Bobocei de sept-oct 2012 (22)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Paula, multumesc pt informatie
Adina, nu fi tristuta incearca sa te odihnesti cat mai mult...sa ne spui cum au iesit analizele
Kytana si Bob, sa ne povestiti ce ati invatat la curs
Nu mai stiu cine spunea de indigestie....am patit si eu...de ieri ies la wc des si ma doare burtica am facut un ceai de menta...sper sa treaca...

lalu85 37+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Stella uite azi m-am mobilizat :D ai dreptate ar trebui sa intru asa scurt d-aia tot zic ca tre sa ma obisnuiesc sa scriu de pe mb :)
Am bagat ardeii si rosiile umplute la cuptor arata bine doar ca recunosc mi-a iesit cam multa umplutura si am trantit si printre sper sa nu iasa pilaf :)) de cand sunt aici am inceput sa mananc si rosii umplute...sau dovlecei inainte stiu ca mama punea doar capac la ardei din rosii si fierbea pe ochi mancarea...acum ii bag la cuptor si m-am obinuit si acum nu pot fara in ardei umpluti(mai ales dc sunt d-aia orfani far' de carne) sa pun spearmint(seamana cu menta dar nu-i chiar menta) :D
In rest ieri seara m-am uitat si eu dp vergeturi...ridicand sanul drept in dreapta si stangul ca sa vad in stanga...hazlie operatiunea:))) pana acum nu se vad....dar au ele timp sa apara..
Ieri noapte aici a plouat fulgerat...o minunatie...azi parca e un pic mai racorica...mai suportabil..
Patricbebe ma gandeam la tine cu caldurile de acolo ...iti doresc sa se mai racoreasca macar un pic....ca eu ma plang de cum e la mine dar la tine chiar ca-i insuportabil de cald...Astept cand vine mami tau retete si o sa arunc un ochi-doi pe la Kytana ...n-am salvat linkul blogului sa vad acum unde-l gasesc...Aaa si am citit ca e gratuit la avion transportul carutului nu stiam...e regula generala pt majoritatea companiilor?ca e super....
Anidaz si Stella sper sa nu mai apara drumuri multe si sa reusiti sa va mai odihniti!
Daniela bravo pt bb pe pozitie :) si sigur ajuta fructele si legumele!La mine e clara situatia e tensiunea....ametesc cand pica si mie analizele mi-au iesit ok...ieri noapte mi-am adus aminte de tine si i-am dat cu laptic cand m-a apucat refluxul gastric si a mers :)
Aaa mi-am adus aminte voiam sa va intreb voi ati facut vreun vaccin anti-tetanos in sarcina?vbeam ieri cu mama si-mi spunea ca sigur se face eu nu-mi aduc aminte sa fi auzit de vaccinuri in sarcina...
Iar am sarit de la una la alta...da las ca ma intelegeti voi
puuuup

29

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Neata pe la pranz asa,

Paula: cum mai e cu maseluta? Da o fuga la medic, poate e doar o carie, un pic de anestezie(ai voie sigur) si gata plomba. Altfel se poate complica treaba si e mai greu si de tratat. Pentru arsura stiam si eu teoretic ca face minuni albusul sau ...faina.
Olivette: ce zici de Irina sau Miruna sau Ilinca(sf ILIE) sau Teodora? Sunt multe nume fff frumoase si cu semnificatie , depinde si de numele de familie, sa sune bine impreuna.Cred ca 50 pt dr e ok(urasc treburile astea).
Anda82: dilema cu hainutele o am si eu, nu stiu daca pentru sfarsitul lui sept –inc lui oct sa iau si cu maneca scurta. Pana acum avem cateva costumase intregi cu piciorus, mor de dragul lor, 2 fesuri si 2 pantalonasi ¾. Ai grija de tine , incearca sa te si odihnesti macar un pic. Ce obiecte a ales Nectaria la mot/turta?
Daniela :bravo pt rezultate . ce fructe/legume bogate in fier ti-a recomandat sa papi?
Patricbebe: retete libaneze yami-yami, abia astept.Nu stiu ce sa zic de parfumulul pt bebe, ei au un miros anume, un amestec de laptic , de proaspat ...ceva divin, nu te mai satuuri sa-i mirosi/atingi .
Mm:intra pe situl ikea, vezi toate produsele lor.
Lalu:tu unde nasti? Nu am retinut , iertare. Ai grija cu burtica, bb se pregateste si totul o sa fie bine, sa nu te indoiesti nicio clipa.
Corinuka:spor la smotruit! Ce frumos il alinti pe bb!
Anidaz: ce analize ai mai facut azi?
Stella:spor la calcat, dar nu exagera cu statul in picioare/fund.Ati ales nume f frumoase.
Morok: ce pofta mi-ai facut de ardei umputi ! Vaccinul antitetanos se face daca exista posibilitatea sa ai de-a face cu instrumente ruginite, vechi etc la nastere, acum se sterilizeaza toate si nu mai e cazul.

Va multumesc foarte , foarte mult , pt incurajari legat de bebelusa mea,m-au ajutat f mult.

Va pup fara exceptie si sper sa pastram aici o atmosfera linistita si frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Buna, fetelor!Vad ca sunteti tare actve. Eu imi fac mea culpa, nu reusesc sa tin pasul cu voi, din motiv, de una pitica de 5 ani foarte energica care imi ocupa tot timpul.
Am citit asa printre picaturi, nu am sa raspund la fiecare in parte ca nu am retinut cine si ce a scris.
referitor la vergeturi,pot sa spun ca sunt tare mandra , ca desi sunt la a doua sarcina , nu am nicu una. In scgimb linea negra si buricul iesit in afara, am Cel mai tare ma deranjeaza buricul ca se vede, cu orice m-as imbraca, iese in evidenta.
De pregatit inca n-am pregatit nimic, in fara de hainute pentru bebe. Dar cumparaturi, gen scutecele, cosmetice,etc si de pregatit bagajelul inca nu m-am apucat.
De asemenea varuitul camerei noastre(cea care va fi si camera lui bebe) care de alftel e singura ramasa nevaruita in urma curateniei de anul trecut, am zis ca o lasam dupa 1 septembrie. Asteptam sa se mai racoreasca putin. Sotul meu lucreaza si sambata si parca nu l-as chinui cu varuitul in singura lui zi libera si pe caldurile astea.
Cam atat am avut de spus, fug la bucatarie, pregatesc o tocanita de pui cu ardei copti.Bineinteles ca sunteti invitate la masa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Dragele mele,

Ce mai faceti? Am absentat motivat, sa stiti! Aseara am ajuns de la cursuri pe la 22.00 si nu am mai deschis leptoapa. Astazi dimi am facut piata si mi-a tot sunat telefonul ca la gara. Abia acum am reusit sa va citesc si sa ma bucur la cate s-au discutat

Asa ca am venit cu felia de pepene intarziata [Stella, ] si un pahar de ceai

Mi s-a facut pofta de un ceai de fructe si daca va vine sa credeti mi s-a parut extraordinar de bun

Asaaa, despre cursuri:

Am vorbit despre bebe, sarcina, bagaj de spital si semnele ca ceva este in neregula cu bebe.

Despre bagajul de spital ne-a recmandat sa il avem gata si la usa din saptamana 35! Pentru ca urmatoarele saptamani sa le folosim pentru a ne relaxa si ne bucura cu sotiorii de timpul ramas in 2 si evident de a strange energie cat cuprinde!

In afara de ceea ce s-a discutat deja despre bagajul de spital ne-a recomandat sa avem urmatoarele:

- folii sau ceva pentru pus pe toilette :P
- alcool sanitar de 70grade
- apa termala sa ne racorim fie in sau dupa travaliu
- chilotei de unica folosinta (pt ca nu mai aduce chestii din spital acasica)
- leucoplast atraumatic - in caz de ceva e mai bine sa avem noi decat sa ne puna din acela din spiral
- colac de plastic (in caz de episiotomie)
- ceva dulce (zahar candel, bomboane mentolate etc)

De scutece pentru bebe ne-a recomandat sa nu dam tot pachetul si ca ajung in jur de 10 bucati pentru 3 zile.

Ah si ceva de alimentatia din ultimul trimestru: sa schimbam ordinea a ce mancam, adica mai multe fructe si legume, apoi lactate, branzeturi, oua si la urma carne.

Cam atat imi amintesc, o voi ruga pe Bob sa mai completeze ea daca isi mai aduce aminte si alte detalii importante.

Data viitoare vom vorbi despre depresia postnatala, gasiti info si pe www.attct.ro/" target="_blank">site-ul lor

Ma mai uit inca o data peste ce s-a discutat si revin. Va pup pe toate si felicitari celor ce schimba saptamana si au primit rezultate bune la analize!

Olivette, parca astazi e ziua cu analizele nu?

30+ cu

-= Love life, live love =-

Blog de neuron insarcinat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Fetelor sunt suparata foc am primit o veste proasta....
Va amintiti ca va spuneam la un moment dat ca sotul meu a fost dat afara si ca imi este frica sa nu ma dea si pe mine?.....ei bine sa intamplat...ma sunat o colega si mi-a spus ca mi sa facut decizie de concediere ce ma fac? maine se va duce sotu peste ei sa vedem cum sta treaba....oricum daca este asa ii vom da in judecata. Dar pana atunci tragem noi tot greul....Aveti idee daca mi sa facut decizie de concediere si eu nu am apucat sa nasc, inseamna ca nu mai iau indemnizatie? pt ca teoretic de la data cand sa facut decizia si pana nasc eu nu am venituri si nu sunt angajata....offf....am ramas fara serviciu amandoi...

lalu85 37+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Buna!

Imi cer scuze de pe acum ca nu nominalizez dar varza din cap nu imi permite

Lalu, si eu, la prima nastere am inceput cam de Vineri cu mersul la toaleta de urgenta in fiecare seara(urgenta era in asa hal ca cred ca ma si scapam pe mine daca aveam de facut 2-3 metri in plus pana la toaleta) si pe Marti dimineata am nascut. Deja incepe sa se pregateasca puiutul tau de marea intalnire . Doamne ajuta sa fie bine oricand se hotareste el sa iasa.

Mami.Ilinca.eu inca nu am dus-o pe Elisa la cresa... am vrut in primavara dar apoi m-am gandit ca urmeaza sa se nasca surioara si chiar in sezonul racelilor si gripelor Emma va fi in primele luni de viata... mi-e frica sa nu ii compromit ei sistemul imunitar asa de la inceput cu tratamente si prefer sa mai aman inscrierea Eisei pana toamna viitoare cand va avea aproape 3 ani si va merge direct la gradinita. Acum are grija mami de ea cat sunt la lucru si sper sa fie ok.

La mine nu mi-a iesit buricul inca. Nici data trecuta nu mi-a iesit inafara doar s-a inchis la culoare spre finalul sarcinii. Nici liniuta nu si-a facut inca aparitia. De vergeturi... am ramas cu cateva pe coapse de la sarcina trecuta dar pe sani e dezastru.... i-am neglijat complet la cremuiri sarcina trecuta ca nu mi-am dat seama cat de tare au crescut Burta a scapat deocamdata

Sa trimit varza pana nu o pierd .... sper sa mai scriu astazi, maine ca altfel iar ma retrag in carapace si nu mai scriu pe aici.......

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

26+ Emma Andreea

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Am revenit dupa un pranz pe gustul meu, salatica de rosii!!

Moro eu folosesc Tarom, daca ei au gratuit inseaman ca si elelte companii au cam acelsi sistem, nu stiu daca in cazul celor low cost se aplica regula asta, intra pe situl companiei care o folosesti mai des si trebuie sa scrie. Asta e de la tarom http://www.tarom.ro/informatii-pasageri/bagaje/bagaje-de-cala.html
Si pe la alte companii trebuie sa rascolesti nitel printre informatii!!

Mami.Ilinica despre parfum de bebe e sotul responsabil adica pe principiul ca trebuie. Nu va pot spune cat timp mi-a luat sa-l conving ca bebe nu o sa aiba nevoie de chiloti, din aia normali, zic eu varsta cam 6-7 ani, el se uitase ca sunt mai mari si intra scutecul. Si acum il mai prind prin magazine cum se uita de parca zice aaa avem nevoie si apoi isi aduce aminte stai ca iar zice nevasta ca nu. Asa ca o sa avem si parfum pentru bebe posibil si ceva chiloti daca scapa sotul singur la ceva ultime cumparaturi

Lalu de fiecare data cand ma gandesc la tine ma apuca niste emotii!!! Tocmai acum citeam ce ai scris despre serviciu. Nu cred ca e normal sa se faca asa, indemnizatie eu zic ca primesti pentru ca doar ai contribuit cel putin un an. Nu ma bag prea mult ca nus tiu legea actuala dar nu strica sa vorbesti cu cineva care stie. Curaj si trece si perioada asta!

32w cu Ilaria Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Lalu....ma cutremur la faza cu serviciul!! Nu pot crede ca sunt atat de inumani...efectiv nu pot crede asta, mai ai un pic si nasti si apoi statul iti plateste tot, nu ei..deci de ce ar face asta?? Si daca au facut-o, da...clar trebuie dati in judecata si ceruti pe langa banii pe care nu o sa ii iei si despagubiri morale cu carul!!!
Astia sunt tampiti??Vor sa faci stop cradiac?? Linisteste-te si sa dea dumnezeu sa fie totul bine pt toataaaaa lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Dar acum nu esti in prenatal? M agandesc ca daca esti in prenatal nu prea au cum sa te concedieze..habar nu am. Eu zic ca trebuie sa iei legatura cu un avocat neaparat si maine sa nu se duca sotul ci avocatul, asta daca sursa (colega ta ) este sigura..poate este doar o alarma falsa

Mergi la inceput