M-am hotarat.............adoptie(81)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Si noi ne-am dori gemeni, sunt convinsa ca nu sunt foarte multi dar speranta moare ultima.

Voi la cat timp ati primit fetele? In atestat cum ati avut trecut numarul copiilor? 1-2 sau doar 2?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

mai aveti copii ? adica va admir curajul de a porni cu 2 odata . eu nu cred ca m-as descurca cu 2 . nu am avut niciodata un copil peste noapte la mine acasa si ma sperie gandul ca as avea 2 in acelasi timp .

inca o data admiratie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Gabriela , multumesc. Alti copii nu avem dar stiu ca ne-am descurca cu doi. In jurul nostru avem multi copii care au crescut "sub ochii" nostri. Avem finuti la cresterea carora "am ajutat", stiu sa schimb scutece cu ochii inchisi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Buna
Noi am trecut 1-2 copilasi, cu vartsa cuprinsa intre 6 luni - 6 ani. Fetele le-am vazut la o saptamana dupa ce a iesit atestatul, si acasa efectiv le-am avut la aproximativ o luna si jumatate de cand le-am vazut. In aceasta perioada am facut vizetele , s-a depus dosarul la tribunal si am avut certificatul de grefa. Totul a mers foarte repede , dar am avut tot sprijinul partilor implicate atat a AS de la mine, cat si AS de la fetite cat si a juristilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

Intr-adevar ati avut noroc. Sa fie si asa pt ca sunt f. multi care asteapta ani intregi.
Eu sper sa avem si noi un noroc asemena voua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2012 spune:

danaionela, acum cati ani au fetele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MYH spune:

Buna dimineata!
Nu am mai scris de foarte mult timp dar am citit cam tot ce s-a scris la acest subiect.
Simo73, felicitari pentru gasirea fetitei si iti doresc mult succes. Sa te ajute Dumnezeu sa depasesti toate obstacolele si sa-ti intregesti familia cat mai repede.
Celor care inca nu si-au gasit copilasii, le doresc multa rabdare si sa aiba inima deschisa. Nimic nu este intamplator in viata aceasta, chiar daca este bine sau rau din punctul nostru de vedere. Totul este spre binele nostru. Dumnezeu, ca un Tata Bun, va da fiecaruia ce este mai bun, la timpul potrivit.
Felicitari si celor care au reusit sa-si aduca copilasii acasa si lor le doresc mult calm si multa intelepciune.
Intreba o fata mai sus daca este cineva care a adoptat 2 copii gemeni. Aceste cazuri sunt mai rare. Mai dese sunt cazurile in care s-au adoptat 2 frati cu diferenta de varsta. Este mai usor cand optezi pentru 2 frati, sunt mult mai putine familii care doresc 2 copii fata de cele care au optat pentru unul. Noi am adoptat 2 frati, o fetita si un baietel, fetita are acum 7 ani fara 2 luni si baietelul are 2 ani si aproape o luna. Din punctul nostru de vedere este mult mai usor cu 2 frati, este mai relaxant pentru noi. E bine si cu o diferenta mai marisoara de varsta intre ei, se joaca impreuna, fata are mare grija de fratior si noi putem sa ne facem linistiti treburile prin casa. Baietelul are multe de invatat de la fata, ea are mai multa rabdare decat noi, il invata tot ce stie, ii citeste, ii spune poezii, ii explica tot ce face. El are 2 ani si deja vorbeste foarte bine pentru varsta lui, intelegem aproape tot ce spune si vorbeste si mult, stie poezii, cantece. Nu prea le spune cand il pui sa spuna singur dar impreuna cu Maria, le spune. Intr-o zi ne-a uimit ca a inceput sa ne povesteasca Punguta cu 2 bani.
Sunt 11 luni de cand ii avem acasa si in acest timp au evoluat foarte, foarte bine. Maria nu stia nici o litera, acum stie sa citeasca foarte bine. Nu-i mai citesc eu, isi citeste singura tot ce vrea. La toamna va merge la scoala si se pregateste intens. Noi nu am luat copiii cu probleme majore, cred ca la varsta la care i-am luat erau destul de bine dezvoltati si fizic si psihic. Am avut multe de modelat la Maria pentru ca ea a fost lasata sa faca ce vrea, nu era obisnuita cu regulile. Pana acum am fost destul de stricti cu ea, dar cred ca a recuperat tot ce a avut de recuperat. De acum este mai usor pentru noi, ne-a invatat regulile si le-a acceptat foarte bine. E un pic mai greu cu un copil mai mare pentru ca se modeleaza mai greu, are obiceiurile proaste intelenite si cand vrei sa i le scoti, il doare. Oricum, cred ca perioada mai dificila a trecut, acum putem sa spunem ca o avem de cand e ea pentru ca are obiceiurile noastre. Per total, eu pot sa spun ca este mult mai usor cu 2 frati adoptati. Ei nu au nici o parere de rau ca sunt adoptati, se comporta ca 2 copii naturali. Baietelul inca nu stie ce inseamna dar nu cred ca va avea vreo problema atata timp cat creste cu sora lui si noi ii tratam normal.
Va doresc sa va ajute Dumnezeu sa luati decizia cea mai buna in tot ceea ce faceti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamghicu spune:

buna!
am rugamintea sa mi se schimbe statutul de aspiranta ... nu mai sunt in curs de atestare ... ne-am atestat deja la sectorul 3. acum trebuie sa asteptam si deja nu mai am rabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MYH spune:

Am transferat cateva fotografii recente cu copilasii nostri pe adresa de email comuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamghicu spune:

si noi ne gandeam la gemeni... insa AS ne-a spus ca daca trecem gemeni ne limiteaza sansele de a gasi un copil pe care sa il adoptam.

Mergi la inceput