Diversificare bebelus 7 luni
Buna
ce fel de peste poate un bebe de 7 luni sa manance? Carne de manzat are voie?
Raspunsuri
anca_vlad spune:
carnea de manzat, si orice animal tanar este de evitat la copiii asa mici si nu numai!
peste e ok dar sa fie de apa curgatoare sau de mare, pastravul ar fi o alegere ok dar cate putin si preparat fff bine!
se introduce putin cate putin pana se ajunge la o portie intreaga dar cred ca e mic pt carnita, voi sunteti cam in prima faza a diversificarii!
ela_04 spune:
toata lumea se grabeste sa-l vada pe bb cum mananca...
ai vorbit cu dr copilului? ce zice? are voie bb peste?
pe mine nu m-a lasat dr pana la 9 sau 11 luni... numai stiu exact...
iar manzatul...poate zeama...
eu am evitat manzatul...nu stiu de ce... poate pt ca nu e nici vitel nici vita asa ca il baga astia in magazin dupa cum li se nazare...
i-am dat supe din carne de vitel dar carnea propriu zisa parca un picut mai tarziu...
Marioara1980 spune:
Doamna dr ne-a recomandat sa introducem carnita de la 6 luni, treptat, si in loc de piept de pui, ne-a sugerat piept de curcan sau carne de vita maxim o data pe sapt(nu am intrebat-o de vitel ce-i drept)....
ela_04 spune:
Asta nu stiu cei drept. Uite ce zice Anca...
eu i-am dat pui/gaina dar pt copil folosesc doar carne de la tara...
cred ca mai bine ai mai suna pediatrul pt mai multe lamuriri...
anca_vlad spune:
copilul mai este alpatat?
Daca da nu e cazul sa te grabesti cu diversificarea si nici daca nu il mai alaptezi nu e cazul!
Orice carne de animal tanar este ff toxica pt organismul uman si in special pt copii!
Eu am introdus carnita fizic destul de tarziu cam dupa 9-10 luni, pana atunci am fiert carnita si am folosit doar supa!
Carnita se digera greu si sistemul lor digestiv nu este suficient de pregatit pt astfel de alimente!
Parerea mea este ca nu e graba cu diversificarea politica pasilor mici si siguri ajuta mult mai mult!
anouk3 spune:
Eu tin minte ca i-am introdus carnita pe la 9 luni si numai din surse de incredere (adica ograda proprie). Pestele numai cumparat proaspat, cu minim de oase si cu carnea mai dulce.
Oricum laptele e baza in primul an, deci n-are rost sa ne grabim cu carne de la 6 luni. Isi ia din lapte tot ce-i trebuie, diversificarea pana la 1 an e mai mult ca sa invete sa mestece, sa se obisnuiasca cu diverse gusturi si texturi.
Pustiul meu pana la 1 an manca doar 2-3 lingurite de mancare solida pe zi, mai mult refuza.
deennyy spune:
doctora noastra este de parere ca bebe primeste mai usor un aliment nou cu cat el este mai mic, astfel ca noi am inceput cu diversificarea la 4 luni, desi baza este tot sanul. cu privire la carnita, acum, la aproape 9 luni, mancam pui, curcan si vita. cate un strop. in rest, legume cat cuprinde. de alea nu se satura niciodata.
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deennyy doctora noastra este de parere ca bebe primeste mai usor un aliment nou cu cat el este mai mic, astfel ca noi am inceput cu diversificarea la 4 luni, desi baza este tot sanul. cu privire la carnita, acum, la aproape 9 luni, mancam pui, curcan si vita. cate un strop. in rest, legume cat cuprinde. de alea nu se satura niciodata. Denisa |
Ce destepti is doctorii care vin cu truisme de-astea, doooh, "un copil primeste mai usor un aliment nou cu cat este mai mic"(cine este mai mic, copilul sau alimentul?:))); pai normal, cel mai simplu ar fi la 1 luna-2 luni, ca doar ce face atunci copilul, sta pe spate si tu poti sa-i indesi biberonul cu "zama", suc de portocale/morcov sau mai stiu eu ce, normal ca le primeste, ce ar putea sa faca?! Hai sa-i prostim repede cat sunt mici si neajutorati, de ce sa aiba si ei propria atitudine fata de un aliment?:)))
anouk3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui deennyy doctora noastra este de parere ca bebe primeste mai usor un aliment nou cu cat el este mai mic, astfel ca noi am inceput cu diversificarea la 4 luni, desi baza este tot sanul. cu privire la carnita, acum, la aproape 9 luni, mancam pui, curcan si vita. cate un strop. in rest, legume cat cuprinde. de alea nu se satura niciodata. Denisa |
Nu ma dau eu mai desteapta ca doftorita, dar uita o chestie esentiala: ca sa manance mancare solida trebuie sa stea in pozitia sezut in poponeata. Ce copil sta singur in fund la 4 luni? Cu mici exceptii (pe care eu nu le cunosc).. nici unul!
Scuzati off topicul.
deennyy spune:
mai intai, nu am inceput cu solide, ci cu zeama. si apoi, maimutzica mea s-a ridicat in fundulet la aproape 4 luni si acum, la aproape 9, este pe piciorusele ei...
scuze daca v-a deranjat interventia mea.