ADEVAR SAU PROVOCARE
e adevarat ca printr-un protocol secrtet inceheiat intre USL PDL si PC se doreste desfiintarea ANI , CNSAS Curtea Constitutionala , etc ?
Raspunsuri
Mickyyy spune:
Daca intrebi sustinatorii lui basescu, o sa bage toti mana-n foc ca-i adevar.
Te las pe tine sa ghicesti ce-o sa raspunda tabara adversa
Deceneus spune:
E posibil sa fie adevarat. Si UDMR-ul a criticat institutiile respective.
ANI este o gaselnita a M Macovei. In loc sa faca sa functioneze justitia, a facut o institutie care nu apartine nici de justitie nici de parchet, dar face acte de cercetare a legalitatii.
Alte stat nu au ANI si nici coruptie ca in Romania.
In Romania cand ceva nu functioneza se infiinteaza o comisie sau o institutie, ca sa ne facem ca am luat masuri.
Dupa unele opinii Curtea Constitutionala ar trebui sa fie in subordinea CSM, sa faca parte din puterea judecatoreasca.
Acum CC este populata de politicieni cu oameni loiali lor, ceea ce se dovedest ca nu-i bine pentru ca scorul decizilor se ia functie de pozitia partidelor care i-au numit in posturi.
Daca CC ar fi sectie in CSM si populata cu magistrati de profesie, politicul nu ar mai influenta constitutionalitatea actelor legislativului.
CNSAS - "sta in gat" la multi politicieni de la putere sau din opozitie, politicieni care au un trecut compromis.
Ar fi pacat sa o desfinteze, dar nu-i exclus.
DNA - dupa reforma M Macovei Procurorul general si seful DNA sunt propusi de ministrul justitie (politic) si numiti de Presdinte.
Inainte erau numiti de CSM. Ar fi fost mai bine sa fie numiti de CSM decat de clasa politica.
Inainte de DNA era DICOT subordonat Parchetului General.
Cred ca separarea ca institutie independenta este gresita, pentru ca e ca si cum marii corupti ar avea o institutie a lor, speciala.
De ce sa fie institutii cu destinatii "speciale"?
Sa se poata controla mai usor cine le instrumenteaza dosarele, sa nu aiba orice procuror posibilitatea sa cerceteze dosare de mare coruptie?
Pentru o "casta" sociala prvilegiata s-a creat o institutie specializata. Asta poate fi privita si ca o discriminare.
Avocatul Poporului- alta institutie cu rol juridic, populata de politic. Sunt putine tari care au avocat al poporului.
De ce sa nu poata contesta in contencios orice cetatean?
Toate instituile pot fi reformate sa functioneze mai bine.
Nu orice reforma este un atentat la justitie sau la democratie.
Daca ar fi asa nu s-ar mai reforma nimic.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ligeea dar facsimilele care apar in presa sunt reale sau fabricate ? ligeea |
Sint reale.
Chiar si Ponta si Antonescu au recunoscut ca au semnat.
Acum o dau la intors ca au semnat doar prima pagina de fapt.
Ca si cum ar fi semnat in alb.
In plus Ponta a fluturat azi la presa un alt document, diferit de cel care aparea in presa. Si spunea ca ... ia uite ce am semnat eu.
Doar o foicica.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus E posibil sa fie adevarat. Si UDMR-ul a criticat institutiile respective. ANI este o gaselnita a M Macovei. In loc sa faca sa functioneze justitia, a facut o institutie care nu apartine nici de justitie nici de parchet, dar face acte de cercetare a legalitatii. Alte stat nu au ANI si nici coruptie ca in Romania. In Romania cand ceva nu functioneza se infiinteaza o comisie sau o institutie, ca sa ne facem ca am luat masuri. Dupa unele opinii Curtea Constitutionala ar trebui sa fie in subordinea CSM, sa faca parte din puterea judecatoreasca. Acum CC este populata de politicieni cu oameni loiali lor, ceea ce se dovedest ca nu-i bine pentru ca scorul decizilor se ia functie de pozitia partidelor care i-au numit in posturi. Daca CC ar fi sectie in CSM si populata cu magistrati de profesie, politicul nu ar mai influenta constitutionalitatea actelor legislativului. CNSAS - "sta in gat" la multi politicieni de la putere sau din opozitie, politicieni care au un trecut compromis. Ar fi pacat sa o desfinteze, dar nu-i exclus. DNA - dupa reforma M Macovei Procurorul general si seful DNA sunt propusi de ministrul justitie (politic) si numiti de Presdinte. Inainte erau numiti de CSM. Ar fi fost mai bine sa fie numiti de CSM decat de clasa politica. Inainte de DNA era DICOT subordonat Parchetului General. Cred ca separarea ca institutie independenta este gresita, pentru ca e ca si cum marii corupti ar avea o institutie a lor, speciala. De ce sa fie institutii cu destinatii "speciale"? Sa se poata controla mai usor cine le instrumenteaza dosarele, sa nu aiba orice procuror posibilitatea sa cerceteze dosare de mare coruptie? Pentru o "casta" sociala prvilegiata s-a creat o institutie specializata. Asta poate fi privita si ca o discriminare. Avocatul Poporului- alta institutie cu rol juridic, populata de politic. Sunt putine tari care au avocat al poporului. De ce sa nu poata contesta in contencios orice cetatean? Toate instituile pot fi reformate sa functioneze mai bine. Nu orice reforma este un atentat la justitie sau la democratie. Daca ar fi asa nu s-ar mai reforma nimic. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Dar eu nu cred ca asta a intrebat Ligeea.
ligeea spune:
La cati ani lumina dureaza judecata unei spete de...granituire in Romania marii corupti au toate sansele sa lase mostenire numai banii ca intre timp mor sigur procurorii-s-a mai intamplat si in alte tari si in alti ani.
Pana acum nu m-am gandit ca de fapt e in folosul cetateanului ca ele sa nu mai existe .
Daca cetateanul stie ca nu mai le are nu se mai jeleste la ,,agenturile straine"ca e lovitura de stat .Corect?
da o singura problema am-ce ne facem cu Antena 1 si 3 dupa referendum ca ajung la rating 0 nu mai deschide nimeni TV sa vada cum il aplauda pe Ponta
Laura25 spune:
Deceneus, multumesc pentru detalii!
Pe mine ma convinge mult mai mult o explicatie logica si cu argumente(chiar daca probabil unele persoane vor considera ca unele argumente nu sunt adevarate), detaliata si la obeict decat dialogul surzilor in stilul "ba pe a ma'sii": "Ca ala a zis asa ..., dar ala zis altfel, ca am vazut eu la tveu..., dar de fapt nu e asa ca stiu eu mai bine ca am vazut la B1/antena/blablabla "
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
lili_mar spune:
vorbind despre cat de justificata este existenta ANI si DNA, iata ce spune raportul CE din iulie despre ele:
"Since accession, Romania has made important progress in the prosecution and trial of high-level corruption cases. The National Anti Corruption Directorate (DNA) has proved an energetic and impartial prosecutor of these cases. Romania has also been able to establish a system to detect and sanction conflict of interest, incompatibilities and unjustified assets. The National Integrity Agency (ANI) is an institution prepared to pursue its mandate with conviction. Recent action to accelerate highlevel corruption trials in the High Court has started to redress one of the major problems limiting dissuasive action against corruption. Stronger legislation to promote integrity within the judiciary itself, and a law introducing extended confiscation of criminal assets, has been adopted. The new national anti-corruption strategy offers an important focus to drive anticorruption work towards best practice: it now needs to be implemented as designed and given sufficient time to prove its effectiveness. These are significant steps towards meeting the objectives of the CVM. However, in the light of current events, preserving the progress made, maintaining their momentum and ensuring institutional stability are the first building blocks in demonstrating sustainability."
cele doua institutii sunt mentionate in mai multe locuri. daca sunteti curiosi raportul final (cu multe date, chiar numerice) se gaseste aici http://ec.europa.eu/cvm/docs/com_2012_410_en.pdf (are numai 22 pagini)
turturica spune:
Deci, pe bune, ce e in mintea lui Ponta? Pe 12 iulie se angajeaza fata de Barroso sa respecte justitia, iar pe 13 iulie semneaza cu Mircea Dogaru desfiintarea institutiilor statului de drept?
Si asta nu e lovitura de stat? Si pentru treaba asta nu ar trebui ca Ponta sa raspunda in fata justitiei? In-cre-di-bil.
Si cum poate sa afirme Ponta ca a semnat doar prima pagina si nici habar n-are ce era in document? E halucinant ce se intimpla.
Mai are cineva indoieli acum ca adevaratul lor scop nu a fost eliminarea lui Basescu, ci acapararea Justitiei pentru a scapa de puscarie? La ora actuala Ponta si Crin s-ar alia si cu Satana daca ar reusi sa scape de Basescu.