Bobocei de sept-oct 2012 (22)
Raspunsuri - Pagina 4
Olivette spune:
Andreea, bine ai revenit! Chiar ma gandeam ce-o fi cu tine (noi doua avem aceeasi DPN si de fiecare data cand schimb saptamana, ma gandesc si la tine). Stai linistita cu sora si nepotica, ca pe noi tot aici ne gasesti.
Btw, imi place la nebunie bebelul tau de la avatar. Cum sta el asa bucalat si suparici (si a mea mi se pare ca tot suparici sta intr-o poza, de-mi vine s-o mananc de scumpa mica)
Ma bucur ca a fost totul ok la dr si te asteptam cu vesti bune si de la eco de joi!
32+
Olivette spune:
Mami.Ilinca, sa stii ca nici eu nu dorm la pranz. Ma mai ia somnul uneori dar nu ma culc de frica sa nu cumva sa stau treaza noaptea!
Cu masuratorile lui bebe stai linitita. La mine cam tot timpul iesea mai mica de cat trebuie cu minim o saptamana. Ultima data a iesit in schimb mai mare cu 10 zile si a pus 1,200 kg intr-o luna!
Ca tot intrebai, maine seara ma duc la dr ca e de garda la spital, sa-mi verifice colul. Chiar, ziceti-mi si mie cat sa-i dau d-rei? Pana acum am fost la ea la Medicover si n-am dat nimic. La spital parca ma simt obligata sa-i bag ceva in buzunar.
Elfica, pe unde ai disparut?
32+
32+
Olivette spune:
Bob, sa va fie de bine cumparaturile! Ati avut spor, nu gluma! Camera bebeului sigur o sa arate super!
Patricia, imi pare rau ca ai avut o zi nasoala. Pai daca norul de ploaie a stat doar un minut, mai mult nu trebuia sa poposeasca nici la tine!Cand mai ai multe ganduri si ingrijorari, varsati-le aici, ca le dam noi de cap si sigur o sa te simti mai bine!
32+
Olivette spune:
Paula, il bati si pui pe deget - sa se faca asa o pojghita. Preferabil e sa stea cat mai mult, dar normal ca se mai duce cu treaba, spalat si atunci aplici din nou.
Sandy, felicitari pt rezultatele bune la eco!
Adina de sugestii.
Gata, am scris destul, ma duc la un dus si la nani!
Ce bine ca ploua! Sa aveti o noapte linistita si racoroasa!
32+
PaulaFrida spune:
Mersi Olivette
merg chiar acum sa-mi pun
Merg dupa langa sotior sa ne uitam la olimpice
Somnic usor si vise cat mai frumoase
Paulafericita 31+ cu Roland
stella87 spune:
Gata, am recuperat tot Am intrat intre timp si pe net sa-mi verific rezsultatele analizelor de sange, sumar urina si urocultura. Au iesit foarte bine toate si n-am nicio infectie urinara Am facut tratament cu antibiotic la 12 sapt pt o infectie si de atunci n-am mai repetat analiza, dar e negativa. Yupiii
Olivia, de dimineata am mers cu actele pentru prenatal. Am ramas socata ce venit brut am. O sa primesc mai mult decat salariul lunar in concediul prenatal si postnatal. Pacat ca e doar 4 luni
De indemnizatie mi s-a confirmat ca prenatalul si postnatalul reprezinta stagii de cotizare, deci vor fi o continuare a contractului meu de munca, care a incetat cand mi-am inceput concediul. Acuma am alta problemuta de rezolvat, sa ma mut cu casa de sanatate si administratia financiara din buc in alexandria :)) Dar nu ma mai stresez, ca n-are rost. Le iau si eu pas cu pas.
Legat de nume de bebe, noi am optat pt Andrei, ne-a placut cum suna si e un bonus ca va fi si zi libera incepand de acum. Ce-ai zice sa-i pui bebitei un nume de floare, sa sarbatoriti de Florii?
In Alexandria cam asa arata si la mine camera lui bebe, zugravita dar mobila stransa. Ilinca, mai avem sufrageria de renovat Mai ramane de aranjat mobila in toata casa, cumparat cateva piese de mobilier si aruncat altele, curatenie generala, dupa care venim din bucuresti cu lucrusoarele lui bebe. Deci cred ca in 2 saptamani, rasuflu usurata, desi, de fapt, eu nu fac nimic
Bob, Kytana, va asteptam cu vesti de la cursuri Bob, felicitari pentru achizitiile de la ikea!, iar bebele sa le foloseasca sanatos si voios.
Kytana, mi-a placut mult primul model de carut, mai putin faptul ca are manere. Va ziceam ca am primit un carucior intr-o stare buna. Imi place ca are bara si il pot manui foarte usor. Scaunul e reglabil la orice unghi, inclusiv orizontala, iar rotile sunt destul de masive. Totusi, carutul nu e greu, l-am ridicat si mi se pare ok, dar nu stiu cate kg are, nu l-am pus pe cantar :)) De altfel, nici pe mine nu ma mai pun. Patricia, tu ziceai ca eviti sa te mai urci pe cantar? Te inteleg perfect, eu am luat 20 de kg si nu mai vreau sa ma mai uit la acul ala.
Lalu, 37 de sapt
Felicitati si fetelor care au venit cu masuratori super de la eco! Sa ne tot bucuram de boboceii nostri care cresc si infloresc
Si bebicul meu misculeaza, e super activ. Nu ma lasa sa dorm pe stanga, iar soldul meu drept deja face nazuri, cred ca l-am tocit :))
Ca tot ne zicea Lalu de graba cu care sotiorul i-a facut bagajul de spital, azi am intrat in priza si am spalat lucrusoarele lui bebe, ce am cumparat si primit de la 0-3 luni, maine le calc si pun in bagajul lui bebe lucrusoarele necesare. Voi merge la cumparaturi sa iau si acele farmaceutice pt bebe. Bagajul meu e gata in principiu.
Ah, si sa inchei prin a va povesti cum a fost la coada la casa de sanatate. Evident, o mie de persoane in fata mea. Sotul s-a pus la coada, eu pe scaun langa geam. Da, sunt fraiera si mi-a fost jena sa ma bag in fata, dar alta graviduta a fost mai cu tupeu. N-a zis nimic la nimeni si s-a pus in fata usii, iar la prima strigare a intrat. Evident, dupa ce a intrat, cei de la coada au inceput sa pufneasca si sa cometeze: "Ia te uita cum a intrat, vaaai" Eu stateam jos si ma gandeam ca ar fi trebuit sa procedez si eu la fel Mai apoi, mai vine o graviduta, care vrea sa obtina o informatie, deci sa intre si ea putin. A intrebat, insa, daca se poate. Evident, comentarii peste comentarii. Si cineva ma arata pe mine cu degetul, "Uitati exemplu de gravida care sta la rand!" In momentul ala am rabufnit si eu si am zis ca nu sunt un exemplu de luat in seama, e normal sa ni se acorde intaietate. O doamna, (singura din toti cei de la coada) ne-a indemnat sa intram imediat, spre dezamagirea celorlalti. Asa ca, am intrat si eu si graviduta aceea, pt ca sincer, statusem deja vreo 45 de minute si ma luase cu ameteala, ca n-aveam nimic dulce la mine
Deci sfatul meu, daca tre sa stati la vreo coada... Nu vorbiti nimic cu nimeni. Asezati-va cu tupeu in fata si intrati. Daca cereti pareri, se vor trezi cativa sa va critice ca va permiteti prea multe Daca nu bagati pe nimeni in seama, se va comenta abia dupa ce veti intra. Din pacate, cu vorba buna nu ne putem intelege
fericita 33+ cu
stella87 spune:
Olivia, legat de buzunarul doctoritei tale :)) ma gandesc ca ar trebui sa-i dai cam cat ia un doctor la cabinetul sau privat pe o consultatie. Medicul de la giulesti la care am mers eu la cabinet, dar cu care nu mai nasc, cerea pe consultatie 80 de lei. Doctoritei tale, pt o masuratoare de col ma gandesc ca ai putea sa-i dai si 50 de lei, ca te vede 2 minute pe masa si gata. Nu stiu ce sa zic, esti sigura ca daca ti-a urmarit sarcina la medicover unde nu i-ai dat nimic, acum, in spital, se asteapta la "ceva"? Uoofff, e tare greu cu situatiile astea
fericita 33+ cu
carinablanca spune:
Buna fetelor,
Tare am vrut sa scriu ieri mai ales cand am citit la Lalu, dar cand am vazut ca pana la urma e totul bine mi-am tras rasuflarea si m-am lasat pagubasa ca era tare tarziu in noapte.
Noi suntem bine, mai putin pe parte emotionala unde am stari asa de ciudata. Ma apuca cateodata niste nervi, dar asa din nimic si peste 5 minute sunt ok si vesela ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Uf si cand ma gandesc ca va fi mai rau cu starile astea dupa ce nasc.
Mami.ilinca te si noi cu drag. Bebita ta nu cred ca e tare mica. SI noi cam asa stateam cu greutatea, la 30 s era 1450. Nu are rost sa fi suparata ci sa te gandesti ca va iesi mai usor .
Patricbebe, ma bucur ca esti mai bine.
Bob, frumoase achizitii. Si noi asteptam mobila din camera bebeului si apoi vreau sa ma apuc de treaba: spalat si calcat.
La discutiile de pe facebook nu ma bag ca nu am intrat in grup si nu imi plac polemicile. EU merg pe principiul Sanatosi sa fim! si in rest nuu imi pasa. Cel putin nu acum.
Anidaz, referitor la propolis am inteles ca nu se recomanda nici asta in sarcina.
Referitor la discutiile zilei, pot sa spun ca am o minune de buric iesit in totalitate si am si linea negra, care stiu din experienta trecuta ca se va inchide bine la culoare pana la termen. Iar referitor la vergeturi, pot sa spun ca nu am inca "noi". Dar le am pe cele din tinerete si inca 2 bucati pe burta de la sarcina trecuta. Si astea 2 asa se latesc si ma enerveaza cand le vad.
Pupici
Mami de fetita cu fundita Maria si 31 + cu http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png
anda82 spune:
Fetelor am reusit si eu sa mai citesc si ma bucur ca sunteti bine si voi si bebeii.Mie mi s-a terminat cic 1 si am fost nevoita sa merg putin la munca, i-am luat si motul/rupt turta fetitei, am fost cam ocupata...si ff obosita...mi/a fost foarte greu cu pregatirile, am facut petrecerea acasa si am gatit impreuna cu mama pt 20 de persoane...Am avut dureri f mari de picioare si burtica se mai intarea si bb misca, iar eu percepeam dureros aceste miscari.
Ilina iti multumesc ca te-ai gandit si la mine, eu nefiind prea prezenta pe forum din pacate...
Pe 7 avem si noi eco, nu am mai facut de la 28 de saptamani, acum avem 32 de saptamani.Cu ajutorul Lui Dumnezeu sper sa ajungem la termen.Cum am mai spus bb era intors la 28 de saptamani insa eu parca simt miscari de picioruse si sus si jos.Ma gandesc ca nu pot fi manutele asa puternice...Oricum miscarile sunt diferite de cele din prima sarcina, cand bebelina a fost pelviana si nu prea se misca asa amplu...A fost f ingramadita mititica si s-a nascut cu un torticolis de pozitie si talvalgus bilateral, insa la 2 luni s-a recuperat total.Sper ca acum sa nu mai avem deloc probleme desi il simt pe bb in toata burtica si ma gandesc sa nu stea si el ingramadit...
Vreau si eu sa cumpar hainute, sa-mi fac bagajul de spital, insa nu stiu ce sa iau pentru bb, pentru jumatatea lui septembrie.Anul trecut imi amintesc ca a fost f cald prin septembrie.Voi ce ati luat?
Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 16 saptamani
MoRo_K spune:
Stella si mie inca mi-e cam jena...desi e dreptul nostru si adevarul e ca putini ti-l recunosc fara sa-l ceri....
Eu fetele iar n-am mai scris cateva zile...cred ca-i chestie de organizare si cand o fii si bb ma intreb ce-oi face :)) Vad burtici care mai au cate unul-doi acasa si tot gasesc timp sa scrie eu nu stiu...dimineata fac ce fac imi tot fac de lucru dc mi-e bine ...prin casa...si oricum dc fac si de papica s-a dus dimineata dp somn la pranz si seara pana mai vbesc cu ai mei mai verific vreun mail mai citesc ceva s-a dus ziua....
Kytana mi-a fost mai bine...vad ca mi-e mai rau dimi de multe ori si na dc nu pot stau cuminte...cafea n-am baut deloc in sarcina si adevarul e ca am cam taiat-o de ceva ani ...desi am tensiunea mica ma ia cu tremuratul cand beau si na...poate mi-ar face bine da mi-e cam frica sa-ncerc..aici era bun smiley ala care se scarpina in cap:)
Linia negra nici eu nu am...buricul mi-a cam iesit la vedere mi-e si teama sa-l ating e asa ciudat ...iar vergeturi inca nu observ dar uneori simt parca se rupe pielea pe mine...ma dau zilnic cu crema...om videa :D
Vremea pe aici e tot calduroasa...dam drumul zilnic la A/C si atunci ma simt ok...dar nu poti sa-l ai non-stop nu?!A fost drtagutsa Patricbebe cu ploaia de un minut :)) .Apropo cum mai stai Patricbebe cu indigestia cum merge dieta fara suc de mere? Si cat despre retete eu asteptam sa mai pui tu cand mai faci ca aici sunt bine-venite ...si dc e si ceva mai usor uhuuu d-abia astept!!
Lalu bine ca sunteti bine si eu de dimi citeam pe sarite sa vad intai postarile tale si dp m-am intors sa vad ce-au scris burticutele :)...sa dea Domnul sa stea bb cat mai mult in burtica si felicitari pt sotul din dotare :) bravo ca e langa voi si va ajuta!
Lulutza offf parca citesc de mine si ai mei...asa sunt si eu vreau sa-i vad ma bucur/emotionez cand vin dar pe de alta parte sunt intr-un stress non-stop...sa fie ok sa nu ne certam ca ne apuca impunsul mai ales pe mine si pe mama...sa nu existe neintelegeri legate de limba ...la mine fiind jumi-juma familia ...ai mei nu vbesc greaca si stau si traduc stanga-dreapta intre rudele de aici si ai mei...d-aia ma si gandesc cand vor veni cand se naste bb...parca prefer sa vina cand deja sunt acasa cu bb ca sa nu am si grija lor cat sunt prin spital...io stiu...si daaa...si mie dp imi pare rau cam fost rautacioasa uneori si am taiat macaroana pt ca ii vad cam o data pe an o sapt....asa ca bine faci ca intri si versi naduful aici
Olivette ieri mi-am adus aminte de tine ca nu ma simteam bine dimineata si sotul tot facea treaba iar eu eram intinsa pe o canapea...asa ciudat mi-era...Cat despre nume sa stii ca Sofia era si alegearea noastra dc era fetita ne place tare mult aici e sarbatoare asa cum e si pt alte nume e f cunoscuta sarbatoarea e pe 17 septembrie!
Mami Ilincasa dea Domnul totul sa fie bine si data viitoare sa fiti in program la doctor!
Daaa si acum am raspuns si-am uitat ce voiam sa scriu asa despre noi...de multe ori in timpul zilei vbesc cu voi in minte scriu msgs si uit pana ma bag intr-adevar la scris....tre sa m-apuc sa scriu de pe mb...doar ca incarca in 10 ani....
Puuup mandrele si o noapte cat mai buna!!!
29