La ce varsta cercei in urechi?

La ce varsta cercei in urechi? | Autor: seb10

Link direct la acest mesaj

As vrea sa citesc cateva pareri despre asta. Ca am prietene care le-au dat gauri la 3 luni si mi se pare totusi devreme. Dar pe de o parte ma gandesc ca e mai putin trumatizant cand sunt bebei. Voi cum ati facut si de ce ati luat acea decizie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Fetele mele au 4 ani si doua luni si 3 ani(vineri implineste ),si au cercelusii....in cutiute,caci nu le am gaurit urechiusele si nici nu le com gauri,decat cand vor vrea ele.

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Cand vrea ea, de la adolescenta incolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu am vrut sa-i pun cind a implinit 4 ani. Am dus-o la bijutier, i-am cumparat si a intrebat-o daca vrea. Si cocheta mea a vrut, a suferit nitel la prima ureche, i-a dat o bomboana si i-a gaurit si urechea no 2 cu cercei sterili de uz unic.

Am tratat-o vreo luna (dezinfectat cu hexomedina) si apoi i-am pus cerceii adevarati.

(orice bijutier in Franta iti poate pune cu clestele-clip cercei sterili, e fara risc, daca ai grija dupa : dezinfectat si intors in urechi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Noi am pus cercei la 6 ani, at cand a cerut ea, ca deja e domnisoara si cocheta si isi poate alege ea modelul
Cea mica, de 4 ani, care a fost de fata la operatiunea de gaurire, nu a parut incantata si nu a vrut.
Nici nu am insistat, nu mi se pare asa un accesoriu imp sau indispensabil ... avem tot timpul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Fetele mele au avut gauri in urechi de la nastere. Le-au facut asistentele de la maternitate

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

la 1 an jumate. n-a plans mai deloc, mai mult ne-am stresat noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Prima data cand am citit titlul subiectului m-am gandit ca e vorba de baieti - cand ii lasam sa-si puna cercei
Din ce am vazut in maternitate, marea majoritate a mamicilor de fetite se descurca cu asistentele de la neonatologie si in ziua plecarii ....pun cerceii prin metoda clasica (gaura facuta cu ac si cercel de aur in ureche). Am auzit si de mama de baiat care a cerut asa ceva - doar pt o ureche- dar nu am vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Eu am vrut sa-i pun cind a implinit 4 ani. Am dus-o la bijutier, i-am cumparat si a intrebat-o daca vrea. Si cocheta mea a vrut, a suferit nitel la prima ureche, i-a dat o bomboana si i-a gaurit si urechea no 2 cu cercei sterili de uz unic.

Am tratat-o vreo luna (dezinfectat cu hexomedina) si apoi i-am pus cerceii adevarati.

(orice bijutier in Franta iti poate pune cu clestele-clip cercei sterili, e fara risc, daca ai grija dupa : dezinfectat si intors in urechi).

Nu e chiar asa cand eram eu in cautari nici un bijutier nu a vrut sa faca la bebe imi ziceau ca de la 6 ani in sus

Eu am facut cu trimitere de la pediatru nostru la alt pediatru care facea gauri cu un pistol cu cercelusi medicinali
pe la 6 luni mi a dat acceptul cand l am avut m am dus cu ea dupa vro doua luni
deja prinsese oroare de medici si amanam momentul am luat rdv apoi mi a dat crema cu anestezic pe reteta am venit I am pus crema inainte cu o ora pe lobii urechilor a plans rau de tot numai cat a vazut doctorul

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

La maternitate in ultima zi, fara stiinta medicilor, cica nu e voie. Ma bucur ca i-am facut, sunt sigura ca mi-ar fi cerut deja si ar fi fost mai rau acum. Dr de familie cand a venit s-o vada acasa, s-a schimbat la fata, ca am traumatizat-o si mi-a spus sa-i inlocuiesc cerceii cu ata legata nu stiu cum (Alex are cercei normali, nu din aceia mici de bebe) dar eu n-am facut asta ca mi-era mai groaza sa i scot. Oricum, s-a vindecat repede si n-am avut probleme. Acum imi ia cerceii mei si daca vreau sa ma asortez, trebuie sa o rog sa facem schimb . Eu nu-i port pe-ai ei, dar ea ii vrea pe-ai mei.

Eu mi-am gaurit urechile ptr cercei la 14ani, a fost groaznic si primitiv, de-aceea am vrut sa i faca in spital. Cat de primitiv o fi fost nu stiu ca n-am asistat, dar sigur a fost mai steril decat la mine.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

La maternitate, cu cerceii adusi de nasa.

Daca o lasam mai tarziu, era posibil sa faca precum subsemnata, care nici acum nu are gauri in urechi, din motiv de frica

Mergi la inceput