Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 14
Ellyshor spune:
Eva, nu are absolut nicio legatura laptele branzit cu calitatea laptelui tau.
Asa e ca il regurgiteaza la cel putin o jum de ora dupa ce a papat? Adica nu atunci imediat imediat.
Este branzit pt ca e laptic digerat.
Boom e pe LP, cum bine stii, si regurgiteaza destul de rar, atunci cand se agita mult.
Daca trece mai mult de jum de ora dupa ce a papat, scoate lapte branzit.
Daca regurgiteaza imediat dupa masa...e laptic laptic.
Stai linistita, lapticul tau e ff bun si Dorian a luat excelent in greutate.
Legat de cojite, si Boom are mai ales in mijlocul capului si frunte.
Sunt perfect normale. Stiu ca si Lucas, puiul lui Virgi, a avut.
Stai cuminte si nu te mai agita. Sfatul meu e sa asculti ce spune mami tau si sa faci ca tine.
Eu asa fac.
Poooop dulce!
Ionelu sper ca deja te simti mai bine! Pooooooooop!
Andra superbe pozele de la botez.
Bine ca ti-ai facut fetita, ca Robin e leit tati.
Pupaceli!
Revin mai tz, ca acum culc maimutzelul!
BelissimaEva spune:
Andra, imi pare ca ai un tonus mult mai bun. Sper ca te simti mult mai bine acum
Ionelu, tare rau imi pare ca nu te simti bine si ca a trebuit sa treci singura prin starea de rau! Cand vine mami , spune-i sa iti prepare niste orez, un ceai de menta si incearca sa te hidratezi bine bine. Multa sanatate iti doresc si multi multi pupici
Cryssa, probioticele de la BioGaia sunt Protectis pe care multe dintre noi le dam bebeilor si intradevar sunt f bune . Eu sunt extrem de multumita de ele .. puiul meu face kk de 3-4 ori pe zi linistit
Elena, si eu cred ca daca tu ai un tranzit mai lenes, se transmite si puiului si poate ar trebui sa incerci sa mananci mai multe fructe, legume , supe, ciorbe si sa vezi cum este si bebster
Eu folosesc perna de alaptat cu ffff mare succes.Nici nu stiu ce as fi facut fara ea dar eu o folosesc numai ziua pentru ca noaptea il pun langa mine si il mufez culcat pe pat.
Aever, mare dreptate ai si sunt de aceeasi parere ..mi se pare o scuza cam slabuta cand se spune ca i s-a dat lapte praf sau suzeta in maternitate si nu mai putem scapa de ele
Joanna, este permisa electrostimularea cat alaptam? As vrea si eu...
BelissimaEva spune:
Ellyshor, asa e, regurgiteaza f rar doar cand se agita, se joaca si dupa ce a mancat f mult si da, la vreo 30mins dupa ce a mancat . Iti multumesc mult mult de tot pentru raspuns pt ca o luasem razna deja. Asa bine este cand snt decat eu cu sotul si incercam sa vedem totul f firesc si normal si sa nu se panicam din orice maruntis pentru ca , cum vine o alta parere ne bulverseaza cu totul. Am ajuns sa ma bucur ca nu am soacra si ca mama se limiteaza sa vina doar cate 1-2 zile din joi in pashte ..pfffff
CRYSSAaa spune:
Si la mine da afara lapte branzit, daca se agita la mai mult timp dupa masa. Rar, dar se intampla. Imediat dupa masa da afara lapte normal. Asta se intampla mai des
E exact cum a explicat Ellyshor.
Offf..si eu era sa ma intorc la unele chestii, fiind semanat samburele de indoiala de la mama sau a soacra.
De ex. mama si soacra-mea sunt innebunite sa imbrace copilul, dupa ele ar trebui sa ii dau palton :))). Sotul zice sa il dezbrac, dupa el ar trebui sa stea in chiloti. Cu ambele exagerez nitel..nici chiar palton sau chiloti dar intelegeti ce vreau sa spun, ca e mare discrepanta.Si nici unul nu a studiat problema, doar vorbesc aiurea, si tu te gandesti: oare cum e bine?.
E greu cand nici tu nu stii exact cum e ok, e normal sa ai dubii.
Dar, sunt chestii vechi, babesti, nedovedite medical iar noi trebuie sa ne tinem ferme pe pozitii!
gyan spune:
Off,mai,fetelor,aever,BelissimaEva,ce mai dati voi cu pietre si nu stiti realitatea!Credeti ca eu nu as fi vrut sa-l alaptez doar la sin si sa am lapte sa pun si in frigider?Nici n-aveti idee cit am suferit si am plins din cauza asta.
Elena,n-am primit rezultatul,ma gindesc ca o fi de bine daca nu au sunat?mai astept,excese inca nu fac oricum iar cind mai verific uneori e ok.Bb e bine,avea 4700 in prima luna,acum sa vedem la 2 luni.A avut hipoglicemie la nastere,tu stii ce probleme am avut si mi-a fost cam teama sa-l tin nemincat,lapte nu prea e insa ala care e sper sa mai tina un pic.
Andra,nu ti-au aparut vergeturi cind ai luat 40 kg?Ai zis ca si fetitei tale ii placea in brate,problema mai mare la noi e ca el doarme numai daca e in brate,deci toata ziua numai pe mine ca nu pot nici sa maninc sau sa ma duc pina la baie.Ce sa mai zic,asa l-a tinut mama mea primele 6 sapt si acum dezvata-l daca mai poti.Incercam zilnic,putin cite putin,o sa-i treaca.
elena_gd spune:
Gyan te-am intrebat de greutatea lui bb pt ca stiu ca la noi cu intoleranta la glucoza e greu cu ei...eu am avut noroc ca nu a avut hipoglicemie, dar trebuie sa am grija sa ia in greutate normal... nici sa-l tin flamand, dar nici sa ii dau in exces ca sa i se regleze secretia de insulina pentru ca si ei, ca si noi, sunt predispusi la diabet.
Si al meu la o luna avea tot 4700, sa vedem cat o sa aiba peste o saptamana la 2 luni.
BelissimaEva spune:
Gyan, pui, intentia mea nu a fost sa te supar sau sa dau cu pietre cum zici tu dar daca nu a fost laptic de la inceput si nici pe parcurs nu a venit.. asta este o cu totul alta poveste!
Hai ia de la mine un pupic dulce
Ma plangeam mai devreme ca cere san din ora in ora.. vad ca s-a imbunatatit situatia. Ultimele 2 mese au fost la 2.5 si 3 ore si sanii au devenit din nou mai grei, semn ca isi face efect ceaiul
Porumbita spune:
de la odiseea de iulie august va deranjez din nou
mai e vreuna din voi careia nu i s-a inchis cezariana?
ca vad ca nu da nici un semn sa se inchida cei 1.5 cm care nu au facut inca aderenta (sunt chiar pe centru)
supureaza putin si de durut nu doare/ustura
dau cu betadina/baneocin pudra si tin leocoplast de hartie acolo
insa nu se inchide...
dc aveti ceva tipsuri sunt binevenite ca duminica fac 3 sapt si ar cam fi cazul sa se inchida si cezariana asta
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelu Dragelor, va salutam si noi pe ziua de azi, asa cu jumatate de gura. O sa va explic mai jos de ce... Am sa incep cu lucrurile bune, dupa care trecem la cele mai putin placute. Azi noapte a fost a doua cand am dormit la mine in camera, iar puiul meu la ea in patut, 9 ore, de la 11.00 la 8.00... Si vreau sa ma laud cu faptul ca am un copil cuminte cuminte, o bomboana care ma intelege pe nevorbite. Si acum sa trecem la partea mai putin placuta... Am mancat aseara in parc o inghetata la cornet, de la Betty Ice, mai mancasem acum cateva zile si totul a fost ok. La vreo ora dupa ce am mancat-o, cand am ajuns acasa, m-au apucat niste frisoane si o durere de musculatura... Nu exista o particica a corpului care sa nu ma doara. Abia i-am facut baie, am alaptat-o si am pus-o in pat unde a adormit instant. Eu am luat un nurofen raceala si gripa si m-am bagat In pat, crezand ca m-a tras curentul, sau ca a fost inghetata prea rece... Fetelor, am avut o noapte horror cu febra 39, ba transpiram si ma schimbam, ba frisoane de nu ma puteam tine pe picioare. Am facut si indigestie, deci cam pica teoria cu inghetata sau curentul. Mama nu este in Bucuresti, deci am fost singura singurica. Dimineata aveam 38.5 si simtomele usor imbunatatite, dar tot nu ma simteam deloc bine, asa ca am sunat la linia de urgenta a RM si am chemat un medic la domiciliu, mai ales ca aveam impresia ca si pitica are febra (nu avea). A venit doctorul, m-a verificat pe toate partile, iar concluzia a fost enterocolita de la inghetata. Mi-a pus o perfuzie, pentru ca eram foarte deshidratata si mi-a scris o reteta cu ce trebuie sa mai iau si mi-a recomandat sa incerc sa dorm cateva ore. Asa, cum va spuneam, am o minunatie de copil, cel mai cuminte copil... Dupa ce ca azi noapte nu s-a trezit in timp ce eu umblam bezmetica prin casa dupa diverse, azi dimineata a papat repede, a venit nenea doctorul si 40 de minute cat a stat, pitica a fost in balansoar si a stat foarte cuminte, dupa care am luat-o cu mine in pat si a dormit langa mine de la 11.00 la 3.00, in conditiile in care era nemancata de la 8.00, iar ea in timpul zilei nu depaseste 5-5.30 ore intre mese. Acum mananca, eu tot nu mi-am revenit, dar diseara vine mama si o sa ma ajute cu ea. Nu am apucat sa citesc ultimele pagini, dar recuperez si revin. Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012) |
Buna dimineata ,
Imi cer scuze ca deranjez , sunt de la odiseea de piersicute , am o rugaminte daca imi poti spune ce tratament ti-a dat doctorul , te rog .
Acum 2 zile am facut si eu indigestie si tot de la inghetata , si a trebuit sa intrerup alaptatul , mi s-a spus ca daca am febra numai am voie sa alaptez .
Multumesc mult
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
ionelu spune:
Buna dimineata, mult mai buna decat cea de ieri...multumesc mult fetelor pentru gandurile bune, azi ma simt muuult mai bine, dupa ce azi noapte iar am facut febra si am transpirat de m-am schimbat de 5 ori. Pitica nu se abate de la programul ei, a dormit de la 11.30 la 8.30
Laura, in primul rand este o mare prostie ca ti-a intrezis sa alaptezi daca ai febra. Eu pe langa perfuzia pe care mi-a pus-o ieri dimineata ca sa ma hidrateze, mi-a zis sa iau nurofen pentru febra, smecta ca sa imi regleze scaunul si pentru inflamatia din gat sirop din muguri de pin/brad, cu propolis si tantum verde. Si sa beau cat mai multe lichide: compot, ceai, apa, supa...Multa sanatate iti doresc!
Inca nu am reusit sa citesc tot din spate, poate imi iese azi si revin. Pupici
Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)