REFEREDUM LA FINAL

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:



Adica s-a facut degeaba referendumul?



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Am vazut si eu...sper ca glumesc

Desi cred ca acum vor lua in considerare chiar si varianta unui atentat ca sau a unei morti naturale subite pe fondul excesului de alcool ingerat in euforia castigarii alegerilor (se de notorietate ca marinarii sunt betivi toata lumea a vazut Piratii din Caraibe )...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:



vreau si eu un copy/paste sau macar un rezumat mic, laptopul de serviciu imi blockeaza url-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

mianna, uite:

Curtea Constitu#539;ional#259; a explicat, în decizia referitoare la extinderea programului de vot la referendum, c#259; trebuie depuse toate eforturile pentru ca un num#259;r cât mai mare de români s#259;-#537;i exprime op#539;iunea. Astfel, s-a exprimat limpede ideea c#259; un prag de 50 la sut#259; plus 1 vot, v#259;zut de mul#539;i ca un scut de protejare a pre#537;edintelui, are ca scop mobilizarea electoratului, nu blocarea deciziei unei majorit#259;#539;i a electorilor.

Din informa#539;iile DeCe News, juri#537;tii USL preg#259;tesc o sesizare adresat#259; Cur#539;ii, prin care cer s#259; se ia act de boicotul anti-constitu#539;ional ini#539;iat de Traian B#259;sescu #537;i PDL. Aceast#259; strategie electoral#259; a perturbat procesul de votare, prin timorarea unor votan#539;i #537;i prin înc#259;lcarea secretului votului. Simpla exercitare a unui drept constitu#539;ional, dup#259; boicotul PDL, plaseaz#259; aleg#259;torul într-o tab#259;r#259;, iar în cazul unor comunit#259;#539;i mici nu este posibil#259; p#259;strarea secretului votului.

”În cazul în care referendumul nu va fi validat, Parlamentul decide calea de urmat”, a stabilit Curtea Constitu#539;ional#259;. Cum orice decizie a parlamentarilor trece din nou pe la CCR, aceast#259; prevedere nu pare a fi decât o fug#259; de r#259;spundere. În cazul în care Parlamentul ar decide în locul CCR, ar putea continua contest#259;rile externe.

Ca urmare, Parlamentul va cere o decizie a CCR, dac#259; BEC va stabili c#259; nu s-a îndeplinit condi#539;ia cvorumului. Judec#259;torii CCR nu pot ignora dimensiunea cople#537;itoare a votului anti-B#259;sescu #537;i nici demersul anti-constitu#539;ional al acestuia. Astfel, cele mai mari #537;anse le are o decizie de validare a rezultatelor referendumului, care va pune cap#259;t tensiunilor sociale #537;i va limpezi situa#539;ia din România. CCR ar putea lua în calcul #537;i rezultatele recens#259;mântului, care arat#259; c#259; sunt doar 15,5 milioane de români cu drept de vot, fa#539;#259; de 18,4, cât figureaz#259; în listele electorale.

ih scuze ptr diacritice, nu stiu sa le scot automat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna



vreau si eu un copy/paste sau macar un rezumat mic, laptopul de serviciu imi blockeaza url-ul.


Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...





Mianna e opinia unuia trasa de par pe ideea ca CCR a spus ca trebuie asigurate toate conditiile ca lumea sa poata sa-si exercite dreptul la vot (eu cred ca au spus asta pentru ca USL-ul tocmai anuntase ca vor injumatati numarul sectiilor de vot pentru diaspora). Prin urmare, dupa logica acelor comentatori, boicotarea referendumului nu e constitutionala, adica, daca s-a intamplat asta, poate fi invalidat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

"Curtea Constitutionala a explicat, în decizia referitoare la extinderea programului de vot la referendum, ca trebuie depuse toate eforturile pentru ca un numar cât mai mare de români sa-si exprime optiunea. Astfel, s-a exprimat limpede ideea ca un prag de 50 la suta plus 1 vot, vazut de multi ca un scut de protejare a presedintelui, are ca scop mobilizarea electoratului, nu blocarea deciziei unei majoritati a electorilor.

Din informatiile DeCe News, juristii USL pregatesc o sesizare adresata Curtii, prin care cer sa se ia act de boicotul anti-constitutional initiat de Traian Basescu si PDL. Aceasta strategie electorala a perturbat procesul de votare, prin timorarea unor votanti si prin încalcarea secretului votului. Simpla exercitare a unui drept constitutional, dupa boicotul PDL, plaseaza alegatorul într-o tabara, iar în cazul unor comunitati mici nu este posibila pastrarea secretului votului.

”În cazul în care referendumul nu va fi validat, Parlamentul decide calea de urmat”, a stabilit Curtea Constitutionala. Cum orice decizie a parlamentarilor trece din nou pe la CCR, aceasta prevedere nu pare a fi decât o fuga de raspundere. În cazul în care Parlamentul ar decide în locul CCR, ar putea continua contestarile externe.

Ca urmare, Parlamentul va cere o decizie a CCR, daca BEC va stabili ca nu s-a îndeplinit conditia cvorumului. Judecatorii CCR nu pot ignora dimensiunea coplesitoare a votului anti-Basescu si nici demersul anti-constitutional al acestuia. Astfel, cele mai mari sanse le are o decizie de validare a rezultatelor referendumului, care va pune capat tensiunilor sociale si va limpezi situatia din România. CCR ar putea lua în calcul si rezultatele recensamântului, care arata ca sunt doar 15,5 milioane de români cu drept de vot, fata de 18,4, cât figureaza în listele electorale."


Portocalia




Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)


vacantele copilariei...



............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Deci nu se mai respecta nimic in tara asta si fiecare face cum ii place.
Este cea mai sigura cale ca Romania sa fie scoasa din UE.
foarte trist...

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nu, desprecopii, daca te referi la ultimele posturi acestea nu sunt pozitii oficiale. Este parerea unui USL-ist despre ceea ce s-ar putea sa se intample.

Eu nu cred ca vor contrazice, totusi, rezultatul legal al referendumului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

eu sunt revoltata.
ca istoric, ma revolta asemanarea teribila cu maniera in care Carol al II lea a procedat in 1938.
ca jurist sunt perplexa in fata incalcarii Constitutiei din toate sensurile.
in cazul unui referendum,cei care nu participa se iau in calcul in randul celor care sustin pe cel supus votului,in cazul de fata presedintele.

ieri am vazut atatea urne mobile ,incat aveam impresia ca tot cartierul meu e plin de batranei imobilizati.explicatia: e caldura prea mare si,ca batranii sa nu lesine, au venit ei acasa la batrani,fara ca acestia sa solicite.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Si ca sa fiu on topic, mi-a ramas imaginea de la finalul referendumului PDL- anuntand corect si calm rezultatele sondajelor si ale numaratorii paralele...USL- bagandu-l pe Sova la inaintare care se agita tot cum ca referendumul este valid, dezinformand intentionat in ideea ca poate poate, masinaria va functiona pana la numarul necesar...


Cu ce am ramas dupa referendum...pai diaspora a fost inlocuita de maghiarime si de cei care au stat acasa...au reaparut termenii de "manipulati", "lasi" etc pe ideea "cine nu e cu noi e impotriva noastra" "cine nu e cu noi ori e p.ost ori nu gandeste"... si asa mai departe...

Exact ca batranica si Bula, trebuia sa ne lasam ajutati sa trecem strada, chiar daca nu vroiam, insa asa este democratic, s-a pus si semafosrul pe verde pentru mai mult timp, s-a facut spatiu special pentru batranica, ba i s-a spus ca poate sa vada vila Dante de aproape daca traverseaza...si ea nu a vrut, nu a vrut sa treaca strada si nu a a vrut nici sa-i anunte pe cei care se agitau atata ca nu o intereseaza sa treaca strada, fiindca ea este pe partea care vrea si nu este obligata nici sa traverseze, nici sa anunte ce are de gand... dar stim ca batranica nu discerne, ca nu are constiinta, ba poate mai si uita una alta, asta o stim sigur, si asta ne da dreptul sa decidem pentru ea si sa o catalogam intr-un anumit fel, doar fiindca a ales sa nu fie ajutata.


Si de cate ori vad mesaje atat de pornite intr-un anumit sens, ma gandesc la un alt banc- joc de cuvinte, din copilarie care ne amuza teribil:"Pe malul lacului Maria mulge vaca, dar in lac se vede invers..."


Mergi la inceput