun eu, sunt peste 9.000 de copilasi nevinovati, in fiecare an! Pentru astea crezi tu ca educatia e o solutie? Si ce i-ai explica tu uneia care isi ucide bebelusul care abia a apucat sa respire? Ca data viitoare trebuie sa ia pilule sau sa ii puna lu' barba-su prezervativ? Nu-i nimic daca a ucis un sufletel, data viitoare sa aibe grija sa se protejeze. M-am enervat. Oricum, as mai avea eu vreo 2 solutii, dar mi-e ca ma acuzi de instigare la violenta. |
M-am cutremurat! Pedeapsa cu moartea pentru cine face asa ceva. Sau inchisoare pe viata...temnita... Sunt ingrozita ca suntem cele mai rele fiinte de pe pamant si totusi ne consideram evoluati. Oare cat ne mai suporta pamantul ? Si oare cat mai trebuie sa sufere fiinte nevinovate din cauza unor dereglati (si sunt multi, multi din pacate).
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 17+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
...unde tu, cu jignirile tale (ascunse, de doamna), joci rolul principal. Apropos, sa stii ca nu toti oamenii care locuiesc in cartiere marginase, sunt prosti sau needucati, cum ii vezi tu. Eu am incheiat orice discutie cu tine, e clar ca avem puncte de vedere diferite. Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
Am stat doua secunde sa ma gandesc cum sa iti raspund.Aveam doua variante.
Am ales sa iti spun, Raza de soare, ca eu nu vreau sa ma cert cu tine. Nu am spus ca esti intr-un anume fel, ca persoana. Am spus ca exprimarea cutare a fost urata, cu atat mai mult cu cat a face sex, dragoste, cum vrei tu, nu are legatura cu a abandona copii sau a face avort.
Cum spuneam, inteleg ca esti revoltata de rata abandonurilor si a avorturilor, sigur ca te e firesc sa te descarci numind femeile care abandoneaza sau avorteaza in diverse feluri(nebune, inconstiente, proaste,samd) dar lasa legatura dintre femeie si sex (aia cu cracii in sus) pentru ca e jignitoare si e folosita mai ales de barbatii care considera femeia obiect fara drept la placere, cu singurul drept de ´´a ridica cracii in sus´´ , si de femeile frustrate sexual. Nu, nu vorbesc de tine pentru ca nu te cunosc.
Iar faptul ca tu consideri ca bine fac asitentele care jignesc femeia intinsa pe masa in urma unui avort, este un lucru trist, din punctul meu de vedere.
E o perspectiva nefolositoare.
Daca avem puncte de vedere diferite nu e motiv de a incheia o discutie.
Daca vrei sa nu mai vorbesti cu mine pentru ca tu crezi ca sunt aroganta si jignesc ascuns, OK.
oanap85 spune:
oricum ar fi, avort sau sa-l omori dupa ce il nasti,se numeste crima..eu sunt contra amandurora dar intreb,daca ar fi sa alegeti ,sa bifati,intre 2 crime ,care ati bifa o?
-sa faca femeia avort
-sau sa-l omoare dupa ce a nascut?
acum,orice om nortmal ar spune " normal sa faca avort" ,e logic
-asta incearca sa intelegi raza de soare
intre 2 rele alegi pe cel mai " putin rau" ,hai sa-i spunem asa..
sau gandeste-te altfel "o femeie ramane insarcinata ,a ramas ..poate ca a fost obligata de catre cineva " sa-si deschida cracii"sau poate ca a fost atat de inconstienta si nu s-a gandit ca poate ramane ,insa a gandit apoi" nu am cu ce sa cresc acest copil,daca il voi pastra va trebui fie sa rabde de foame ,de frig etc fie sa-l abandonez..dar nu pot "atat de natanga femeia aia prostuta dar a stiut ca copilul nu-l va putea sa-l abandoneze,se va gandi mereu la el,va suferi ingrozitor nestiind ce va face iar singura solutie e sa-l chinuie alaturi de ea .." nu,mai bine fac avort,ma va durea sufletul,voi face un pacat ingrozitor,o crima ,(pt ca chiar si nenascut este un copil,un suflet avand in vedere ca ii bate inima de la 2 saptamani)mai bine asa decat sa-l vad cum se chinuie,mai bine traiesc cu constiinta acesti avort si sufar decat sa sufar cand il vad cum rabda de foame si alte lipsuri ,si el la fel va suferi"
sunt si cazuri de acestea,poti sa critici aceste femei de cum gandesc?
e crud intadevar sa faci un avort,orice om are dreptul la viata ,orice copil ,dar si la fericire are dreptul si la dragoste are dreptul..cine-l va mangaia?cine--l va alina cand se loveste?cui ii va spune mama?va cunoaste acest cuvant dar va ramane doar un cuvant pentru copii abandonati:(
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
mami_stefi spune:
Va tot legati de femei care ucid,care abandoneaza.Dar oare raman singure insarcinate,oare iau decizia abandonului de bine ce le e,ca daca au un copil pe cap,nu mai au timp de saloane,de cafele cu fetele sau pentru ca nu sunt sprijinite,pentru ca parintii le-au aruncat in strada cand au aflat ca sunt insarcinate,pentru ca barbatul cu care au conceput copilul le-a parasit??
Auzeam multe comentari de gen 'Ce proasta e aia,a ramas insarcinata cu x,daca ii place..' Dar de partea masculina n-o sa auzi niciodata un 'Ce prost e ala,a lasat insarcinata fata respectiva!'.Nuuu,daca ei fac asta,sunt 'apreciati' de toti 'masculii' in schimb,in capul femeii se sparg toate oalele.
Fiecare trebuie sa isi asume raspunderea pentru faptele sale.
'Ridici cracii' fara sa te protejezi-esti la fel de inconstienta ca si cel pe umerii cui iti sprijini 'cracii'.
Faci avort-Esti o criminala,la fel ca si tatal copilului!
Il abandonezi-Esti lasa,la fel ca el,pentru ca ati ales calea cea mai simpla,in loc sa luptati impreuna!
Si barbatii sunt la fel de vinovati ca si femeile.Pentru ca se lasa 'dusi de val' si 'uita' sau le amagesc pe fete ca 'au ei grija'.Ok,ai uitat,nu ai vrut,sau mai stiu eu ce,acum asuma-ti responsabilitatea si tu,nu numai femeia.
Ai fost barbat pe orizontal,acum fi si pe vertical!
Deci eu zic ca daca o femeie e acuzata de crima,ar trebui acuzat si cel care a lasat-o insarcinata! Sunt la fel de vinovati si ar trebui sa suporte amandoi consecintele,fie ca e vorba de avort,de abandon sau de crima unui nou-nascut.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami_stefi Va tot legati de femei care ucid,care abandoneaza.Dar oare raman singure insarcinate,oare iau decizia abandonului de bine ce le e,ca daca au un copil pe cap,nu mai au timp de saloane,de cafele cu fetele sau pentru ca nu sunt sprijinite,pentru ca parintii le-au aruncat in strada cand au aflat ca sunt insarcinate,pentru ca barbatul cu care au conceput copilul le-a parasit?? Auzeam multe comentari de gen 'Ce proasta e aia,a ramas insarcinata cu x,daca ii place..' Dar de partea masculina n-o sa auzi niciodata un 'Ce prost e ala,a lasat insarcinata fata respectiva!'.Nuuu,daca ei fac asta,sunt 'apreciati' de toti 'masculii' in schimb,in capul femeii se sparg toate oalele. Fiecare trebuie sa isi asume raspunderea pentru faptele sale. 'Ridici cracii' fara sa te protejezi-esti la fel de inconstienta ca si cel pe umerii cui iti sprijini 'cracii'. Faci avort-Esti o criminala,la fel ca si tatal copilului! Il abandonezi-Esti lasa,la fel ca el,pentru ca ati ales calea cea mai simpla,in loc sa luptati impreuna! Si barbatii sunt la fel de vinovati ca si femeile.Pentru ca se lasa 'dusi de val' si 'uita' sau le amagesc pe fete ca 'au ei grija'.Ok,ai uitat,nu ai vrut,sau mai stiu eu ce,acum asuma-ti responsabilitatea si tu,nu numai femeia. Ai fost barbat pe orizontal,acum fi si pe vertical! Deci eu zic ca daca o femeie e acuzata de crima,ar trebui acuzat si cel care a lasat-o insarcinata! Sunt la fel de vinovati si ar trebui sa suporte amandoi consecintele,fie ca e vorba de avort,de abandon sau de crima unui nou-nascut. Cea mai fericita mamica de Stefan Iulian (27.06.2010) cu bucati albastre de cer furate de acolo de sus si puse in loc de ochisori sa ii insenineze privirea si viata! |
ai dreptate mami stefi
insa diferenta dintre acesti barbati si aceste femei,care e atat de importanta:(,e ca ele sunt cele care vor suferi apoi si din care taie si rupe..de asta femeile trebuie sa gandeasca de 1000 de ori mai mult cand e vorba de sex neprotejat ,dar normal vina o au amandoi la fel de mult si responsabilitate la fel de mare trebuie sa fie ..insa din pacate acesti copii apar de cele mai multe ori din vina a doi inconstienti
ocebine spune:
Mi se pare halucinant si ingrozitor de trist cum un grup de "mame iubitoare" pot fi atit de drastice si de feroce: "temnite", "pedepse cu moartea", termeni jignitori in stinga si in dreapta si in acelasi timp sa respinga cu indirjire singura metoda de preventie: EDUCATIA.
Degeaba tragi niste pedepse aberante (sa se adauge la pleiada de legi absurde) daca nu faci un efort sustinut de a preveni...calitatea de mama in sine este sa protejezi si sa previ, nu sa pedepsesti.
Brrrrrr.....
mami_stefi spune:
citat din mesajul lui oanap85 )mai bine asa decat sa-l vad cum se chinuie,mai bine traiesc cu constiinta acesti avort si sufar decat sa sufar cand il vad cum rabda de foame si alte lipsuri ,si el la fel va suferi" Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Oana,eu am ramas insarcinata la 19 ani si 2 luni.Nu eram casatoriti,nu aveam casa noastra,eu incepusem facultatea in octombrie si pe 15 noiembrie am aflat ca sunt insarcinata,cu toate ca ne protejam,cand e sa se intample,se intampla.
Nu ne-am gandit nici o clipa la avort sau la abandon.Am stiut ca va fi greu,foarte greu dar am ales sa luptam!
Am lucrat intr-un bar pana la 6 luni si jumatate,sotul lucra si 12 ore pe zi.
Ne-am casatorit inainte sa nasc-civil,si la 2luni si jumatate dupa nastere-religios.
Sotul apoi a venit in Italia,am stat 7 luni despartiti,eu cu bebe mic.Nu si-a gasit loc de munca decat dupa 5 luni.
Dar niciodata nu s-a pus problema ca cel mic sa rabde foame,sa nu aiba jucarii frumoase,hainute,etc.Un parinte daca isi doreste sa aiba un copil,ca acesta sa aiba tot ce e necesar,se poate! Se poate si cu salariul minim pe economie! Totul sta in a vrea si in a avea puterea sa lupte!
Acum cand privesc in ochii micutului nostru,cand vad cum ma inconjoara cu bratele zicand 'Mami,ubica!'(Mami,te iubesc!) stiu ca am facut ceea ce trebuia si daca ar fi sa o iau de la capat as fi muuult mai motivata sa lupt,pentru ca acum stiu ce inseamna iubirea sincera,curata,adevarata din sufletul acela mic care vine in viata noastra ca o binecuvantare.
Eu sunt de parere ca un copil vine cand ti-l da Dumnezeu,nu cand esti pregatit sau cand il 'programezi' tu.
Rufus spune:
citat din mesajul lui ocebine Degeaba tragi niste pedepse aberante (sa se adauge la pleiada de legi absurde) daca nu faci un efort sustinut de a preveni...calitatea de mama in sine este sa protejezi si sa previ, nu sa pedepsesti. |
Poate ar fi bine din fiecare? Educatie, preventie si pedeapsa?
Rufus, Tora si iadele
oanap85 spune:
citat din mesajul lui mami_stefi
Oana,eu am ramas insarcinata la 19 ani si 2 luni.Nu eram casatoriti,nu aveam casa noastra,eu incepusem facultatea in octombrie si pe 15 noiembrie am aflat ca sunt insarcinata,cu toate ca ne protejam,cand e sa se intample,se intampla. Nu ne-am gandit nici o clipa la avort sau la abandon.Am stiut ca va fi greu,foarte greu dar am ales sa luptam! Am lucrat intr-un bar pana la 6 luni si jumatate,sotul lucra si 12 ore pe zi. Ne-am casatorit inainte sa nasc-civil,si la 2luni si jumatate dupa nastere-religios. Sotul apoi a venit in Italia,am stat 7 luni despartiti,eu cu bebe mic.Nu si-a gasit loc de munca decat dupa 5 luni. Dar niciodata nu s-a pus problema ca cel mic sa rabde foame,sa nu aiba jucarii frumoase,hainute,etc.Un parinte daca isi doreste sa aiba un copil,ca acesta sa aiba tot ce e necesar,se poate! Se poate si cu salariul minim pe economie! Totul sta in a vrea si in a avea puterea sa lupte! Acum cand privesc in ochii micutului nostru,cand vad cum ma inconjoara cu bratele zicand 'Mami,ubica!'(Mami,te iubesc!) stiu ca am facut ceea ce trebuia si daca ar fi sa o iau de la capat as fi muuult mai motivata sa lupt,pentru ca acum stiu ce inseamna iubirea sincera,curata,adevarata din sufletul acela mic care vine in viata noastra ca o binecuvantare. Eu sunt de parere ca un copil vine cand ti-l da Dumnezeu,nu cand esti pregatit sau cand il 'programezi' tu. Cea mai fericita mamica de Stefan Iulian (27.06.2010) cu bucati albastre de cer furate de acolo de sus si puse in loc de ochisori sa ii insenineze privirea si viata! |
felicitari ptr bb si ptr decizie
dar gandeste-te ca sunt femei care nu au nici un sprijin,nu au unde sta,nu au nici un venit,sunt fete care provin din familii dezorganizate,fara educatie,incapabile din toate punctele de vedere..
nu le poti cere sa gandeasca,sa-si asume responsabilitate cand ele nu pot lua decizii nici ptr ele si ni se pot ingriji pe ele
tu ai avut ssustinere ,morala in primul rand care e atat de important ,ai avut pe cineva alaturi care s-a bucurat ptr copilul care a venit pe lume ,ti-ai dorit sa-i dai nastere
si orcat de greu a fost financiar te-ai descurcat
eu inteleg f bine ce vrei sa spui..cineva ma critica" tu ai facut 3 copii din 3 greseli..!?",si am contrazis-o"nu, eu am ramas doar insarcinata din greseala pentru ca acesti copii eu chiar i-am dorit"caci altfel faceam avort nu?
la fel am patit si eu cu fetita,am ramas cu pastla de a 2-a zi,ci cel de-al doilea din scurgeri cum se spune in popor:)
dar la fel ca tine am crezut si cred ca D-zeu decide cui si cand da un copil dar nu pot sa le judec pe cele care nu gandesc ca mine ,nu simt nimic ptr ele decat mila,imi pare rau doar ptr acei copii:(
ocebine spune:
citat din mesajul lui Rufus
Poate ar fi bine din fiecare? Educatie, preventie si pedeapsa? Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Pedepsele exista deja...educatia si preventia sint deficitare (spus blind).
In Germania este ILEGAL sa iti abandonezi copilul, dar exista si posibilitatea de "baby hatch". http://en.wikipedia.org/wiki/Baby_hatch
S-a luat in calcul ca desi este ilegal, totusi, in ideea de a salva copilul exista o portita pentru mama respectiva. Nu ma grabesc sa o judec. Intodeauna vor exista n motive pentru ca cineva sa recurga la acest gest (depresii, frica, lispa acuta de conditii, abuz, etc). Nu va face nici pe voi mame mai bune ca aveti alt punct de vedere...nu imi inspira decit o mentalitate de haita.