BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (12)!!!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Multumesc fetelor , m-am mai linistit, suntem in grafic deci.

Lidia, din ce am citit eu, treb cam 0.5 kg pe sapt, 1 kg pe sapt mi se pare cam mult... Eu iau in continuare utrogestan, am luat 800 mg pe zi pana in sapt 15, apoi am redus la 600, si peste o sapt reduc la 400, apoi urmeaza masuratorile sa vedem daca toate's bune si frumoase. Doctorul mi-a zis ca fiind sarcina gemelara, voi continua sa-l iau pana la sfarsitul sarcinii, sper ca am inteles bine... Eu il iau vaginal, pt ca nu am probleme

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella28 spune:

Eu am luat 4kg.
Dar am o burta mare, in rest nu mi se pare ca m-am ingrasat. Nu te stresa! Eu nu am avut greturi , am mancat normal. Mie dr mi-a zis ca am voie max 15kg sa ma ingras. Cica 10-12 kg sunt de la sarcina, restul e de la ce mananc
Dar stiu ca ultimele 2 luni sunt cele mai "grele". Nu am fost nici inainte vreo silfida, clar nu o sa fiu in timpul sarcinii, ideea e sa fie ok pentru sarcina , pentru sanatate.

va

+17s Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_88 spune:

am gresit eu era 1kg pe luna utrogestan am luat de 200 mica doza in comparatie cu a ta.e fiecare gine da dupa cum stie el.

UM 18.04.2012, DPN 23.01.2013 15+ CU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Ella, multumesc , cum adica ultimele 2 luni sunt cele mai grele? In sensul ca te ingrasi cel mai mult? Sau e greu de dus toata greutatea acumulata?

Lidia, eu am avut doza asta uriasa pt ca am fact fiv, in schimb la tine e sarcina gemelara naturala, adica esti o norocoasa , si doctorul stie mai bine; daca nu ai avut si nu sunt probleme, nu ai de ce sa iei utro. Oricum, fiecare sarcina e diferita, nu te ingrijora

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_88 spune:

diancic nu am avut probleme cu sarcina si in continuare merge bine, am inteles care e treaba cu utrogestanul , poate te urmez si eu in curand cu un carucior roz si unul albastru . de la ultimul eco mi sa schimbat dpn unul e pe 17 si altul pe 20 ian.

UM 18.04.2012, DPN 23.01.2013 15+ CU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_15 spune:

..cred ca lupt cu sanse mari la titlul de campioana la luat in greutate .. 5 kg jumatate la 16 sapt (de la 57,5 la 63)... si doar un bebe
m-am stresat, m-am suparat, dar se pare ca chiar nu am ce sa fac - sau cel putin eu nu mai stiu.

Ralu 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Diancic fac la 13 saptamani DT care e de fapt morfofetala. Masurat bebe pe toate lungimile si latimile. In sapt vreau sa fac doar morfofetala, dar nu mai dau sange, adica un TT dar fara sange, fara statistici care sa ma imbolnaveasca de nervi. Felicitari pt pereche!
Referitor la kg... mi-e frica sa ma urc pe cantar, dar va trebui sa stiu ce-i spun lui aia la DT.
In ultimele 2 luni, te expandezi ca rondelele de orez. Pui rau de tot pe tine. De fapt atunci se ia grosul. De asta dr insista sa luam putin pana in trim 3.

Cris te referi la dr Chadi? O sa-ti traiesti visul de ati tine bebelusul scump in brate. Trec toate si nu o sa mai ai timp sa-ti aduci aminte prin ce ai trecut ca trebuie sa faci fata la crizele de colici. SI eu stau tot timpul cu frica. Mai ales ca mai am cateva zile pana la DT, daca imi face cineva bau in ureche, ma omoara, asa sunt de "temerara".

Simina trebuie sa faci zoonozele, adica sist TORCH. Asa e scump. Eu nu l-am mai facut acum, ca le aveam la dosarel. AM imunitate la toxo, citomegalovirus, rubella (am facut vaccin) si am in corp virsul herpetic (ala de iese la bot) si nu am imunitate la virsul herpetic de se face la "parter". Trebuie sa faci si IgG si IgM. Cel mai ieftin gasesti sa le faci la Centrul Medical Matei Basarab. ACOLO LE-AM FACUT.

Lidia felicitari pt cei 2 miscaciosi. Sa vezi mai traziu, cand se vor juca, se vezi ce batalie o sa fie acolo.... dar o sa fie frumos.
Eu o sa opresc ARefam in cateva zile. Mai am cateva zile. Mi-a spus sa iau primul trim, care se cam tremina.

Mys mersi de info. Intr-adevar cam scump 265 lei. Dar de ce trebuie platit consulatie + eco. Pai ce face la consulatie? In fine. O data pe luna e ok, dar nu mai des. Nu cred ca stie sa spuna ce e bebe. Dar ce ti-a zis la eco? L-a masurat pe bebe pe toate partile, sau doar a spus atatia cm si atata greutate?
Peltecu e directorul de la Filantropia si e cel mai bazat de acolo. Poate te ajuta el sa-ti spuna unde sa te duci sa faci colposcopie, desi, mai bine te-ai duce la Fundeni, la oncologie (stiu, suna naspa), dar aia au ochiul format. Mi se pare ca ai nevoie de trimitere de la MF, plus ce ii dai dr. Baga-te si tu in fata la babe. Vorbeste cu asistenta si spune-i ca esti gravi si mai ai un copil acasa si nu poti sa stai sa fii nr 15. Eventual strecori o hartie de 10-20 lei la asistenta. Eu am facut cu madama Aldea, care e cam scarboasa, dar ea vede toate porcariile la cabinet, asa ca imediat isi va dea seama daca e vreo problema. Nu stiu daca fac biopsii, dar mai mult ca sigur ca da. Multa sanatate!

Maggie mananca ce doresti si ce iti face bine. Am 2 cunostiinte care s-au privat de una alta pe motiv ca nu e sanatos, are E-uri, bla bla si trag rau de tot cu mancarea cu copii. Baitetlul la aproape 3 ani, mananca doar 2 feluri de mancare. A mea mananca putin cantitativ, dar din toate. O dr mai in varsta mi-a zis sa-i dau cat mai natural sa manance dar sa nu o feresc la maxim de alte mancaruri pt ca industria alimnetara va fi si mai plina de chimicale de cat a fost si trebuie sa se adapteze. Asa ca pe zi, cred ca mananca in proportie de 15-20% chestii mai nesanatoase. Nu pot sa nu-i dau si ei pufuleti sau o bucatica de cioco sau niste bobo. Pofteste...

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

Mys, sper sa fie totul ok. Nu e usor, dar nu pune raul innainte .

Eu am luat pana acum vreo 2.5 kilograme, ceea ce mi se pare ok. Nu este o regula ca in ultimele doua luni se ia cel mai mult, eu nu am mai luat mare lucru la sfarsit in prima sarcina.

Si am schimbat saptamana .

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

ralu, sunt femei care iau mai mult in timpul sarcinii si care pierd si foarte usor dupa. Nu trebuie sa te superi chiar asa . Cel mai important este sa fie mama si bebe sanatosi si impliniti...

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggie_33 spune:

Lidia, eu mai iau Utrogestan, mi-a zis sa iau in continuare...desi eu una as prefera sa nu mai iau, initial am luat Lutinus (care era si f scump) de la care am facut o reactie, apoi am schimbat pe Utrogestan, iar acum parca mi se pare ca nici asta nu-l mai suport...

Nici eu nu m-am ingrasat...hai poate 1 kg, cu indulgenta, tinand cont ca ma mai chinuie si constipatia cateodata. si parca imi faceam griji ca nu-mi merge cantarul bine...dar si eu ma includ la cele mai grasute asa ca nu ma grabesc sa ma ingras. La 165 cm inaltime am inceput sarcina de la 65 kg.
In schimb mi s-a schimbat forma corpului, m-am ingrosat in zona abdomenului si burtii , deci se vede ca sunt gravida.

Acum ca se apropie finalul de program pt mine, parca mi-am mai revenit, am reusit si sa mananc ceva...

Magda 15+
blogul meu

“I may not be totally perfect, but parts of me are excellent” Ashleigh Brilliant

Mergi la inceput