Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Aever , este puseu de crestre la 5-6 saptamni, si noi am patit o insa trece cu rabdare:)

Cat tine de baita, eu am intrebat special pediatrul daca sa i facem baita zilnic si raspunsul a fost categorit DA, in primul rand ca in Buc este extrem de cald si piticul transpira mai rau ca un om mare, dar si pt ca isi formeaza in ritual. Cristian are concert zilnic, fara exceptie, intre 7.30-8 seara pana la baita in jur de 9.30. \Fetelor orice i as face nu tace, pur si simplu plange si este nervos. Eh in momentul in care il dezbrac se linisteste instant si radem glumim, se joaca si de abia apoi il bagam in baita unde acum sta cam 20 min , apoi masaj si iar joaca . In jr de 10-10.30 ii dau sa pape si stie ca trebuie sa doarma, si doarme :).

Deci baita este sfanta la noi, dar daca o ratam o zi nu e capat de tara.

De regurgitat si piticul mai rgurgiteaza insa nu mereu, dar asata nu inseamna ca l zgaltai sau mai stiu eu ce.

Eva , da avem voie la electrostimulare si impachetari cu portocala. Am intrebat 2 pediatra cu privire la alaptare dar si ginecoloaga pt ca eu am cezariana. Eu nu am mai facut electro pana acum si nu ma declar fan, este p senzatie ciudata, insa incet incet se vad rezultatele :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

help ma lamureste si pe mine cineva cum e cu vaccinurile? va rog mult
am o schema de la sanador:
primele 24 ore HepB, 2-7 zile BCG,
2 luni DTPa-VPI-HepB-Hib, Rota, PVC,
4 luni DTPa-VPI-Hib, Rota, PVC,
6 luni DTPa-VPI-HepB-Hib, PVC,
12 luni RRO, Varicelic,
14 luni DTPa-VPI-Hib, PVC,
36 luni RRO, Varicelic,
4 ani DTPa
9 ani VPI
14 ani dT
24 ani dT

sau:
primele 24 ore antihepatitaB, 2-7 zile antituberculoza,
2 luni antidifterie/antitetanos/antituse convulsiva, antipoliomelita, antihaemophilus influenzaeB antihepatitaB
4 luni antidifterie/antitetanos/antituse convulsiva, antipoliomelita, antihaemophilus influenzaeB
6 luni antidifterie/antitetanos/antituse convulsiva, antipoliomelita, antihaemophilus influenzaeB antihepatitaB
13-15 luni antidifterie/antitetanos/antituse convulsiva, antipoliomelita, antihaemophilus influenzaeB, antirujeola, antirubeola, antiioreion
4 ani antidifterie/antitetanos/antituse convulsiva
7 ani antirujeola, antirubeola, antiioreion
9 ani antipoliomelita
14 ani antidifterie/antitetanos
24 ani si apoi din 10 in 10 ani antidifterie/antitetanos

mi se par asa multe

mami Anca de Rares Mihai (12.06.2012)
fotografii Rares http://fotosivideo.blogspot.ro/2012/07/sleepy.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

poti sa adaugi si rotavirus pe lista, care e doar recomandat, nu ca celalalte sunt obligatorii.
unele (si eu) au ales sa spatieze vaccinurile, la 3 luni, de ex, nu e nimic, la 5 iar nimic. poti sa faci unul de la 2 luni la 3 luni, de ex. ar fi bine sa vorbesti cu pediatrul vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Anca , eu in continuare sunt intr o ceata cu ele de nici nu stiu ce sa fac.

Eu i am facut asa: in spital ce se face ca habar nu am, apoi la 2 luni \infarix \hexa. La 4 luni infarix hexa iar, si prevenar cu rotavirus. Atat stiu momentan. Oricum in afara de ce este oblig eu nu ii fac in plus decat Prevenar 13 si ma mai gandesc la rotavirus. Poate il fac titusi la 6 luni 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Cautand despre puseul asta de crestere am gasit pe net o informatie: saptamana aceasta este Saptamana Internationala a Alaptatului. Nu stiu daca a mai postat cineva aici informatia, nu-mi amintesc sa fi citit. Am gasit un articolas vi-l postez si voua aici( http://www.clicksanatate.ro/Saptamana-internationala-a-alaptarii_0_7155.html ) si daca dati un search pe internet sigur gasiti multe lucruri interesante pe tema asta. Asa ca fetelor, sa curga laptele!!!

Eu am o problema cu alaptatul in public, acum 2 zile am dat o fuga in Cora si pur si simplu n-am avut curaj sa alaptez acolo desi nu era aglomerat cand am fost eu deci n-ar fi fost chiar asa multa lume sa ma vada(sau sa comenteze). Insa ma stiu destul de sensibila la comentarii si sigur daca ar fi zis cineva ceva m-as fi stresat si gandit la chestia aia mult timp. Chiar daca stiu ca e dreptul copilului sa manance si al meu sa-i ofer ceea ce-i trebuie.

Cat despre subiectele astea cu alaptatul si cu sfaturile "binevoitoare" vreau sa va spun ca eu m-am cam saturat de cei care bine intentionati imi recomanda sa introduc lapte praf. Noroc ca asa in timp am capatat mai mare incredere in ceea ce priveste productia mea de lapte si copilul meu, chiar daca nu pot spune ca am incredere totala. Insa ma surprinde usurinta cu care cei din jur ma trimit spre laptele praf. Daca spun ca cel mic plange si nu stiu de ce sau ce sa-i fac, imediat cineva se gaseste sa spuna ca sigur inseamna ca nu-i ajunge laptele si de-aia plange. Sau daca spun ca e mai lipicios si simte nevoia sa stea in brate, lipit de pieptul meu, iar as putea sa incerc cu ceva lapte praf ca poate nu se satura. Daca are colici, poate totusi nu am lapte bun sau suficient. Uneori imi pare ca cei din jur cauta un motiv ca sa ma convinga sa ii dau lapte praf. Poate pentru ca e o solutie mai "igienica", mai "moderna", mai putin "perversa" ca doar nu suntem vaci sa alaptam sau sa nastem natural. Imi vine sa arunc cu ceva dupa ei. Cum am zis, noroc ca eu stiu ca lapte am, slava Domnului, ramane si dupa ce suge el(nu mult, cu siguranta dar ramane) si el suge serios, nu se incurca, dovada ca a si crescut foarte frumos.
E firesc sa ne mai vina in minte intrebarile "oare am suficient lapte?" sau "oare se satura?" dar eu cred ca fiecare dintre noi ne simtim din ce in ce mai increzatoare ca natura regleaza totul ca sa fie cat mai bine, ca doar au mai fost si pana acum pusee de crestere si a fost bine.
Acum cine n-a putut din diverse motive, asta e, sunt situatii in care nu se poate. Sau poate a fost un start mai greu sau gresit sau binevoitorii din jur au fost mai convingatori. Nu e nimeni de blamat pentru asta, laptele praf este bun in lipsa celui matern, copiii crescuti cu lapte praf tot mari se fac si ei, si isteti si frumosi, ca si cei alaptati natural. Si pe langa lapte mai conteaza multe alte chestii, care sunt chiar mai importante, cum ar fi iubirea, atentia, timpul acordat jocului, educatia si evident alimentatia de dupa diversificare.
Au fost mici discutii pe facebook despre alaptare si m-am gandit un pic la asta. Sunt persoane care spun ca e cel mai frumos sentiment atunci cand alaptezi si sunt persoane care considera asta un chin si chiar o umilire. Pentru mine e ceva natural, nici nu mi se pare ca ma chinui nici nu ma excit(sunt si persoane care cred ca te poti excita din asta...) Nu e vreun sentiment inaltator, e pur si simplu firesc. Si poate din firescul ala vine toata frumusetea. La inceput alaptatul era singurul moment cand eram amandoi(si eu si copilul) linistiti. In rest mai plangea, eu ma agitam ingrozitor sa-i fie bine, dar cand alaptam el era multumit si eu eram impacata ca in sfarsit este linistit si multumit si are fix ce-i trebuie. Si acum imi place cand il vad asa de senin si multumit, plus ca am impresia ca se simte in siguranta in momentele alea asa de total ca pur si simplu nu conteaza ce se intampla in jurul lui. Cand suge la san ar putea sa se porneasca si al treilea razboi mondial in jurul lui ca s-ar simti la fel de in siguranta. Poate mi se pare mie, poate imi imaginez, faptul ca eu il percep atat de impacat ma face si pe mine fericita.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

ioana, cred ca Rota din schema vine de la Rotarix.. dar eu nu stiu unde e infarix-ul din schema asta... din ce am citit acest infarix ar fi si pt antipoliomelita ceea ce ma face sa gandeasc ca poate inarix-ul este in chema trecut ca un set de vaccinuri: DTPa-VPI-HepB-Hib...presupun...inca nu am gasit pe net ce contine infarix-ul...

mami Anca de Rares Mihai (12.06.2012)
fotografii Rares http://fotosivideo.blogspot.ro/2012/07/sleepy.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Andreea eu cea mai mare problema cu alaptatul o am seara cand am lapte mai putin si plange puiul, dar chiar si asa, il linistesc si il adorm. Totusi ma gandesc ca poate plange ca e obosit de peste zi pentru ca suge minim 80 ml si doarme apoi cate 3-4 ore, daca i-ar fi foame s-ar trezi muult mai repede.
Anca uite citat din prospectul lui Infanrix hexa:
"Infanrix hexa este indicat pentru vaccinare primar#259; #351;i de rapel a sugarilor, împotriva difteriei, tetanosului,tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei #351;i a bolii determinate de Haemophilus influenzae tip b."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Am revenit!

Am fost la dr, uterul s-a cicatrizat frumos, operatia arata bine.
Dr mi-a facut chiar complimente ca nu mai am burtica deloc, nici n-ai zice ca am nascut.
I-am dus o poza in rama cu Boom la 3 luni, si i-a placut ff tare. A pus-o la loc de cinste printre celelalte minuni ale ei.

Vestile mai putin bune sunt ca ovarele mele au tot aspect micropolichistic, si dr mi-a dat anticonceptionale Diane35.
Nu stiu ce sa fac, am o parere ff proasta despre anticonceptionale, dar pe de alta parte imi e frica sa nu ma dereglez iar. Offffff!

Anitta mersi pt link, am mai citit ceva ceva...sper sa trecem cu bine de etapa asta. I-am marit intervalul intre mese la 4 ore, dar tot cam asa face.
Incerc sa nu ma mai impacientez, dar e greu raaau!

Tzuky nu stiu cum am sarit peste replica aia cu "zguhuitul" sau cum i-ai zis. Nu-si avea locul aici, sincer.
Eu nu cred ca vreuna dintre noi este capabila de asa ceva. Sa-si tranteasca copilul in pat dupa ce mananca sau sa-l "expedieze la orizontala".
Din cat am ajuns eu sa le cunosc pe mamicile noastre, e exclus asa ceva!
Tu esti o norocoasa ca Stefan nu regurgiteaza, dar fii obiectiva si gandeste-te ca nu toti puii sunt ca al tau.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Bravo, Ellyshor! Inseamna ca nu mai ai deloc kilograme in plus.
Acum am tot atat cat aveam cand m-am casatorit (si eram cu peste 5 kilograme fata de cum sunt normal). Dar cred ca erau distribuite altfel, ca acum majoritatea sunt la burta si pe solduri de nu prea ma incap pantalonii/blugii. Ba chiar radeam cu sotul, ca am avut o rochie pe care am purtat-o f mult insarcinata fiind si acum la fel, ca acopera tot ce trebuie. Ma stie lumea numai intr-o rochie:)))) As vrea sa si slabesc si sa mentin si laptele - daca fac foamea (eu asa slabesc cel mai repede), slabesc, dar scade productia de lapte, asa ca m-am impacat cu ideea pentru o perioada. Ba chiar mi-am luat si o pereche de pantaloni ca peste o saptamana incep munca:(
Cred ca mesajul lui Tzuky a sunat dur, dar nu cred ca asta a fost intentia. Poate si ea ca si mine raporteaza lucrurile la ce se intampla copilului personal. Dar toti copiii sunt diferiti, fiecare cu particularitatile lui. Asta e ceea ce il individualizeaza si nu cred ca putem generaliza. Ma rog, am deviat, eu sunt mai expeditiva asa.

Mirunica a avut ieri o zi mai plangacioasa, asa tare m-a obosit, incat aseara cand i-am pregatit pranzul sotului pentru munca am uitat sa il pun in frigider si am si uitat sa pun cafea in espresor, lool. Era tare nedumerit azi:))))) Azi doarme printesa:)))


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Elly si eu am ovare micropolichistice de cand ma stiu si am luat Diane . insa nu le recomand. Nu m am ingrasat insa mi a fost rau la ficat de la ele. Sunt puternice si sa stii ca nici chistuletee nu mi au trecut desi am luat apoape 1 an. In afara faptului ca imi venea mentra ceas nu au facut nimic, cum le am oprit gata si cu mentra:)))). Ideea e ca mie toti medicii imi spuenam ca nu voi putea avea copii, eh in 2 luni de incercari si cu un tratament de Duphaston din ziua 14 pana in ziua 25 si Metformin s a intamplat minunea. Asa ca chill nu i de speriat.

Mergi la inceput