Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (21)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Angelique, normal ar fi sa faci un set de analize la inceputul fiecarui trimestru, plus cele de la inceput pt hepatite, sifilis, hiv, toxo, rubeola si CMV, cam asta ar fi minimul. Nu mi se pare normal sa nu fi facut nici o analiza pana acum. A, am uitat de sumar de urina+secretii, eu am mai facut si papanicolau (ca nu il mai facusem pana acum)

Eu pe la inceputul sarcinii am zis ca incerc fara vitamine. Ma gandeam ca e vara, am fructe din plin, o sa mananc sanatos si nu va fi nevoie. Dupa ce am avut o tura de palpitatii, pe fond de lipsa de Ca si Mg, m-am razgandit. Acum iau vitamina constiincios in fiecare zi. Cred ca fiecare ar trebui sa decida in functie de analize si de cum reuseste sa acopere din alimentatie ce are nevoie.

De lampa de schimbat nici eu nu am auzit pana acum..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Dannah, niste salata cu rosii, ardei, branza, masline si paine prajita (crutoane sau felii) si niste sana?! Pofta buna!

Subscriu si eu la chestia cu hainutele. La Sara m-am trezit in spital ca multe din cele luate ii erau deja fixe. Noi n-am luat prea multe de la inceput in ideea ca vom primi. N-a fost deloc asa. Am primit doua trei lucruri, dar nicidecum in cantitati care sa suplineasca ce trebuia sa luam noi. Pe de alta parte a fost ok asa, ca am luat progresiv masurile de care am avut nevoie. In primele luni schimbam hainele la 2 maxim 3 saptamani. Salopetele cu capse de sus pana jos, pe ambele picioare sunt la mare cinste si foarte practice. Sugestie! evitati pentru inceput chestiile care se baga pe cap cu cape pe umar sau spate. La fel salopetele care au un rand de capse pe fundulet, in zona scutecului. Eu nici acum nu inteleg cum ar trebui folosite altfel decat sa dezbraci copilul complet. A! Si chestiile cu nojite, chestii de legat si nasturi. Acum sunt inca prea mici, dar cand mai cresc putin si incep sa isi descopere mainile trag de tot ce apuca, iar nasturii pot fi chiar periculosi. Un alt lucru de mare pret au fost sacii de dormit. In primele luni nu e nevoie ca nu se misca ei, dar pe urma sunt minunati. cei fara maneci ca sa poata se se si racoreasca daca au chef.
Noi n-am luat inca nimic pt bb. asteptam marti la morfo sa ne zica sigur ce e si apoi om vedea. Am tot ce am avut la Sara, iar primele hainute au fost unisex, deci s-ar putea refoosi. dar sigur vom vrea sa luam si ceva nou.

Iulia, mami de Sara Andreea si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menics spune:

Danah, si eu tot o salata de cruditati cu branaza si dresing de iaurt iti recomand sau covrigi cu sana...
va aud ca vorbiti de mobila pt camera lui bb... eu deoamdata voi lua numai patutul.. care va sta la noi in dormitor... cand va mai creste bb ii vom face camera lui.. dar deocamdata oricum va sta cu mine ... iar hainute am primite foarte multe, nu voi cumpara decat paturici, si vre-o doua compleuri eventual...in rest eu sunt in ceata cu biberoane, pompe de muls..., servetele, creme , sampoane.. woow... parca plutesc, mi se pare prea devreme...
fetelor eu sunt tare obosita, nu am putut dormi de cald...off

25w1d

Mergi la inceput

Menics, cu biberoanele si alte cele, noi am facut asa: am luat inainte de a naste unul mic si unul mare, ambele de sticla, in ideea ca le vom putea folosi si ca bibe si ca sticlute de apa, daca nu avem nevoie de bibe. Si am primit de la nasa mea o pompa de san electrica, pt ca medicul meu mi-a zis ca au ei in spital daca e nevoie si sa vedem cum o sa fie la fata locului.
In practica, s-a intamplat in felul urmator: am avut foarte putin colostru iar bb n-a stiut sa suga, asa ca am avut nevoie musai de pompa - una manuala ca cea care o aveam eu nu m-a ajutat. Cele de la Avent sunt cele mai smechere si scumpe, insa eu am folosit de la Chicco (cu imprumut) si Nuk (a mea) si am fost foarte multumita, asa ca le recomand. Biberoane, am cumparat din palstic, de la Nuk - aceeasi gama cu pompa pt ca te poti mulge direct in ele, pui tetina si gata bibele. La fel e si cu cele de la Chicco. Eu am preferat Nuk din pricina formei tetinei. Sara a mancat suplimentul de la lapte (muls anterios sau praf) cu seringa, pana la 3 luni, de teama sa nu refuze sanul. Dupa a durat vreo 3 sapt sa invete sa traga din tetina si am mers mixt pana la 8 luni fara probleme.
Asadar, sugestia mea e sa iei un minim necesar inainte sa nasti, si in functie de cum stai cu productia de lapte, sa cumperi dupa aceea. Bibe gasesti in orice farmacie sau pe bebmarket - mie mi le-au adus si in aceeasi zi. Pompa e un "must have" din punctul meu de vedere, mai ales daca nu iti propui sa stai lipita de bb 24/24 in primele 6 luni. In principiu daca vrei sa iesi mai mult de 3 ore din casa, ai nevoie de ea, asa ca eu o recomand: ii lasi si lui bb papa de la tine si nici nu iti explodeaza sanii daca nu papa el la timp (eu sunt patita - am facut mastita pt ca am lipsit mai mult de acasa plecata fiind dupa niste cumparaturi pt Craciun)
A! Si ca sa nu uit! O combinatie care la mine a mers foarte bine pentru productia de lapte a fost nutrinatal cu spirulina. In putine locuri scrie ca spirulina stimuleaza lactatia, dar la mine chiar a functionat, spre deosebire de celelalte variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_es spune:

buna fetelor cum eu nam mai intrat de citeva zile sa scriu dar de citit da citesc tot. va urez LA MULTI ANI celor care vati sarbatorit ziua imi pare rau ca vam urat cu intirziere dar ieri nu prea mam simtit bine .Angelique aici in spania ai o asistenta care se ocupa de tine ea te cintareste iti ia tensiunea iti asculta bataile inimi la bebe iti zice daca e normal sa nu ea mia facut si hirtia pentru analize iar numai cind imi vine rezultatul ma duc la medicu de familie .aici e asa o luna mergi la spital la eco iar luna la asistenta {matroana}se numeste in spaniol .aici medicu de familie numi daca doamne feri te inbolnavesti sau dupa rezultate ce vreau sa mai zic ca aici se fac analize la inceptul sarcini mie mia mai facut acum si pina in octombrie am scapat .ieri la analize mia dat sa beau un licid portocaliu pentru proba de zahar dupa ce lam baut a inceut bebele sa miste o ora cit am asteptat nu sa linistit ori nu ia placut ca era foarte dulce ori ii placea BUBULIA problema ca la sotu nui place nicoleta dar pina va veni pe lume mai este .am vazut ca ziceti de verigeta eu nu am dato jos si nici nu o mai pot da si daca vreau dar eu nici cu raluca nu miam dato jos si nici nu ma deranjat .in schimb cu cumparaturile pentru bebe iam luat carucior 3 1 ,patut statie de supraveghear bebele iar hainute inca nu numi o pereche de pantofiori rosice iam primit de la nasa ca o va boteza.dar mai avem timp pina in noiembrie.pupici pentru toatesi bebelusi vostri

mami de Raluca (1.10.2002) si 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

dannah asa ceva: http://www.baby-markt.de/Markenhersteller/Reer/Heizstrahler/REER-Wickeltischheizstrahler-1911-300-W-und-600-W-1.html
e ca un radiator car se pune deasupra mesei de infasat sa incalzeasca copilul cand il schimbi sau dupa baita. La primul copil am vazut chestia asta ca pe un moft dar acum nascand iarna il consider necesar.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Dragele mele fete cucuiete,

Va pup cu drag si sper ca toata gashca e bine, linistita si fericita!
Eu sunt super happy!
Azi facem 23 de saptmani, deci intram intr-a 6-a luna!!
Tot azi e ziua sotului meu, asa ca ne-am luat amandoi cate o zi liber de la job si ne facem de cap!, profitam de fiecare minutzel impreuna, tra la laaa!

Asa ca vin sa va citesc ca lumea diseara, cand voi dej faceti nani si atunci o sa si comentez, ca de obicei.

Va pup cu mult drag si va pupa si ghemuletzul meu, ca uite, a inceput sa ii cante lui tati la multi anihi hi
Uraaaaa, zi liberaaaaa!!iuhuuu!

pe curand, gagici!aveti grija de voi!va pup pe toate!

23 + cu Nicholas

fericitaaaaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Salutare burtici!
M-am intors de la morfo,toate bune si frumoase...intre timp ne-a crescut ceva intre picioare asa ca sa ma treceti cu un carucior albastru pe prima pagina si cu Sebastian Marius
Avem dupa toate masuratorile in jur de 21w4d, greutate 424g+/-62g.
Super ecografist Cristian Andrei ,am stat 1ora si a verificat toate cele.
Ma pun sa va citesc ca ati scris ceva

Mergi la inceput

La multi ani Bubu, sa-ti traiasca sotul, sa fiti sanatosi si sa va bucurati impreuna de minunea care creste la tine in burtica! Sa fiti fericiti si sa va iubiti mult!

Mergi la inceput

Dana, draga de tine, i-a crescut ceva intre picioare, dragut! Felicitari pentru baietel! Sa va triasca si sarcina usoara pana la termen!

Mergi la inceput