37 de lei/copil pt. gratuitati medicale
Raspunsuri - Pagina 6
alex_andra spune:
Acum, ca zici, mi-am adus aminte ca era un afis, parca, unde scria ca parintii cu copii peste 3 ani, platesc x lei pe zi. Fi-mea nu avea 3 ani, deci nu am platit.
Am vazut acolo, in spital si copii mai mari insotiti, la sectia de fete/baieti. Noi eram la prescolari, amestecati.
Oricum, as fi dormit si pe jos, numai sa fiu langa ea. Si oricum in alea 2 nopti, care au fost critice, nu prea am dormit, ci am verificat-o in permanenta:(
Mda...scuze de offtopic.
CorinaDani spune:
la spitalul de pediatrie din ploiesti, in saloanele unde sunt internati bebei mici (sub 1 an), NU exista pat pentru mamici, sunt doar patuturile metalice tip tarc pentru copii si scaune + 1 masa. exista separat un salon cu paturi normale si dulapioare cu cheie, unde se pot odihni/manca/schimba mamicile, dar cine ar putea sa-si lase copilul in patut, pentru a merge sa doarma in alt salon ? asa ca singura solutie este sa dormi pe scaun, cu capul rezemat de spatar sau grilajul patutului. am experimentat si eu aceasta situatie, m-am ales cu dureri crunte la genunchiul drept si picioarele umflate peste masura. m-am jurat ca o sa fac tot ce-mi sta in putere, sa evit o alta internare in acest spital. daca va fi nevoie vreodata, ma duc in bucuresti, la clinica privata, undeva unde sa pot beneficia de conditii normale si decente.
pentru copiii cu varsta sub 3 ani, insotitorii nu platesc nimic si beneficiaza de masa. pentru copiii mai mari de 3 ani, insotitorii platesc o anumita suma pe zi, nu stiu care este valoarea acum.
partea aiurea este ca am asistat la cazul unui copil bolnav, singurul care putea sa se interneze cu el in spital era tatal si nu era acceptat, deoarece chipurile cum sa stea un barbat in acelasi salon cu femeile si copiii ? asta se intampla in 2007.
ela_04 spune:
Corina, la fel e si in Bucuresti.
La budimex am dormit pe un scaun cu capul pe patutul copilului. Am vrut sa platesc pt o rezerva dar s-au uitat la mine ca la extraterestri...
in salonul de langa, erau 7 paturi pt copii iar mamicile dormeau pe jos...
si eu sper sa nu mai fie cazul niciodata de asa ceva...
aaa...dupa doua zile am vrut sa ma externez la cerere cu baiatul si mi s-a spus ca nu se poate pt ca nu le mai deconteaza casa de asigurari plata pt noi
am plecat e adevarat dar am revenit ziua urm sa semnam iesirea din spital.
CorinaDani spune:
ah, si ce m-a revoltat foarte tare a fost faptul ca la administrarea tratamentului injectabil, mamicile erau scoase din salon, pe hol.
cica pentru binele lor, sa nu vada/auda cum plang copilasii. pai eu de unde sa stiu sau sa ma asigur ca asistentele foloseau seringi si ace de unica folosinta, sau ca nu-mi chinuiau copilul tinandu-l sa nu se miste cand ii faceau injectia ?
blackgirl0 spune:
Selene, uite un sfat pt viitor (chit ca imi doresc ca Daria sa nu mai aiba nevoie vreodata de tratamente injectabile ): oriunde te afli informeaza-te de existenta centrelor de permanenta. Aici poti face tratamente si injectabile fara sa dai nici macar un leu pt manopera/seringi. Tot ce tb este sa ai la tine fiola cu tratamentul. Exista si in unele orase, desi ca ele sunt gandite pt zonele rurale.
P.S. Chit ca munca nostra, a celor din permanenta, este neplatita din luna mai. Dar asta numai conteaza, numai intreaba nimeni.
blackgirl0 spune:
Corina, dc nu vb de un copil mic, si eu scot apartinatorul afara din sala de consultatii/tratamente. Mi s-a intamplat frecvent ca exact adultul sa-mi lesine cand ma asteptam mai putin, ca numai stiam nici eu nici asistenta de cine sa ne ocupam mai intai. Fara suparare, dar chiar sa te indoiesti ca se folosesc altceva decat seringi sterile?
Cat despre pus branule/recoltat analize la bebelusi/copii mici trimit din start parintii la spital, chit ca asta pp o distanta de cca 26 km.
ela_04 spune:
pe mine m-au pus sa-l tin eu... groaznica experienta...
ultima data cand am fost la urgente ... prin dec cred era acolo un barbat cu 2 copii dupa el, cred ca unul era balnav, si striga in gura mare: "dau 1 mil. la cine il consulta pe copilul meu!"
era un singur dr de garda si un balamuc de nedescris in sala de asteptare...
de atunci am zis ca numai in caz de maxima urgenta mai calc pe acolo.
alex_andra spune:
La 2 ani am fost sa-i fac un control general, incluzand si analizele de sange.
Cand am vazut-o intinsa pe pat, incepand sa urle, desi doamnele care o preluasera erau foarte atente si dragute, mi s-a facut rau instantaneu si m-a luat cu lesin. (desi sunt o fire tare, de fel)
Asa ca o alta doamna asistenta m-a scos frumos afara si m-a predat sotului. In 10 secunde aveam si fata in brate si ne-am linistit amandoua.
La spital, avea tratamentul la 12 ore, pe "fluturas". o tineam in brate si o linisteam si trecea repede.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Corina, dc nu vb de un copil mic, si eu scot apartinatorul afara din sala de consultatii/tratamente. Mi s-a intamplat frecvent ca exact adultul sa-mi lesine cand ma asteptam mai putin, ca numai stiam nici eu nici asistenta de cine sa ne ocupam mai intai. Fara suparare, dar chiar sa te indoiesti ca se folosesc altceva decat seringi sterile? Cat despre pus branule/recoltat analize la bebelusi/copii mici trimit din start parintii la spital, chit ca asta pp o distanta de cca 26 km. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
eu as fi preferat sa vad cu ochii mei cum/ce/in ce mod i se administreaza tratamentul copilului meu. era atata jeg in spital, incat mi-era scarba sa ating ceva. de unde sa fiu sigura 100% ca asistentele se spala/dezinfecteaza pe maini, DUPA ce au pus mana pe clantele mizerabile de la usa si INAINTE sa-i faca injectie copilului meu ? da, erau solutii dezinfectante puse la chiuveta, dar stii ce ? robinetul nu avea de fapt teava, era conectat un dus in locul tevii de robinet, dus care era folosit pentru a spala copilasii la fund/a-i imbaia daca era cazul, intr-o cadita de langa chiuveta. acel dus era un permanent focar de infectie, aveam in salon un copil rrom cu diaree exploziva, maica-sa habar nu avea de cele mai elementare reguli de igiena, spala copilul la fund de diaree si lasa dusul in cadita, unde cu siguranta ramasesera materii fecale/microbi. aceiasi microbi ii punea pe robineti, samd. daca voiai sa te speli pe maini, trebuia sa iei dusul din cadita, sa-l pui cumva sprijinit/rezemat la chiuveta, sa te poti spala, dar tot trebuia sa inchizi apa din robinet, deci iarasi luai microbi pe maini. eu una preferam sa ma spal pe maini la grupul sanitar, iar cand reveneam in camera foloseam imediat servetele dezinfectante pentru maini, pentru ca pusesem mana pa clantele imputite (scuzati expresia, dar chiar asa erau, iar podeaua de ciment devenise lipicioasa din cauza mizeriei acumulate in timp si a spalatului superficial)
da, la cat de scarbita si stresata eram din cauza mizeriei crunte din spital, m-a dus gandul si la posibilitatea ca seringile/acele sa nu fie de unica folosinta, sau mai exact, continutul unei seringi sa fie "repartizat" la mai multi copilasi, schimband doar acul. si chiar daca erau de unica folosinta, voiam sa vad eu, cu ochii mei, ca asistenta se spala/dezinfecteaza pe maini inainte de a-mi atinge copilul.
repet, asta se intampla in 2007, stiu ca fusesera niste stiri la tv legate de nerespectarea regulilor de igiena din spitale si probabil eram sub influenta lor. si eram obsedata de microbi, spalam si dezinfectam, tot tacamul, probabil stiti cum este cand ai primul copil si ai vrea sa-l feresti de orice, sa nu i se intample nimic rau. noroc ca mi-am revenit intre timp, nu mai sunt atat de exagerata in privinta curateniei/igienizarii.
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 pe mine m-au pus sa-l tin eu... groaznica experienta... ultima data cand am fost la urgente ... prin dec cred era acolo un barbat cu 2 copii dupa el, cred ca unul era balnav, si striga in gura mare: "dau 1 mil. la cine il consulta pe copilul meu!" era un singur dr de garda si un balamuc de nedescris in sala de asteptare... de atunci am zis ca numai in caz de maxima urgenta mai calc pe acolo. |
Asa urlam eu cand am ajuns cu Eva oparita la urgente,adusa de mine nu de cei care ar fi trebuit sa cheme salvarea....