ALERGAT in Bucuresti

ALERGAT in Bucuresti | Autor: oana1177

Link direct la acest mesaj

Buna.

Am o intrebare relativ urgenta pt cititorii sportivi din Bucuresti .

In weekend-ul asta (29iulie) vin in Romania pentru 3 saptamani si as vrea sa-mi continui programul obisnuit de sport. Alerg (jogging, course ŕ pied) de 2X/saptamana, nu distante f mari, intre 6 – 8km/cursa. Intrebarea mea este : unde pot alerga in Bucuresti ? – e OK prin parcuri, la 7, max 8 dimineata ? (nu de alta dar la pranz risc sa ma topesc iar seara stiu ca de obicei parcurile sunt pline si n-as vrea sa fac slalom printre oameni). Pt alergat dimineata mi-e teama sa nu am vreo problema cu cainii vagabonzi, caci am tot citit povesti… :((
Exista posibilitatea sa merg pe un stadion, sa fac cateva ture ? sau accesul este interzis, iti trebuie vreun abonament ?
Voi sta in Bucuresti in zona Nerva Traian si/sau Berceni.

Multumesc mult pt raspunsuri/ idei.
PS. rog moderatorii sa puna subiectul la o sectiune f "vizibila" :)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna si tie!

Eu alerg dimineata in parcul Tineretului si e ok; suntem mai multi la orele diminetii - in sensul ca sunt multicele persoane, de varste diferite (am ramas placut surprinsa la vederea unor pensionari care ies diminetile la sport, ori alergat, ori la aparatele din parc).

Alerg in jurul lacului, dc stii cat de cat parcul si zona; eu intru pe intrarea cu Bvd Brancoveanu.

Caini sunt, dar sunt obisnuiti cu cei care alearga, nu sunt incidente.

Tu spui maxim 8 dimineata? La ora aia multi isi incheie cursa , se grabesc spre munca; eu la 7.30 maxim ies, adica termin. Dar sunt destui si pe la 8 si dupa si seara.

De stadion nu cunosc...pt mine e ok varianta cu parcul asta si cu lacul lui.

Sper ca te-am ajutat putin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Herastrau e primul care-mi vine in minte, dar e cam departe de unde vei locui tu...

De la Nerva Traian ai putea ajunge (nu usor) la Stadionul National, daca nu pe stadion, macar in parc poti alerga.

Ai doua linkuri utile :

http://fasport.gsp.ro/alergare/Bucuresti/

www.4run.ro/national.html" target="_blank">http://www.4run.ro/national.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

daca parcul herastrau nu este foarte departe si vei avea masina la dispozitie, iti spun ca exista un grup de persoane care se antreneaza de cateva ori pe saptamana, pentru a participa la semimaratonul din bucuresti, in toamna acestui an. se antreneaza fie dimineata devreme, pe la ora 6, fie seara dupa 19. poate reusesti sa te "lipesti" de acest grup.

daca nu, ar mai exista varianta unei sali de sport cu conditii decente, cat mai aproape de zona in care vei locui/lucra, unde sa alergi pe banda. scapi de caldura si potentialii caini, alergi cand ai timp, nu conditionata de vremea de afara, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Va multumesc pt raspunsuri si mai astept.

ma gandisem eu la parcul tineretului sau herastrau insa tot cu teama de caini (am fost incoltita odata, de o haita, in Regie si zau ca n-as mai vrea sa am parte de o asemenea experienta :(( )

Cecilia, inca mai sunt alergatori de dimineata in tineretului, avand in vedere ca sunt vacantele acum?
Dana, merci pt link-uri, o sa ma uit, poate gasesc ceva raspunsuri.
Corina, de "lipit" de un grup, mai greu... pt ca eu n-am acelasi obiectiv (sau il am - caci si eu ma pregatesc pt un semi-marathon pt la anul - insa e f probabil ca programul/ritmul meu sa fie diferit de al lor). Iar de mers la sala este exclus, nu ma atrage deloc mai ales cand e vremea super afara; aici alerg pe banda doar cand n-am de ales: cand ploua si cand e polei - si din pacate aici ploua mult si deci...destul de des sunt obligata :(( Asa ca, raman innebunita dupa sportul/alergatul in aer liber

sper ca totusi sa se poata alerga pe un stadion; nu e chiar fun insa e practic si fara riscuri (sa fiu nevoita sa fac antrenament viteza cu vreo cativa catei pe urma mea )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Cu placere.

Al doilea link are si riscograma pentru caini eu insa imi amintesc pe cand alergam in Plumbuita ca nu cainii erau problema, ci ceva hominizi cretini...dar asta e alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Oana, da, sunt alergatori si biciclisti dimineata prin Tineretului! In ciuda vacantei!

Am mai spus, sunt, din pacate si caini, dar efectiv nu au treaba, zilnic trec pe langa ei (de fapt toti trecem) alergand, nu e risc.
Recent am avut un singur incident legat de caini: o duduie care-si plimba pe acolo ditai cainele rasa lup fara lesa si care e si agresiv - cainii maidanezi din parc l-au simtit intr-o dimineata si au inceput scandalul, deh, intra pe teritoriul "lor"; iar cainele ala s-a dovedit agresiv; duduia, stapana, era foarte mandra de performanta "copilului ei" (ca asa il alinta); nu am treaba , nu ma intereseaza, numai ca in dimineata aia mergeam la 2 m distanta de scena, iar cainele aleia a inceput sa ma latre si pe mine.
Repet, nu ma intereseaza sa fac nimanui educatie, dar in dimineata aia chiar m-am enervat; pt ca, stiindu-si cainele agresiv, putea sa si-l plimbe in lesa pana la locul lui de relax, or ea ...
Ma rog!

Altfel, lume ok, pasnica, sportivi ok care se saluta din mers (ca ne recunoastem in peisaj), cainii din parc ignoranti; anul trecut erau mai multi caini pe traseu, anul asta sunt mai putini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In herastrau nu sunt caini. Alergam in jurul lacului si tot asa ma temeam de caini dar nu am avut probleme. Dar in locul tau n-as strabate orasul de la sud la nord doar pentru asta. Daca sunt oameni care alearga in tineretului inseamna ca si acolo se poate alerga fara probleme.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

In herastrau nu sunt caini. Alergam in jurul lacului si tot asa ma temeam de caini dar nu am avut probleme. Dar in locul tau n-as strabate orasul de la sud la nord doar pentru asta. Daca sunt oameni care alearga in tineretului inseamna ca si acolo se poate alerga fara probleme.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

ai dreptate Androix desi pt dus n-ar fi o problema; intorsul devine complicat: nu prea ma pot vedea transpirata lac intr-un taxi - bietul sofer, cu ce e el vinovat?
si totusi lacul din herastrau e super, si ma tenteaza o tura

pt siguranta mea paranoica cred ca ar fi mai bine sa gasesc un prieten amator de bicicleta (caci joggisti :) sigur nu cunosc) care sa ma acompanieze in tineretului. sau ramane speranta cu stadionul.

Mergi la inceput