Diversificare bebelus 7 luni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Da poate copila este pregatita la 7 luni sa manance carne. Nu toti sunt la fel, la indigo, poate e mai precoce pe segmentul asta, ca fetita cu Luceafarul. Exista copii care la 5 luni stau bine in fund (ai mei de ex)sau au dinti la 7 luni (tot ai mei, au fsot f precoce la cap asta, la 1 an aveau canini). Daca vrei sa respecti copilul pana la capat, practici autodiversificarea. El stie ce-i mai bine pt el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marioara1980 spune:

Si eu merg pe aceeasi idee: fiecare copil se dezvolta si face lucrurile in ritmul lui, stat in fund, mancat, mers, vorbit, etc...
La capitolul lactate voi ce le dati bebelusilor, ma refer la iaurt, branza dulce...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deennyy spune:

mananca bine iaurtul oly cu probiotice, dupa cum spuneam, dar renunta oricand la el pentru branzica de casa de la covalact. sau poate fi si fagaras... si asa, cand vrea ea sa puna manuta ei sa se faca porcusor, prefera bucatica de branzica de vaci lacteea. da' nu aia dietetica, aia care este prea grasa pentru ea. :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Pe mine personal nu m-a deranjat interventia nimanui
Doar ca nu inteleg nici in ruptul capului.. care-i graba cu carnita si cu supita, dom'le? La 6-7 luni sunt atatea legume, atatea fructe de incercat in starea lor naturala, neprocesata sau cel mult la abur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si al meu s-a ridicat si a mers devreme...
asta nu inseamna ca i-am dat de la 4 luni supica.
Ce legatura e intre functia motorie si stomac??!
la 7 luni noi inca mancam "zeama" de la radacinoase iar la 8 luni zeama de la carnita... cereale pt bb, iaurt natural simplul, branza calcica facuta de mine.
avea si dinti.
acum mananca orice. branza de vaci aia inecacioasa pe care eu una nu o suport el o mananca goala oricand...supe in toate combinatiile posibile...
porc nu prea mananca dar nici nu prea exista in casa la noi decat de Craciun...
Are 18 de kg si 100m. Eu zic ca s-a dezvoltat frumos si fara carnita de la 7 luni... cand ma duc cu el la piata ii mai dau babele alea cate o fructa, morcov etc... rade tot, nu refuza nimic.
Pt mine a fost mai important sa se obisnuiasca cu legumele si fructele decat cu carnea... ca barbat ierbivor nu prea am vazut dar genul "cea mai buna leguma e carnea" am acasa.
Macar acum cand depinde de noi ar trebui sa avem grija de stomacelul lor. Ca mai tarziu oricum vor manca ce vor fara sa ne ceara noua voie.
edit:
Am uitat sa precizez ca nu am alaptat decat pana la 3 luni iar la 4 doctora copilului imi recomanda diversificarea...
nu m-am grabit deloc...adevarul e ca aveam o vecina care nascuse cu vreo 6 luni inaintea mea si care isi tot indopa copilul de au ajuns la operatie cu el... cred ca m-am speriat cam tare ca am sarit peste toate sfaturile "binevoitoare" ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Subiectul acesta al diversificarii este unul fff dezbatut, foarte vast si in acelasi timp controversat, de aceea nu vreau sa intru in prea multe amanunte.

Fiecare copil are ritmul lui si se dezvolta diferit asa ca parintii si in special mama sau cel care sta cu copilul stie si simte cel mai bine de ce are nevoie cel mic prin semnalele pe care le transmite!

In privinta introducerii carnii in alimentatia copilului eu nu o consider ca trebuie introdusa de timpuri, ci cu alimente usor digerabile, din prnctul meu de vedere cred ca e o agresiune prea mare pt sistemul digestiv al celui mic care timp de 6 luni a primit doar lapte indiferent de care (LM sau LP) ca dintr-o data, intr-o luna sa ii fac cunostinta cu fructe legume branza carne, etc....

E pareara mea, asa am facut cu ai mei copii pt ca asa am simtit, crezut ca e mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marioara1980 spune:

Cum se prepara branzica calcica, din lapte de vaca din comert? Voi cum o pregatiti?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica9 spune:

la noi a trecut vremea si fetita mea nu accepta iaurtul deloc. prefera orice altceva. e o mare problema? cu ce il pot inlocui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Eu prepar branza in felul urmator: la 500 de ml de lapte pasteurizat, cu grasime, nu degresat, pun 4 pastile de calciu (sau 2 pastile la 250 de ml de lapte, 500 poate fi cam mult pentru un bebe mic). Pun laptele pe foc, pun pastilele de la inceput, nu e nevoie sa le sfarami, dupa ce latpele fierbe, il mai lasi putin si se branzeste. Il iei de pe foc, il strecori printr-o sita peste care ai pus un tifon si gata: ai branza calcica. Pofta buna!

Citat:
citat din mesajul lui Marioara1980

Cum se prepara branzica calcica, din lapte de vaca din comert? Voi cum o pregatiti?
Multumesc!

Mami de Robert (07.07.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Doamne, iaurtul! este zeul la care ma inchin Adica am avut perioade in care eram disperata, pentru ca Robert nu manca nimic, nu voia decat iaurt. Pana cand mi-au spus niste prieteni ca si ei au trecut prin acelasi lucru, iar baiatului lor ii ieseau dintii si doar iaurtul mai rece ii calma durerile. Asa a fost si la noi: intr-o noapte i-au iesit trei dinti, apoi, incetul cu incetul, a revenit la alimentatia obisnuita.
Din punctul meu de vedere, iaurtul nu poate fi "inlocuit" cu nimic, pentru ca este plin de bacterii bune pentru stomac si pentru intestin, dar, daca vrei, poti sa-i dai, bineinteles, alte lactate: chefir, sana (cu masura, sa nu se deranjeze), branza. Am citit, dar trebuie verificat cu medicul pediatru, ca putem sa le dam bebeilor si parmezan, pentru ca ar fi cea mai buna branza, plina de tot felul de minerale, vitamine etc. Mie mi-a fost putin frica sa-i dau, pentru ca ne luptam cu o dermatita si n-am vrut sa-i "trezesc" alergia.
Sanatate la bebei!

Citat:
citat din mesajul lui mamica9

la noi a trecut vremea si fetita mea nu accepta iaurtul deloc. prefera orice altceva. e o mare problema? cu ce il pot inlocui?

Mami de Robert (07.07.11)

Mergi la inceput