sunt egoista sau nu?
Raspunsuri - Pagina 13
pisigri spune:
si mie mi-e mila de frate.
Unii oameni intimpina greutati in a se integra in viata de adult reala, cu taxe si impozite si obligatii financiare.
Cred ca atunci cind ramii orfan la o virsta mica - si fratele este mai mic decit nikol- e greu sa te aduni.
Si tot spuneti voi ca 22 de ani, 22 de ani...pai voi, majoritatea, ce faceati la 22 de ani? faceati facultate pe banii parintilor, nu?
Nici lui nikole nu i-a fost usor, nu sustine nimeni altceva. Dar a fost alegerea ei sa se marite si sa faca un copil cind era foarte tinara.
Si mai cred si eu ca nu cumperi doua garsoniere, cu banii obtinuti pe una. Si sa-i bagi pe git fratelui un credit, nu e corect, nici eu nu as accepta.
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri pai voi, majoritatea, ce faceati la 22 de ani? faceati facultate pe banii parintilor, nu? |
Nu!
eunice78 spune:
citat din mesajul lui pisigri si mie mi-e mila de frate. Unii oameni intimpina greutati in a se integra in viata de adult reala, cu taxe si impozite si obligatii financiare. Cred ca atunci cind ramii orfan la o virsta mica - si fratele este mai mic decit nikol- e greu sa te aduni. Si tot spuneti voi ca 22 de ani, 22 de ani...pai voi, majoritatea, ce faceati la 22 de ani? faceati facultate pe banii parintilor, nu? Nici lui nikole nu i-a fost usor, nu sustine nimeni altceva. Dar a fost alegerea ei sa se marite si sa faca un copil cind era foarte tinara. Si mai cred si eu ca nu cumperi doua garsoniere, cu banii obtinuti pe una. Si sa-i bagi pe git fratelui un credit, nu e corect, nici eu nu as accepta. IULIA va invinge CANCERUL http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+ |
Nu, faceam facultate pe banii mei.
Eu nu cred ca ii face niciun bine daca il cocoloseste in continuare scutindu-l de toate cheltuielile de parca ea ar trebui sa il creasca, sa il intretina. Daca el ar fi zis macar o secunda ca va contribui la cheltuieli, ca va incerca, situatia ar fi fost alta. Dar el refuza cu iindarjire..ca nu se simte in stare. Mi se pare absolut penibil ca un barbat la 22 de ani sa spuna ca nu se simte in stare sa isi plateasca intretinerea..cred ca e timpul sa se maturizeze.
carmencat spune:
Munceam si faceam facultate. Tineam o casa deja. La 23 de ani m-am maritat, cu tot ce implica asta.
Cu cat intretii mai mult un adult sanatos, cu atat ii creezi o dependenta fata de tine si tie fata de el. Acel adult nu va invata niciodata sa faca nimic pentru ca nu e pus in situatia sa faca nimic singur. Si, fireste, daca tot face altul, de ce si-ar bate capul?? Iar persoana care ajuta se desprinde foarte greu de subiectul ajutorului ei si cu mari traume generate de vinovatie. Odata cimentata o relatie de acest gen, o relatie bolnava, vietile implicate sunt grav afectate. Cu cat e mai lunga durata acestei dependente, cu atat mai greu se poate desface. Uneori niciodata (vezi cazul prezentat de salcia).
Vorba aia ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune e adevarata.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
ladyJ spune:
Eunice, dar cine a zis ca ea trebuie sa il tina in spinare toata viata, sa ii plateasca tot scutindu-l de orice cheltuiala? A scris cineva asta la topic si nu am vazut eu?
Si acum , discutand strict dpdv al banilor, ma indoiesc ca din vanzarea unei garsonere se pot cumpara doua garsoniere, fie si la marginea orasului. Copila creste, o garsoniera e prea mic spatiu pentru o familie cu copil mare.
Nikol, tu zici ca:´´ Si eu m am mirat cand a pus in carca mea faptul ca nu vreau sa ma mut cu el..´´
Pai cum adica te-ai mirat? Ce e de mirat, doar tu ai fost cu ideea, chiar nu iti doresti sa mai locuiasca cu voi. Te-ai mirat ca...ce?
pitzinuca spune:
nu cumperi 2 garso din banii pe una, oricat de periferica ar fi zona. cel putin nu acelasi confort. dar sa mai gasesti si in acelasi bloc...
nadaflorilor spune:
aceste garsoniere nu sunt ceea ce stim noi din Bucuresti, de exemplu ceaa in cqare sta nikol nu are gaze... cele de la periferie poate or fi in foste camine de nefamilisti...o fi stiind si ea ceva despre valoarea lor
pisigri spune:
citat din mesajul lui nadaflorilor aceste garsoniere nu sunt ceea ce stim noi din Bucuresti, de exemplu ceaa in cqare sta nikol nu are gaze... cele de la periferie poate or fi in foste camine de nefamilisti...o fi stiind si ea ceva despre valoarea lor Nina,mami de, |
Deci eu stiu cum arata fostele camine de nefamilisti, si-ti spun ca mai ine 4 intr-o garsoniera normala decit 3 acolo. In Iasi, nu au grup sanitar propriu, doar o chiuveta amarita; unii si-au facut improvizatii cu dus si wc pe niste tevi subdimensionate asa ca sa te tii miros si accidente... plus majoritatea indivizilor care stau acolo si care nu-s chiar cei mai draguti oameni, sa-ti vina sa-i iei acasa...
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pisigri
Deci eu stiu cum arata fostele camine de nefamilisti, si-ti spun ca mai ine 4 intr-o garsoniera normala decit 3 acolo. In Iasi, nu au grup sanitar propriu, doar o chiuveta amarita; unii si-au facut improvizatii cu dus si wc pe niste tevi subdimensionate asa ca sa te tii miros si accidente... plus majoritatea indivizilor care stau acolo si care nu-s chiar cei mai draguti oameni, sa-ti vina sa-i iei acasa... IULIA va invinge CANCERUL http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+ |
asa e, dar eu vorbeam de valoarea lor pe piata (unele au fost reamenajate), insa era doar o dare cu parerea, ca nu stiu daca e asa ...