Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

asparagus, stai linistita ca si aici, de cateva zile e cald de mori: 28 de grade si 25 in casa. Azi am fost cu piticul si la 10.30 deja era f cald pt el si era incins.

Ref. de gimnastica.
Eu vreau sedinte de 1 ora, ca sa am timp intre alaptari.
Asa sunt 10 sedinte a 1 ora si sunt vreo 5 posibilitati. Eu aleg lunea, de la 18.00-19.00, la Spitalul Achdorf, unde am si nascut pt ca e cel mai aproape de mine.
Ar fi super sa mergem impreuna! Daca mergi te astept si mergem. Azi suna soacra-mea sa vad daca e nevoie sa ne inscriem si cand incepe grupul de lunea la Achdorf. te tin la curent.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Cryssa, super, imi convine perfect. Tine-ma la curent!
Da, acum e cald, dar cica se fac 20 de grade cand ajung eu acasa :))


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Fetelor, are cineva timp/chef sa vina maine dimi 10-11 la Ferma Animalelor din Pantelimon? Pana acum suntem Andra si cu mine. Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirina5 spune:

multumesc Elena...Sa dea DD sa fie bine! Deja a avut 2 contractii de 100...sa vina sotul meu de la serviciu si merg si eu la ea...


Si aici e cald...dar eu ies cu pitica afara la 8...pana pe la 12-13...apoi mergem acasa si mai iesim seara pe la 7.

Elena, si eu tinut regim in primele 3 luni, acum mananc pepene, rosii, ardei si nu mai este constipata..azi a facut deja de 3 ori.

Cu alaptatul, si eu alaptez in pat, cu ea langa mine...e mai usor asa.

Cu invatatul in brate...sabry are momente in care vrea sa o iau in brate...dar eu, nu altcineva.De cand i-am pus caruselul la patut, nu prea mai vine ariciul acolo...incearca si tu...poate ii va placea.

Eu nu prea mai am pofta de mancare...mananc doar ca sa nu stau flamanda...lapte am f mult...mai pot alapta inca un bebe mancacios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Elena nu ma mai stresez si pentru zaharul ala ca si asa ma stresez de prea multe lucruri. Oricum ceai nu-i dau mult si nu-i dau in fiecare zi. Ceaiul e rezervat de obicei pentru plimbari ca back-up in caz ca il apuca setea si nu prea am unde/cum alapta sau in caz ca vreau sa-i mai aman urmatoarea masa(destul de rare cazurile). Asa ca pentru o gura-doua de ceai cand si cand nu-mi fac griji si pentru putin zahar.


Anca(2liniute) mi-ai amintit de alaptatul culcat. La noi vad ca nu functioneaza. Azi l-am alaptat asa si cand l-am ridicat apoi totusi sa ragaie(pentru ca nici unul dintre noi nu dormea si am zis ca oricum mai bine sa ne trezim de tot) a vomat o gramada pe mine. M-a umplut pe spate de lapte si niciodata pana acum n-a mai facut asa. Culcat l-am alaptat foarte foarte rar si mai mult prin primele zile.

Mirina felicitari pentru progresele Sabrinutei! Ai fetita mare de-acum, deja tine singura jucariile. Noi mai avem mult ca al meu e printre mezinii Odiseei.

Felicitari tuturor pentru progresele bebeilor si cele care considerati ca nu au greutatea optima amintiti-va ca si in sarcina ei cresteau in salturi, uneori cresteau mai mult, alteori mai putin. Daca bebe e sanatos si fericit si nu plange de foame cand termina de supt e totul ok.

Nu mai stiu cine zicea aici ca n-a reusit sa alapteze pentru ca bebe a fost invatat din spital cu biberonul. Eu am facut cezariana in spital de stat unde bebelusii stau la sectia de neonatologie(Elias). Asta inseamna ca pana am putut eu sa ma ridic n-am putut nici sa-mi vad copilul, cu atat mai putin sa-l alaptez si au fost cam 18 ore, apoi aveam ore de alaptat din 3 in 3 ore cand ii luam sa-i punem la san si credeti-ma ca erau abia hraniti cu lapte praf, deci toti erau satui si somnorosi de stateam cu ei in brate si ne uitam la ei ca nici nu reuseam sa-i trezim vreun pic sa ii punem la san. Mie laptele mi-a venit cam in a 4-a sau a 5-a zi de la nastere, pana atunci era ceva colostru. Si pana la urma si eu am reusit sa alaptez, cu toate ca evident copilul meu fusese obisnuit cu biberonul din maternitate. Imi pare rau ca acum dupa atata timp mai spuneti lucrurile astea cand toata lumea aici a incurajat si a dat sfaturi bune tocmai ca toate sa putem sau macar sa incercam sa alaptam. Fara fetele de aici poate n-as fi reusit, dar am furat sfaturi de la ele si curaj si incredere si pana la urma a fost bine. N-as vrea sa supar pe nimeni, sunt si situatii cand nu se poate alapta, cand nu e lapte suficient sau mai stiu eu ce, dar asta ca nu s-a putut pentru ca s-a obisnuit copilul cu laptele praf sau biberonul in 2 zile de spital nu mi se pare plauzibila. Sa nu zic mai rau.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Dragelor, va salutam si noi pe ziua de azi, asa cu jumatate de gura. O sa va explic mai jos de ce... Am sa incep cu lucrurile bune, dupa care trecem la cele mai putin placute.

Azi noapte a fost a doua cand am dormit la mine in camera, iar puiul meu la ea in patut, 9 ore, de la 11.00 la 8.00... Si vreau sa ma laud cu faptul ca am un copil cuminte cuminte, o bomboana care ma intelege pe nevorbite.
Si acum sa trecem la partea mai putin placuta... Am mancat aseara in parc o inghetata la cornet, de la Betty Ice, mai mancasem acum cateva zile si totul a fost ok. La vreo ora dupa ce am mancat-o, cand am ajuns acasa, m-au apucat niste frisoane si o durere de musculatura... Nu exista o particica a corpului care sa nu ma doara. Abia i-am facut baie, am alaptat-o si am pus-o in pat unde a adormit instant. Eu am luat un nurofen raceala si gripa si m-am bagat In pat, crezand ca m-a tras curentul, sau ca a fost inghetata prea rece... Fetelor, am avut o noapte horror cu febra 39, ba transpiram si ma schimbam, ba frisoane de nu ma puteam tine pe picioare. Am facut si indigestie, deci cam pica teoria cu inghetata sau curentul. Mama nu este in Bucuresti, deci am fost singura singurica. Dimineata aveam 38.5 si simtomele usor imbunatatite, dar tot nu ma simteam deloc bine, asa ca am sunat la linia de urgenta a RM si am chemat un medic la domiciliu, mai ales ca aveam impresia ca si pitica are febra (nu avea). A venit doctorul, m-a verificat pe toate partile, iar concluzia a fost enterocolita de la inghetata. Mi-a pus o perfuzie, pentru ca eram foarte deshidratata si mi-a scris o reteta cu ce trebuie sa mai iau si mi-a recomandat sa incerc sa dorm cateva ore.
Asa, cum va spuneam, am o minunatie de copil, cel mai cuminte copil... Dupa ce ca azi noapte nu s-a trezit in timp ce eu umblam bezmetica prin casa dupa diverse, azi dimineata a papat repede, a venit nenea doctorul si 40 de minute cat a stat, pitica a fost in balansoar si a stat foarte cuminte, dupa care am luat-o cu mine in pat si a dormit langa mine de la 11.00 la 3.00, in conditiile in care era nemancata de la 8.00, iar ea in timpul zilei nu depaseste 5-5.30 ore intre mese. Acum mananca, eu tot nu mi-am revenit, dar diseara vine mama si o sa ma ajute cu ea.

Nu am apucat sa citesc ultimele pagini, dar recuperez si revin.

Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Ionelu sa te faci bine repede.
Eu de cand am nascut nu am mai mancat nimic prin oras de frica sa nu iau ceva si sa nu pot sa-l alaptez pe bebe sau sa am grija lui. Cu toate ca mama nu mai e aici sa ne gateasca fac si imposibilul sa fac de mancare si tare as mai lua cate ceva deja preparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Ionelu multa sanatate iti doresc! Sa te faci repede bine ca e nevoie de tine! Chiar ca ti-a dat Dumnezeu o bomboana de copil ca sa mai aline din dureri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Ionelu, multa sanatate!
Aever..sustin partea cu alptatul si cu ce ai scris despre Elias..si mie lapticul mi-a venit greu si bb s-a mufat din prima desi papase 6 zile numai Humana.
Andra, cum te mai simti?

Virgi, Anitta unde umblati fetelor?



mami implinita de Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Buna fete dragi,
Am lipsit cateva zile dar zic eu motivat pentru ca am avut-o pe mama la noi si cu toate ca ar fi trebuit sa fiu mai lejera cu programul, nu am fost ca mai mult am stat dupa ea sa o fac sa se simta bine
Ba mai mult m-am dat peste cap cu tot "programul" si rutina pe care reusisesm sa ne-o facem cat de cat ..
Am si eu cateva nelamuriri si intrebari pe care sper sa reusesc sa le rezolv aici ca altfel cred ca o iau razna
1: eu nu i-am dat deloc ceai puiului pana acum dar de 3 zile isi musca pumnii si plange asa de tare si trebuie sa il pun la san din ora in ora pe timpul zilei ( noroc ca noaptea prima tura de somn este de 5 ore pe burtica apoi se trezeste iar din ora in ora)de am capiat deja . Pe langa asta se pare ca productia mea de lapte a cam scazut ori nu mai facem fata cu cererea lui .. sa fie cumva un puseu de crestere?
Am inceput sa beau iar ceai de lactatie(nu am mai baut din maternitate) si sper sa se regleze cat mai repede
2: fontanela puiului nu este trasa dar a facut un fel de cojita si nu se duce in nici un fel. Am incercat sa spalam bine, sa clatim , sa il pieptanam cu periuta cu par natural dar mai mult de atit nu stiu ce pot face. Imi e sa nu fie de la deshidratare. Voi ce ziceti ca ar trebui sa fac?
3: Cat a fost mama aici , 2 zile , puiul a scos de vreo 3 ori laptic, nu mult 1-2ml dar branzit. Si bineinteles ca a inceput mama cu babismele ei , sa imi verific laptele nush cum pe flacara , ca nu e bine sa fie branzit , ca daca nu mai e bun laptele si va trebui sa ma cam gandesc la lapte praf bla bla
Si bineinteles ca m-a dat de tot peste cap , ieri am si plans
Pana acum bebe nu a regurgitat de prea multe ori (decat atunci cand a mancat ff mult ca si acum,regurgiteaza cam la 30 mins dupa ce mananca) dar nu imi aduc aminte sa fi fost altfel decat branzit si totusi el a luat ff bine in greutate, 2500gr in 2 luni si 10cm .
Cat despre kg pierdute, am pornit in sarcina de la 60kg , am luat 20 , am dat 17kg jos in 2 luni si acum parca am ramas intepenita cu 3kg in plus.. nu slabesc nici un gram, nicicum

Mergi la inceput