Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Mirina, eu am evitat orice comentariu legat de diversificare si de primii pasi ai Sabrinei pentru ca stiu ca si tu, ca si noi restul care suntem la primul bebelus nu suntem prea experimentate si ne luam dupa medici, dar din pacate, nu toti medicii sunt cu adevarat profesionisti, asta o spun din experientele proprii cu investigatii si diagnostice total eronate si una dintre dovezile clare este minunea mica ce o tin astazi in brate.
Despre diversificare Organizatia Mondiala a Sanatatii recomnda alaptarea exclusiva pana la 6 luni, de preferat cu LM, altfel cu LP.
Despre exercitiile de facut cu bb pe mine m-a invatat medicul ortoped cand am fost la ecografia de sold si mi-a dat si o hartie pe care scrie cum sa-l tin cu poze, dar e in poloneza si ma uit la ea si ea la mine.
Eu una tin la fiecare dintre voi si recunosc ca fur idei de aici f des.
Alina la mine in ultima vreme a facut numai cu termometrul.
Deea se gasesc supozitoare cu glicerina pentru copii sub 6 ani care contin 1g substanta activa in loc de 2g cat au cele pt adulti. Si din cel pt copii la bebelusii nostri se pune un sfert, cum spunea Alina. Problema e ca dau dependenta.
Eu i-am dat ieri ceai si o sa continui, din pacate ieri i-am dat Baby Drink ca nu stiam sa prepar celalalt ceai. Plusul lui este ca are lemn dulce dar contine zahar, cel de la Hipp are doar glucoza. Cand vine sora sotului la botez ii fac o ditamai lista de medicamente si ceaiuri pt bebe ca aici nu gasesc mare lucru.
De ce va este frica de vaccinul Rotarix? Mie doctorita aici mi-a spus ca cel cu efecte adverse mai pronuntate e Prevenar 13, despre Rotarix nu mi-a spus ca ar trebui sa ma astept la vreun efect advers.
mai voiam sa spun ceva...dar bb vrea in brate.
pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana_nt spune:

Buna seara
Abia am reusit sa va citesc.De 3 zile am ramas fara ajutor,a plecat mama, si e destul de greu pt ca vrea numai in brate.Mai nou nici nu mai doarme ziua decat de vreo 2 ori cate 15-20 min. E destul de greu dar sper sa o scoatem la capat.macar stam destul de bine laa capitolul colici care nu ne-au chinuit atat de rau pana acum.Am avut cateva crize dar l-am calmat destul de repede.

Deea,spuneai ca aveti botez pe 8 sept? Stiam ca e sarbatoare si nu se fac.
Aever ce fel de ceai ii dai?

Trimit ca plange puiutul.

Roxana, mami fericita de Robert Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Fetelor am si eu o intrebare. Vineri ajungem la Bucuresti si ma intrebam daca stiti pe unde gasim marturii pentru botez. Am auzit de Doraly sau Dragonul rosu dar nu stiu sigur. voi de unde ati luat?
Mirina stai linistita ca dupa parerea mea tu esti cea mai buna mamica pentru puiul tau!!!Daca imi amintesc eu bine tu esti si foarte tanara si sunt convinsa ca tot ceea ce ai facut a fost spre binele puiului tau!
Elena eu ceaiul instant care il am (Humana) il prepar asa: la 100 ml apa se pune o lingurita cu varf de granule. Asa scrie pe el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

elena, m-ai facut sa rad cu pliantul/hartia la care "ma uit la ea si ea la mine". Cam asa sunt si eu cu tote pliantele, revistele primite din spital :))) Si am o groaza. E bine ca au si poze :)))
M-am chinuit sa inteleg ce e cu orele de gimnastica oferite de casa de sanatate. Am inteles ca imi au grija de bebe pe timpul orei de gimnastica, ceea ce e super! De sapt viitoare intentionez sa ma duc si eu.

Nici pe pliantul nostru cu vaccine nu scrie ca Rotarix are efecte adverse(e in germana, asa ca l-am pus pe sot la citit tot auzind aici ca va e frica de el ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

sa raportam si despre bebe:
Ieri am ajuns la doctor cu el.
Dupa aproape 2 zile de plans, printre care si isteric de nu mai stiam ce sa ii fac, ieri horacaia pe nas, parca era infundat si nu putea respira. Si se auzea si din plamani (asa credem noi).
"Impulsionata" si de soacra-mea, care vine zilnic pe la noi ca sa mai stea cu bebe am mers la dr., sa nu cumva sa fie racit.
De unde... el facea asa pt ca plansese prea mult si cica de la agitatie si stres.
L-a cantarit si concluzia a fost ca A LUAT CAM MULT: 2 kg la 1,5 luni ale lui. Si cica si prea multa mancare poate sa ii dea dureri de burtica.
Mi-a dat alte picaturi: BiGaia, sunt probiotice (15euro), pt digestie, flora si tranzit si mi-a spus sa introduc ceai.
Seara tot ii dau si Sab Simplex care e pt gaze, diferit de BiGaia.
Zis si facut...de azi am inceput si nu imi vine sa cred cat a fost de cuminte. Ca niciodata: a dormit aproape toata ziua, a facut parturi dar fara chin. Iar acum doarme de la 20.00
Sa vedem la noapte, sper sa nu fac noapte alba :))
Poate a fost doar o coincidenta, a mai avut el zile bune, da asa bune niciodata. Sa vedem cum se prezinta si maine...
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Off mai fetelor, nu stiu ce sa ma mai fac cu copilul asta al meu. S-a dat peste cap dupa vaccinurile astea. Doarme 10 minute, apoi incepe sa se agite si da din maini si din picioare ca la maraton. Mai rau este ca se zgarie rau pe fata si isi baga mainile direct in ochi. Mi-e teama sa ma culc ptr ca am adunat oboseala si de la noaptea trecuta cand l-am pazit de febra si mi-e teama ca nu-l aud ca el nu plange. Asta e, inca o noapte alba de paza.

Legat de data botezului, m-am uitat pe calendar si nu e nici o cruce. E Sf. Marie mica. Preotul de la biserica nu a zis nimic cand am facut programarea. Sper sa nu fie vreo problema, ca am pus-o, pe romaneste zic.

Anca imi plac pozele facute de sotul tau si imi place si oferta . Te rog sa vorbesti cu el sa-mi faca un pret si ptr video.

CRYSSAaa mie nu mi se pare alarmant ca a luat 2 kg in 1.5 luni. Si al meu a luat 3 kg in 2 luni, deci tot pe aici ne invartim si noi si chiar a fost laudat de dr. Tu alaptezi sau esti pe lp, ca nu mai retin?

Mergi la inceput

Hop si eu in valea plangerii la 1 noaptea, eu de vreo saptamana nu prea reusesc sa-l alaptez bine pt ca a inceput sa fie prea greuuuu si sta numai arcuit si inghite o gramada de aer iar la regurgitat nu vrea sa stea deloc. A#537;a ca voiam sa va intreb daca voi folosi#539;i vreo perna sau ceva ca eu una ma lupt cu el cat il alaptez si din cauza asta nu cred ca suge suficient.
Deea starea de spirit schimbata poate sa o aiba si o saptamana dupa vaccin, a#537;a mi-a spus mie dr.
Cryssa si eu i-am dat Protectis si de atunci a-a schimbat consistenta scaunului si e constipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Elena si tu liliac?
Eu alaptez numai intinsa si da, mi-a spus dr ca trebuie pusa o pernuta sub spate si cap ca altfel poate sa faca chiar otita.
Sper sa nu tina starea asta chiar o saptamana ca imi iau campii. Am observat ca de la oboseala a scazut si productia de lapte, ori raman fara lapte ca suge el prea des

Mergi la inceput

Eu sunt Liliac in fiecare noapte pana adoarme iar dupa ce papa.
Cu lapticul la mine se cunoaste imediat daca nu dorm, pap sau beau suficient, iar daca bb suge mai des tot asa mi se pare ca nu e destul si se vede la cantar si la el ca ma urla imediat daca nu curge laptele cu viteza. Doamne ajuta sa ajungem cu lapticul matern exclusiv pana la 6 luni.
Andra abia ce am visat ca ne plimbam cu bicicletele la bunica mea la tara, tu erai cu Amana:))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Neatza dragelor, dar ati vb nu gluma ca ma chinui de la 6 sa recuperez:))).
Bun , sa va povestesc putin despre noi.:D
De luni dupa masa sunt in Cta la parintii mei unde este fff bine pt ca am si eu putin
Ajutor. Cristian s a acomodat repde si incepe sa i recunoasca pe ai mei si sa le rada sa i impresioneze iar ei sunt topiti cand ganfureste a tipat el:)). Doamne cat imi este de drag. Acum spre exemplu m a trezit la 6 sa pape apoi gata spmnul. L am imbract si ferchezit si hai afara in curte la joa a, ce vb mai ca a adormit piticul iAr eu stau si pazesc carutul acum:))).

De marti incerc sa i fac program de masa la 3.5 -4 ore ca incepuse sa vomite mult. Eh nu a fost asa greu precum ma asteptam chiar papa si la 4.5 ore cateodata insa ii dau din ora in ora ceai de fenicul de la hipp sAu humana, care imi pica in mana, cam 100 ml pe zi.

Eu ma duc la electrostimulare si sper din suflet sa mai scap de burtica, oricum sunt din ce in ce mai multumita de mine. Am in continuare vreo7 kg in plus ins sunt increzatoare ca daca am dat jos 29 in 3luni mai dau 7 macar in alte 3 luni.

Cam atat despre noi, revin si cu un alt post de raspunsuri.

Pupici

Mergi la inceput