La ce varsta cercei in urechi?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Cezara are gauri in urechi de la 3 luni, facute la bijutier cu pistolul acela special.
Eu toata copilaria am ravnit la cerceii din cutie si imi era foarte frica de seringa, si abia la 14 ani am reusit sa stau locului cat sa-mi faca asistenta gauri in urechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

In maternitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu i-am facut fie`mi cand am ajuns acasa, a venit o asistenta si i-am pus cercelusii.
Acum tendinta este sa lasi copila sa aleaga ea cand e mai mare, daca doreste sau nu cercei
Intr-adevar e mult, mult, mult mai ok sa ti se puna cerceii cu pistolul, practic nu doare deloc :-)
Fiecare face cum crede ca e mai bine pt propriul copil

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Monica70 Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

As fi vrut sa-i pun din maternitate, ii aveam la mine, dar asistentele s-au codit "unde ati auzit asa ceva? nuuu, noi nu facem!" desi toate cunostintele mele asa facusera. I-am pus la 3 luni si 10 zile, cu pistolul, cercei medicinali. Tare a mai plans saracutza!
Dar ii plac tare, ii tot schimb, ca are vreo 3 perechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Vroiam sa-i pun din maternitate, fiindca stiam ca asa am avut si eu.
Prin tot felul de "concursuri de imprejurari" a ajuns sa n-aiba si sunt asa de fericita ca asa au vrut circumstantele!
In maternitate m-am enervat si incapatanat sa nu-i pun ca cereau un pret care mi se parea exorbitant, mai ales dupa ce platisem o gramada de bani (pentru mine, ca nu era exagerat deloc de fapt), clinica privata fiind. Am zis "lasa, chem io o asistenta acasa". Am tot amanat.
Am mers la 3 luni sa-i puna la bijuterie cu pistol:"aaa, nu putem, are urechiusele prea mici, veniti la 1 luna dupa vaccinul de 4 luni"
Am mers la 5 luni:"aaa, prea mic lobul urechilor, veniti peste 2 luni".
Am mers la 8 luni...mici urechile!:)) Atunci am zis gata, pana'aci! Oricum ma duceam cu mari emotii si agitata si-mi tremurau picioarele la gandul ca va plange...am stat si m-am gandit serios:"la ce-mi trebuie asa ceva?! Nu-i destul de frumoasa fara cercei? Sa si-i traga si sa se raneasca?! De ce as tine sa-i pun cerceii aia cata vreme e clar ca n-o preocupa asa ceva?!"
Si a ramas ca-i pun...cand va vrea. Atat de incantata sunt ca nu i-am pus, desi nici nu-mi trecea prin cap ca n-o sa-i pun, asa "incetatenita" mi-era ideea ca "fetitele poarta cercelusi din maternitate" in cap:)) Recunosc ca, datorita faptului ca a mea n-are cercei, mereu mi s-a parut ciudat, fara sa vreau, cand vedeam vreo bebelusa cu cercei:)))
Eu zic ca ideal e sa-si puna fetele cand vor ele. Eu mi-am mai facut inca 2 gauri intr-o ureche la 20 de ani Dar daca tine mortis mamica, eu zic ca e mai bine sa-i puna de nou-nascuta, in spital, caci va fi obisnuita cu ei si nu va avea tendinta sa si-i smulga, cum e posibil la 6-8 luni. Si va spun drept ca eu le-am tot intrebat pe bijutiere:"plang copiii?" Au zis ca majoritatea plang groaznic cica nu de durere cat de frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

La mine este situatia inversa: eu nu am avut cercei (tot asa, cand vreau eu...) si am ramas fara cercei pana pe la 14 ani..
Eu as fi vrut muuult mai devreme, dar i-a fost maica-mii teama, fiind la vremea aceea copil "cu cheia de gat", caci se tot raspandisera diverse zvonuri, cu diversi raufacatori care smulg cerceii din urechile copiilor. Asa ca eu, prin faptul ca nu aveam cercei, nu i-as fi tentat...
In plus de asta, cand eram mica, avand si parul scurt, se mai trezea careva sa ma intrebe "tu ce esti, fetita sau baiat?" Asa tare ma enerva intrebarea asta

Asa ca nu stiu daca am facut bine sau nu ca nu am mai asteptat sa intreb fetele mai tarziu daca vor sau nu, si le-am facut de cand s-au nascut, m-am gandit ca ceva mai mari fiind, poate plang mai tare, le e frica etc.. In maternitate, la 3 zile de viata, n-a fost nici o problema...

Am zis ca daca vor mai tarziu fara cercei, si-i vor scoate :)) Acum sunt f mandre de cerceii lor...

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Eu nu i-am facut fetei. Cand va dori, mergem si-si face. A intrebat acum vreo juma de an, i-am adus cerceii, i-am explicat cum se pun si nu a vrut.
Nu e mai putin traumatizant cand sunt bebelusi, ii doare la fel de tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Gauritul unei urechi dureza mai putin de o secunda, la un bebelus.
La un copil dureaza mai mult si e mai traumatizant, pentru ca acesta constientizeaza sau chiar isi maximizeaza sau anticipeaza durerea si atunci exista si momentul pregatirii, momentul in care copilul se retrage, etc.

Nu durerea e traumatizanta, ci frica. Un bebelus de 1 zi nu stie ce-i aia frica.

Edit: asta e parerea mea, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, sa faca sau nu gauri in urechi fetitelor sau altele de gen. Fiecare alege dupa mintea proprie si propriile convingeri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seb10 spune:

Nu la durere m-am referit ca e traumatizanta, ca e aceeasi banuiesc. La frica. Am pus aceasta intrebare ca eu am ramas cu amintiri atat de neplacute si cu sechele ca acum, adult, nu mai imi pun cerceii in ureche. Si mu-a facut la dr, sterilizat, eram maricica, vreo 10 ani, si dupa prima gaura, nu stiu ce s-a intamplat, am sangerat mult, s-a infectat si mama a preferat sa ma aduca alta data pentru a doua. A ramas si ea cu amintiri neplacute...Cu surorile mele nu a fost asa greu, a fost mai simplu...nu stiu ce sa fac, sincer. Oricum, nu ma gandesc sa ii pun imediat, are 2 luni jumatate (prematur de 7 luni), deci nu e momentul. Dar ma gandeam, poate pana in varsta de un an. Daca nu ma decid, o sa fie cand o vrea ea, asta e sigur.
Cristina, am vazut ca locuiesti langa mine. S-a intamplat de mult istoria? Ma gandesc ca poate s-a schimbat acum, ca am o prietena care i-a facut fetitei la bijuteria de la Auchan la 3 luni (tot aici). Si ce pediatru i-a facut? Mai repede m-as duce la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deennyy spune:

sofi are cercelusi de la trei zile. inainte de a ne externa, i-au facut gaurile la maternitate.

Mergi la inceput