Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 12
Raspunsuri - Pagina 6
dana_cp spune:
Va multumesc mult pt rapsunsuri
Chito, bafta cu masajul/exercitii
Dara, sunt perfect de acord cu tine cu soarele, vroiam sa stiu ce faceti si voi. Mi-a zis azi pediatra (ca am facut si noi Rotarixul pan' la urma) ca anul asta oricum e belea cu explozii solare, ca se incheie ciclul de 11ani naspa. De la anul avem unda verde (bine, nu lasam bebeii in amiaza mare). Oricum, mi-a zis ca daca vreau mare, numai dupa 15 septembrie, in cel mai rau caz dupa 1 sept. Si mi-a mai zis sa-l plimb dimineata pt ultraviolete - insa mie mi-e somn la ora aia si sforai
Da, e destul de mare piscinuta si incap bebeii cu colacele. Eu am doar unul, il stii. Pai sa stabilim cu toatele cand e cel mai bine..
Imi pare rau de kilele puse, dar oricum nu te jelesc ca ai o vointa de fier si stiu ca te faci piesa cand iti pui mintea
Eu oglinda am d'aia de tetiera, dar n-o gasesc pe net sa trimit link. Oricum, daca n-as avea tetiera eu as lega-o/coase-o cumva de spatar. Oglinda retrovizoare am inclinat-o doar putin sa-l vad pe Gaza, dar vad si in spate, cel putin o banda. Insa oricum eu ma uit mai mult in oglinzile laterale, ca asa m-am invatat, zici ca-s tirista
Monna, ce mi-ar placea si mie sa ne vedem
Te admir ca ai inceput sa alergi.. se simte ceva la lapte? Cantitate..? Iti pui bustiera stramta sa nu "alerge" si sanii?
Sovi, bineinteles ca era si pt voi invitatia.. as spune mai ales pt voi Imi pare rau ca nu te vad pe tine si puradei, sunteti dementiali - si aporpos de kile tu chiar arati fantastic, am vazut si eu poze pe FB (si te-am cerut, by the way).
Da, o s-o pun in living sa nu stea la soare. Ce daca se face umezeala, eu de cand am ramas insarcinata mi-am luat la revedere de la casa mea frumoasa.. sunt pregatita sufleteste pt orice, de la umezeala/apa pe covor, pana la scris cu marker pe pereti.. Sunt zen :)
F tare poza! Sa inteleg ca a trecut si Ana la sentimente mai bune... brava!
Ronina, sanatate, mami!
Tala, clar ca il astept si pe David. Nu uita ca-s in galeria lui!
Marci, ce tare e Oliver cu plimbatul Biancai! Doamne, abia astept si eu bebe 2 cand va aud pe voi!
Aredwynn, distractie placuta in excursie!
buburuza1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_cp Iti pui bustiera stramta sa nu "alerge" si sanii? Mami de Vlad aka Gaza din 19 Martie 2012 |
stii ca mi-am si imaginat!
Tala si Sovi, o citez pe Dana... v-am cerut si eu pe FB
buburuza1979 spune:
nu ma felicitati inca pt dintisor ca nu e nici unul! a avut vedenii doctora!
de azi dimi de pe la 4 a inceput sa se incinga matza mea. a ajuns la 38,3! mai shed bland putin si daca o ia la galop in sus bag eferalganu'!
megbeng spune:
oglinda posterioara: http://www. bebelusultau .ro/detalii.php?cod=SK31
din aia gen broscuta am luat acum 5 ani, la matei, tot de la bebelusultau.ro .da e buna sa se distreze copilul, nu prea il vezi bine in ea.
m-au topit pozele lui sovi
anca, drum bun! mai, ce curajosi sunteti!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
J.D. spune:
Marci, i/am pus lapte lui Finn in cana cu cioc si nu a baut lapte 3 zile. sotul i/a dat biberonul inapoi. A zis ca mai bine bea din biberon pana la 5 ani decat sa renunte la lapte. Asa ca nu ma mai stressez. Se va ocupa sotul de o eventuala dezvatare, sau sotia lui Finn, dupa caz.
Dara, se prinde de tetiera, dar cred ca o poti prinde cu niste ace de siguranta din alea speciale pt bebe cu siguranta. sau sa.l capsezi.
Anca, in Praga sunt foarte multe restaurante dar nu multe sunt bune. De cele mai multe ori in centru servirea este extrem de proasta si preturile uriase. La pranz puteti manca meniul din restaurant pt 3-4 euro. uite aici niste restaurante preferate de noi - child friendly - cu mancare gustoasa dar care in afara de meniul de pranz sunt cam scumpe - 30-50 euro pt noi doi si Finn cu bauturi.
NOI - restaurant thailandez - http://www.noirestaurant.cz/en/thai-menu/
The PIND - cel mai bun restaurant indian din Praga, e la doi pasi de casa noastra din fericire - http://www.thepind.cz/menuPage.php
Pho Vietnam Tuan&Lan - cel mai bun restaurant vietnamez din Praga - website/ul nu e gata, adresa Anglicka 15, Praga 2 - langa metro Namesti Miru - nu stiu daca e child friendly, nu am fost acolo inca, noi luam mancare pt acasa de la cel de langa casa noastra care nu are mese si scaune.
KOLKOVNA - mancare ceheasca buna http://www.kolkovna.cz/index.php?flash=1
deocamdata nu mai am idei de rstaurante dar il intreb pe dave diseara.
De vizitat ar fi John Lennon wall vis a vis de ambasada franceza - l/au cam stricat cu porcarii dar tot merita. Intre Kampa si ambasada franceza este un mic pod cu lacate. Dancing house, gradina zoologica este superba, o plimbare cu vaporasul pe Vltava, Vysehrad, Petrin Hill, turnul televiziunii, DOX - centru de design...cam atat deocamdata.
J.D. spune:
Vroiam sa intreb ceva - exploziile astea solare afecteaza numai daca mergi la mare? In alte parti nu te afecteaza? Dar pe cei care locuiesc la malul marii? Vreau sa inteleg de ce nu e ok la mare. Aici nu se pun interdictii. Protejat bebe cu hainute, umbrele, etc fara creme pana la 6 luni si asta e.
Lady_X spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J.D. Vroiam sa intreb ceva - exploziile astea solare afecteaza numai daca mergi la mare? In alte parti nu te afecteaza? Dar pe cei care locuiesc la malul marii? Vreau sa inteleg de ce nu e ok la mare. Aici nu se pun interdictii. Protejat bebe cu hainute, umbrele, etc fara creme pana la 6 luni si asta e. Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012 |
Eu din cate am inteles nu e problema dc mergi la mare, ci sa nu stea la soare. Numai eu n-as bate atata drum dc nu as putea sa il tin si la soare putin. Si de soare trebuie protejati oriunde, nu doar la mare. De ce trebuie protejati asa primul an, n-am inteles, dar nici nu-mi bat capul.
Mami de Adrian, 31.03.2012
aredwynn spune:
Joana, merci! Am salvat mesajul tau. Ma uit acum si pe site-uri sa caut adresele. Meniul asta de praanz cum e? E ceva fix la pret fix? Cred ca asa ceva vom cauta, ca nu vrem sa cheltuim prea mult pe mancare. 3-4 euro ar fi super ok. Vroiam sa te mai intreb de parcari, daca gasim ceva mai ieftin, chit ca nu e in centru, suntem caliti cu mersul pe jos, deci nu conteaza daca e mai departe. Ca nici cazarea nu va fi in centru si oricum, scopul nostru e sa ne plimbam cat mai mult, sa vedem cat mai multe, nu doar centrul.
Anca, mamica Nataliei
monna3 spune:
La multe lunite Adrian!
Dana imi pun bustiera si nu "alearga" sanii . N-am observat schimbari in productia de lapte
Bubu cum mai sunteti? Ati scapat de temperatura?
Si aici e la fel cu soarele, am intrebat pediatra si mi-a spus ca pana la 6 luni sa evitam cremele pt ca au destule chimicale care inca nu vrem sa ajunga pe pielea lui.
pupici
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
sovietica spune:
Ce dragute sunteti! multumesc pentru aprecieri!
Mona, cel putin comparativ cu mine, faci muuult sport :) -bafta cu cele 16 kile, e de munca, dar merita. Multumesc de complimente! parca vad ca mai faci 2, si apoi vii sa ma cauti cu bata, ca in pozele mele se vedea mai frumos :)))
Iti dai seama, ca nu ii pozez cand se cearta, sau varsa castronul cu mancare :D
Aredwinn, Ana are fix 18 kile, si sasa 14 jumate! sper macar Iustin sa fie mai echilibrat. Ce tablou frumos ai descris, sa iti fie gura aurita! Deci zici ca ana va fi mai soacra ca mine cu fomeile lui iustin :D
Marci, sa nu o lasi tu pe Bianca la o tura in camion cu fratioru ntz ntz ntz :) nu-i nimic, ii vei lasa mai incolo la disco.
Lady-x, nu hranitul si spalatul mi se par grele, ca nu mi-e greu sa gatesc putin mai mult, daca tot ma apuc sa o fac pt unul. si la spalat la fel, daca tot pun apa in cada, nu mi-e greu sa ii arunc pe amandoi acolo si sa ii spal. ba il pun si pe iustin in cadita langa vana, sa rezolv 3 dintr-o lovitura. tzac-pac!
ce e greu uneori e gestionarea relatiilor dintre ei, dar o consider o investitie. cred ca cel mai tare e cand incep sa strang dupa ei. hainele in special, ca la jucarii ii mai conving sa si le duca singuri. dar hainele!! omg, aduna, sorteaza, spala, scoate, intinde, aduna, sorteaza iar, impatureste, eventual re-evaluez care cui i-a ramas mic sau a ajuns extrasezon. hainiada asta pt 5 insi e... multa. si o masina mai mare de am avea sa incapa toti cu scaune speciale, ar fi bine.
Scaunul de masa... eu am avut unul imprumutat, dar nu l-am putut folosi, ca nu era reglabil pe inaltime. era prea sus, chiar si pt mine, si mi se parea incomod sa stau atat cu mana in sus. oricum, in primele luni hraneam copilul tinut in brate la mine, ca asa ii opream cel mai bine s anu imi dea peste lingurita.
Dana eu nu sunt activa pe fb, atat cat am pus vo 3 poze cu iustin de la botez, si odata pe an de craciun, pun poza noua de profil cu toti puradeii :)
de aceea nu imi bat capul sa imi dau seama cine ma cere (mai ales daca nnu stiu cine e cu numele ala), ca mai mult amagesc oamenii! dar, daca intr-o zi va veti muta cuibusorul de nebunii pe fb, va trebui sa ma scarpin putin in cap sa vad cine sunteti din listoi :)
Bubu am explicat mai sus. voi avea nevoie de asistenta in ziua in care voi da accepturi :)
JD, alte lactate nu mananca? Eu am renuntat bucuroasa la lapte dulce, ca atata iaurt de capra si branzica manca, incat ne-am putut lipsi. Mai ales ca luase un avant la lapte, ajunsese la 1 litru pe zi (sasa, la 2 ani+), pe atunci nu stiam ca e de la paraziti (alta poveste lunga).