Strugurasi de Sept-Oct 2011 *64*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Noi nu avem decat 4 dinti.Incisivii de sus sunt umflati de vreo luna .........dar nimic.Asa am patit la toti dintii pana au iesit.
Am inceput sa mergem singurele daca suntem concentrate cu vreo jucarie in mana.Daca isi da seama ca n-o mai tin se aseaza imediat in fund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Salut si de la noi

Abia astept poze, ce fain de voi ca v-ati intalnit :)

Am fost la pediatru ca aveam niste bubite pe fundulet, sunt o eczema, sper sa treaca
i-am spus ca nu am dat vit d3 din mai pt ca am tinuto la soare si a zis k e ok
mi-a zis de analize k ea nu da fier pana la un an si ca daca mananca pitica 50gr de carnita de pasare de tara (ca aia are nutrienti adevarati), 2 galbenusuri pe sapt si ficatel ocazional o sa isi revina repede.
Mi-a mai spus ca nu ii dam albus pana la 2 ani
si in nici un caz sa nu ii dau lapte de tara ca ala nu e verificat etc... off cred k imi cumpar vacuta
Din toamna o sa imi iau vitamina D3 naturala.

Meniu

Ieri pitica mea a mancat atatea k a uitat de tzitzi si seara eram cu silicoane
dimineata pate de ficatel de iepure de casa
amiaza piure din cartof, conopida si ceapa cu unt si carnita de iepure de casa
pe la 5 iaurt :D

azi
dimineata mamaliguta cu branzica (branzica am facut eu in casa) nu a papat
i-am dat dupa plimbare branzica si pere
amiaza carnita de vita (pe care am tinuto de aseara in ananas, suc de lamaie, boia si putin piper -> pentru noi... ei i-am luat din mijloc carnita) cu legume... a papat de-a spart
la 5 o sa ii dau pepene verde.
Am ales sa ii dau fructele intre mese, sa nu fie fructele o masa. Eu neavand masa din fructe, nu ii dau nici ei. Si vreau sa trec la micul dejun o masa cat mai consistenta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

La multi ani, Lali!!!! Sanatosi si fericiti!!!

Maama, cand vad cat de constiincosi sunt copiii vostri cu mesele aproape ca ma ia.plansul. a mea mananca haotic. dimineata nimic... nu vrea decat tita. pe la.pranz abia reusesc sa o vrajesc cu o gustarica: fruct sau paine cu unt si seara mannca mancarea de pranz adica ciorbita cu carne. oricat as incerca sa ii inversez mesele nu vrea si pace. nu mannca neam mai mult de 50 gr la o masa...pot sa stau si in genunchi. media e undeva la 20 de grame cred si e innebunita dupa carne. azi de ex a mancat dimineata : nimic cu tita:d, la pranz painica cu unt si galbenus si acum seara ne pregatim de ciorbita cu carne.

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Gata! Am reusit sa ma loghez cu userul mmeu!

Multumesc pentru urari! imi amintesc ca anul trecut am facut petrecere,mai tineti minte?

Deci,cum spuneau si fetele,la munte a fost o experienta ce cu siguranta trebuie repetata si nu asa cu cinci familii,ci vre-o 10 cel putin ! Mie una mi-au lipsit cateva fete!
M-au uimit copilasii cat de bine s-au inteles, lipsa fitelor , felul in care ne-am acceptat diferentele legate de modul de crestere al copiilor , mi-a placut de sotii vostri fetelor ! Cel mai mult recunosc ca mi-a placut de sotul Ancai ,are un accent de sa il tot asculti! Sotul Nannei e foarte calm si lipit tot de Inez , sot de Pinki are un aparat foto smecher si e atent la detalii, sotul Marianei e un tatic model, a avut grija de Anto exemplar cat ne-am plimbat noi dupa suveniruri si Mariana era ingrijorata rau ca plange puiul ! Al meu a fost absent din motive de neputut lipsi de la munca,dar data viitoare e musai sa il insoteasca pe gratargiul sef,sot de Anca! Iar de sotul Mikkai ce sa zic, merita o bere in plus numai si pentru faptul ca a condus doua ore(una dus si una intors) pentru 5 minute cat am pupacit noi fetele ! Plus cadoul fetelor care m-a facut sa rosesc si sa ma simt un pic ciudat,dar la anul ma voi revansa cu siguranta!
Cabana e primitoare, are tot ce trebuie unor oameni cu copii mici ! Si spun sincer,chiar daca nu ar fi plouat,tot nu cred ca ne-am fi indurat sa parasim locatia,ca am fi pierdut timp pretior de vorba.

Anca si sotul ei m-au adus pana la Targoviste,sa ma intalnesc cu mamica ce a fost la mine aproape doua saptamani,si desi aveam de gand sa stau doar o zi la ea,am mai adaugat doua sa se intoarca Hayat de la Medias,sa o vaz si face to face! Abea astept!

Vad ca vrbiti de mancare,obezitate la copii,obezitate la adolescenti... Eu una sunt de acord cu cele care spun ca obezitatea indusa de vitamine bagate cu pumnul in copiii foarte slabuti este cea mai pacatoasa! Nici un om matur care a fost indopat cu vitamine fiind micut,care s-a ingrasat in adolescenta timpurie nu a mmai slabit deloc sau a slabit foarte greu !

Copila mea nu are program fix de masa,ca nici eu nu am si imi e greu sa ma mobilizez sa fie alfel.Iar zilele astea in care nu prea stam pe acasa,plus un dinte care in sfarsit a iesit , ne fac sa avem aproape program exclusiv de titileala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

seara

Lena ce bina papa MAIA.. cat insamna 50 g? asa volum-metric: o nuca, mai mult? Ela papa f bine carnita de 4 ori pe sapt (numai de casa), si ou 1 data pe sapt..ficat i-am dat doar de 2 ori .. nu vreau sa-i dau din comert, iar pui nu avem atatia ca tai un ficat pe sapt
Zici ca nu vrei dimineata fructe sa aiba masa consistenta... eu am o dilema (si eu am zis ca i-as da mai bogat mic dejun).. nu lapticu de la 7-8 e micul dejun, si la 10-11 fructe gustare?

LALI.. cum ai sarbatorit azi?ce as fi vrut sa fie si al meu la gratare si eu intr voi.. poate data viitoare.. ca deh el a facut plaja .. eu ciu ciu .. am stat de vant prin malluri.. si acu plang dupa bani..

Oana.. o sa papati i voi stai linistita , poate ies dintii acum? sau cheam-o pe bunica

De la cat timp am putea sa le dam cam orice (evident NU margarina, mezeluri, kkturi comerciale)???????/ eu am cam inceput sa-i dau din oala noastra ( fara sare si prajeli si porc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Seara buna.

Fetelor ma bucur ca v-ati distrat la munte Am vazut pozele cu struguerasii Cum stateau ei acolo pe canapea cumintei

Lali, La Multi Ani cu multa sanatate si bucurii

plimbareato

Dbunny felicitari pentru dintoc/i

May, nu sunt sanatosi la cap
Ce bine mananca bea.Bravo

Jade ma bucur ca T papa mai bine

Sei, si eu am inceput sa-i mai dau de la noi ciorbita.A avut si sare.

Oana, fetele noastre sunt surori si nu stim noi?

Nici Anastasia nu mananca.Ii ies caniunii sus, de fapt gingiile sunt rosii si umflate si pana or iesii caninii....Azi am mai pacalit-o si a papat mai bine.Dar 3 zile doar cu tzitzi a trait.

Daca inainte zicea tata, ta-ta, dada, papa, pa-pa, aba, baba acum nu mai zice nimic.Nu mai vrea si gataDar in schimb a invatat un cuvant nou, bata.Ma inebuneste ce o mai fi insemnand si asta la ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Lena de ce albus la 2 ani?Ai intrebat?Toate mamicile pe care le cunosc au dat la 1 an albus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Oana, Maia manaca asa de vreo 2 zile, poate ar fi mancat si inainte dar nu ii dadea masa :))))
Si nu avem deloc un program stabilit, daca nu am timp chef dimineata mananca doar titi, ii dau o pruna in mana pe la 11 cand venim de la plimbare, si la amiaza mancam ori la 12 ori la 3, depinde de depinde

Sei, am zis ca o sa cantaresc si eu ca sa am idee... te anunt.
Cred ca a spus 6 lingurite cu varf daca nu ma insel.
O data pe saptamana ficat este foarte bine

Pai noi dimineata papam titi neaparat, deci micul nostru dejun este dupa titi sau la 11 cand venim de afara, e cu depinde... cat doarme, ce chef are, ce chef am eu, ce am prin frigider :)

Rach, albus dupa 2 ani ca avem trecut alergen.... cu dermatita lu' peste, care o au aproape toti copii. Eu dupa 1 an o sa incerc sa ii dau albus... ma mai gandesc.

Mergi la inceput

Pentru cine e interesat vitamina d3 naturala: http://www.mamanatura.ro/sanatate/recomandari/suplim_nutritive/vitamina_d3_lichida_60_ml-p10039855

Sei, sa stii ca muschiul de porc e mai slab decat cel de vita. da o cautare pe net dupa nr de calorii la fiecare si te convingi. eu i am dat caterinei porc o data. vita inca nu. daca reusiti sa gasiti vrabioara de porc deja se poate da o bucaticusa. :). Eu am dat din pulpa o bucatica mica macra,macra.

ieri a manca fii mea paine de m a speriat. era si buna rau. a gasit ionela o sursa de painica pe vatra cu maia siam luat si noi. fiica mea isi baga in gura cu ambele maini, alternativ :))))...si eu vrau sa ii scot cerealele :))))

Incerc sa ma uit si eu la poze de pe tel. calculatorul imi este tot stricat.

lali, de acord cu vitaminele. eu i am dat vreo 5 zile impreuna cu fe ca sa se absoarba mai bine si acum parca imi pare rau. ca sa ma revansez i am luat d3 naturala. :d

azi am hotarat sa o scot la curu gol in curte, pe la 12 sa sintetizam si de la soare niste d3. :)

Azi incercam asa:
Dimineata- nimic:d
pranz - ciorbita de legume (mai facem pauza de carne un pic) dreasa cu ou si smantana
seara-iaurt. daca il scuipa ca de obicei- pepene
de supt...la greu. si noaptea suge de cel putin 4-5 ori. traiasca titurile!

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Scuze..buna dimi!

Rach..si a ta la fel cu mancarea?:d deja canini???? Oau..stiam ca astia cresc pe la 2 ani.

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput