Referendum USL-ist
Raspunsuri - Pagina 14
ali spune:
Mie mi se pare trist ca un presedinte care a fost ales cu aprox 5,2 mil de oameni se bucura ca va reveni pe post cu 8 mil de oameni impotriva lui.Si sa nu-mi spuneti ca ii reprezinta pe restul de 10 mil....Abia in jur de 10 mil sunt interesati de politica...
Macar daca ar fi invatat ceva din votul negativ primit....dar dupa cum l-am auzit aseara se pare ca nu.
E trist ca cei 8 mil nu conteaza pentru el.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S Am fost la vot ieri seara, lume putina, oameni nebuni care ma indemnau prieteneste sa nu merg la vot, da, da, exista si din astia o gramada. Ce m-a infuriat: interventia lui Viktor Orban, pe care vad ca nimeni nu o discuta, daca era Medvedev ati fi umplut 20 de pagini indignati, dar asa vi se pare perfect normal ca un premier al unei tari vecine sa aiba o imixtiune atat de clara in viata noastra politica. Vorba ceea: daca cineva scuipa pe noi trebuie sa ne zica, altfel avem impresia ca ploua. Sincer, daca era invers si mi-ar fi spus Antonescu sa nu votez, mi-as fi pus serioase intrebari despre legitimitatea lui ca presedinte. In 50 de ani de comunism votul a fost doar o gluma amara, o bataie de joc. 20 de ani mai tarziu, un alt partid-stat ne indeamna sa nu votam punand mai presus de trambitata lor democratie, interesele personale ale unui individ si clica ce-l inconjoara. Ne-am obisnuit sa ascultam de un TATUC, ca sa gandesti singur a devenit o reala problema.Indiferent daca referendumul va fi validat sau nu, eu voi scrie aici, RUSINE TRAIAN BASESCU, ai pierdut in ochii mei si ai altora, nu-ti meriti investitura de 8 ani, ai facut-o praf. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Au mai existat referendumuri cand liderii marcanti au indemnat la boicot. Ma refer la referendumul pentru modificarea sistemului de vot din 2007. Uite niste frumoase declaratii cu indemnuri la boicot din partea lui Iliescu, Tariceanu, Nastase si Dan Voiculescu. Declaratiile lui Crin Antonescu, daca au existat n-au fost publicate de presa vremii.
Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD: <<Eu, personal, nu voi vota la referendum. Asta o spun de pe acum. Si indemn chiar la boicotarea acestuia, pentru ca vreau sa ne concentram atentia asupra alegerilor pentru Parlamentul European, care sunt foarte importante, pentru ca ne consacra statutul de tara membra a Uniunii Europene.>> (Mediafax, 2007)
Calin Popescu Tariceanu, fost presedinte al PNL: <<Mi s-a parut ca Traian Basescu s-a comportat, inca o data, ca intr-un restaurant. A dat comanda pentru un referendum si crede ca procedura a fost indeplinita.>> (Mediafax, 2007)
Adrian Nastase, fost deputat PSD: <<La referendumul lui Basescu nu ma duc. Dezbaterile trebuiau sa se faca altfel, cred ca miza este alta, dar nu vreau sa fac politica aici.>> (Mediafax, 2007)
Dan Voiculescu, fondatorul PC: <<La referendum nu merg pentru ca nu are rost.>> (Mediafax, 2007)”
Asa ca mai usor cu impartirea politicienilor in alb si negru, ca nu se verifica in timp.
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus Ce spune Rus nu contrazice legea. Evidenta populatiei este tinuta de MAI. Statistica nu opereaza actualizari al zi.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Asta e valabil pentru delimitarea colegiilor uninominale si pentru norma de reprezentare, faci confuzii.
Listele electorale sunt cu date clare, nu doar cu suma cetatenilor. Deocamdata legea spune altceva, ca va fi ea modificata sau nu asta vom vedea.
Ingrid S spune:
Lali, eu vorbesc de un presedinte al unei tari, nu de declaratii politice ale unor membri de partid. Da?
Si am fost la fiecare scrutin, de cand am avut dreptul de a vota. Nimeni, intelegi, nimeni nu-mi spune mie sa nu merg la vot, este un drept castigat, iar ceea ce a facut Basescu se numeste MIZERIE si este primul presedinte care indeamna populatia sa nu voteze.
Macar sa intre si el in istorie cu ceva, saracul.
loryi1974 spune:
Singura medaliata a Ro la Jo (pana acum) si fosta campioana olimpica a ajuns bataia de joc a lui Ciutacu si Badea din simplul motiv ca a declarat ca nu merge la vot. Ia ascultati ce magari:
Zice Ciutacu "idolita snobilor cu acces la net, e vexata ca n-au sunat-o...."
Iar Badea spune " O doare mana cu care voteaza pentru ca a batut-o brazilianca la zero" ca raspuns la urmatoarea afirmatie a unui roman curat in picioare "vaca e o vaca pentru ca asa s-a nascut".
Pentru cine nu a vazut finala, Alina Dumitru s-a accidentat la mana si a concurat asa.
E prea mult.
Si iarasi: in Teleorman nu mai sunt 70% din cetateni, poate doar daca s-au teleportat din spania.
copiloi spune:
citat din mesajul lui loryi1974 Singura medaliata a Ro la Jo (pana acum) si fosta campioana olimpica a ajuns bataia de joc a lui Ciutacu si Badea din simplul motiv ca a declarat ca nu merge la vot. Ia ascultati ce magari: Zice Ciutacu "idolita snobilor cu acces la net, e vexata ca n-au sunat-o...." Iar Badea spune " O doare mana cu care voteaza pentru ca a batut-o brazilianca la zero" ca raspuns la urmatoarea afirmatie a unui roman curat in picioare "vaca e o vaca pentru ca asa s-a nascut". Pentru cine nu a vazut finala, Alina Dumitru s-a accidentat la mana si a concurat asa. E prea mult. Si iarasi: in Teleorman nu mai sunt 70% din cetateni, poate doar daca s-au teleportat din spania. |
Si daca e facatura?
In emisiune Badea a spus cu totul altceva de performanta ei.
Lali spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Lali, eu vorbesc de un presedinte al unei tari, nu de declaratii politice ale unor membri de partid. Da? Si am fost la fiecare scrutin, de cand am avut dreptul de a vota. Nimeni, intelegi, nimeni nu-mi spune mie sa nu merg la vot, este un drept castigat, iar ceea ce a facut Basescu se numeste MIZERIE si este primul presedinte care indeamna populatia sa nu voteze. Macar sa intre si el in istorie cu ceva, saracul. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Ingrid, Tariceanu era prim ministru cand a facut acele declaratii, Nastase fost prim ministru si presedinte al Camerei Deputatilor, iar Iliescu fost sef de stat in 3 mandate. Despre activitatea lui felix nu comentez.
Nici Basescu nu mai era presedinte cand a facut acele declaratii. Sau cand da bine e presedinte, cand nu (de ex in scandalul STS) nu mai e presedinte, e suspendat ?
Ingrid S spune:
Este presedinte suspendat. Poate sa revina sau nu la Cotroceni. Cand declari ceva, e bine sa gandesti, dar el a facut non-stop declaratii contradictorii, pana n-a mai stiut nici el ce sa zica. Daca avea Alzheimer inteleg, altfel nu.
Aveam PCR si pe Ceausescu. Pentru ce dracu' l-am dat jos, daca ascultam indicatii de la partid in continuare? Nu vreti sa invatati nimic din trecut.
Amagiti-va singuri ce actiune mareata si ce ordin democrat a dat Basescu.
danielag spune:
Eu nu inteleg o chestie. Cand partidu' da indicatii senatorilor si deputatilor proprii sa boicoteze sedintele parlamentului ca stiu ca fara cvorum nu se poate (ca asa e regula jocului) e ok. Cand ceilalti merg pe aceeasi logica (fara cvorum nu se poate) nu mai e ok. Curat dublu standard.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Ce m-a infuriat: interventia lui Viktor Orban |
Ce noroc insa ca nu s-a amestecat niciun lider islamic!