Hai Dana! Bravo Ned, Michelle, Pusi, Valy! (54)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

fetele a nascut roxi
"azi la 7.45 a venit pe lume mica mea minune Luca, 3160 g, apgar 10, suntem bine"

BUN VENIT MICUTZULE LUCA! SA CRESTI MARE SI CUMINTE!
FELICITARI ROXI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

ADA -- iti trimit crema mea minune pentru sani, Motherlove, am o cutie deschisa, am folosit in primele zile dupa ce am nascut, nu mai am nevoie, si nu cred ca o pog tine mai mult de 6 luni oricum dupa ce am deschis-o, asa ca ti-o trimit tie, copiii ajung luni seara in Romania. O poti lua de la mama cand iei wrapul.

Despre wrap -- este IN SPECIAL recomandat bebelusilor prematuri sau cu greutate mica la nastere, cu probleme musculare sau de solduri, cu hipotonie, etc. Asta pt ca pozitia in wrap, contactul permanent cu mama, miscarile la fel ca atunci cand era in burta, etc, ajuta mult la dezvoltare si rezolvarea diverselor probleme.

Despre ceai si apa -- sa ma scuzati dar asta cu instinctul imi spune sa ii dau este un fel de praf in ochi. Instinctul este la chestii personale, de parenting, de observare a copiului sa stii ca e bolnav sau nu, ce vrea, etc. La chestii din astea demonstrate nu mai merge cu instinctul. Daca va spune instinctul sa ii puneti miere pe suzeta ca sa o accepte si sa nu mai cearala san non stop? Pai stai, ca mierea cauzeaza botulism, asa ca instinctul e gresit, nu e instinct, e doar o idee. Si cu caiul la fel. Absolut toate sursele de suport al alaptatului spun ca nu e nevoie de nimic altceva decat laptele de la san -- consultantii de lactatie, OMS, Aademia Americana de Pediatrie -- ei, pai atunci inseamna ca daca instinctul ne zice sa ii dam ceai, ne inseala... Sa nu va suparati pe mine, stiu ca sunt "demodata" cu alaptatul exclusiv, la cerere si cat de mult doreste copilul, dar am zis sa scriu oricum, pentru cine inca sta in dubii, poate mesajl meu face diferenta...

Am gasit apartament!!! A dat Dumnezeu... O sa mergem sa semnam contra tul saptamana viitoare, sper sa fie Coleman in stare, ca nu vreau sa semnez singura... Si probabil ne vom muta pe 15...

Am adormit fetele, Jeff e cu baby sittera, asa ca tre sa ma duc sa il iau si pe el si sa il culc si pe John.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Gata , am comis-o rau , nu stiu ce s-a intamplat dar nu mai iese lapte din san , bb urla de foame i-am facut un pic de lp si acum doarme de fericire . Toata ziua si-a mancat la niste maini si nu intelegeam de ce , ca eu l-am pus la san
Mai pot face ceva sa vina laptele ? Sa mananc ceva anume ? Nu mi-am dorit asta o clipa . Poate si antibioticul sa fi afectat si cele 2 zile in care nu i-am dat sa suga , aveam lapte de faceam balta jos. Mai m-am si suparat , nu am mancat , am plans si cred ca asta a fost sfarsitul lui tzatzi . Acum bag ceai de lactatie , galactogil si incerc sa ma fortez sa mananc ceva .

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura32

Gata , am comis-o rau , nu stiu ce s-a intamplat dar nu mai iese lapte din san , bb urla de foame i-am facut un pic de lp si acum doarme de fericire . Toata ziua si-a mancat la niste maini si nu intelegeam de ce , ca eu l-am pus la san
Mai pot face ceva sa vina laptele ? Sa mananc ceva anume ? Nu mi-am dorit asta o clipa . Poate si antibioticul sa fi afectat si cele 2 zile in care nu i-am dat sa suga , aveam lapte de faceam balta jos. Mai m-am si suparat , nu am mancat , am plans si cred ca asta a fost sfarsitul lui tzatzi . Acum bag ceai de lactatie , galactogil si incerc sa ma fortez sa mananc ceva .

laurici stai calma k vine inapoi lapticul am trecut si eu prin acelasi episod acum 3 zile cand bebelina a supt mai des decat de obicei si dimineata m-am trezit fara strop de lapte in sani, erau fleoscaiti, desumflati total...bineinteles crize, plans, panica etc ma temeam k am pierdut laptele si cum bebelina urla de foame am dat fuga la farmacie si am luat o cutie de formula. am incercat sa ma linistesc, sa gandesc pozitiv, am bagat la greu ceai de lactatie, am inceput sa mananc mai consistent si tadaaa!!! a revenit lapticul incet incet si acum e la fel k inainte am baut cateva zile cam 1.5 l de ceai si acum am mai luat o pauza k iar mi se umplu sanii la greu. cred k o sa ma limitez la o cana pe zi k sa nu ajung iar in extrema ailalta...e f important sa ne alimentam k lumea cu fructe, legume, carne, lactate, din toate cate putin, chiar dk nu avem pofta. si CALM, f mult CALM!!!

te pup si capul sus ca vine lapticul inapoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

laura am patit si eu asta acum cateva zile;
strsul, problemele de la munca au scazut "productia"

te pui pe baut lichide, te calmezi si il tii pe bb la san cu orele
adica il tii 5-10 min; il multi la celalat si tot asa

laptele vine, stai linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

1. Laura, inutil sa mai spun ca si eu am patit la fel...Tot asa dupa o zi de supt continuu, cand am primit si remarca nasei ca probabil laptele meu nu e consistent. Mi-am pastrat calmul, am mancat consistent (carne multa)si am baut ff multe lichide, ceai de lactatie in primul rand, nici nu e greu pe caldurile astea.a 2 a zi sanii si-au revenit, iar azi la ultimul supt am vazut cu ochii mei cum tasneste jet din san (la inceputul suptului)
toate suntem stresate din diverse motive... la mine este stresul de a fi singura perioada asta, cu viata lui bb in mainile mele (ce bine te inteleg, Mygirl!)...la altele e serviciul, banii...la toate grija pt bb-ii inca atat de mici si dependenti total de noi...presiunea de a fi la inaltimea asteptarilor, o mama perfecta.
fetele ti-au dat sfaturi f bune...eu iti zic sa te concentrezi si mental: priveste-l pe puiul tau minute in sir, gandeste-te la el cu dragoste si mult, mult calm, fara panica, nervi, gandeste-te cat de mare nevoie are de tine, de laptele tau...si laptele iti va invada sanii! Dar, inca odata, fara presiune, cu multa seninatate si calm! Daca tot i-ai dat momentan lp si doarme, odihneste-te si tu, profita de fiecare minut. Odihna + calm + alimentatie corespunzatoare + atitudine pozitiva = lapte matern.
2. fetelor, nu mai mancati inghetata de pe strada!asta apropo de enterocolita si ce a patit Laura noastra si Ionelu de la mai-iunie.
3. Kimmy, pe fetita a vazut-o vreun pediatru in spital? Eu una m-as risca sa iau un taxi si sa merg cu ea la pediatru cat mai repede, sa ma asigur ca totul e ok.
4. Delia21, ma bucur ca ne-ai mai dat vesti despre voi. Las-o pe mama sa spuna ce vrea....asigur-o ca si cele mai frumoase femei de pe pamant au fost inselate de soti (... citesc acum biografia lui Jane Fonda...)si tu vezi-ti de treburile importante. Odihna multa ca ai nevoie de toate fortele pt Laila! Nu mai plimba atata familionul, trebuie sa se plieze ei pe programul vostru si nu invers. Bunica sa iasa in parcuri, la plimbare cu nepotul, sa-i spun apovesti, sa faca activitati, jocuri cu el, doar nu a venit ca sa-ti manance tie din timp si energie, ci din contra sa te sustina, sa te ajute, nu?
5. Freedelia, formidabila initiativa mamicilor... ce bine mi-ar prinde si mie...mai putin mancare, mai mult cumparaturi sa imi faca cineva m-ar ajuta. De fapt ma si ajuta niste vecini, dar la insistentele lor, mie mi-e rusine sa ii solicit. Azi imi cumpara pampersi, de exemplu. Aici nu prea exista astfel de forumuri si organizare printre mamici. (Exista in schimb sumedenie de magazine cu livrare acasa, inclusiv farmacii, ceea ce iar e grozav.) Chiar ma bate gandul sa initiez si eu un astfel de sistem de intrajutorare, nu stiu inca, cum sa procedez dar ma voi gandi la asta.
6. Minunate poze! Biribu, Ned, ce bebei pletosi aveti. Eu tot astept la al meu sa-i creasca parul sa vad daca e cret, deocamdata e blonziu si ondulat.
7. Colici: v-am citit mai devreme si tocmai ma gandeam ca al meu nu are, dupa definitia clasica (reprize lungi de plans neconsolat, zilnic, chirciri cu piciorusele indoite spre burta, etc)cand bb, care tocmai sugea, a inceput sa se agite si sa se screama cu tzitzi in gura, de numa numa. Si timp de cateva secunde a plans sfasietor (ii disting acum fara gres, cred, fiecare tip de plans. La cel de spaima si durere parca imi infige cineva un cutit in inima). Asa ca avem si noi un fel de colici, nu asa sistematice si intotdeauna in cursul zilei, noaptea e in schimb linistit. In fine a scos cateva gaze si s-a mai linistit, i-am dat si fiole homeopatice care oricum cred ca sunt cam apa de ploaie (fac bine la parinti mai putin la bb-i, cum spune Porumbita, parca)
8. Ali, orice ceai poate da diaree, sau doar cel de musetel? Mie imi era frica sa nu se constipe, dar a facut normal ca si pana acum (practic dupa fiecare supt are repriza de scremut si iesit afara, uneori si in timpul suptului, a se vedea mai sus). Stiam si eu de ceaiul de fenicul, nu am gasit inca, cum arata, sunt frunze macinate sau seminte?
IAr am scris un cearsaf...ca bb doarme neintors de o ora.
Dar sa nu uit:

Felicitari Roxi25, sa ai parte de un bb sanatos, mancacios si lipsit de colici!

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Felicitari Roxy!

Fleur,pe Emma a vazut-o neonatologul din spital,in fiecare zi pana ne-am externat.O sa incerc saptamana viitoare sa ajung cu ea la pediatru,desi cu taxi ma costa o avere ca e tare departe

Noapte buna si necolicoasa doresc la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Felicitari Roxi!

Fetelor eu am o intrebare. Eu sunt aigurata pe casa de asigurari a transporturilor, medicul de familie are contract cu casa de asigurari Bucuresti. Problema e ca trebuie sa fac analize date prin medicul de familie si nu stiu unde sa le fac. La clinica unde lucreaza medicul meu au zis ca nu mai au fonduri dar si ca ei raporteaza medicul si nu pacientul la casa de asigurari deci ar trebui sa pot face analizele la orice clinica care are contract cu CASB. Eu nu mai inteleg nimic. Ma poate ajuta cineva?

36+

AMR 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Multumesc fetele de sfaturi , o sa fac tot posibilul sa-mi revin , acum i-am dat lp ca urla , nu vrea sa iasa mai nimic din san , nu stiu ce o sa fac la noapte , beau ceai , iau galactogil , azi am mancat mai consistent decat de obicei , ca nu mananc mai deloc
Imi este tare mila de el , nu stiu cum am reusit performanta asta , dar de dimineata m-am trezit fara laptic , strang de sfarc tare si abia apare ceva pe acolo . Sper din tot sufletul sa vina papa pt bb .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Laura eu nu cred ca nu mai e lapte, ce stringi tu nu e relevant. el e probabil derutat si de aia plinge. pune-l la sin cit de des, mai ales cind e mai molcutz, adormit, tine-l la sin. daca vrei sa-i dai neaparat lp da-i cu lingurita nu cu bibe, sa faca diferenta clara.
tre sa fii un pic ferma pina se reobisnuieste, succes!

Mergi la inceput