37 de lei/copil pt. gratuitati medicale
Raspunsuri - Pagina 8
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
oana, din ce am inteles eu din linkul pus de Selene, este ca la cei care au venituri sub 1500 de lei, acei bani se vor lua din alocatia copilului, cea de 42 de lei. BAZAR UMANITAR |
nu cred ,nu ar fi normal sa faca asta..e discriminare ,e dreptul copilului indiferent cat castiga parintii
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
oanap85 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ela_04
|
si fara sa stai internata sau o foaie de zi ceva..?
imnterb ca sa vad daca in alte orase merge altfel sistemul:)
ela_04 spune:
Nu Oana. nu aveau de ce sa ma interneze...
inainte de revelion cu o seara am chemat salvarea...
Tipa de pe salvare a vrut sa-i ia personal febra si sa-i puna un novocalmin desi eu ii dadusem unul cu o ora inainte si i-am luat si febra in fata ei.
Avea 40 dar radea si fugea nestingherit prin casa...
Nu avea rosu in gat, nu muci, nu alergii...nimic. Doar febra! In continuu 3 sapt sau 4...
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Corina, dar de ce nu te duci la un medic sa ii spui ca vrei sa intri in sala de operatie ca sa te asiguri ca face totul bine? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
exagerezi putin, nu despre asta vorbeam eu.
XIO spune:
citat din mesajul lui oanap85
da ,si asa e normal..insa mai normal ar fi ca sa existe mai multi medici si la urgente sau macar sa se uite cineva ,tot de specialitate medicala ,ca doar de asta mergi la urgente ,e vorba de un prim ajutor Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
ii platesti tu pe medicii aia care sa stea se se uite doar asa, de control?
Cand ajungi la rgente te duci la camera de urgente si te prezinti la cine este acolo. Persoana care este acolo, adica asistenta sociala sau asistenta sau medic, comunica medicului fiecare cu ce problema este si pacientii sunt vazuti in functie de gravitatea cazului.
Asa este peste tot.pt tine o amigdalita este grava, dar poate altii au probleme acute si intra inaintea ta, ca sunt mai grave.
Ela, daca exista un singur medic de garda care este la o urgenta si vine un pacient care poate sa moara daca nu este echilibrat rapid, vine anestezia.Sau in astfel de cazuri el este adus cu ambulanta si este echilibrat pe ambulanta.Asistentele pot sa ofere primul ajutor, sau mai este un medic pe sectie in unele cazuri.
Eu la ginecologie eram in garda si de 8 ori pe luna, gratis, evident, fara zi libera dupa, stateam 6 persoane in garda si unul singur era platit.Mai trebuia sa imi cumpar si mancare. Ti se pare normal?
ela_04 spune:
Nu Xio chiar nu mi se pare normal.
Dar zau daca mai stiu ce e normal la noi in tara.
In unele state e simplu... platesti asigurari de te ustura dar sti pt ce...
la noi platesti cat nu se cunoaste si primesti tot cam atat...
si totusi ma gandesc ca sunt multi care daca se schimba sistemul medical vor muri cu zile...
szivarvany spune:
citat din mesajul lui alex_andra
oana, din ce am inteles eu din linkul pus de Selene, este ca la cei care au venituri sub 1500 de lei, acei bani se vor lua din alocatia copilului, cea de 42 de lei. BAZAR UMANITAR |
ahaaa, deci clar acei 37 de lei se iau intr-un fel sau altul.
minunat ramane alocatia de 5 lei
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Monica70 Alex
oanap85 spune:
citat din mesajul lui XIO
ii platesti tu pe medicii aia care sa stea se se uite doar asa, de control? Cand ajungi la rgente te duci la camera de urgente si te prezinti la cine este acolo. Persoana care este acolo, adica asistenta sociala sau asistenta sau medic, comunica medicului fiecare cu ce problema este si pacientii sunt vazuti in functie de gravitatea cazului. Asa este peste tot.pt tine o amigdalita este grava, dar poate altii au probleme acute si intra inaintea ta, ca sunt mai grave. Ela, daca exista un singur medic de garda care este la o urgenta si vine un pacient care poate sa moara daca nu este echilibrat rapid, vine anestezia.Sau in astfel de cazuri el este adus cu ambulanta si este echilibrat pe ambulanta.Asistentele pot sa ofere primul ajutor, sau mai este un medic pe sectie in unele cazuri. Eu la ginecologie eram in garda si de 8 ori pe luna, gratis, evident, fara zi libera dupa, stateam 6 persoane in garda si unul singur era platit.Mai trebuia sa imi cumpar si mancare. Ti se pare normal? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
nu am inteles asta"doar asa de control"
si nu ,nu ii platesc eu ci statul :)
ziceam ca asa ar fi normal pentru ca nimeni nu merge la urgenta daca nu era urgent nu?si atunci daca e urgent nu e normal sa astepti nu stiu cat timp..
dar e adevarat ca mai intai tratezi urgentele mari sa zic insa uneori dureaza f mult iar copiii nu au rabdare si nici nu suporta durerea
ziceam ca ar trebui sa fie2,3 medici ,in functie de cat e de mare orasul,judetul ,sectorul..nu stiu
poate ca in alta parte exista 2 medici la urgente,in orasele mari... asta am spus si eu :daca medicul e unul si e ocupar ar trebui un asistent sa acorde primul ajutor
dar eu de ex prefer sa merg cu un taxi la urgente, daca nu am masina in momentul respectiv, doarece ajunge mai repede taxiul decart salvarea
eumada spune:
citat din mesajul lui szivarvany
ahaaa, deci clar acei 37 de lei se iau intr-un fel sau altul. minunat ramane alocatia de 5 lei Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. _ Au nevoie de noi: Iulia Monica70 Alex |
Pentru un caine comunitar sau un detinut cat e pe luna alocatia_Pentru copii am inteles....5 ron.Dar pntru un caine?