Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 12

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lady_X spune:

dara pare mai logic 5 luni jumate , dar ma gandeam sa nu-mi scape mie iar ceva, ca pusul pe burtica sa-si ridice capusorul l-am cam ratat, si greu a fost cand la 3 luni m-am trezit si eu ca ar fi bine sa-l pun si asa.

strumfy bine ca ati scapat si voi de febra. Tusea are vreo legatura cu vaccinul sau e altceva?

chito dc sunt ceva exercitii ce le poti explica/arata si eu sunt interesata.

ronina da, asa mult doarme inca. Seara am reusit sa-i mut ora de culcare mai tarziu, ca el adormea de la 7. Si acum imi doarme de la 9-10-11, depinde cum il 'chinuim' noi cu baita. Se mai trezeste pe la 5-6 pt o masa, si apoi la 9-10. Si de aici incepe programul de zi, in care mananca, sta in leagan sa i se aseze timp in care 'povestim' ii arat jucarele samd, apoi masaj, exercitii, apoi pe salteluta de activitati, sta treaz maxim 2 ore, dar il ia somnul si dupa o ora - o ora jumate uneori. Il vad ca incepe sa scanceasca (zic eu ca se cere in patut) sau imi casca. Atunci il pun in patut, si depinde cat e de obosit, uneori adoarme instant, alteori ma mai duc sa-i dau suzeta de cateva ori. Mananca la fix 4 ore (parca are ceas in fund) si se cam repeta faza asta la fiecare masa. Seara mai plecam si noi in oras la plimbare sau cumparaturi, unde evident nu prea adoarme decat reprize scurte cand e foarte obosit, si dupa urmeaza scandal ca e prea obosit ca nu si-a facut somnul. Mai iese si el din program, dc are vreun gaz nescos sau il doare burtica. Dc nu imi doarme dupa alea 2 ore clar are ceva.
Am intrebat si medicul de somnul lui, si mi-a raspuns ca trebuie sa doarma acum minim 11 ore pe zi, la cat de mult nu e limita inca.

Super fain cum iti gangureste mititica, abia astept si eu sa ajunga la ma-ma

tala mersi, am fost ieri pana la noriel, si nu aveau de plus. Ma orientez eu spre altceva.

marci Ce incurajator suna: "Iti recomand multa rabdare" Fiecare bebe le are pe ale lui,stiu, trebuie doar sa ma prind cum sa il iau ca sa fie bine de ambele parti. Pediatrul zicea ca mai incolo, sa il iau usurel cu toate si sa ii explic dinainte, dc vreau de ex. sa merg la strand, sa ii explic cu o zi inainte, ca mergem la apa, ca ne dezbracam, si tot ce se va intampla. Inca nu m-am prins cum sa fac sa-l obisnuiesc sa stea si afara..

Mami de Adrian, 31.03.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Ronina, Happy

Niko, si eu am apelat la dr. Musetescu de cateva ori, imi place ca stie sa ma indrume ce sa cumpar de la Wala sau Weleda, remedii dinastea general valabile. Totusi, recunosc ca daca eram in locul tau pe o problema dinasta mai grava, apelam la alt homeopat, care pune mai mutle intrebari pana sa gineasca ce remediu ii trebuie.

Lady-x, nici nu stiu sigur cat sunt de reglabile pe inaltime in general, totusi daca ar fi sa imi iau un scaun, l-as lua incat sa nu trebuiasca sa ridic mana f sus daca as sta pe scaun.
Cu scosul afara, orice invat are si un dezvat in general, dar na, acum depinde cat e de capos copilul, ca la unele chestii nu merita traumatizat. Mie mi s-a parut ca cele mai bune dezvaturi au avut loc in deplasare (concedii, etc), unde este totul nou, si dupa o zi-doua de nedumerire/frichineala, au luat totul de bun, si intarcarea, si dormitul in alte conditii...

Buburuza, de mutle ori copro iese curata si daca are, trebuie repetat de 3 ori in 3 zile consecutive, si sa cuprinda macar o zi la luna plina, ca atunci au nunti mari balaurii :)) -si la luna noua.
Eu lui sasa ii dau preventiv deja, cand il "miros" ca iar s-au inmultit prea mult.
Dr Musetescu vine si acasa daca e adusa/dusa cu masina (nu taxi) -asta pt clientii mai nouti, pe care nu ii stie de f mult timp cel putin. Sau primeste acasa. Noi preferam sa mergem, chiar daca nu are cabinet acolo, are doar scule de ascultat, verificat urechi, gat, etc.
Sau luni si marti (parca) pe candiano, la cabinet, cu programare. dar daca e urgenta, nu pre gasesti imediat acolo.

Dara, se zice ca avem cu totii paraziti, oricum, si ca sunt buni la casa omului, ca ne tine imunitatea alerta parca. or so...
la unii totusi, gasesc teren manos, si se inmultesc prea mult. Iridologul cica trebuie stimulata imunitatea.
Cum e cu nivelatorul?

ce harnice sunteti... sunt la pag 10 si nu apuc sa termin.
pup, revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

tot citesc pe la voi.. Alexia mea nu vrea sa stea pe burta si nu isi ridica capul mai deloc. ea in loc sa se sprijine pe antebrate.. ea intinde mainile pe langa corp.. desi eu o asez bine de prima data.. in rest.. face detoate. da din maini, picioare, se agita continuu, isi tine capul foarte bine de pe la 2 luni si jumatate.. dar... nu ii place ei pe burta. credeti sa fie o problema?
aaa inca ceva. eu daca o pun in picioare.. ea nu are tendinta sa paseasca. e normal?
de intors.. se intoarca numai pe parti. pe burta nu. am pus lucrul asta pe seama faptului ca ei nu ii place pe burta.. si din cauza asta nu s-ar intoarce. voi ce parere aveti? m-au apucat.. ingrijorarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Happy nu cred ca-i cazul sa te ingrijorezi. Totusi e bine sa o pui tu pe burtica pt ca sa-si mai tonifice muschii. Statul pe burta e f bun si pt coloana. Ma rog, eu vorbesc care cred ca o pun 5 minute la 3 zile. Matilda s-a rasucit pe burtica de 3 sau 4 ori doar. La inceput din greseala, tot facandu-se covrig si acum vad ca se straduieste sa faca treaba asta. Ca sa inceapa sa-i placa stai langa ea tot asa si va jucati pt ca la inceput si Matilda tipa ca nu-i place.
Ieri dupa o noua zi de nesomn in timpul zilei (si din cauza de musafiri) a adormit fata la 7. Am scos-o afara in carut pt aer si racoare, acoperit ca intotdeauna cu plasa si totusi a patruns o ganganie ceva care a ciupit-o in 7 locuri. Am dat-o cu mixtura, stiti de altceva?
In plus, s-a trezit la 1 si a supt pana la 2, apoi la 3 si a avut chef de vorba pana la 6 Imi venea sa-mpusc luna. Noroc, maaaare noroc, ca-i asa de dulce ca altfel plangeam. Dimineata cred ca a facut ochi pe la 9, ca si David, si au fost atat de draguti incat sa sporovaiasca unul cu altul si asa am mai cucait si eu 30-40 de minute
Monna felicitari pt tipacios Asa facea Matida azi noapte pe la 3 - am insfacat-o si am fugit la parter sa nu mi-l trezeasca si pe David ca numa' de petrecere in pijama n-aveam pofta.
Lady imi pare rau ca n-ai mai gasit. Uite www.amazon.co.uk/Tolo-0019287950007-Moo-the-Chiming/dp/B0006JKVL8/ref=sr_1_93?s=kids&ie=UTF8&qid=1343901294&sr=1-93" target="_blank">aicijucarioare interesante tot de la tolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

haa... nu esti singura care nu a dormit azi noapte. dupa ce noaptea trecuta a dormit asa cum v-am zis.. apoi ieri a dormit mai toata ziua.. azi dimi s-a trezit pisica mea la 4, a mancat.. si s-a pus pe chiuit.. pana la 8.30 (intre timp.. a mai mancat o data ). eram zombie... ma rugam de ea sa doarma.
nu stiu ce sa zic de ciupituri.. poate e ok numai ce i-ai dat.. pup Matilda sa nu fie suparata ca a atacat-o gangania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

La multe lunite Toma, Emma, Mirunica si Vlad!
Tala multumesc sorry pt trezeala de la 1.
Happy nu cred ca trebuie sa-ti faci griji cu intorsul pe burta. Asa cum zicea si Tala incearca s-o pui in fiecare zi si se va ridica ea. Asa facea Andi, se mofturea cand il puneam pe burtica si se ridica dar nu statea mai mult de 10 sec. Acum se intoarce singurel, se ridica si incepe sa vb .
Sovi stii cumva daca balaurii astia se transmit de la mama? Eu am avut cand eram micuta si stiu ca m-am cam chinuit cu ei

Ma fetelor ce fericite sunteti voi ca va dorm piticii pana la 9-10, al meu a dormit o singura data pana la 8 si atunci era super obosit. In rest se trezeste pe la 6.30-7 si mai adoarme abia pe la 8 dar numai pt max 30 min . Si totusi ora lui de somn e in jur de 22.30, daca il culc mai repede pot sa-mi iau adio de la somn de la 5.30

pupici

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Monna: aceeasi chestie si la noi, parca incepe sa saliveze cand ne vede pe noi mancand, si vad ca incepe sa-i si dispara reflexul de scos cu limba, f bine ia acum homeopatele. Deci ea pare sa fie cat de cat pregatita, dar eu parca inca totusi nu-s Oh ce nasol cu nedormitul dimineata, eu is rea de somn, mi-e greu si la 8 sa ma trezesc si la fel ca Dana nu-s in stare sa ies la plimbare la ora aia.
Amy: daca vorbesti de rotarix dupa vaccinul de 4 luni atunci deja e cam tarzior. Rotarix-ul se face in 2 doze, ambele inainte ca bebe sa implineasca 6 luni, iar vaccinurile nu se fac mai apropiate de 1 luna intre ele. Poate te ajuta informatia sa te planifici cat de cat.
Magddalena: la voi se da fluor dinainte sa apara vreun dintisor?
JD: cred ca sunt bebei care la 5 luni au peste 70 cm si atunci e clar ca nu mai incap in cam niciun fel de landou.
Lady_X: wow, papa la 4h, e lux pt mine noi de ieri suntem in puseu, deci papam cam la 2h, uneori si mai repede. Noroc ca noaptea doarme, azi noapte cu tot cu luna plina ea a dormit si eu colindam sa beau apa
Sovi: ce bine ca ne mai zici, retinusem de undeva ca nu e prea precisa copro si trebuie repetata dar nu stiam smecheria cu luna plina.
Happy: nici Bianca nu sta pe burta, desi eu incerc cate 1 min la fiecare masaj, dar vesnic la tipete ajungem. La fel ca Alexia, in loc sa se sustina in maini si le duce lateral si apoi se enerveaza ca abia isi tine capul cu greu. Am niste prieteni cu fetita mai mare cu 3 luni jumate si mi-au zis ca la fel nu ii placea pe burta, dar au mai insistat si la un moment dat s-a prins cum sa stea si a acceptat pozitia, iar acum chiar ii place. Astept si eu momentul ala. Chestia cu pasitul, pe la o luna stiam eu ca se verifica reflexul asta, poate in timp dispare. Bianca inca mai are reflexul totusi. Conteaza si cum o asezi, eu o duc usor cu corpul mai in fata ca sa aibe pozitie de inaintare si atunci paseste. Iar de intors pe burta doar de vreo 2 ori s-a intors Bianca pe burta si a tipat ca din gura de sarpe apoi sa o intorc De putut poate deci dar nu-i place si tot de aia banui si eu ca nu se mai intoarce. Eu zic sa nu-ti faci griji.
Tala: eu de cand cu patania cu tantarii de la ai mei am luat de la chicco un baton cu ceva solutie 0+ de dat pe muscaturi. Ai mai apucat sa dormi azi?

Eu m-am linistit cu adormitul sau mai bine zis m-am dat batuta. Adormim la san si cu asta basta. Din pacate chestia asta ne va cam reduce iesirile ca mai nou nu adoarme nici in carucior nici macar cand e rupta, asa ca nu ne mai putem plimba cand e nedormita ca iese scandal. Am vazut azi o poza cu un copil auto-intarcat, de cativa anisori, care adormise lungit langa mama lui, cu mana pe tzatzica. Deci ca si cum ar mai papa de la san dar fara partea cu papatul. Ce sa zic, pana mai creste si pricepe treaba cu adormitul e si asta o solutie seara, cu somnul de pranz e mai nasol cand incep serviciul, dar de asta exista educatoare la gradi, ca s-o invete sa adoarma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

salut!
ziceti de intorsul pe burta..a mea fiica cred ca numai pe burta ar sta, aseara a adormit si eu eram in bucatarie pe cand m-am dus sa vad ce face ea era pe burta si se sprijinea pe cap, era adormita, pun acusi o poza pe picasa, dar nu va pot explica spaima pe care am tras-o , ma gandeam ca se ineaca....
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!
Cami tot tuseste... sper sa treaca curand ca imi e asa mila de ea cand o apuca tusea..
Nici Cami nu sta pe burta... cum o pun se uita in stanga, dreapta si apoi incepe sa scanceasca, iar daca nu o iau in brate se pune pe urlat puternic. Cred ca faza cu nestatul pe burta e ca sa imi arate cat de diferita e ea de Andra...care era super incantata cand o puneam pe burtica.
Tala nasoala noapte.
Monna doarme fara trezire pana la 7?
Nush ce mai aveam de zis...pupici la toti strengarii si mamicile lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Happy, lui Finn nu i/a placut sa stea pe burta. cum il puneam cum incepea sa urle. Cred ca din cauza asta s.a intors de pe spate pe burta abia la 10 luni. tot atunci a inceput sa mearga in 4 labe. pana atunci mai mult se misca tavalindu/se pe jos. Pediatra mi/a zis ca nu are probleme motorii, asa e el. Nu trebuie sa te ingrijorezi, mai ales ca Alexia e micuta inca.

Mergi la inceput