Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Gata, am mufat fomista si am revenit de pe telefon...

Bytzza, eu o imbrac la fel ca ziua, acasa doar in body, pt ca oricum e cald, chiar daca merge AC non stop, iar cand suntem in deplasare, in functie de locatie, salopeta sau tot body.
Si Bianca se intoarce un pat si in stanfa si in dreapta, de-a latul, chiar si 180 de grade. E normal, stai linistita.

Roxana, eu nu ii dau deloc ceai, pentru ca nu se deshidrateaza de loc. In plus, LM de inceput contine apa si ii hidrateaza. Trebuie ceai/apa doar daca se deshidrateaza sau sunt pe LP.

Onutza, ma bucur ca Tudor e mai bine. Mai aveti putin si scapati de raceala. Cat despre scaderea in greutate, mai mult ca sigur e de la raceala. Pediatra mi-a spus ca atunci cand sunt bolnavi, scad in greutate. Asa am citit si in carti. Tu ar trebui sa faci cum simti, nu cum iti spunem noi, tu stii cel mai bine cat laptic ai si cat se satura Tudor, dar sfatul meu este sa nu te pripesti cu decizia.

Atat imi amintesc, mai citesc si revin. Pupici

Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Venim si noi la raport! Ati scris ceva..nu gluma!
Abia am reusit sa recuperez :) Noi suntem plecati in concediu.Am fugit din Buc din cauza caldurii si am stat la Campulung cateva zile si acum suntem la Geoagiu, langa Hunedoara. Am facut rezervare pt 6 zile - am luat un pachet cu SPA si bai termale si proceduri pt coloana. E chiar super! Credeam ca suntem singurii nebuni cu un pitic de 2 luni dupa noi..mai ales ca domnisorul isi arata personalitatea cand suntem in public, de regula la masa in restaurantul hotelului . Asta e..cand ma duc eu la proceduri sta sotul cu el si invers..

Am citit ce ati scris, dar neuronul meu cred ca nu vrea sa renunte la graviditate..deci nu mai retin cine/ce probleme avea..deci o sa scriu din experienta proprie cate ceva:
- pt secretia de la ochi am folosit cu succes Iridium Baby- servetele- dupa 3 zile totul a revenit la normal.
- legat de colici si alaptare..va spun sincer ca al meu e pe LP integral si cand il apuca durerea de burta si gazele....e jale..Azi a partzait tooata ziua! Deci..nu cred ca e lagat 100% de alimentatie.
- dupa vaccin nu a facut temperatura..dar i-am dat Eferalgan la 8 ore / 2 zile..la recomandarea pediatrului.
- LP la noi nu mareste intervalul dintre mese..bebe papa la 3 ore fix..( il poreclim elvetianul :))))) o singura masa e decalata noaptea la 4-5 ore.. Ajunsesem la 120 ml, insa cam dadea pe afara..asa ca stam la 100 ml si e ok asa..am scapat de jeturi
- in loc de Protectis pediatrul ne-a recomandat sa-l schimbam cu Bifido Baby- inca nu l-*am luat, dar va spun ce efecte are dupa ce o sa i-l dau.
- nici noi nu decalotam putzulica...la recomandarea a doi medici..

Anitta, sper ca acum operatia e ok..sa stii ca locul unde nu lasam sa se inchida s-a vindecat frumos acum..deci sa nu iti faci griji!
Andrule...te pup si stii ca ma gandesc la tine!

Virgi si Diana..sunteti eroinele mele..si cred ca fiecare dintre fetele de la odiseea noastra pot candida cu succes la titlul asta! Pt Ionelu un maaare pupic si sa nu-ti pese ce cred/zic altzii. Cu siguranta nu va merita acel barbat!

Alina_gabi pupici pt printesa!

Timit ca mergem la masa..

mami implinita de Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Da' stiu ca aveti un spor la povesti... No asa da!

Onutza, ai incercat sa bei ceai de lactatie si sa mai iei cate un Galafor? Mie mi se pare ca au rezultate bune, atata timp cat sunt linistita, dormita si mancata. Altfel, in perioada de stres, 6 Galaforuri pe zi si 2l de ceai nu fac cat niciun stimulent intr-o zi linistita si odihnita. Asta insa valabil la mine.

Gabiko, citisem undeva de notiunea de "clustered feedings". Adica seara cer sa manance mai mult si mai des, parca si-ar face o rezerva pentru noapte. Am experimentat si noi asa ceva, iar dupa ce manca de ma minunam unde mai intra, dormea dus si cate 6 ore. Altfel doarme cate trei, patru ori cinci, in functie de cat a mancat la culcare.

Elena, eu am observat ca atunci cand eu sunt constipata e si el. Cand eu am gaze are si el. Poate daca ajuti tranzitul tau se va regla si al lui.

Andra, Anitta, , sa stiti ca si mie mi-au lipsit discutiile cu voi. O sa incerc sa nu mai raman in urma, dar mereu e ceva de facut. Acum mama a fost in concediu trei saptamani si m-a ajutat enorm, am avut mai mult timp liber, insa asta e ultima saptamana.

Ionelu, eu il pun deja la 45 de grade pentru ca e tare interesat de ce se intampla in jur. Sta mai mult sprijinit decat in fund, nu cred ca il solicita prea tare si nu-l tin prea mult asa. Oricum, si noi uram caruciorul. Doar daca mergem cu super-viteza ori povestesc cu el non-stop sta in el. Ori eventual sa il adorm in brate si apoi sa il asez acolo, altfel nici pomeneala, decat daca e tare tare bine dispus sta putin, cam cat ar sta si pe pat singur.

Cryssa, nici eu nu prea simt miros de bebe, am crezut ca am o problema cu asta, ca inainte de el adulmecam toti pruncii cu nesat, mai ales pe la ceafa. Ma topeam. Insa taica-so se-mbata de miros cand il miroase in cap, iar o prietena mi-a zis "Ioi, ce bine miroase! Miroase a Dia!" . Deci, miros, insa suntem noi, cred, prea obisnuite cu mirosul.

Eu cred ca Mirciucului drag ii ies dintisorii. Isi roade pumnii si degetele cu nesat, baleste ca un caine, e marait din senin - ceva ce el nu era si chiar si mort de foame refuza sanul. Ia catva inghitituri si dupa 3-5 minute incepe sa planga la san. Mai ia doua inghitituri si intoarce capul si urla. Inca doua si tot asa. Mananca numai cat sa nu chiar moara de foame. Lapte vine garla, nu e aia problema. In plus, cand simte lapticul trage cu pofta dar imediat urla. Uneori trage si nu apuca nici sa inghita ca urla. Cand i-am bagat un degetel in gurita sa ii pipai gingiile nu l-a supt deloc, dar a inceput sa il roada intre gingii cu o poftaaa... N-am simtit ori vazut nimic suspect, insa... nu stiu ce altceva ar putea fi. Asta ne mai lipsea, sa mai refuze si putinul ce-l manca. M-am gandit ca daca si maine face la fel sa ma mulg si sa ii dau cu lingurita cateva zile, pana se face mai bine. Habar nu am cum ar trebui sa procedez daca chiar sunt dintii si chiar il doare cand suge. Am incercat acum de proba cateva lingurite, le mananca fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Albinuta , tare m-a emotionat spusa ta. Chiar prea bine nu stiu de ce merit titulatura asta, insa bine mi-a cazut. E drept ca sarcina n-a fost chiar fara peripetii, nici nasterea (poate ajung sa va povestesc si despre asta cat de curand, ca inca n-am apucat), insa chiar eroina nu ma simteam. Multumesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Diana, cand ii ies dintii e inflamata gingia si mai rosie. Pe de alta parte, M. a inceput sa zabaleasca si sa roada jucarii de la 4 luni, dar primii dinti au iesit la 9 luni. Cica e dureros si procesul inaintarii dintilor spre iesire, nu doar spartul gingiei.
Bytzza, geanta aia are multe promotionale, o sa va spun ce imi e util din ea. Continutul ei e pe prima pagina de site. Oricum, si promotionalele primite in spital, la nastere, mi-au folosit, mostrele de sudocrem, crema Hymalaia, si alele inca le mai am si le folosesc.
In sfarsit a adormit buburuza, ma retrag in garaj, sper ca macar pana la 4 sa dorm. Biata Asteropi, oare Raffaella tot asa de tarziu se culca sau si-o mai fi reglat somnul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Buna dimineata, azi dau eu cafeaua / laptele / ceaiul.

Noi ne-am trezit la 9.00 direct in crize, de foame, asa ca mancam acasa. O sa incerc totusi sa o scot macar jumatate de ora afara, pana nu se incalzeste de tot.
Raportam o noapte la fel, somn de la 11.30 la 9.00... Se apropie ziua cea mare si anume mutatea mea in camera mea. Mai am o noapte de dormit pe canapea la ea in camera, dar de maine gata.

Pupam mamicile si bebeii.

Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Neata!
Ionelu, daca doarme chiar asa de bine, pacat ar fi sa te chinui pe canapea cand poti dormi si mai bine la tine in camera.
La noi a plouat ieri si asta-noapte, s-a racorit bine, am dormit cu geamul rabatat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Diana ma bucur ca ai apatut chiar ma intrebam ce e cu tine.
Bytzza eu il culc pe bebe in body cu maneca scurta (ca ziua) si o pereche de pantalonasi pt ca nu sta invelit iar noi dormin cu AC toata noaptea. Bine ca nu bate direct in noi dar il gaseam cu piciorusele reci cand nu-i dadeam pantalonasii.
Andra superbe pozele de pe fb. Iar voi sunteti toti de revista! Imi pare rau sa aud ca tot nu iti este bine...multa putere iti doresc!
Onutza ma bucur ca Tudor este mai bine!
Anitta si la noi e la fel cand il doara burtica numai tzatza il linisteste adica fie ca ii este foame sau nu il muflez si se linisteste chiar daca nu suge decat cateva minute.
Cryssaamie chiar imi miroase a bebe!!!!
Intreba cineva de ceai. Eu i-am dat ceai de musetel atunci cand nu putea face cacutza. Am incercat si apa dar nu a vrut. Eu dupa mine apa mi se pare mai importanta decat ceaiul asa ca o sa mai incerc.
Am uitat sa va spun de numele lui bebe de alint. Tot Bianca a fost ceea care i l-a pus: BUBU. Toata ziua il alinta si ii spune:''Bubu meu frumos, ce te mai iubesc eu, imi vine sa te dragalesc toata ziua esti cel mai frumos bebelus''. M-a terminat de cap daca ar putea l-ar pupa mereu...se cam supera ca ii zic sa-l mai lase si pe el sa respire ca e cald dar pana la urma ii trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Fetelor dau o portie maaare de Zen. Nu ma intrebati de unde am facut rost ca nu stiu sa va zic.

Ieri dimineata am iesit la 7:30 la plimbare aici la mine in complex unde avem un parc ca o padure. Si nu era nimeni, si era racoare si cantau tot felul de pasarele, doar sunetele naturii erau. Si pruncul a adormit asa senin cu sunetele astea in jur si eu m-am plimbat asa linistita in tacere. Mi s-a parut de vis plimbarea asta si azi am repetat-o. Asa de bine imi face ca am zis ca nu mai ratez sa ies dimineata.
Ieri am notat orele la care a avut puiul mesele si somnul ca am zis sa vad daca are el vreun pattern cat de cat si poate n-am remarcat eu. Ieri am reusit ca mesele sa fie cam la 2 ore pe timpul zilei, n-a necesitat vreun efort, doar o data l-am amanat cu vreo jumate de ora. Si de 3 zile am reusit sa-l culcam in jur de 9-9:30 seara si prima trezire sa fie dupa vreo 5 ore, adica pe la 2. Trezirea finala pare sa fie 6:30, dar nu ma mai deranjeaza, tocmai avem timp sa ne pregatim sa iesim la 7:30 cu tati(care merge spre servici). Nu intentionez sa chinui copilul, vreau doar sa avem o oarecare rutina cu plimbarea si baia si somnul de noapte fara sa impun ore fixe ca oricum ar fi imposibil. Eu stiu ca bebelusii au nevoie de o anumita rutina ca sa se simta mai in siguranta.

Multumesc fetelor care mi-au amintit ca si bebicii cu LP sunt colicosi, si cei care mananca la 3 ore. Stresul meu despre asta are urmatoarea explicatie: nu am dovada clara ca ceea ce mananc sau programul de masa nu-l afecteaza pe copilul meu. Si chiar daca am decis de multe ori ca nu-l afecteaza, cand lui ii e rau si eu nu stiu de ce si ce sa-i fac nu pot sa nu ma gandesc ca poate e vina mea sau ca poate as fi putut face mai mult pentru el.

Onutza bine ca Tudorica e spre vindecare. Tu ai instincte foarte bune, am incredere ca stii ce sa faci ca sa ii fie bine. Cu laptele nici nu cred ca are rost sa mai discutam ca doar stii teoria bine, esti adepta LM, daca tu vezi ca nu mai e suficient probabil asa este. Nu cred ca poate sa te invinuiasca cineva.

Noaptea eu il imbrac intr-o salopeta, uneori cu maneca scurta, alteori cu maneca lunga. In principiu incerc ca hainele sa acoperere mainile si picioare pt ca el nu sta deloc invelit.

Eu vreau sa va spun ca sunt indragostita iremediabil de copilul meu. Parca de la o zi la alta il iubesc mai mult si imi e dor de el cand nu-l vad si nu-l simt. Aseara era cat pe ce sa-l aduc cu noi in pat pe chestia asta. Mi se pare cel mai frumos, mai dragalas, mai cuminte si mai curajos copil care ar putea sa existe. L-as pupa non-stop pe obrajorii aia bucalati ai lui. Si mie mi se pare ca miroase intr-un fel de ma zapaceste. Initial simteam doar mirosul de la cosmeticele lui sau de la hainute, dar mai e un miros, al lui anume dar nu pot sa-l descriu.

Sa aveti o zi linistita si racoroasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Revin ca vroiam sa mai zic ceva. Despre ceai. Eu ii mai dau ceai, mai mult il testez daca ii e sete cand mi se pare ca cere mancare prea repede. Stiu ca primul lapte e mai lichid, dar uneori eu nu mai apuc sa-i dau primele picaturi alea care arata ca si apa pentru ca imi curg aiurea. Si poate de-aia ii e sete. Al meu e tare sensibil la caldura si se deshidrateaza foarte repede si uneori ceaiul ne-a ajutat cand am iesit cu el seara la 8 si era incinsa atmosfera. Si apropo de curs sanii am observat in ultimul timp ca atunci cand se apropie momentul ca el sa ceara mancare simt cum vine laptele in sani. Asta uneori chiar inainte sa se trezeasca el si sa ceara. O fi telepatie?

Mergi la inceput